ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Кучеренко Н.В.

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

35

Дата реєстрації:

11.12.2023

Проголосовано:

12.12.2023 12:49:10

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    5
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    0

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 35

Текст:





БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Р І Ш Е Н Н Я




________ 2023 р. Броди                                № ПР




Про затвердження звіту про експертну грошову


оцінку земельної ділянки, яка виставляється


на земельні торги окремим лотом, встановлення


стартової ціни та продаж земельної ділянки


у власність на конкурентних засадах


(на земельних торгах у формі електронного аукціону)




Розглянувши звіт про експертну грошову оцінку  земельної ділянки в м.Броди по вулиці 22-Січня,  висновки оцінювача про ринкову вартість земельної ділянки, з метою сприяння соціального та економічного розвитку громади, виконання надходжень до бюджету Бродівської міської ТГ, відповідно до статті 12, частини 1 статті 122, статті 127, статей 135-137 Земельного кодексу України, Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони”, Вимог щодо підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису), затверджених постановою Кабінету Міністрів України №1013 від 22 вересня 2021 р. “Деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)”, керуючись статтями 26, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, за погодженням з постійною комісією Бродівської міської ради з питань  земельних відносин, території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, міська рада, - 




В И Р І Ш У Є:


1. Затвердити Звіт про експертну грошову оцінку  земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі на землях житлової та громадської забудови  (КВЦПЗ 03.07), площею 0,1500га, в м.Броди, вул.22-Січня Золочівського району Львівської області, кадастровий номер земельної ділянки 4620310100:17:003:0036.


2. Продати у власність земельну ділянку площею 0,1500га, категорія земель – землі житлової та громадської забудови, цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі  (КВЦПЗ 03.07) в м. Броди, вул.22-Січня Золочівського району Львівської області, кадастровий номер земельної ділянки 4620310100:17:003:0036, на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону).


3. Затвердити умови продажу згідно з Додатком 1,  відповідно діючого законодавства, встановивши наступне:


  - Стартова ціна продажу земельної ділянки, що підлягає продажу на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону), зазначеної в п.2. даного рішення становить 1111665,00 грн. (один мільйон сто одинадцять тисяч шістсот шістдесят п’ять гривень 00 коп.) без ПДВ.


4. Гарантійний внесок становить 30 (тридцять) відсотків стартової ціни продажу земельної ділянки.


5. Розмір мінімального кроку земельних торгів у формі аукціону з продажу земельної ділянки становить 1 (один) відсоток від стартової ціни лоту.


6. Затвердити проект договору купівлі - продажу земельної ділянки, згідно з додатком №2.


7. Укласти з оператором електронного майданчика Договір про організацію та проведення земельних торгів у формі електронного аукціону.


8. Уповноважити міського голову Анатолія БЕЛЕЯ, за результатами проведення земельних торгів у формі електронного аукціону з продажу земельної ділянки, підписати протокол проведення земельних торгів ,  договір купівлі-продажу земельної ділянки, яка виставляється на земельні торги та інші документи з питань проведення земельних торгів у формі електронного аукціону від імені Організатора проведення земельних торгів у формі електронного аукціону – Бродівської міської ради Львівської області. 


9. Земельні торги у формі електронного аукціону провести в порядку, визначеному ст.135-139 Земельного Кодексу України.


10. Дату проведення земельних торгів у формі електронного аукціону визначити у межах термінів, визначених п.6 ст.137 Земельного кодексу України.


11. Установити, що: 


11.1. Ціну продажу лота та витрати, здійснені на підготовку лота до продажу у сумі, зазначеній в оголошенні про проведення земельних торгів, підлягають сплаті переможцем земельних торгів не пізніше п’яти робочих днів з дня підписання договору за результатами проведення земельних торгів.


11.2. Право власності земельної ділянки, набуте за результатами земельних торгів, підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному законодавством.


12. Після продажу земельної ділянки на земельних торгах у формі електронного аукціону виключити земельну ділянку, зазначену в пункті 2 Рішення, з Переліку земельних ділянок несільськогосподарського призначення які підлягають продажу в 2022-2023 роках на земельних торгах (аукціонах).


13.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань земельних відносин, території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток.










    Міський  голова                        Анатолій БЕЛЕЙ














Додаток 1


                                                                                               до рішення міської  ради


                                                                                               від     . 2023р. № ПР 




УМОВИ 


продажу земельної ділянки, що розташована в м. Броди, вул.22-Січня Золочівського району Львівської області




1. Місце розташування земельної ділянки: м. Броди, вул. вул.22-Січня Золочівського району Львівської області.


