ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Гащак І. І.

Рішення:

Не прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

4

Дата реєстрації:

07.12.2023

Проголосовано:

07.12.2023 16:28:25

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    4
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 4

Текст:







БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я








 


14 грудня 2023 року                                 Броди                              №

 

 

 

Про затвердження Комплексної програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

 

Відповідно до вимог статті 91 Бюджетного кодексу України, пункту 22 частини першої статті 26, частини першої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розроблення місцевих цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженого рішенням Бродівської міської ради Львівської області від 26 жовтня 2021 року № 461, міська рада -

 

В И Р І Ш У Є:

 

  1. Затвердити Комплексну програму соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки, що додається.


2. Контроль за виконанням рішення покласти на ….

       

 

 

Міський голова                                                                                         Анатолій БЕЛЕЙ

 

 

 

 



 








 

ПОГОДЖЕНО

Перший заступник

Бродівського міського голови

_________ Роман СПОДАРИК                  _______ 202__ року
   

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення Бродівської міської ради Львівської області

14 грудня 2023 року №

 

 

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

 

 

 








ПОГОДЖЕНО

Начальник фінансового управління Бродівської міської ради

 

___________Тетяна  МАРТИШ

«____» _________ 202__ року

 

 
  ПОГОДЖЕНО

Начальник відділу соціального захисту населення  Бродівської  міської  ради

 

_________________Ігор ГАЩАК

«_____» _________ 202__року

 

 

 

 

 

 

 

 

 
























     
                    

 
м. Броди  

 


 



 

1.ПАСПОРТ КОМПЛЕКСНОЇ

програми соціального захисту окремих категорій населення  Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 










































































1. Ініціатор розроблення програми Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради
2. Рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради про погодження програми  
3. Розробник програми Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради
4. Співрозробники програми  
5. Відповідальний виконавець програми Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради
5.1 Головний розпорядник коштів Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради
6. Учасники програми Виконавчий комітет Бродівської міської ради
7. Термін реалізації програми 2024-2026 роки
7.1. Етапи виконання програми

(для довгострокових програм)
 
8. Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми (для комплексних програм)  
9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, тис. грн. у тому числі: 2024 2025 2026
9.1. коштів місцевого бюджету 3 722 530   В межах фінансових призначень В межах фінансових призначень
  коштів інших джерел      

 

 

 

Начальник відділу соціального

захисту населення міської ради                      ____________             Ігор Гащак

                                                                                           (підпис)                      (ім’я, прізвище)

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

Комплексна програма соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки є програмою соціального захисту, спрямованою на створення комфортного клімату  для упередження ситуації щодо людей,які не можуть самостійно подолати життєві труднощі і не мають засобів для існування .

В основу Комплексної  програми соціального захисту  покладено системний аналіз законодавства України, що формує соціальну політику в державі, спрямовану на підтримку малозабезпечених верств громадян, осіб пільгових категорій та поглиблення її адресності, підвищення рівня доходів та зниження показників бідності, забезпечення заходів соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, створення сприятливих адаптаційних умов для цивільного життя демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Програма спрямована на забезпечення реалізації Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про соціальні послуги», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей», «Про охорону дитинства», « Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні», інших законодавчих документів, рішень і розпоряджень голови обласної  ради та голови обласної державної адміністрації, що гарантують соціальні права мешканців регіону,  передбачені Конституцією України, а також на збереження та посилення пріоритетних напрямів соціального захисту населення, що дозволить реально підтримати життєздатність найбільш вразливих категорій громадян.

Глибокі соціально-економічні перетворення, що проходять в Україні, роблять проблему забезпечення ефективного соціального захисту громадян надзвичайно актуальною. Ці перетворення підсилюють соціальний захист громадян, але разом з тим виникає необхідність посилення соціального захисту з боку держави та місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування в деяких важливих сторонах життєдіяльності людини: матеріальної незабезпеченості, захисту від безробіття, інфляції тощо.

Комплексна програма соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки (надалі- Програма) – це комплекс заходів, що здійснюється на місцевому рівні, як доповнення до державного соціального забезпечення.

Конституцією України гарантовано соціальний захист та гідний рівень життя кожному громадянину України.

Протягом останніх років одним з першочергових завдань держави та місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування є розвиток системи соціального захисту та соціального обслуговування громадян, які гостро потребують матеріальної допомоги, а також забезпечення національної безпеки, яка спрямована на реалізацію в повному обсязі життєво важливих інтересів людини, суспільства та держави.

До стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні виникає необхідність посилення соціальної підтримки окремих категорій громадян території.

На жаль, є ще чимало людей, серед яких пенсіонери, особи з інвалідністю, громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, інші, які потребують підтримки.

Враховуючи сучасні соціально – економічні умови зазначених категорій громадян, необхідно зберегти та посилити пріоритетні напрями та заходи соціального захисту, що направлені на зниження рівня бідності та покращення життя і матеріального становища і сприяють посиленню їх життєдіяльності.

Зазначені факти підтверджують необхідність реалізації Програми, що передбачає реалізацію ряду заходів, скерованих на зниження рівня бідності та покращення життя, матеріальних умов сімей, одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, членів сімей загиблих тощо, а також збереження пріоритетних напрямів соціального захисту населення, які дозволяють приділити більше уваги та підтримки життєдіяльності найбільш соціально вразливих мешканців району. 

 

3. Основна мета  Програми

Основною  метою Програми є забезпечення реалізації прав і задоволення потреб соціально вразливих верств населення району нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життєдіяльності, створення фінансових, організаційно-правових і технічних механізмів для забезпечення комфортного соціального клімату й досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя населення на основі ефективного використання бюджетних ресурсів .

 

4.Обгрунтування шляхів і засобів розвязання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання програми

Прийняття Програми сприятиме розв’язанню соціальних проблем громадян, оскільки застосовує до їх вирішення принципи системності і комплексності, координує взаємодію виконавчої влади, об’єднань громадян та безпосередньо громадськості.

Реалізація заходів Програми забезпечить отримання незахищеними категоріями населення різних видів соціальних послуг і створення доступного середовища,  що сприятиме зростанню рівня  та якості життя цієї верстви населення, поліпшенню соціальної ситуації , подоланню проявів дискримінації.  

 Виконання Програми дасть змогу: 

  • надати соціальні допомоги та компенсації для забезпечення добробуту й гідного рівня життя, покращення соціального самопочуття, впевненості у своєму майбутньому для осіб, які потрапили в скрутні життєві ситуації, допоможе вийти з того стану і не опинитися на узбіччі суспільства;

  • надання фінансової підтримки громадським організаціям, які працюють у напрямку соціальної підтримки та адаптації громадян, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, ветеранів війни, учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, а також інших верств населення, які опинились у складних життєвих обставинах, що сприятиме підвищенню ефективності та адресності соціальних послуг, залучення виконавчими органами місцевого самоврядування  інститутів громадянського суспільства для більш ефективного використання бюджетних коштів, спрямованих на розв’язання вказаних проблем;   

  • формування комплексної системи реабілітації та інтеграції людей з інвалідністю дасть змогу досягти відчутного соціального ефекту- повернення до професійної та громадської діяльності;     

  • підвищення рівня поінформованості населення сприятиме реалізації державної політики у сфері соціального захисту.


Відповідальним виконавцем  Програми є головний розпорядник міського бюджету – відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради.

Грошова та матеріальна допомога по кожному окремому заходу визначеному у Додатку 2 надаються  міською радою одній особі не більше одного разу на рік.

Джерелом фінансування заходів Програми є кошти бюджету міської територіальної громади, затверджені сесією міської ради на відповідний рік.

Фінансування заходів Програми в межах затверджених видатків здійснюється головним розпорядником коштів - відділом соціального захисту населення Бродівської міської ради у вигляді фінансування з бюджету відповідно до помісячного розпису асигнувань.

Виконання Програми проводиться протягом 2024-2026 років. Для забезпечення реалізації Програми передбачається також залучення благодійних внесків та гуманітарної допомоги.

