ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Бакай Микола Павлович

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

06

Дата реєстрації:

09.07.2024

Проголосовано:

11.07.2024 10:57:52

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    7
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 06

Текст:



БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



РІШЕННЯ











11.07.2024р Броди №



Про звернення до Верховної ради України про заборону діяльності на території України Української православної церкви ( московського патріархату )



Керуючись ст. 64 Конституції України, відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 19, 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», міська рада, -



ВИРІШУЄ :




  1. Прийняти звернення депутатів Бродівської міської ради Львівської області до Верховної ради України про заборону діяльності на території України Української православної церкви ( московського патріархату ) (додається).

  2. Секретарю міської ради Руслану Шишці забезпечити направлення цього Верховної ради України.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісії з питань прав людини, законності, регламенту та депутатської етики.



Міський головаАнатолі БЕЛЕЙ



Верховній раді України



Звернення



Депутатів Бродівської міської ради Львівської області



Так звана "Українська православна церква" та її структурні підрозділи, відома в суспільстві як УПЦ МП - це ворожа до України колабораціоністська організація, яка де-факто виконує роль структурного підрозділу ФСБ в Україні.



З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, співробітники Служби безпеки України провели ряд обшуків храмів УПЦ. Під час слідчих дій знайшли проросійську літературу, листування з "московськими кураторами" та паспорти РФ.



Представники УПЦ МП неодноразово були помічені в колабораціонізмі, зв'язках з окупантами, виправданні російської агресії, українофобських висловлюваннях та інших злочинах проти України.



Українці так і не почули від ключових ієрархів УПЦ МП засудження російської агресії, злочинів геноциду, скоєних російською окупаційною армією, засудження фактів колабораціонізму і прославляння держави-агресора з боку священиків УПЦ МП.



Місцеве самоврядування не може ігнорувати нагальний суспільний запит і терміновість питання, зумовлених очевидними загрозами для національної безпеки.



Широкомасштабна російська війна з її злодіяннями та звірствами остаточно викрила підступну і продажну подобу Української православної церкви московського патріархату. Лицемірно прикриваючись статусом духовних осіб і свободою віросповідання, у стінах храмів та монастирів УПЦ МП кремлівська агентура в рясах десятиліттями наполегливо і цілеспрямовано плекали розкольницьку, антиукраїнську та антидержавницьку підривну діяльність.



Здавалося, задокументовані правоохоронцями численні докази сприяння УПЦ МП окупантам - у коригуванні вогневих ударів, захопленні міст і сіл, зберіганні зброї, переховуванні воєнних злочинців - переконали законодавців, що релігійні організації з центром в країні-агресорці повинні не перейменовуватися, а припинити своє існування.



На справедливу вимогу свідомої частини українського суспільства у жовтні 2023 року Верховною Радою України у першому читанні було схвалено законопроєкт, що мав би покласти край діяльності російської церкви в Україні.



Тим часом служителі української філії російської церкви і надалі безперешкодно чинять духовну окупацію, зводять нові храми, безкарно зомбують вірян, відмовляються відспівувати загиблих героїв, виправдовують війну.



Чим би не було обумовлено зволікання депутатів Верховної Ради України із законодавчою забороною діяльності УПЦ МП – це однаково викликає справедливе обурення і глибоке несприйняття національно вмотивованої частини українського суспільства, спантеличує міжнародних партнерів, підриває обороноздатність країни та загрожує національній безпеці держави.



Тож ми, депутати Бродівської міської ради Львівської області звертаємося до Верховної Ради України з вимогою негайно прийняти законопроєкт Про заборону діяльності УПЦ (МП)



Російська православна церква нарешті має бути заборонена законом, а діяльність усіх, афілійованих з нею релігійних організацій, припинена. Зректися духовних тягарів чужої руйнівної ідеології зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі.