ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Нікіфоряк Т. В.

Рішення:

Не прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

20

Дата реєстрації:

05.04.2024

Проголосовано:

10.04.2024 10:26:25

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    3
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 20

Текст:




 

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

 

_______________                               Броди                                № ____________

 

Про затвердження звіту про стан виконання

Програми розроблення (оновлення) містобудівної

документації населених пунктів Бродівської

міської  територіальної громади на 2022-2024 роки 

 

 

Відповідно до підпункту 1 пункту «а» статті 27, частини першої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розроблення місцевих цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженого рішенням Бродівської міської ради Львівської області від 26 жовтня 2021 року №461, розглянувши звіт відділу містобудування, архітектури та земельних ресурсів Бродівської міської ради Львівської області про стан виконання Програми розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів Бродівської міської  територіальної громади на 2022-2024 роки та пояснювальну записку, міська рада –

 

ВИРІШУЄ:

 

           1. Затвердити звіт про стан виконання у 2023 році  Програми розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів Бродівської міської  територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Бродівської міської ради від 21 грудня 2021 року №570 рішення міської ради, 21вересня 2023 року № 963, що додається.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань земельних відносин, території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток.

 

 

 

Міський голова                                                                             Анатолій   БЕЛЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 Програма розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів Бродівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки  (далі - Програма) передбачає виконання вимог Закону України «Про основи містобудування», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Програма спрямована забезпечити сталий містобудівний, економічний та соціальний розвиток Бродівської міської територіальної громади, та вирішити проблемні питання стимулювання, розвитку, раціонального використання територій, визначення черговості і пріоритетної забудови, створення належних умов для життєзабезпечення, уточнення планувальної структури та просторової композиції забудови територій,  пріоритетних та допустимих видів використання і забудови територій, збереження історико-культурного середовища.

У сучасних умовах зростає необхідність у плануванні територій як

ефективного засобу державного регулювання їх використання, що забезпечить  взаємоузгодження у цій сфері інтересів особистості, суспільства та держави, центру і регіонів, галузей і адміністративно-територіальних одиниць.

Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» та низкою відповідних підзаконних актів чітко визначені вимоги щодо містобудівної документації як інструменту державного регулювання планування територій, яка поділяється на документацію державного, регіонального та місцевого рівнів і рішення якої є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами містобудування.

Програма розроблена в напрямку вирішення питання організації на правовій основі містобудівної діяльності на території Бродівської міської територіальної громади, спрямованої на забезпечення сталого розвитку її територій з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Програма призначена вирішити проблемні питання стимулювання і розвитку сіл та міста, раціонального використання ресурсів та встановлення відповідного режиму забудови територій і населених пунктів.

Програма розроблення містобудівної документації населених пунктів  Бродівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, спрямована на визначення необхідних обсягів фінансування проектно-вишукувальних робіт з розробки містобудівної документації – комплексний план просторового розвитку території територіальної громади, планів зонування території, що є складовою комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або генерального плану населеного пункту і визначає умови та обмеження використання території у межах визначених функціональних зон,  генеральних планів населених пунктів громади, та детальних планів територій.

Програма розроблена відповідно до Законів України «Про регулювання

містобудівної діяльності», «Про Генеральну схему планування території

України», «Про основи містобудування», «Про архітектурну діяльність», інших нормативно-правових актів. У ній визначені основні напрями комплексного вирішення питань розроблення містобудівної документації, формування нових підходів до її оновлення, моніторингу і контролю виконання.

Виконання Програми дозволило:


  • обґрунтувати майбутні потреби та визначити переважні напрямки використання територій;

  • врахувати державні, громадські і приватні інтереси під час планування забудови та іншого використання територій;

  • обґрунтувати розподіл  земель за цільовим призначенням та використанням територій для містобудівних потреб;

  • забезпечити раціональне розселення і визначення напрямів сталого розвитку міської територіальної громади;

  • визначити раціональне розташування територій житлової та громадської забудови промислових, рекреаційних, природоохоронних територій і об’єктів;

  • обґрунтувати та встановити режим  раціонального використання земель та забудови територій, на яких передбачена перспективна містобудівна діяльність;

  • визначити вилучення (викуп) і надання земельних ділянок для містобудівних потреб  на основі містобудівної документації в межах, визначених законом;

  • визначити території, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, історико-культурну цінність, встановити передбачені законодавством обмеження на їх планування, забудову та інше використання;

  • охороняти довкілля та раціонально використовувати природні ресурси;

  • регулювати забудову та використовувати території територіальної громади.


Завдяки програмі було розроблено містобудівну документацію детальні плани території на суму  232,6 тис. грн..