Ресурсне забезпечення програми наведено у додатку 1 до Програми.

Обсяг фінансування Програми уточнюється щороку під час складання проекту міського бюджету на відповідний рік з урахуванням його можливостей.

 

5.Перелік завдань Програми та результативні показники

Основним завданням Програми є забезпечення реалізації механізму надання соціальних допомог за принципами адресності, індивідуального підходу, доступності, відкритості та добровільності.

До результативних показників Програми належать:

показники затрат: обсяги фінансових ресурсів на заходи Програми; чисельність громадян, що звернулися за відповідною оплатою/допомогою; кількість громадських організацій, що звернулися за фінансовою підтримкою; кількість проведених заходів/наданих послуг.

показники продукту: чисельність  одержувачів соціальних послуг/виплат;

кількість одержувачів адресної грошової допомоги, інших виплат визначених Програмою;кількість проведених заходів/наданих послуг;кількість громадських організацій, яким надано фінансову підтримку;

показники ефективності: середній розмір соціальної підтримки на одну особу/сім’ю; вартість заходів і  наданих послуг; середні витрати на одну громадську організацію;

показники якості: забезпечення (задоволення) відповідними соціальними послугами одержувачів до загальної їх чисельності у відсотках.

 

6.Напрями діяльності та заходи Програми

Програма реалізується внаслідок здійснення таких завдань і заходів:

1. Проведення грошової компенсації та виплата адресних допомог:

  • Надання одноразової допомоги ветеранам УПА-учасникам бойових дій УПА та особам з інвалідністю війни УПА;

  • Надання одноразової  допомоги членам ГО Братство вояків ОУН УПА до Дня Захисника Вітчизни;

  • Надання грошової допомоги політв’язням і репресованим;

  • Надання одноразової допомоги особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи;

  • Надання одноразової адресної допомоги особам з інвалідністю загального захворювання, що не можуть самостійно пересуватись (лежачим);

  • Надання одноразової адресної допомоги особам з інвалідністю з вадами слуху; 

  • Виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.                                                   


2. Фінансова підтримка статутної діяльності громадських організацій інвалідів і ветеранів;

3. Фінансова підтримка учасників АТО (ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»:

Надання одноразової допомоги на лікування пораненим, демобілізованим звільненим в запас учасникам АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»  та членам сімей загиблих учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» ,учасникам АТО(ООС)-бійцям добровольчих формувань і особам, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період з 21.11.2013 року по 21.02.2014 року;

Надання одноразової адресної допомоги для вирішення соціально-побутових потреб демобілізованим, звільненим в запас учасникам АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»  та членам сімей загиблих учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» ,учасникам АТО(ООС)-бійцям добровольчих формувань і особам, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період з 21.11.2013 року по 21.02.2014 року;

Надання пільг в розмірі 50 відсотків на відшкодування вартості житлово-комунальних послуг для членів родин загиблих в АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»;

Надання одноразової адресної допомоги до Дня захисника Вітчизни родинам загиблих синів –учасників АТО(ООС).

4.Фінансова підтримка окремих пільгових категорій громадян:

  • Виділення коштів на виплату матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілим, евакуйованим  і переселеним;

  • Надання одноразової адресної допомоги учасникам бойових дій війни в Афганістані, ветеранам України.


5.Фінансова підтримка окремих категорій громадян;


  • Виділення коштів на виплату одноразової матеріальної допомоги мешканцям міської територіальної громади, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин;

  • Надання адресної одноразової матеріальної допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого;

  • Надання адресної одноразової матеріальної допомоги членам родин загиблих в мирний час;

  • Фінансування витрат на поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових та інвалідів війни транспортування тіл померлих за рахунок міського бюджету;

  • Надання одноразової грошової допомоги жителям Бродівської міської ради, зареєстрованим в установленому порядку, які  призвані на військову службу під час мобілізації,  уклали контракт внаслідок оголошення рішення про мобілізацію та (або)воєнного стану, прирівняним до них інших осіб.


6. Виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги здійснюється відповідно до Порядку затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 23.09.2020 № 859 «Деякі питання призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».

Порядок надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міської територіальної громади, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин та на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого, за рахунок коштів міського бюджету визначений у додатку 4 до Програми.

Надання та виплати  матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним, та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» здійснюється у порядку згідно з додатком 5 до Програми.

Порядок надання та виплати допомоги окремим категоріям громадян за кошти міського бюджету визначений у додатку 6 до Програми.

Надання 50% пільг для відшкодування вартості житлово-комунальних послуг для членів родин загиблих в АТО (ООС), заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» а   також пільг на послуги зв’язку здійснюється у Порядку згідно додатку 7 до Програми

Порядок використання  коштів міського бюджету, передбачених для надання  фінансової підтримки статутної діяльності громадських організацій    інвалідів і ветеранів наведений у додатку 8 до Програми.

Порядок надання  одноразової допомоги на лікування, вирішення соціально-побутових потреб пораненим, демобілізованим,   звільненим в запас,  учасникам в антитерористичній операції / участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях / участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти Українита  членам сімей загиблих учасників безпосередньої участі в антитерористичній операції / участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях / участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України                                          здійснюється згідно додатку 9 до Програми.

Порядок фінансування витрат на поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових та інвалідів війни, а також транспортування тіл померлих мешканців Бродівської міської територіальної громади за рахунок міського бюджету наведений у додатку 10 до Програми.

Порядок надання одноразової грошової допомоги жителям Бродівської міської ради, зареєстрованим в установленому порядку, які  призвані на військову службу під час мобілізації,  уклали контракт внаслідок оголошення рішення про мобілізацію та (або) воєнного стану, прирівняним до них інших осіб здійснюється згідно додатку 11 до Програми.

Порядок надання одноразової допомоги особам з інвалідністю здійснюється згідно додатку 12 до Програми.

Перелік заходів і завдань Програми наведено у додатку 2 до Програми.

 

7. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Виконавчий комітет  Бродівської міської ради здійснює координацію дій між учасниками Програми та контролює її виконання.

Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради до ______ року та _________ року готує та подає фінансовому управлінню Бродівської міської ради інформацію про стан виконання Програми.

За підсумками року відділ з соціального захисту населення Бродівської міської ради подає на розгляд сесії Бродівської міської ради звіт про стан виконання Програми.

У звіті повинні міститися дані про заплановані та фактичні обсяги і джерела фінансування Програми, виконання результативних показників у динаміці з початку дії програми згідно з додатком 3 до Програми та пояснювальну записку, у разі невиконання – обґрунтування причин невиконання. 

 

Секретар міської ради                                                            Руслан ШИШКА

 

 

Додаток 1

до Комплексної програми соціального

захисту окремих категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

 

 

Ресурсне забезпечення

Комплексна програма соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

                                  грн.































Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2024 рік 2025 рік 2026 рік Усього витрат на виконання програми
Усього, 3 722 530 В межах фінансових призначень В межах фінансових призначень 3 722 530 –

на 2024 рік 
у тому числі        
міський бюджет 3 722 530 В межах фінансових призначень В межах фінансових призначень 3 722 530  -

на 2024 рік

 

 

Начальник відділу соціального захисту

населення Бродівської міської ради                                                                                                         Ігор ГАЩАК                                 



 

Додаток 2

до Комплексної програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

                                                                    

Перелік заходів і завдань

Комплексної програми соціального захисту окремих категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 
































































































































































































№ з/п Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання) Перелік заходів програми Строк виконання заходу Виконавці Джерела фінансу-вання Обсяги фінансування (вартість), тис.грн., у тому числі:

І етап: 200_ р.

            200_р.

            200_ р.

ІІ етап: 200_-20__ рр.