2. Площа: 0,1500 га.


3. Кадастровий номер: 4620310100:17:003:0036.


4. Категорія земель: землі житлової та громадської забудови.


5. Цільове призначення (код КВЦПЗ): для будівництва та обслуговування  будівель торгівлі на землях житлової та громадської забудови  (03.07).


6. Умови відведення: власність – 0,1500 га.


7. Експертна грошова оцінка земельної ділянки: 1111665,00 грн. (один мільйон сто одинадцять тисяч шістсот шістдесят п’ять гривень 00 коп.) без ПДВ.


8. Ціна лота : 1111665,00 грн. (один мільйон сто одинадцять тисяч шістсот шістдесят п’ять гривень 00 коп.) без ПДВ.


9. Гарантійний внесок 333499,50 грн. (триста тридцять три тисячі чотириста дев’яносто дев’ять гривень 50 коп.) без ПДВ.


10. Крок земельних торгів у формі аукціону даного лоту: 11116,65 грн. (одинадцять тисяч сто шістнадцять гривень 65 коп.).


11. Забезпечити використання земельної ділянки за цільовим призначенням.


12. Право на земельну ділянку, набуте за результатами проведення земельних торгів у формі аукціону підлягає обов’язковій державній реєстрації в порядку, визначеному чинним законодавством.








Секретар ради                                              Руслан ШИШКА


































Додаток №2 


до рішення Бродівської міської ради


від      2023р. № 




ПРОЕКТ   ДОГОВОРУ  КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ


ЗЕМЕЛЬНОЇ   ДІЛЯНКИ




       Місто ___________, ___________________________ дві тисячі двадцять _______ року.




         Ми, що нижче підписалися: ________ рада _________області,  в особі _______голови __________, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Рішення __ сесії ____ скликання _______ради від «___» ___року №, з однієї сторони, далі «Продавець» та ______ , _______________, далі «Покупець», в подальшому «Сторони», уклали цей Договір про наступне: 


1.ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ


1.1 Продавець на підставі Рішення __________ _______ ради _____ області від ___ _____202_р.,  №____, Протоколу №____ про результати земельних торгів з продажу земельної ділянки від _____________ 202_ року; Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від ___20__року, індексний № _______, виданого ______, державним реєстратором прав на нерухоме майно реєстраційної служби ___________, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: ________ зобов’язується передати у власність, а Покупець зобов’язується прийняти у власність з усіма обмеженнями земельну ділянку за адресою: _________, надалі – «Предмет Договору», загальною площею ______га, та сплатити за неї суму коштів, яка вказана в п.2.1 цього Договору.


1.2. Об’єктом Договору є земельна ділянка, категорія якої ______________за цільовим призначенням: ______. Кадастровий номер земельної ділянки – _______________.


1.3. Земельна ділянка, призначення якої – ___________, вид використання земельної ділянки – __________, передається у власність на умовах дотримання Покупцем діючого законодавства та даного Договору. 


1.4. Містобудівні умови та обмеження: __________________.


2.  ЦІНА ЗА ДОГОВОРОМ  І  УМОВИ ОПЛАТИ


2.1 Продаж Предмету Договору вчиняється за ______ грн. ___ коп. на підставі Протоколу №____ про результати земельних торгів з продажу земельної ділянки від _________________ 202_року. Відповідно до ч. 21 ст.137 Земельного кодексу України,  гарантійний внесок, сплачений до початку торгів (за вирахуванням винагороди оператора електронного майданчика, через який учасник став переможцем електронних торгів) зараховується до ціни продажу земельної ділянки.


2.2. Сума, вказана в пункті 2.1 цього Договору, зменшується на суму гарантійного внеску (за вирахуванням винагороди оператора електронного майданчика, через який учасник став переможцем електронних земельних торгів, з гарантійного внеску переможця).


2.3 Покупець доперераховує кошти за Предмет договору протягом п’яти робочих днів з дня підписання цього договору у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України на розрахунковий рахунок місцевого бюджету ____ _____ ради, № _____________ ГУК/__________ тг, МФО 899998, ЄДРПОУ ________, код платежу 33010100 в сумі _______грн. ____коп. (___грн. _____коп) без ПДВ.


3. ПЕРЕХІД ПРАВА ВЛАСНОСТІ


3.1 Відповідно до  ст.125,  ч. 20 ст.137 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку виникає з моменту державної реєстрації цього права.


