ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 14

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
XХVIII сесія  VIІ демократичного скликання
 
    07. 06. 2018 р.                                  м. Броди                                 № ПРОЕКТ

                                                             
Про встановлення місцевих податків і зборів
на території Бродівської міської ради
та м.Броди на 2019 рік
 
Керуючись Конституцією України, відповідно до Податкового кодексу України,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою встановлення місцевих податків і зборів на території Бродівської міської ради та м.Броди, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Встановити з 01.01.2019 року на території Бродівської міської ради та  м. Броди наступні місцеві податки і збори:
 
1.1. податок на майно, який складається з:
1.1.1. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
1.1.2. транспортного податку;
1.1.3. плати за землю.
        1.2.єдиний податок;
 
       1.3.туристичний збір.
  1. Встановити ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць:

2.1. Для першої групи платників єдиного податку для всіх видів господарської діяльності, передбачених для цієї групи, – 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;
2.2. Для другої групи платників єдиного податку для всіх видів господарської діяльності, передбачених для цієї групи - 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;.
3. Для податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:
3.1. Встановити ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:
- для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб та юридичних осіб у розмірі 0,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування;
- для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, у розмірі 0,1 відсотка мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв. метр для об’єктів нежитлової нерухомості;
- для об’єктів багатоквартирної житлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб у розмірі 0,1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.
3.2. База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.
4. Встановити ставки земельного податку на території м.Броди:
4.1. за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, у розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки;
4.2. за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності) у розмірі 5 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.
4.3. За земельні ділянки (в межах населених пунктів), зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку, гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також за земельні ділянки, надані для потреб сільськогосподарського виробництва, садівництва, водного господарства, які зайняті виробничими, культурно-побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами – 0,03 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.
4.4. За землі залізничного транспорту (крім земельних ділянок, на яких знаходяться окремо розташовані культурно-побутові будівлі та інші споруди і які оподатковуються на загальних підставах), землі під об’єктами енергопостачальних організацій – 2 відсотка від їх нормативної грошової оцінки;
4.4.1. За землі лісового господарства, які зайняті виробничими, культурно-побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами – 0,80 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.
4.5. За земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів у розмірі 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.
4.6.  за  один гектар сільськогосподарських угідь (незалежно від місця знаходження) у розмірах:
4.6.1. для ріллі, сіножатей та пасовищ - 0,2 відсотка від нормативної грошової оцінки.
4.6.2 для багаторічних насаджень - 0,05 відсотка від нормативної грошової оцінки.
4.6.3. що надані в установленому порядку і використовуються за цільовим призначенням, у тому  числі  військовими сільськогосподарськими підприємствами, незалежно від того,  до  якої  категорії  земель  вони  віднесені, податок  справляється за ставками визначеними в п.4.6. рішення.
5. Елементи податку, визначені в пункті 7.1 ст.7 Податкового кодексу України, визначаються виключно Податковим кодексом України.
6. Секретарю міської ради оприлюднити дане рішення в газеті "Голос Відродження" та на офіційному сайті міської ради та в десятиденний термін надати в Буську ОДПІ ДФС у Львівській області.
7. Дане рішення набирає чинності з 01.01.2019 року.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань економіки, бюджету та комунального майна.
       
 

Міський голова                                                          Анатолій Белей