ІІІ етап: 200_-20__ рр.
Очікуваний результат  
1 Завдання 1

Проведення грошової компенсації та виплата адресних допомог
Захід 1

Надання одноразової  допомоги ветеранам УПА – учасникам бойових дій УПА, особам з інвалідністю  війни УПА,

Захід 1.1. Надання одноразової  допомоги членам ГО Братство вояків ОУН УПА до Дня Захисника Вітчизни
Травень

Жовтень
Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет  

2024р. - 10100 грн. в тому числі поштові – 100 грн)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Покращення матеріального стану ветеранів УПА – учасників бойових дій УПА та осіб з  інвалідністю війни УПА, політв’язнів та репресованих  
Захід 2. Надання грошової допомоги політв’язням та репресованим,       членам Бродівської організації товариства політичних в’язнів і репресованих Травень

Серпень
Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. -33900 грн.

(в тому числі поштові – 150 грн.)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
 
Захід 3. Надання одноразової допомоги особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи Вересень-жовтень Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. -35500 грн.

(в тому числі поштові – 500 грн.)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Забезпечення  матеріального стану  осіб з  інвалідністю по зору І та ІІ групи  
Захід 4.

Надання одноразової адресної допомоги особам з інвалідністю загального захворювання, що не можуть самостійно пересуватись (лежачим)
Вересень-листопад Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 35600 грн.

(в тому числі поштові – 600 грн)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Покращення фінансового стану людей з інвалідністю загального захворювання, що не можуть самостійно пересуватись (лежачим)

та  з вадами слуху
 
Захід 5.

Надання одноразової адресної допомоги особам з інвалідністю з вадами слуху
Серпень-вересень Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 20050 грн.

(в тому числі поштові – 50 грн)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
 
Захід 6. Виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги (Постанова Кабінету міністрів України від 23.09.2020 №859) Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 325030 грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Забезпечення надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі  
2 Завдання 2

Фінансова підтримка статутної діяльності громадських організацій інвалідів і ветеранів
Захід 1. Надання фінансової підтримки статутної діяльності громадських організацій інвалідів і ветеранів:                           

-ГО «Бродівська спілка родин АТО(ООС)»     

-Бродівська асоціація інвалідів

-ГО «Бродівське районне добровільне товариство захисту дітей з інвалідністю «Надія»                                
Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 135000грн. (ГО АТО 100000; Асоціація Інвалідів – 35000)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Фінансова підтримка статутної діяльності громадських організацій соціального спрямування  
3 Завдання 3

Фінансова підтримка учасників АТО (ООС)
Захід 1. Надання одноразової допомоги на лікування пораненим, демобілізованим, звільненим в запас учасникам АТО  (ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» та членам сімей загиблих учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» ,учасникам АТО(ООС)-бійцям добровольчих формувань і особам, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період з 21.11.2013 року по 21.02.2014 року; Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 1000000,00 грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Вирішення медичних проблем поранених, учасників АТО (ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» та членів сімей загиблих учасників АТО(ООС)-бійців добровольців та осіб, які постраждали під час участі у «Революції гідності»  
Захід 2

Надання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем демобілізованим,  звільненим в запас учасникам АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» та членам сімей загиблих учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» ,учасникам АТО(ООС)-бійцям добровольчих формувань і особам, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період з 21.11.2013 року по 21.02.2014 року;
Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 30000 грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Покращення соціально-побутових умов проживання звільненим учасникам АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» та членам сімей загиблих учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» ,учасникам АТО(ООС)-бійцям добровольчих формувань і особам, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період з 21.11.2013 року по 21.02.2014 року;  
Захід 3

Надання   50 % пільг  на відшкодування вартості житлово-комунальних послуг для членів родин загиблих в АТО (ООС), заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»
Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 270000грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Покращення матеріального стану родин загиблих в АТО, заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»   
Захід 4

Надання одноразової адресної допомоги до Дня  захисника Вітчизни родинам загиблих синів-учасників АТО(ООС)
Жовтень Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 35000 грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 

 
Фінансова підтримка родин загиблих синів – учасників АТО (ООС)  
4 Завдання 4

Фінансова підтримка окремих пільгових категорій громадян
Захід 1. Виділення коштів на виплату матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілим, евакуйованим і переселеним. Захід 1.1.  Виплата матеріальної допомоги членам громадської організації «Бродівська районна організація «Союз Чорнобиль України» до Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС Квітень Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 65000грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
 

Покращення матеріального стану учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
 
Захід 2

Надання одноразової адресної допомоги учасникам бойових дій війни в Афганістані,  ветеранам України
Лютий

Серпень
Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради   2024р. – 32500, в тому числі:

Афг – 25000

Вет України – 7500

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень
Фінансова підтримка учасників бойових дій в Афганістані,

ветеранів України
 
5 Завдання 5 Фінансова підтримка окремих категорій громадян

 
Захід 1

Виділення коштів на виплату одноразової матеріальної допомоги  мешканцям громади, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин
Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 560150 (в тому числі поштові – 1400 грн)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Надання одноразової матеріальної допомоги громадянам  
Захід 2.Надання адресної матеріальної  допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. 150100 грн (в тому числі поштові – 100 грн)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Підтримка вразливих верств населення шляхом надання допомоги на поховання  
Захід 3. Надання адресної матеріальної допомоги членам родин загиблих в мирний час Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. - 32600(в тому числі поштові – 100 грн)

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Забезпечення фінансової підтримки членам родин загиблих в мирний час  
  Захід 4.Фінансування витрат на поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових дій та інвалідів війни загиблих внаслідок військової агресії Росії проти України; транспортування тіл померлих за рахунок міського бюджету Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. -352000 грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Забезпечення фінансової підтримки членам родин загиблих (померлих) внаслідок військової агресії Росії проти України)  
    Захід 5 Надання одноразової грошової допомоги жителям Бродівської територіальної громади, зареєстрованим в установленому порядку, які  призвані на військову службу під час мобілізації,  уклали контракт внаслідок оголошення рішення про мобілізацію та (або)воєнного стану, прирівняним до них інших осіб Протягом року Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради Міський бюджет 2024р. – 600000 грн.

2025 - 2026р.р.-в межах фінансових призначень

 
Забезпечення фінансової підтримки жителям Бродівської міської ради, які  призвані на військову службу під час мобілізації  
  РАЗОМ 2024р.- 3 722 530грн, в тому числі поштові –  3 000 грн.; 2025-2026 роки-в межах

Начальник відділу соціального захисту

населення Бродівської міської ради                                                                                                         Ігор ГАЩАК

 

 

Додаток 3

до Комплексної програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2021-2023 роки

 

Інформація про виконання програми за _______ рік








































1.      
  КВКВ   найменування головного розпорядника бюджетних коштів
2.      
  КВКВ   найменування відповідального виконавця програми
3.      
  КФКВ   найменування програми, дата і номер рішення обласної ради про її затвердження

4. Напрями діяльності та заходи програми _______________________________________________________________________________________

(назва програми)

 











































№ п/п Захід Головний

виконавець

та строк

виконання

Планові обсяги фінансування, тис. грн.



Фактичні обсяги фінансування, тис. грн.



Стан виконання заходів (результативні показники виконання програми)



Всього



У тому числі:



Всього



У тому числі:



Державний бюджет



Обласний бюджет



Місцевий бюджет



Кошти не



бюджетних джерел



Державний бюджет



Обласний бюджет



Місцевий бюджет



Кошти не



бюджетних джерел


                           

5. Аналіз виконання за видатками в цілому за програмою:

тис. грн.
































Бюджетні асигнування з урахуванням змін Проведені видатки Відхилення
Усього

Загальний фонд


Спеціальний фонд Усього Загальний фонд Спеціальний фонд усього Загальний фонд Спеціальний фонд %
 


               

 

Керівник установи-

головного розпорядника  коштів                                 ______________                                           ________________

                                                                                             (підпис)                                                       (ім’я, прізвище)

Відповідальний виконавець

Програми                                                                        _______________                                         ________________

                                                                                              (підпис)                                                      (ім’я, прізвище)

 

 

 

Додаток 4

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

 

ПОРЯДОК

надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міської територіальної громади,   які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин та допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого, за рахунок коштів міського бюджету


 

I. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає механізм надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міської територіальної громади, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин (надалі – одноразова матеріальна допомога) та допомоги на поховання померлих мешканців, які відносяться до категорії осіб, зазначених у постанові Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 99 «Про затвердження порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого» (надалі – допомога на поховання).