3.2 Даний Договір, зареєстрований у встановленому порядку та документ про оплату є підставою для державної реєстрації речового права на земельну ділянку.


3.3 Приступати до використання Предмету Договору до державної реєстрації речового права на земельну ділянку забороняється.


4. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ СТОРІН


4.1 Кожна Сторона зобов’язується виконувати обов’язки, покладені на неї цим Договором та сприяти другій Стороні у виконанні її обов’язків.


4.2 Сторони несуть матеріальну відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов цього Договору.


4.3 Сторона, яка порушила домовленості вказані у цьому Договорі, зобов’язана усунути ці порушення.


4.4 Права, обов’язки і відповідальність Сторін, що не передбачені в цьому Договорі, визначаються відповідно до законодавства України.


5. ПРАВА СТОРІН


5.1 Права Продавця:


- у разі невиконання Покупцем умов, передбачених цим Договором ставити питання про розірвання Договору.


5.2 Права Покупця:


- у разі невиконання Продавцем умов, передбачених Розділом 7 цього договору має право ставити питання про розірвання Договору.


6. ОБОВ’ЯЗКИ ПОКУПЦЯ


6.1 Покупець зобов’язаний сплатити вартість Предмету Договору в строк та  в розмірах,  що передбачені Розділом 2 цього Договору.


6.2. Покупець зобов’язаний на виконання  ч.24 ст.137 ЗКУ відшкодувати витрати, здійсненні на підготовку Лоту до проведення земельних торгів в сумі __грн.___коп.(__ грн.__коп.) згідно виставлених рахунків.


6.3 На вимогу Продавця Покупець зобов’язаний надавати Продавцю необхідні матеріали, відомості, документи тощо про виконання умов цього Договору.


6.4  З моменту виникнення права власності на придбану земельну ділянку за цим Договором сплачувати податок на землю в розмірах і порядку, передбачених чинним законодавством України.


6.5 Покупець зобов’язаний прийняти від Продавця придбаний предмет Договору і використовувати його відповідно до цільового призначення.


6.6 Покупець  зобов’язується додержуватись вимог законодавства про охорону довкілля, екологічної безпеки землекористування, забезпечувати охорону та збереження якості землі відповідно до вимог  законодавства України.


6.7 Покупець зобов’язується забезпечувати вільний доступ для ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд на них, що знаходяться в межах Предмету Договору.


7. ОБОВ’ЯЗКИ ПРОДАВЦЯ


7.1 Прийняти оплату Покупцем вартості земельної ділянки в розмірі та в терміни, обумовлені Розділом  2  цього Договору. 


7.2 На вимогу Покупця Продавець зобов’язаний надавати Покупцю необхідні матеріали, відомості, документи тощо про виконання умов цього Договору.


7.3 Продавець зобов’язаний передати Покупцю технічну документацію на Предмет Договору на протязі 10-ти робочих днів з моменту повної оплати по даному Договору.


8.  ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН


8.1 У разі невиконання однією із Сторін умов даного Договору, інша Сторона має право вимагати виконання другою Стороною своїх обов’язків належним чином, а також відшкодування збитків, завданих невиконанням або неналежним виконанням зобов’язань. 


8.2  У разі порушення строку оплати вартості Предмету Договору Покупець сплачує пеню в розмірі 0,5 відсотка від недоплаченої суми ціни продажу Предмету Договору за кожен день прострочки, а якщо прострочення перевищило 30 календарних днів на  Покупця  додатково накладається штраф  у розмірі 10 відсотків від вартості предмету договору (кінцевої ціни продажу), а земельні торги  у формі аукціону визнаються  такими, що не відбулися.


8.3  Сплата штрафних санкцій не звільняє Покупця від обов’язків виконання договірних зобов’язань в період дії умов даного Договору купівлі-продажу.


8.4  У разі невиконання Продавцем умов даного Договору, Покупець має право вимагати виконання Продавцем своїх обов’язків належним чином, а також відшкодування збитків, завданих затримкою виконання або має право розірвати цей Договір у встановленому порядку і вимагати відшкодування збитків, спричинених його розірванням.


8.5 Відповідальність та права Сторін, що не передбачені цим Договором, визначаються відповідно до чинного законодавства України.


8.6 Продавець не несе відповідальності за збитки, яких зазнав Покупець через форс-мажорні обставини.


