ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ         
  Р І Ш Е Н Н Я
XXXV  чергової сесії  VIІ демократичного скликання

      від 17.01.  2019 року                        м. Броди                                    № ПРОЕКТ

 
Про затвердження Комплексної програми
підтримки учасників антитерористичної
операції та їх сімей і вшанування пам’яті
загиблих на 2019-2020 роки
 
 
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада-

ВИРІШИЛА:

 
1.Затвердити Комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих на 2019 – 2020 роки, згідно додатку.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні  депутатські комісії: з питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту ( Шира С. В. ) та з питань економіки, бюджету та комунального майна  ( Старик М. І.).
 
 
 
 
 
 
                Міський голова                                                      Анатолій Белей
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                  Додаток до рішення
                  Бродівської міської ради
від 17. 01.2019 року № проект
                                                
КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА
підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих на 2019 – 2020 роки
                                                        
І. Загальні положення
              Комплексна програма  підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих на 2019 – 2020 роки  (далі – Програма) розроблена для реалізації Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, щодо соціального захисту сімей загиблих учасників антитерористичної операції (АТО) та операції об’єднаних сил (ООС)  військовослужбовців і поранених учасників АТО, ООС та вшанування пам’яті загиблих, а також підтримки Збройних Сил України, Національної гвардії  України та інших військових формувань, утвореним відповідно до законів України.
ІІ. Проблема, на розв'язання якої спрямована Програма
             Програма була розроблена в умовах проведення в Україні антитерористичної операції та продовжує діяти під час проведення операції об’єднаних сил. Тому виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО та ООС, членам їх сімей, пораненим військовослужбовцям, а також сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО, ООС зокрема, у частині поліпшення фінансово-матеріального стану зазначених категорій осіб та підтримки Збройних Сил України, Національної гвардії  України та інших військових формувань.
Надання допомог та пільг учасникам АТО, ООС та членам їх сімей, сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО, ООС здійснюється на підставі рішень виконавчого комітету.
Дана Програма - це комплекс заходів, що здійснюються відповідно до рішень ради та виконкому з метою фінансової та соціальної підтримки учасників АТО, ООС та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам'яті загиблих героїв.
Програма на даний час має пріоритетне значення та потребує залучення фінансових ресурсів з бюджету міської ради.
                                                        
ІII. Мета Програми
    Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, ООС які є мешканцями міста Броди або проходять військову службу в частинах чи підрозділах Бродівського гарнізону чи народжені в м.Броди а службу проходять в інших гарнізонах, та сімей, члени яких загинули під час проведення АТО, ООС підтримання їх належного матеріального стану, поліпшення ефективності взаємодії міської ради з громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО, ООС та членів їх родин, а також з метою фінансової підтримки військових формувань і має на даний час має пріоритетне значення та потребує залучення фінансових ресурсів з бюджету міської ради.
         Також створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до членів сімей загиблих та учасників АТО, ООС та виділення фінансових ресурсів для надання допомоги в матеріально-технічному забезпеченні Збройних Сил України. Увічнення пам’яті про героїв АТО та ООС.
 
IV. Обґрунтування шляхів і засобів досягнення мети Програми, обсяги та джерела фінансування, строки виконання Програми
         Мету даної Програми передбачається досягнути шляхом:
надання грошової допомоги пораненим учасникам АТО, ООС та сім'ям загиблих та на лікування при наявності відповідного медичного висновку;
         увічнення пам'яті героїв АТО, ООС.
         Реалізація Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету.
         Також передбачається залучення коштів за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.
         Термін виконання Програми – 2019 - 2020 роки.
 
V. Завдання і заходи Програми та результативні показники
                 Реалізація завдань Програми здійснюється шляхом фінансування відповідно до чинного законодавства за рахунок міського бюджету та інших джерел в тому числі і благодійної (спонсорської) допомоги та заходів, що не потребують фінансування.
         Члени сімей загиблих та члени сімей інвалідів потребують фінансової допомоги, частина з них – поліпшення житлових умов, а також психологічної підтримки.
Результативний показник Програми – забезпечення всебічної підтримки з боку міської ради і суспільства зазначеним категоріям громадян, у тому числі дітям загиблих учасників АТО, ООС гідне вшанування пам'яті полеглих за Батьківщину.
Виконання визначених даною Програмою заходів підвищить рівень соціального захисту, поліпшить соціально-психологічний мікроклімат в родинах сімей загиблих (постраждалих) учасників АТО, ООС а також дасть можливість сім'ям отримати додаткові соціальні гарантії та адресні допомоги, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.
Вирішення цих проблем дозволить створити передумови якісного підвищення рівня обороноздатності держави, шляхом всебічного забезпечення  Збройних Сил України, Національної гвардії  України та інших військових формувань.
Також виконання заходів Програми сприятиме підвищенню рівня довіри до міської влади, позитивного ставлення до військовослужбовців, патріотичного виховання молодого покоління.
VІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми
        Виконанням Програми покладається на виконавчий комітет Бродівської міської ради.
VII. Напрями реалізації та заходи Програми
 
 
№ з/п Перелік заходів Програми Виконавці Обсяги фінансування (вартість), грн. Очікуваний результат
2019 2020  
1 Забезпечення учасникам АТО, ООС та членам сімей загиблих можливості реалізувати право на безоплатну передачу земельних ділянок із комунальної власності для будівництва  та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Міська рада Не потребує Не потребує Поліпшення майнового стану учасників АТО, ООС членів сімей загиблих (соціально-побутових умов)
2 Надання грошової допомоги пораненим учасникам АТО, ООС та на лікування при наявності відповідного медичного висновку. Надання учасникам АТО, ООС та членам їх сімей, у тому числі членам сімей в разі загибелі (смерті в результаті поранення) учасників АТО, ООС одноразової грошової допомоги,  послуг в організації та проведенні похорону. Надання одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих учасників АТО, ООС до Дня незалежності України. Виконком, комуналь ні підприємства 100 000,0 100 000,0 Матеріальна підтримка учасників АТО, ООС та членів сімей загиблих
3 Надання одноразової грошової допомоги матері загиблого в АТО Гунько О.Є. Виконком 35 000,0 - Поліпшення побутових умов проживання
4 Надання безоплатної правової допомоги щодо захисту прав постраждалих, членів сімей загиблих під час проведення АТО, ООС та учасників АТО, ООС. Виконком Не потребує Не потребує Правова допомога
5 Налагодження співпраці з громадськими, благодійними,
волонтерськими, релігійними, міжнародними організаціями з метою залучення коштів з небюджетних джерел для надання грошової і натуральної допомоги сім'ям загиблих (постраждалих) під час проведення АТО, ООС які її потребують.
Виконком Не потребує Не потребує Залучення гуманітарної допомоги
6 Розгляд пропозицій громадськості щодо перейменування площ, вулиць, парків, скверів у місті з метою увічнення пам’яті про загиблих героїв. Постійна депутат ська комісія Не потребує Не потребує Увічнення пам’яті про загиблих героїв
Разом: 135  000,0 100  000,0  
Всього по програмі 235 000,0  
 
 

Секретар ради                                                                     Микола Бакай