Розроблено документацію щодо встановлення та зміни меж населених пунктів на суму 82,9 тис. грн.

В загальному бюджетну програму виконано на 33,6 %. Розбіжності між затвердженими та досягнутими результатами показників виникли у зв’язку із введенням закону “Про регулювання містобудівної діяльності” ст. 16, ст.17.

А саме, враховуючи те що генеральний план населеного пункту є одночасно видом містобудівної документації на місцевому рівні та документацією із землеустрою і призначений для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. У разі якщо територія територіальної громади не обмежується територією одного населеного пункту, генеральні плани населених пунктів у межах такої громади розробляються у складі комплексного плану або включаються до нього як складові відповідно до статті 16-1 цього Закону. Положення генеральних планів таких населених пунктів мають узгоджуватися з іншими положеннями комплексного плану. Генеральні плани населених пунктів, включення до складу комплексного плану або необхідність розроблення яких не встановлена рішенням про затвердження комплексного плану, не розробляються. Планувальні рішення генеральних планів таких населених пунктів включаються до складу комплексного плану. Обсяг таких планувальних рішень затверджується Кабінетом Міністрів України.

 

Начальник  відділу містобудування, архітектури

та охорони культурної спадщини виконавчого

комітету Бродівської міської ради

Львівської області                                                                      Тетяна НІКІФОРЯК



 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення Бродівської міської ради

Львівської області

Додаток

до звіту по Програмі розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів Бродівської міської  територіальної громади на 2022-2024 роки

 

 

                                                                       Звіт про виконання програми за _2023 рік








































1. 0200000   Виконавчий комітет  Бродівської міської ради
  КВКВ   найменування головного розпорядника бюджетних коштів
2. 0210000   Виконавчий комітет  Бродівської міської ради
  КВКВ   найменування відповідального виконавця програми
3. 0217350   Програма  розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів Бродівської міської  територіальної громади на 2022-2024 роки,  рішення міської ради від 21.12.2021р.№570, від 21.09.2023 р. № 963
  КПКВ   найменування програми, дата і номер рішення міської  ради про її затвердження

      4. Напрями діяльності та заходи програми     Програма  розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів Бродівської міської  територіальної громади на 2022-2024 роки   

                                                                                                                                                                                                                      (назва програми)

 



























































№ п/п Захід Головний

виконавець

та строк

виконання

Планові обсяги фінансування, тис. грн.



Фактичні обсяги фінансування, тис. грн.



Стан виконання заходів (результативні показники виконання програми)



Всього



У тому числі:



Всього



У тому числі:



Державний бюджет



Обласний бюджет



Місцевий бюджет



Кошти не



бюджетних джерел



Державний бюджет



Обласний бюджет



Місцевий бюджет



Кошти не



бюджетних джерел


1.

 

 

 

 

2.

 

3.
Розроблення генеральних планів  населених пунктів :

  • с. Шнирів

  • с. Берлин


 

 

 

 

Розроблення детальних планів територій

 

 

Розроблення документації щодо встановлення та зміни меж населених пунктів
Відділ містобудування, архітектури та земельних ресурсів виконавського комітету

Бродівської міської ради

2022 рік
237,6

 

 

 

 

300,0

 

400,0
    237,6

 

 

 

 

 

 

 

300,0

 

 

400,0
  -

 

 

 

 

232,6

 

 

82,9
    -

 

 

 

 

232,6

 

 

82,9
  Розроблено 8 містобудівних документацій. Проведено видатки по 1 документації на суму 49325,00 гривень
  Разом   937,6     937,6   315,5     315,5    

5. Аналіз виконання за видатками в цілому за програмою:тис. грн.

































Бюджетні асигнування з урахуванням змін Проведені видатки Відхилення
Усього

Загальний фонд


Спеціальний фонд Усього Загальний фонд Спеціальний фонд Усього Загальний фонд Спеціальний фонд % виконання Програми
937,6


937,6 315,5   315,5 -622,1   -622,1 33,6

Міський голова                                                                                 _____________                                                         Анатолій БЕЛЕЙ

                                                                                                                (підпис)                                                                     (ім’я, прізвище)

 

Начальник  відділу містобудування,

архітектури та охорони культурної спадщини                              _____________                                                        Тетяна НІКІФОРЯК

виконавчого комітету Бродівської                                                                                          

міської ради-головний архітектор                                                   (підпис)                                                                    (ім’я, прізвище)

 

Секретар міської ради                                                                      ______________                                                      Руслан ШИШКА

                                                                                                                (підпис)                                                                   (ім’я, прізвище)