8.7 Покупець несе цивільну, адміністративні, кримінальну  відповідальність за порушення земельного законодавства.


9.  ГАРАНТІЇ ТА ПРЕТЕНЗІЇ


9.1 Продавець гарантує, що земельна ділянка, яка є предметом даного Договору, належить до земель, що можуть бути приватизовані згідно з законодавством України, вільна від будь-яких майнових прав і претензій третіх осіб, до цього часу нікому іншому не продана, не подарована, не відчужена іншим способом, не заставлена, в спорі і під забороною не перебуває, не знаходиться під арештом і судових справ на неї немає.


9.2 Відсутність заборони відчуження земельної ділянки, підтверджується витягом, виданим ________, _____ нотаріусом ____________ нотаріального округу _______ області з Єдиного реєстру заборон відчуження нерухомого майна від _________________ року за № ______. 


9.3 Інформація про перебування відчужуваного за цим договором майна під податковою заставою в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна про податкові застави відсутня, що підтверджується Витягом із зазначеного реєстру від _________________ року за № ______.


9.4 Покупцю відомий склад технічної документації і він погоджується з його змістом.


9.5 Предмет даного Договору, що відчужується візуально оглянутий Покупцем до проведення торгів. Претензії до Продавця щодо якісних характеристик відчужуваного Предмету даного Договору не має.


10. ЗМІНИ УМОВ ДОГОВОРУ ТА ЙОГО РОЗІРВАННЯ


10.1 Усі зміни та доповнення до Договору здійснюються Сторонами у письмовій формі та підлягають нотаріальному посвідченню.


10.2 У разі невиконання однією із Сторін умов цього Договору, він може бути розірваний або визнаний недійсним на вимогу іншої Сторони за рішенням суду. 


10.3 У випадку розірвання даного Договору, до Продавця переходить право власності на земельну ділянку, що є предметом даного Договору.


10.4 У разі припинення, або розірвання даного Договору Покупець зобов’язаний повернути Продавцю Предмет договору у такому ж стані, в якому він був отриманий, про що складається відповідний акт приймання-передачі за підписом обох сторін.


        При розірванні даного Договору з незалежних від Сторін причин суми, сплачені Покупцем Продавцю на виконання Договору, повертаються Покупцю в повному обсязі.


11.  ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ


      11.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання обов’язків за Договором, якщо це невиконання за обставин, які виникли після укладення Договору є наслідком невідворотних дій надзвичайного характеру, які Сторони не могли ні передбачити, ні попередити вжитими заходами (повінь, пожежа, землетрус, осідання ґрунту та інші явища природи, а також війна або військові дії), які призвели до неможливості виконання даного Договору. Доказом форс-мажорних обставин є відповідна довідка, видана уповноваженими на те органами.


12.  ВИРІШЕННЯ СПОРІВ


       12.1  Усі спори, що виникають під час виконання умов Договору або у зв’язку з тлумаченням його положень, вирішуються шляхом переговорів. Якщо Сторони не досягли домовленості, то спір вирішується судом у встановленому порядку відповідно до чинного законодавства.


13. ЗАКЛЮЧНІ  ПОЛОЖЕННЯ


13.1  Усі витрати, пов’язані з укладанням цього Договору, його нотаріального посвідчення та реєстрації, покладаються на Покупця.


13.2   Цей Договір і документ про сплату вартості земельної ділянки є підставою для державної реєстрації речового права на земельну ділянку.


13.3 Цей Договір набуває чинності після його підписання сторонами та нотаріального посвідчення і його реєстрації.


13.4 Кадастровий план  земельної ділянки, яка підлягає продажу є невід’ємною частиною даного Договору .


13.5 Зміст ст.ст. 90,91,103,116,120,125 Земельного Кодексу України нотаріусом роз’яснено. 


13.6 Цей Договір укладений у 3-ох (Трьох) примірниках, які мають силу оригіналу, один з яких знаходиться у Продавця, другий - Покупця, третій – у ____, _____нотаріуса ___________ нотаріального округу (м._______, вул.___________).


                                                          


ПІДПИСИ СТОРІН


Продавець                                         


_____ _____________ рада


Юридична адреса _________________ 


_________________________________


Код за ЄДРПОУ ________________




Від Продавця   


___________ голова




__________________ ________________


підпис, ПІБ м.п.






Покупець












Від Покупця 






___________________ ______________ підпис, ПІБ, м.п (за наявності).






Секретар ради Руслан ШИШКА