1.2. Головним розпорядником коштів є відділ соціального захисту населення  Бродівської міської ради.

1.3. Попередній розгляд заяв про надання одноразової матеріальної допомоги та допомоги на поховання здійснює Комісія з питань соціального захисту населення Бродівської міської ради (далі – Комісія).

1.4. Персональний склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Бродівської міської ради.

1.5. До участі у роботі Комісії можуть залучатися за згодою депутати міської  ради, представники громадських організацій, а також інші особи.

1.6. Основною організаційною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться не менше одного разу на місяць у разі наявності звернень мешканців міської ради про надання одноразової матеріальної допомоги відповідно до цього Порядку.

1.7. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її складу.

1.8. Рішення комісії оформляється протоколом.

1.4. Розмір одноразової матеріальної допомоги, допомоги на поховання  та доцільність її призначення, за рекомендацією Комісії, приймається на засіданні  виконавчого комітету.

1.5. Засідання  виконавчого комітету проводяться у разі необхідності, але не рідше одного разу на місяць.

1.6. У цьому Порядку поняття  вживаються у таких значеннях:

одноразова матеріальна допомога - фінансова допомога мешканцям, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин, яка виплачується один раз на календарний рік, крім допомоги мешканцям, які потребують невідкладного відселення з аварійного житла або непридатного для проживання житла, яка носить виключно одноразовий характер для усіх осіб, що звернулися за її отриманням;

мешканці  - це фізичні особи, місце проживання (перебування) яких зареєстровано на території Бродівської міської ради.

1.7. До непередбачених обставин, належать: лікування, медико-соціальна реабілітація, протезування, подолання наслідків пожежі, стихійного лиха, техногенних аварій та катастроф, вирішення соціально-побутових проблем, в тому числі для відновлення майна, пошкодженого/зруйнованого у зв’язку з збройною агресією Російської Федерації проти України, необхідність невідкладного  відселення з аварійного житла або непридатного для проживання житла.

1.8. Першочергово одноразова матеріальна допомога надається особам, що страждають на онкологічні захворювання, потребують дороговартісного лікування, проведення складних медичних операцій та дітям, які страждають на захворювання, що прогресують, а також мешканцям, які потребують невідкладного відселення з аварійного житла або непридатного для проживання житла.

1.9. Допомога на поховання виплачується особі виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого.

 

II. Умови надання одноразової матеріальної допомоги та прийняття рішення про надання одноразової адресної матеріальної допомоги

2.1. При розгляді питання щодо надання та розміру одноразової матеріальної допомоги враховується сукупний дохід сім'ї, членами якої є особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки, крім одноразової матеріальної допомоги  на вирішення соціально-побутових проблем для відновлення майна, пошкодженого/зруйнованого у зв’язку з агресією Російської Федерації проти України.

2.2. Розмір одноразової матеріальної допомоги на подолання наслідків пожежі, стихійного лиха, техногенних аварій та катастроф, визначається виходячи із суми завданих збитків, а саме:

якщо сума завданих збитків, становить до 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, який діє на день подання заяви, матеріальна допомога надається у розмірі до однієї тисячі грн.;

якщо сума завданих збитків, становить від 10 до 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, який діє на день подання заяви, матеріальна допомога надається у розмірі до пʼяти тисяч грн.;

якщо сума завданих збитків, становить від 30 до 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, який діє на день подання заяви, матеріальна допомога надається у розмірі до десяти тисяч грн.;

якщо сума завданих збитків, становить від 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, який діє на день подання заяви, матеріальна допомога надається у розмірі понад десять тисяч грн., та визначається на засіданні виконавчого комітету з огляду на глибину та важкість матеріальної проблеми заявника яка виникла внаслідок непередбачуваних обставин.

2.3. Розмір одноразової матеріальної допомоги на лікування визначається у кожному конкретному випадку залежно від складності проблеми заявника, його матеріального стану та наявних бюджетних коштів на зазначені цілі, а саме:

особам на проведення медичних операцій, довготривалого лікування, – від 1 до 3 тисяч гривень, в залежності від важкості захворювання та соціально-матеріального стану:

громадянам, які потребують дороговартісного лікування, на проведення складних медичних операцій – від 3 до 10 тисяч гривень, в залежності від вартості (в.т.ч. очікуваної) лікування та соціально-матеріального стану.

2.4. В окремих випадках громадянам, які мають необхідність у проведенні складного і дорогого лікування, хірургічної операції, придбання медичних апаратів тощо, матеріальна допомога може бути визначена більшою від розміру, встановленого п.2.3 даного Порядку.

2.5. Розмір одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем надається відповідно до складності ситуації, рівня забезпеченості сім’ї та становить від 500 до 1000 гривень.

2.6. В окремих випадках громадянам, які перебувають в особливо складних життєвих обставинах та/або постраждали від збройної агресії Російської Федерації проти України, одноразова матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових проблем може бути визначена більшою від розміру, встановленого п. 2.5 даного Порядку

2.7. Для визначення розміру одноразової матеріальної допомоги мешканцям, які потребують невідкладного відселення з аварійного житла або непридатного для поживання житла, комісія обчислює розрахунковий розмір  вартості необхідного для придбання житла, виходячи з таких нормативів:

1) 13,65 кв. метра жилої площі на кожну особу від імені якої звертається представник;

2) 35,22 кв. метра загальної площі на сім’ю;

3) додатково 10 кв. метрів  жилої площі на кожну особу з інвалідністю або дитину з інвалідністю (у тому числі з урахуванням заявника).

4) з урахуванням опосередкованої вартості спорудження 1 кв. метра загальної площі житла в населеному пункті, в якому заявник перебуває на квартирному обліку на день звернення за матеріальною допомогою і яка визначається Мінрегіоном відповідно до Порядку визначення та застосування показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, затвердженого наказом Держбуду від 27 вересня 2005 р. № 174.

2.8. Розрахунковий розмір вартості необхідного для придбання житла (РРВЖ) обчислюється за такою формулою:

РРВЖ = ((13,65 х Nс) – Вп + 35,22 + (10 х Nп)) х Bг

де   Nс - кількість осіб, на яких розраховується матеріальна допомога;

Вп - жила площа у житловому приміщенні, яке розташоване в населених пунктах на підконтрольній Україні території, яка перебуває у власності заявника (осіб, які включені в розрахунок матеріальної допомоги);

Nп - кількість осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю і на яких розраховується матеріальна допомога з урахуванням додаткових 10 кв. метрів жилої площі на кожного (у тому числі на заявника);

Вг - опосередкована вартість (гривень) 1 кв. метра загальної площі житла для населеного пункту, в якому заявник перебуває на обліку як особа, що потребує поліпшення житлових умов на день звернення за матеріальною допомогою.

2.9. Розмір одноразової матеріальної допомоги мешканцям, які потребують невідкладного відселення з аварійного житла або непридатного для поживання житла, визначається комісією у відсотках до розрахункового розміру вартості необхідного для придбання житла.

2.10. Допомога на поховання померлої особи з числа тих, які вказані в п. 1 Порядку № 99, надається за останнім його місцем проживання з коштів місцевого бюджету в розмірі, встановленому виконавчим комітетом міської ради, виходячи з вартості ритуальних послуг (п. 2 Порядку № 99) визначеної на поточний рік.  

 

III. Порядок звернення за одноразовою матеріальною допомогою

3.1. Для отримання одноразової матеріальної допомоги відповідно до цього Прядку мешканці (заявники) подають заяву (звернення) з обґрунтуванням відповідних підстав на ім'я Бродівського міського голови до відділу соціального захисту населення Бродівської міської ради.

