ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Гащак І. І.

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

4

Дата реєстрації:

08.04.2024

Проголосовано:

08.04.2024 15:57:26

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    4
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 4

Текст:

                                                             

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я








 


_______________                               Броди                                № ____________

 

 

Про внесення змін до Комплексної

програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської

ради на 2024-2026 роки

Відповідно до вимог статті 91 Бюджетного кодексу України, пункту 22 частини першої статті 26, частини першої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розроблення місцевих цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженого рішенням Бродівської міської ради Львівської області від 26 жовтня 2021 року № 461, враховуючи рішення виконавчого комітету міської ради від ______2024 року № /____ «Про погодження внесення змін до Комплексної програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки», міська рада – 

 

ВИРІШУЄ:

 

1. Внести до Комплексної програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки, затвердженої рішенням Бродівської міської ради від 14 грудня 2023 року № 1380 (в редакції рішення виконавчого комітету міської ради від ___ лютого  2024 року                            № __________),  такі зміни:

1.1. У абзаці шостому, пункту 3.8., розділу ІІІ, додаток 4, після коми доповнити «або довідку для отримання допомоги на поховання (оригінал)»

1.2.  У пункті 3, додаток 7, підпункти викласти в новій редакції:

«1.  Заяви про надання пільг на оплату житлово комунальних послуг;

  2. Довідки про склад сім’ї, або акт обстеження фактичного місця проживання;

  3.  копії паспорта (з пред’явленням оригіналу);

  4.  копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (з пред’явленням оригіналу);

  5. копії документів, що підтверджують право пільговика та членів його сім’ї на пільги (з пред’явленням оригіналів)»

1.3 У додаток 11, пункту 1. після слів «Про загальну мобілізацію»  доповнити «починаючи з 2024 року».

1.4. Додаток 10 викласти в новій редакції.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні депутатські комісії з гуманітарних питань (Тимусь М.Я.) та з питань фінансів, бюджету розвитку інвестицій та міжнародного співробітництва (Старик М.І.)

 

Міський голова                                                                                Анатолій БЕЛЕЙ

Додаток 10

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

ПОРЯДОК

фінансування витрат на організацію заходів, пов’язаних із героїзацією осіб, які віддали життя за незалежність  України, вшанування їх пам’яті, а також транспортування тіл померлих мешканців Бродівської міської територіальної громади за рахунок міського бюджету

 

1. Порядок фінансування витрат на організацію заходів, пов’язаних із героїзацією осіб, які віддали життя за незалежність України, вшанування їх пам’яті, транспортування тіл померлих за рахунок міського бюджету (далі - Порядок) визначає умови покриття витрат та механізм використання коштів міського бюджету на зазначену мету в рамках реалізації Комплексної  програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради  на 2024-2026 роки на здійснення витрат, пов’язаних із організацію заходів, пов’язаних із героїзацією осіб, які віддали життя за незалежність України, вшанування їх пам’яті (далі – Заходів), транспортування тіл померлих з міського бюджету.

2. Порядок застосовується до учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, померлих та загиблих Захисників та Захисниць України а також мешканців Бродівської територіальної громади, які на момент смерті були зареєстровані, або фактично проживали на території міської ради.

3. Головним розпорядником коштів є відділ  соціального захисту населення Бродівської міської ради.

4. Організація Заходів, здійснюється з урахуванням Необхідного переліку окремих видів ритуальних послуг та Необхідного переліку вимог щодо порядку організації поховання  і ритуального обслуговування населення, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19 листопада 2003 року № 193 “Про затвердження нормативно-правових актів щодо реалізації Закону України “Про поховання та похоронну справу”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 8 вересня 2004 року за  № 1110/9709.

4.1. Транспортування тіл з/по території Бродівської міської ради до відповідних спеціалізованих закладів з метою проведення судово-медичного чи патологоанатомічного дослідження  здійснюється визначеним спеціалізованим підприємством /юридичною/фізичною особою або комунальним закладом.

5. Додаткові витрати необхідні для проведення Заходів відшкодовуються за рахунок міського бюджету.

6. Виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалася поховати померлого (далі – Замовник), звертається до Бродівської міської ради або ритуальної служби (далі – Виконавець) з приводу укладання відповідного договору-замовлення на організацію та проведення Заходів.

Вибір виконавця Заходів визначає Замовник.

Для укладання відповідного договору-замовлення Замовник зобов’язаний подати Виконавцю такі документи:

копію документа, що посвідчує особу Замовника (для фізичних осіб);

копію свідоцтва/сповіщення про смерть учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни,  померлого/загиблого Захисника чи Захисниці України.

копію посвідчення, що підтверджує віднесення особи померлого до учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни (за наявності).

6.1. Виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалася поховати померлого та має потребу у транспортуванні тіла для проведення судмедекспертизи чи патологоанатомічного дослідження (далі – Замовник), звертається до визначеного спеціалізованого підприємства/юридичної/фізичної особи або комунального закладу (далі – Виконавець) з приводу укладання відповідного договору-замовлення на транспортування тіла померлого.

Вибір визначеного виконавця транспортування тіла померлого здійснює Замовник.

Для укладання відповідного договору-замовлення Замовник зобов’язаний подати Виконавцю такі документи:

                  -заяву в довільній формі із зазначенням обставин смерті особи;

копію документа, що посвідчує особу Замовника (для фізичних осіб).

Довідка про реєстрацію/фактичне місце проживання померлого.

7. Договір-замовлення на організацію та проведення Заходів/транспортування укладається у двох примірниках.

8. Один примірник договору-замовлення з документами, зазначеними у пункті 6-6.1 цього Порядку, подається Виконавцем до відділу соціального захисту населення  Бродівської міської ради з клопотанням про відшкодування витрат з повідомленням банківських реквізитів.

9. Замовник може провести поховання за рахунок власних коштів. У цьому разі з метою відшкодування понесених витрат Замовник протягом 6 місяців з дня смерті учасника бойових дій , особи з інвалідністю внаслідок війни, померлого/загиблого Захисника чи  Захисниці України подає до відділу соціального захисту населення Бродівської міської ради такі документи:

          заяву на проведення відшкодування витрат пов’язаних із проведенням Заходів;

          копію документа, що посвідчує особу Замовника (для фізичних осіб);

          копію свідоцтва/сповіщення про смерть учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, померлого/загиблого Захисника чи Захисниці України.;

          розрахункові документи (видаткова накладна, прибутковий касовий ордер, товарний чек), що підтверджують вартість наданих ритуальних послуг;

          копію посвідчення, що підтверджує віднесення особи померлого до учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни(за наявності) ;

          копію документа, що засвідчує факт поховання померлого (загиблого) учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, померлого/загиблого Захисника чи Захисниці України. Замовником.

           10. Відділ соціального захисту населення  Бродівської міської ради:

1) щомісяця не пізніше 25 числа, приймає рішення щодо відшкодування витрат на проведення Заходів, пов’язаних із героїзацією осіб, які віддали життя за незалежність  України, вшанування їх пам’яті транспортування тіла померлого і складає реєстр договорів-замовлень на організацію та проведення Заходів,  транспортування тіла та реєстр відшкодування витрат,  понесених на поховання учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, померлого/загиблого Захисника чи Захисниці України.;транспортування тіла померлого;

2) щомісячно здійснює відшкодування за організацію та проведення Заходів, транспортування тіла померлого через органи Державної казначейської служби України:

із Виконавцем – шляхом відшкодування коштів на розрахунковий рахунок Виконавця на підставі реєстру договорів-замовлень на організацію та проведення Заходів, транспортування тіла померлого;

із Замовником – шляхом відшкодування витрат через поштові перекази або на особовий рахунок Замовника в установі банку на підставі реєстру відшкодування витрат, понесених на проведення Заходів.

11. Оперативний та бухгалтерський облік здійснюється головним розпорядником коштів відповідно до діючого порядку організації бухгалтерського обліку.

_______________________