ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Бакай Микола Павлович


Сподарик Р. С.

Доповідач:

Бакай Микола Павлович

Галузь:

Житлове господарство

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

29.08.2018

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 20
Про затвердження Програми сприяння встановлення автономного опалення в багатоквартирній забудові міста Броди на 2018 рік.

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
ХХIХ сесія VIІ демократичного скликання

 
від 30.08.2018 р.                                  м. Броди                                № ПРОЕКТ

        
                                                                                                                                

Про затвердження Програми сприяння  встановлення автономного опалення в багатоквартирній забудові міста Броди на 2018 рік.    
     
На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги», з метою стабільного забезпечення  енергоносіями  населення міста та керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про енергозбереження», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити Програму сприяння встановлення автономного опалення в багатоквартирній забудові міста Броди на 2018 рік згідно з додатком.
2. Виконавчому комітету Бродівської міської ради створити комісію для попереднього розгляду заяв та обстеження житлових умов заявників.
 
3. Контроль за виконанням данного рішення покласти на комісію з питань економіки,  бюджету та комунального майна  ( Старик М. І. ) та комісію з питань  житлово-комунального господарства, благоустрою та екології  ( Біль В. І.).
 
 
 
Міський голова                                                           Анатолій Белей
 
 
 
 
 
 
 
    Затверджую
Міський голова
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Програма
сприяння встановлення автономного опалення в багатоквартирній забудові
міста Броди на 2018 рік
 
     
     
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Програма
сприяння встановлення автономного опалення в
багатоповерховій забудові міста Броди на 2018 рік
 
 І. Загальні положення.
Роботи з встановлення автономних систем  опаленням  у житлових квартирах багатоквартирних будинків  мають бути спрямовані на забезпечення та збереження технічного стану та естетичного виду помешкань споживачів, підвищення експлуатаційних якостей та продовження їх строків служби, здійснення заходів щодо енергозбереження, а саме раціональне використання та економії паливно-енергетичних ресурсів.
1) житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та перебування осіб у жилих і нежилих приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил;
2) балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - балансоутримувач) - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законом;
3)виконавець - суб'єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальної послуги споживачу відповідно до умов договору;
4)виробник - суб'єкт господарювання, який виробляє або створює житлово-комунальні послуги;
5)власник приміщення, будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - власник) - фізична або юридична особа, якій належить право володіння, користування та розпоряджання приміщенням, будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, зареєстроване у встановленому законом порядку;
6) внутрішньобудинкові системи - мережі, арматура на них, прилади та обладнання, засоби обліку та регулювання споживання житлово-комунальних послуг, які знаходяться в межах будинку, споруди;
7)засіб обліку - прилад, технічний пристрій для обліку кількісних та/або якісних показників житлово-комунальної послуги, який має нормовані метрологічні характеристики;
8)норми споживання - кількісні показники споживання житлово-комунальних послуг, затверджені згідно із законодавством відповідними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування;
9)споживач - фізична чи юридична особа, яка отримує або має намір отримати житлово-комунальну послугу;
10)точка розподілу - місце передачі послуги від однієї особи до іншої, облаштоване засобами обліку та регулювання;
11)управитель - особа, яка за договором з власником чи балансоутримувачем здійснює управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд (далі - управління будинком) і забезпечує його належну експлуатацію відповідно до закону та умов договору.
Встановлення автономних систем опалення у багатоквартирній забудові, дастьможливість для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадахраціонального використання енергоносіїв.
Балансоутримувач забезпечує належне утримання та своєчасний ремонт автономних систем опалення  або може на конкурсних засадах залучати для цього інші підприємства, установи, організації.
 
2. Мета програми
Забезпечити соціально незахищених та малозабезпеченихспоживачів міста енергії якісним автономним теплопостачання. Перехід на більш сучасне, енергозберігаюче обладнання, що дозволить здійснювати ощадливе використанняенергоносіїв та підвищити якість надання комунальних послуг.
3. Шляхи і способи розв’язання проблеми
Проблему передбачається розв’язати шляхом відшкодування вартості сучасного теплогенеруючого обладнання (електричних конвекторів, обігрівачів електричних панельних склокерамічних та обігрівачів металевих конвекторного типу)у багатоквартирній забудові міста зарахунок коштів міського бюджету для соціально незахищених верств населення містата в житлових будинках, які будуть від’єднані від централізованого теплопостачання у 2018 році. Теплогенеруюче обладнання використане при встановленні автономних систем опалення повинно бути сертифіковане, відповідати державним стандартам.
4. Завдання і заходи Програми
Основними завданнями Програми є:
- встановлення автономних систем опалення у багатоквартирній забудові міста.;
- покращення надання комунальних послуг для споживачів автономного опалення;
- підвищення економного споживання енергоресурсів.
- підтримка соціально-незахищених верств населення.
5. Очікувані результати виконання Програми
Виконання Програми забезпечить:
- покращення надання якісних комунальних послуг;
- економії споживання та раціонального використання  паливо-енергетичних ресурсів;
- покращення добробуту населення міста у багатоквартирній забудові міста;
- забезпечення стовідсоткового обліку комунальних послуг;
-ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, що виконуються, в тому числі шляхом упровадження новітніх матеріалів та технологій.
6. Обсяги та джерела фінансування Програми
Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету, інших джерел, не заборонених чинним законодавством.
Обсяг фінансування з місцевого бюджету на закупівлю теплогенеруючого обладнання для встановлення  автономного опалення в багатоквартирній забудові міста Броди на 2018 рік – 100,0 тис.грн.
 Одноразова виплата на купівлю, обігрівачів електричних панельних склокерамічних та обігрівачів металевих конвекторного типу не більше 10,0 тис.грн.
 
 
7. Порядок подачі та розгляду документів на проведення відшкодування.
  1. До Бродівської міської ради для отримання виплат на придбання теплогенеруючого обладнання для встановлення автономних систем опалення необхідно подати наступні документи:
  1. Заяву на ім’я міського голови ( в заяві обов’язково зазначається прізвище, ім’я та по- батькові фізичної особи та паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника (або інформацію про відсутність такого номера), місце проживання та адресу будинку де планується встановити теплогенеруюче обладнання.
  2. Копію технічного паспорта, свідоцтва про право власності на квартиру.
  3. Довідку про склад сім’ї.
  4. Довідку про доходи заявника та членів сім’ї
  5. Рахунок фактура
  6. Акт обстеження житлових умов
  7. Номер карткового рахунку для отримання одноразової виплати.
Після проходження реєстрації документи розглядаються на протязі 30 робочих днів. Виконавчий комітет Бродівської міської ради перевіряє повноту та достовірність документів.

У разі відсутності повного пакету документів, або виявлення недостовірної інформації, заява не розглядається.
Виконавчий комітет Бродівської міської ради приймає рішення щодо наданняодноразових виплат заявникам на придбання теплогенеруючого обладнання для встановлення автономних систем опалення.
 
 
 
 
 
 

секретар ради                                                       М. Бакай