В заяві зазначаються прізвище, ім’я, по батькові, адреса проживання, контактний телефон, місце реєстрації/проживання заявника (в.т.ч. представника заявника, законного представника) та мотиви звернення. У заяві громадянин дає згоду на обробку своїх персональних даних.

Заявники, які постраждали або зазнали значних матеріальних збитків внаслідок стихійного лиха, складних погодних умов, пожеж та інших надзвичайних ситуацій чи подій додатково інформують у заяві про наявність або відсутність договору страхування пошкоджених об’єктів, життя та здоров'я потерпілих.

За отриманням одноразової матеріальної допомоги  мешканцям, які потребують невідкладного відселення з аварійного житла або непридатного для проживання житла, із заявою звертається представник з числа осіб, зареєстрованих у зазначеному житлі та за їх письмовою згодою. У такому випадку в заяві зазначаються  прізвище, ім’я, по батькові, адреса проживання, контактний телефон, місце реєстрації/проживання усіх осіб від імені яких звертається представник.

За отриманням одноразової матеріальної допомоги  на вирішення соціально-побутових проблем для відновлення майна, пошкодженого/зруйнованого у зв’язку з агресією Російської Федерації проти України, може звернутись представник домогосподарства, з числа осіб, які є власниками майна та/або осіб, які зареєстровані та постійно проживають, або постійно проживають без реєстрації, за адресою пошкодженого/зруйнованого нерухомого майна та не подавали заяви щодо надання компенсації за знищені/пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України відповідно до Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

3.2. Заява про надання одноразової допомоги розглядається протягом одного місяця з дня надходження.

3.3. Для отримання усіх видів допомог внаслідок непередбачених обставин (крім допомоги на поховання) до заяви додаються:

3.3.1. Копія паспорта громадянина України (1,2,3 (4,5 при необхідності) сторінки) заявника та інших осіб в інтересах яких звертається заявник, документ що посвідчує повноваження представника;

3.3.2. Копія реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника та інших осіб в інтересах яких звертається заявник (якщо особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків  та повідомила про це відповідний орган державної податкової служби і має про це відмітку у паспорті громадянина України, то подається копія зазначеної сторінки паспорта);

3.3.3. Оригінали довідок про склад сім’ї зареєстрованих / проживаючих, або Акт про склад сімʼї.

До складу сім’ї незалежно від місця реєстрації/проживання включаються:

- чоловік, дружина;

- жінка та чоловік, які проживають однією сім’єю, не перебуваючи у шлюбі;

- рідні, усиновлені та підопічні діти цих осіб віком до вісімнадцяти років, а також незалежно від місця проживання (перебування) або реєстрації діти, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації до досягнення 23 років і які не мають власних сімей; неодружені повнолітні діти, які мають статус осіб з інвалідністю  з дитинства I та II груп або особи з  інвалідністю  I групи і проживають разом з батьками;

- непрацездатні особи, які є на утриманні (пенсіонери за віком, інваліди І-ІІ групи);

3.3.4. Оригінал (-и) довідки (-ок) про доходи членів сім’ї (які проживають разом із заявником та ведуть спільне господарство) за попередні шість місяців, що передують місяцю звернення, крім одноразової матеріальної допомоги  на вирішення соціально-побутових проблем для відновлення майна, пошкодженого/зруйнованого у зв’язку з агресією Російської Федерації проти України;

3.3.5. Копія документа, який підтверджує певний соціальний статус заявника (при наявності);

3.3.6. Копія трудової книжки – у разі звернення працездатних осіб працездатного віку, які не працюють (при наявності), або довідка про її відсутність;

3.3.7. Інформація (у довільній формі) про рахунок у банківській установі (при наявності);

3.3.8. Акт обстеження житлових умов заявника, якщо мотивами звернення є важке матеріальне становище, або акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї;

3.3.9. Інші документи (залежно від обставин, що склалися та при наявності відповідного волевиявлення заявника).

3.4. Для виплати допомоги на подолання наслідків пожежі, стихійного лиха, техногенних аварій та катастроф додатково до заяви обов’язково додаються такі документи:

3.4.1. Документи, що підтверджують факт події та розмір заподіяних збитків (Акт обстеження, Акт про пожежу, Дефектний акт, Довідка з гідрометеорологічного центру, тощо), які складені відповідними компетентними органами у встановленому законодавством порядку;

3.4.2. Документи про право власності заявника та/або членів його сім’ї на майно, яке знищено чи пошкоджено внаслідок надзвичайної ситуації, небезпечної події, пожежі, стихійного лиха, погодних умов та інших непередбачуваних подій.

3.5. Для виплати допомоги на лікування додатково до заяви обов’язково додаються такі документи: довідка з медичного закладу про проходження стаціонарного лікування у поточному році або про необхідність лікування з закладу охорони здоров’я за висновком лікувально-консультативної комісії зареєстровану у медичному закладі який її  видав, копії чеків або документів, що підтверджують розмір витрат на лікування, тощо (за наявності).

3.6. До заяви про виплату матеріальної допомоги мешканцям, які потребують відселення з аварійного житла або непридатного для поживання житла, додаються документи, що підтверджують аварійність або непридатність для проживання житла, а також письмова згода усіх мешканців, які потребують невідкладного відселення з аварійного житла або непридатного для проживання житла, на подання від їхнього імені заяви про виплату одноразової матеріальної допомоги,   включення їх до розрахунку вартості необхідного для придбання житла, а також на отримання від їхнього імені одноразової матеріальної допомоги.

3.8. Для отримання допомоги на поховання померлої особи, яка не досягла пенсійного віку та на момент смерті, не працювала, не перебувала на службі, не зареєстрована у центрі зайнятості як безробітна, до заяви необхідно додавати такі документи:

 - копія паспорта виконавця волевиявлення померлого;

 - копія ідентифікаційного коду виконавця волевиявлення померлого;

 - копія першої та останньої сторінки трудової книжки померлого;

 - копія свідоцтва про смерть;

 - витяг з державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання  допомоги на поховання(оригінал);

 - довідку з центру зайнятості на померлого;

 - довідку про реєстрацію місця проживання померлого;

 - заяву про відкриття рахунку для зарахування грошових коштів до банківської установи.

Допомога на поховання не виплачується у разі смерті особи, яка перебувала на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі), крім випадків, якщо поховання здійснюється виконавцем волевиявлення померлого або особою, яка зобов'язалася поховати померлого.

3.9. Зазначені у пунктах 3.3.3, 3.3.4, 3.3.8, 3.4.1, 3.5 цього розділу документи приймаються за умови, якщо вони видані в межах року до дня звернення заявника за одноразовою матеріальною допомогою.

3.10. Заявник надає оригінали та копії необхідних для отримання допомоги документів. Копії документів засвідчуються в установленому порядку.

3.11. Відповідність поданих документів для надання одноразової матеріальної допомоги  перевіряє відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради.

3.12. Під час розгляду заяви про надання одноразової матеріальної допомоги обробка персональних даних здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про захист персональних даних".

3.13. У разі, якщо до заяви не додані всі необхідні документи, протягом 10 днів з дня прийняття (надходження) відповідної заяви відділ соціального захисту населення надає відповідь на звернення (заяву) заявника, у якій обґрунтовує неможливість надання матеріальної допомоги у зв’язку з відсутністю передбачених цим Порядком документів з зазначенням вичерпного переліку відсутніх документів.

 

IV. Порядок розгляду призначення одноразової матеріальної допомоги

4.1. Документи, надані заявником у двотижневий строк з дня отримання розглядаються Комісією.

4.2. Після прийняття рішення Комісії в тижневий термін заява з доданими документами виносяться на розгляд виконавчого комітету міської ради.

4.3. На засіданні виконавчого комітету міської ради, під час розгляду заяв осіб, які звернулися за одноразовою матеріальною допомогою, представник відділу соціального захисту населення доповідає щодо кожної заяви з викладенням пропозицій Комісії про надання (або відмову у наданні) одноразової матеріальної допомоги та її розміру. Рішення  виконавчого комітету приймається більшістю голосів та оформляється протоколом.

