ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

фракція ВО "Свобода"

Статус:

Новий проект

Дата:

21.01.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ б/н
Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо ліквідації інституції Урядового уповноваженого з гендерної політики



 

БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА

БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ   ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
ХХХV СЕСІЇ  VІІ ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ
 

                                    від 21.01.2019р.                                  м. Броди                                   № ПР           

Звернення до Президента України,
Кабінету Міністрів України та
Верховної Ради України щодо
ліквідації інституції Урядового
уповноваженого з гендерної політики
 
З метою підтримки духовно-моральних християнських цінностей та захисту інституції сім’ї; враховуючи рішення, прийняті більше як 65-ма місцевими радами України щодо захисту інституції сім’ї; беручи до уваги резолюцію круглого столу «Християнське виховання та інституція сім’ї: як вберегти від загроз», проведеного 22 жовтня 2018 року у Львівській обласній раді; керуючись частиною другою статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бродівська міська рада
 

ВИРІШИЛА:

1. Прийняти звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї в державі та недопущення внесення у законодавство норм, які заперечують християнські цінності української родини (додається).
2. Запропонувати обласним радам інших областей ухвалити аналогічні рішення щодо захисту інституції сім’ї в державі та недопущення внесення в законодавство норм, які заперечують християнські цінності української родини.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань ___________.
 
Голова Бродівської міської ради                                    Белей А.А.
 
 
 
 
 
 
 
Додаток ____
до рішення Бродівської
міської  ради
від «___» _______ 2019 року №
 

                                                                       ЗВЕРНЕННЯ
до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо ліквідації інституції Урядового уповноваженого з гендерної політики

 
Звертаємося до Вас від імені виборців, громадських організації,науковців, освітян, представників бізнесу та інших членів громадянського суспільства.
Станом на 7 грудня 2018 року 65 рад різних рівнів (в тому числі 11 обласних) прийняли звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України з низкою вимог щодо захисту цінностей української сім’ї. Ці ради представляють інтереси понад 20 млн. українців. Практика подібних звернень до центральних органів влади продовжується.
Велике обурення громадськості викликало скандальне інтерв’ю Урядового уповноваженого з гендерної політики Катерини Левченко, яке прозвучало 8 грудня в ефірі Громадського радіо. Реагуючи на звернення 65 рад різних рівнів в питаннях захисту сім’ї цей чиновник вирішила, що такі ініціативи загрожують національний безпеці і обороні, вони неконституційні і загалом ініціаторів таких голосувань потрібно притягнути до кримінальної відповідальності. З відповідним зверненням вона планувала звернутися 10 грудня до СБУ.
Крім цієї ініціативи в її інтерв’ю ми чули кричущу маніпуляцію фактами. Ця чиновниця дозволила собі заплямовувати патріотів України, які відстоюють інтереси українських сімей, домислами в якихось ганебних зв’язках з Російською Федерацією. Таку позицію урядового чиновка навіть складно коментувати, але залишити її без уваги ми не маємо права.
Враховуючи вищенаведене, ми, депутати Бродівської міської ради, закликаємо Вас:
1. Ліквідувати інституцію Урядового уповноваженого з гендерної політики, як таку, що викликає чимало суперечностей у суспільстві та звільнити Катерину Левченко з займаної посади.
2. Сформувати в центральному органі влади структурний підрозділ, який буде відповідальним за сім’ю.