4.4. У наданні одноразової матеріальної допомоги може бути відмовлено у разі ненадання заявником документів визначених Порядком, які підтверджують скрутне становище, (їх недостовірності), або у разі повторного звернення для отримання одноразової матеріальної допомоги  протягом одного календарного року.

Рішення про відмову у наданні одноразової матеріальної допомоги може бути оскаржене у порядку, встановленому законом.

4.5. Виплата одноразової матеріальної допомоги заявнику здійснюється після прийняття відповідного рішення виконавчого комітету міської ради.

4.6. Виплата одноразової матеріальної допомоги здійснюється шляхом  перерахування коштів на поточний рахунок отримувача в установі банку, а бо ж, у виключному випадку, через поштове відділення.

4.7. Облік осіб, які звертаються за наданням одноразової матеріальної допомоги, здійснює відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради.

 

V. Фінансова звітність та контроль

5.1. Операції, пов'язані з використанням коштів міського  бюджету, здійснюються в установленому чинним законодавством України порядку.

5.2. Контроль за дотриманням бюджетного законодавства здійснюється в порядку, визначеному чинним законодавством України.

______________________

                                 Додаток 5

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

Порядок

надання та виплати  матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним, та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України»

 

І. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає механізм надання матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним,  та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» умови надання і виплати одноразової матеріальної допомоги.

2.  Головним розпорядником коштів є відділ соціального захисту населення міської ради.

 

II. Надання  допомоги

1.  У  цьому  порядку поняття вживаються  у таких  значеннях:

матеріальна допомога –  фінансова допомога мешканцям, які є учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС постраждалими, евакуйованими і переселеними, та членами Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» що виплачується один раз на календарний рік;

учасники ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС, постраждалі, евакуйовані і переселені, та члени Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» – це особи, які  отримали статус у відповідності до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Розмір матеріальної допомоги встановлюється у відповідності до рішення комісії з питань соціального захисту населення Бродівської міської ради, за зверненням Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України.

 

III. Порядок призначення матеріальної допомоги

1. Підставою для отримання матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним, є:

Заява на ім’я начальника відділу соціального захисту населення

Копія відповідного посвідчення.

Копія паспорта

Копія ідентифікаційного коду

Документ який засвідчує фактичне місце проживання

Реквізити особового рахунку з банківської установи або вказати номер поштового відділення

Членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» є подання звернення Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

2. Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради формує списки для надання матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним, та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» на підставі поданих документів та звернення Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

 

IV. Порядок виплати матеріальної допомоги

1. Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради готує розрахунок потреби коштів для виплати матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним, та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

2.  Фінансування видатків на виплату матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним,  та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» здійснюється за рахунок коштів міського  бюджету.

3.  Виплата матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним, та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» здійснюється після прийняття відповідного рішення.

 4.  Виплата матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС та постраждалим, евакуйованим і переселеним,  та членам Бродівської громадської організації «Союз Чорнобиль України» здійснюється шляхом перерахування коштів на поточний рахунок  отримувача  в установі банку або поштове відділення.

5. Виплата матеріальної допомоги членам громадської організації «Бродівська районна організація «Союз Чорнобиль України» здійснюється з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

 

V. Фінансова звітність та контроль

1. Операції, пов’язані з використанням коштів районного бюджету, здійснюються в установленому чинним законодавством України порядку.

2. Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради готує фінансову та бюджетну звітність в установленому чинним законодавством України порядку.

3.  Контроль за дотриманням бюджетного законодавства здійснюється в порядку, визначеному чинним законодавством України.          

___________________________

 

 

 

 



 

Додаток 6

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

Порядок

надання одноразової допомоги  окремим категоріям громадян за кошти міського бюджету

 

І. Загальні положення

 1. Цей Порядок надання одноразової допомоги окремим категоріям громадян за кошти бюджету міської ради (надалі - Порядок)   визначає механізм надання та виплати  одноразової допомоги окремим категоріям громадян за кошти міського бюджету.

  2.  Порядок застосовується  до:

2.1   осіб, які мають статус ветеранів Української Повстанської Армії - учасників бойових дій Української Повстанської Армії та інвалідів війни Української Повстанської Армії;

2.2 політв’язням та репресованим, членам Бродівської організації товариства політичних в’язнів і репресованих;

2.3 членам громадської організації «Бродівська районна організація ветеранів національно-визвольної боротьби «Братства вояків ОУН-УПА» до Дня Захисника Вітчизни;

2.4. учасникам бойових дій війни в Афганістані;

2.5. ветеранам України;

2.6. родинам загиблих синів-учасників АТО (ООС) до Дня захисника Вітчизни;

2.7. членам родин загиблих в мирний час.

 

II. Надання одноразової допомоги

1.  У цьому порядку поняття вживаються у таких  значеннях:

1.1 Одноразова допомога - додаткові соціальні гарантії для осіб, які мають право на такі гарантії   згідно чинного законодавства або рішення органів місцевого самоврядування;

1.2  Ветерани Української Повстанської Армії – особи, які отримали посвідчення учасника бойових дій УПА; 

1.3 Членам громадської організації «Бродівська районна організація ветеранів національно-визвольної боротьби «Братства вояків ОУН-УПА».

2.  Розмір одноразової допомоги:

2.1. особам, які мають статус ветеранів Української Повстанської Армії - учасників бойових дій Української Повстанської Армії та інвалідів війни Української Повстанської Армії, політв’язням та репресованим, а також членам громадської організації «Бродівська районна організація ветеранів національно-визвольної боротьби «Братства вояків ОУН-УПА» до Дня Захисника Вітчизни, членам родин загиблих в мирний час встановлюється рішенням комісії з питань соціального захисту населення Бродівської міської ради;

2.2. учасникам бойових дій війни в Афганістані, ветеранам України- 2000 грн;                                                 

2.3. родинам загиблих синів-учасників АТО (ООС) - 5000 грн;

 

III. Порядок призначення одноразової допомоги

1. Підстава для виплати:

1.1 одноразова допомога ветеранам Української Повстанської Армії:

- Заява на ім’я начальника відділу соціального захисту населення

- Копія відповідного посвідчення.

- Копія паспорта

- Копія ідентифікаційного коду

- Документ який засвідчує фактичне місце проживання

- Реквізити особового рахунку з банківської установи або вказати номер поштового відділення

1.2 грошова допомога політвязням і репресованим,  членам Бродівської організації товариства політичних в’язнів і репресованих:                                                                                                           

- документи, що підтверджують право на виплату, список-подання із пропонованими сумами допомоги Бродівської районної організації «Товариства політичних в'язнів і репресованих»;

               1.3. одноразова допомога членам громадської організації «Бродівська районна організація ветеранів національно-визвольної боротьби «Братства вояків ОУН-УПА» виплачується до Дня Захисника Вітчизни відповідно до списку-подання із пропонованими сумами допомоги поданого громадською організацією «Бродівська районна організація ветеранів національно-визвольної боротьби «Братства вояків ОУН-УПА».

1.4. для осіб учасників бойових дій війни в Афганістані, ветеранів України:

- списки осіб учасників бойових дій війни в Афганістані, ветеранів України подані громадськими організаціями ветеранів;

- копії посвідчення  відповідного зразка, засвідченого в установленому порядку;

- копії документа, що підтверджує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;

- копії паспорта;

- номера рахунку в банківській установі, або номер поштового відділення

1.5. для родин загиблих синів учасників АТО (ООС)

- заява

- копії посвідчення  відповідного зразка;

- копії паспорта;

- копії документа, що підтверджує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;

- номера  рахунку в банківській установі.

  1.6. для  родин загиблих в мирний час

- Список-подання відповідної громадської організації;

- копії паспорта;

- копії документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;

- номер рахунку в банківській установі, або номер поштового відділення;

2. Для надання одноразової допомоги Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради формує списки отримувачів на підставі поданих відповідних документів.

 

IV. Порядок виплати одноразової допомоги.

1. Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради на підставі списків здійснює виплату отримувачам шляхом перерахування коштів через оператора поштового зв’язку за місцем фактичного проживання отримувача або на поточний рахунок отримувача в установі банку.

 

V. Фінансова звітність та контроль

1. Операції, пов’язані з використанням коштів міського бюджету, здійснюються в установленому чинним законодавством України порядку.                                                                             

 

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Додаток 7

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки                                                                    

                                                     

 

 

Порядок

надання 50% пільг для відшкодування вартості житлово-комунальних послуг для членів родин загиблих в АТО (ООС),  заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»

 

1. Порядок  50% пільг для відшкодування вартості житлово-комунальних послуг для членів родин загиблих в АТО (ООС), заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» (далі - Порядок)  розроблено  з  метою впорядкування  використання  коштів міського бюджету, передбачених на визначену мету.

2. Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в міському бюджеті.    

3. Головним розпорядником бюджетних коштів  є  відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради (далі Головний розпорядник коштів).                                            

для членів родин загиблих в АТО (ООС), заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» для надання пільг для відшкодування вартості  50%  пільг на житлово-комунальні послуги необхідне подання до відділу соціального захисту населення:


  1. копії довідки про участь в АТО(ООС), заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України»;

  2. копії витягу військово-лікарської комісії.


4. Головний розпорядник коштів укладає з підприємством надавачем послуг договори про компенсаційні виплати за надані послуги, в яких передбачаються орієнтовні розміри компенсації.

Договір укладається на відповідний бюджетний рік.

5. Фінансування видатків на компенсаційні виплати пільг здійснюється в межах затверджених бюджетних асигнувань для головного розпорядника коштів.

6. Щомісяця до 05 числа підприємства подають головному розпоряднику бюджетних коштів розрахунки витрат наданих пільговикам у минулому місяці за формою згідно з додатком до цього порядку на паперових та електронних носіях у форматі DBF-файла.

Надавачі послуг несуть персональну відповідальність за достовірність складених розрахунків.

7. Головний розпорядник коштів міського бюджету:

– звіряє інформацію, про осіб, які мають право на пільги, яка надходить від підприємства надавача послуг і у разі виявлення розбіжностей щодо пільговиків або розміру пільг, що надаються конкретному пільговику, не проводить розрахунки, що стосуються виявлених розбіжностей, до уточнення інформації;

– проводить розрахунки з підприємством надавачем послуг в межах затверджених бюджетних асигнувань тільки за пільговиків Бродівської міської ради;

– складає акти звіряння розрахунків за надані пільговикам послуги згідно з формою відповідно до цього порядку (додаток 2);

– при надходженні коштів з міського бюджету на зазначені цілі здійснює розрахунки з підприємством надавачем послуг пропорційно до фактично наданих послуг.

8. У разі скорочення (збільшення) обсягів затверджених асигнувань головний розпорядник коштів приводить у відповідність з обсягами асигнувань договори з підприємством надавачем послуг в частині розміру компенсаційних витрат внаслідок надання послуг.

9. Бухгалтерський облік використання коштів здійснюється відповідно до діючого порядку бухгалтерського обліку.

10. Персональні дані осіб, отримані у зв’язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

11. Контроль  за використанням коштів здійснюється міською радою.

 

 

_________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







 


 

 

 

 

 

 

 
























































































































































































       

Додаток

до Порядку відшкодування витрат надавачам

послуг за пільги, передбачені  чинним законодавством

 
   
  Акт    
                   звіряння розрахунків за надані населенню послуги, на які надаються пільги,

               між  _____________________. та Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради
                                                                                                                                                                                                          (назва підприємства, постачальника послуг) 
   
станом на __________.    
          грн.     
Заборго

ваність на початок звітного року, станом на 01.01.20____ р
Фактично спожито в межах норм Профінансовано Заборгованість    
з початку року за звітний місяць станом на 01.__.20__р у тому числі: станом на 01.__.20__ р (7=(1+2)-4) у тому числі:    
за поточний рік погашення заборгованості минулих років поточного року

(8=2-5)
минулих років

(9=1-6)
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9  
                   
                   
                   
                   
                   
Начальник відділу _______________ _______________                      _____________ ____________________________    
                          підпис                    (прізвище, ім'я, по-батькові)                                     (прізвище, ім'я, по-батькові)            підпис    
М.П.                       М.П.        
Головний спеціаліст___________________________________    
                        підпис                   (прізвище, ім'я, по-батькові)    

 

 

 



 

Додаток 8

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

Порядок

використання  коштів міського бюджету, передбачених для надання  фінансової підтримки статутної діяльності громадських організацій    інвалідів і ветеранів

 

1.         Цей Порядок визначає механізм використання коштів,  передбачених в міському бюджеті. 

2.         Одержувачами бюджетних коштів, що надаються згідно з цим Порядком, є громадські організації інвалідів і ветеранів (далі – громадські організації).

3.         Для отримання бюджетних коштів громадська організація подає заяву до відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради до кінця  березня, що передує періоду, в якому надається фінансова підтримка.

До заяви додаються:

1)         копія статуту (положення) громадської організації, завірена нотаріально;

2)         копія свідоцтва про легалізацію громадської організації, завірену нотаріально;

3)         копія довідки про взяття громадської організації на облік у державній податковій інспекції, підписана керівником та засвідчена печаткою громадської організації;

4)         копія протоколу засідання вищого органу громадської організації  про обрання посадових осіб, підписана керівником та засвідчена печаткою громадської організації;

5)         інформація про напрями використання бюджетних коштів, затверджена загальними зборами, підписана керівником та засвідчена печаткою громадської організації;

6)         звіт про використання бюджетних коштів за попередній рік (у разі їх отримання) з відповідними підтверджуючими документами, засвідчений підписом керівника громадської організації та скріплений печаткою.

4.         Розгляд поданих громадською організацією документів здійснює відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради у місячний термін з дня їх надходження.

5.         Бюджетні кошти використовуються громадською організацією для:

  • проведення зборів, конференцій,  з’їздів, навчальних семінарів, засідань за «круглими столами»,  спеціалізованих фестивалів, виставок, концертів, спортивних змагань, свят, вечорів відпочинку ,конкурсів за участю творчих колективів об’єднань громадян, інвалідів і ветеранів на території України та для участі представників громадських  організацій в аналогічних міжнародних заходах (крім оплати фуршетів та банкетів);

  • проведення заходів до святкування річниці організації та визначних подій, відзначення пам’ятних дат,  екскурсій;

  • сприяння  розвиткові художньої самодіяльності, фізичної культури  серед інвалідів і ветеранів;

  • передплата  газет і журналів з питань соціального захисту населення для громадських організацій ветеранів і інвалідів;

  • оплати послуг з  встановлення ,користування та обслуговування веб-сторінкою громадської організації, довідково-інформаційних програм та забезпечення доступу до електронної пошти;

  • оплати послуг за оренду приміщень,за використання в межах середніх норм споживання комунальними послугами, послугами поштового зв’язку та електрозв’язку, а також оплати поточного ремонту інвентаря та приміщень, які вони орендують;

  • оплати транспортних послуг транспортних засобів для обслуговування потреб інвалідів, в тому числі за оренду;

  • придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря довгострокового користування;

  • надання матеріальної допомоги членам громадської організації;

  • придбання гігієнічних засобів (памперси), медичних засобів – (протилежневі), господарських товарів.


Використання бюджетних коштів на інші цілі забороняється.

6. Обсяг бюджетних коштів, що виділяється громадській організації, визначається з урахуванням:

  • кількості її членів;

  • кількості місцевих осередків ;

  • розрахунків та обґрунтувань, поданих громадською організацією.


7. Операції з одержання та використання бюджетних коштів відображаються в бухгалтерській та фінансовій звітності громадської організації в установленому законодавством порядку. 

8. Відповідальність за нецільове використання бюджетних коштів покладається на громадські організації.

 

_____________________________

 

 

 



 

Додаток 9

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

 

Порядок надання  одноразової допомоги на лікування, вирішення соціально-побутових потреб пораненим, демобілізованим,   звільненим в запас,  учасникам в антитерористичній операції / участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях / участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти Українита  членам сімей загиблих учасників безпосередньої участі в антитерористичній операції / участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях / участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України                                         

 

1.Загальні положення

1.1. Цей Порядок надання  одноразової допомоги на лікування, пораненим, демобілізованим,   звільненим в запас учасникам АТО(ООС),   заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» та  членам сімей загиблих учасників АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» і учасникам АТО(ООС)-бійцям добровольчих формувань, особам, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період з 21.11.2013 по 21.02.2014 та для вирішення соціально-побутових потреб –демобілізованим, звільненим в запас учасникам АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» та  родинам загиблих під час   проведення АТО(ООС), заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України», а також для сімей, померлих з січня 2021 року демобілізованих, звільнених в запас учасників АТО(ООС) та учасникам АТО(ООС)-бійцям добровольчих формувань, особам, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період з 21.11.2013 по 21.02.2014  (надалі – Порядок) визначає умови надання і виплати одноразової допомоги та механізм використання коштів міського бюджету на зазначену мету в рамках реалізації Комплексної  програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради  на 2021-2023 роки.                                                                          

  1. Приймання заяв та документів на виплату допомоги здійснюється відділом соціального захисту населення Бродівської міської ради.

  2. Попередній розгляд заяв про надання одноразової матеріальної допомоги здійснює Комісія з питань соціального захисту населення Бродівської міської ради (далі – Комісія).

    1. Персональний склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Бродівської міської ради.

    2. До участі у роботі Комісії можуть залучатися за згодою депутати міської  ради, представники громадських організацій, а також інші особи.

    3. Основною організаційною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться не менше одного разу на місяць у разі наявності звернень мешканців міської ради про надання одноразової матеріальної допомоги відповідно до цього Порядку.

    4. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її складу.

    5. Рішення комісії оформляється протоколом.



  3. Розмір допомоги та доцільність її призначення, за рекомендацією Комісії, приймається на засіданні  виконавчого комітету.

  4. Засідання  виконавчого комітету проводяться у разі необхідності, але не рідше одного разу на місяць.


                                     

2. Надання допомоги

2.1.  Допомога виплачується по місцю проживання.                                                            

2.2.  Для розгляду заяв про надання   одноразової допомоги на лікування особи подають до відділу соціального захисту міської ради такі документи:                                                                                


  • Заяву на імʼя міського голови;

  • копію ідентифікаційного номера заявника та паспорта;                                                                           

  • довідку з місця проживання про склад сім’ї;                                                                    

  • довідку про доходи заявника та членів його сім’ї  (чоловік/дружина, неодружені (за можливості);

  • повнолітні діти заявника, батьки неодруженого заявника, які проживають разом з ним);                                                                            

  • довідку з лікувальної установи  про хворобу та про проходження лікування в поточному році ;                                                                                                                   

  • довідку про проходження служби в зоні АТО(ООС) або копію посвідчення  учасника бойових дій;                                                                                                         

  • номер особового рахунку в банківській установі для перерахунку коштів;                   

  • для членів сімей загиблих-копію свідоцтва про смерть загиблого.                                 


2.3. Підставою для надання та виплати допомоги  на соціально-побутові потреби є перебування заявника/сімʼї заявника в складних життєвих обставинах, або які мають найвищий ризик потрапляння у складні життєві обставини (далі СЖО) перелік яких визначений постановою Кабінету Міністрів України від             1 червня 2020 р. № 587

2.4. Для отримання допомоги подаються такі документи:                                                                                                          

  • заява на імʼя міського голови;                                                                                                                                                           

  • копія паспорта та ідентифікаційного номера заявника;                                                 

  • довідка з місця проживання про склад сім’ї;                                                                                        

  • довідка про доходи заявника та членів його сім’ї ( чоловік/дружина, неодружені повнолітні діти заявника, батьки неодруженого заявника, які проживають разом з ним);

  • акт обстеження матеріально-побутових умов проживання заявника  з зазначенням складних життєвих обставин та на що будуть використані кошти;                                                                    

  • довідка про проходження служби в зоні  АТО(ООС)  або копія посвідчення учасника бойових дій;                                                                                                      

  • номер особового рахунку в банківській установі для перерахунку коштів;

  • для родин загиблих під час проведення АТО(ООС) – копію свідоцтва про смерть загиблого.

  • документи які підтверджують СЖО заявника/сімʼї заявника    


 

3. Виплата допомоги

3.1 Фінансування видатків на виплату одноразової допомоги на  лікування та соціально-побутові потреби здійснюються за рахунок коштів міського бюджету.    

3.2 Відділ соціального захисту населення міської ради формує пакет документів для надання допомоги та подає на попередній розгляд Комісії, після чого передається на затвердження виконавчого комітету.

3.3 Відділ соціального захисту населення міської ради забезпечує інформування одержувачів про виплату їм одноразової допомоги.

3.4  Кошти перераховуються банківським установам відповідно на вказані рахунки.

________________________

 

 



 

Додаток 10

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2021-2023 роки

 

 

ПОРЯДОК

фінансування витрат на поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових та інвалідів війни, а також транспортування тіл померлих мешканців Бродівської міської територіальної громади за рахунок міського бюджету

 

1. Порядок фінансування витрат на поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових дій та інвалідів війни, транспортування тіл померлих за рахунок міського бюджету (далі - Порядок) визначає умови покриття витрат та механізм використання коштів міського бюджету на зазначену мету в рамках реалізації Комплексної  програми соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради  на 2021-2023 роки на здійснення витрат, пов’язаних із похованням  загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії Росії проти України учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, транспортування тіл померлих з міського бюджету.

2. Порядок застосовується до учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також мешканців Бродівської територіально громади, які на момент смерті були зареєстровані, або фактично проживали на території міської ради.

3. Головним розпорядником коштів є відділ  соціального захисту населення міської ради.

4. Організація поховання загиблих (померлих)  учасників бойових дій  і осіб з інвалідністю внаслідок війни здійснюється з урахуванням Необхідного переліку окремих видів ритуальних послуг та Необхідного переліку вимог щодо порядку організації поховання  і ритуального обслуговування населення, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19 листопада 2003 року № 193 “Про затверджен¬ня нормативно-правових актів щодо реалізації Закону України “Про поховання та похоронну справу”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 8 вересня 2004 року за  № 1110/9709.

4.1. Транспортування тіл з/по території Бродівської міської ради до відповідних спеціалізованих закладів з метою проведення судово-медичного чи патологоанатомічного дослідження  здійснюється визначеним спеціалізованим підприємством/юридичною/фізичною особою або комунальним закладом.

5. Додаткові необхідні ритуальні послуги відшкодовуються за рахунок міського бюджету.

6. Виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалася поховати померлого (далі – Замовник), звертається до Бродівської міської ради або ритуальної служби (далі – Виконавець) з приводу укладання відповід¬ного договору-замовлення на організацію та проведення поховання.

Вибір виконавця ритуальних послуг для поховання померлого учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни визначає Замовник.

Для укладання відповідного договору-замовлення Замовник зобов’язаний подати Виконавцю такі документи:

копію документа, що посвідчує особу Замовника (для фізичних осіб);

копію свідоцтва про смерть учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни;

копію посвідчення, що підтверджує віднесення особи померлого до учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни (за наявності).

6.1. Виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалася поховати померлого та має потребу у транспортуванні тіла для проведення судмедекспертизи чи патологоанатомічного дослідження (далі – Замовник), звертається до визначеного спеціалізованого підприємства/юридичної/фізичної особи або комунального закладу (далі – Виконавець) з приводу укладання відповідного договору-замовлення на транспортування тіла померлого.

Вибір визначеного виконавця транспортування тіла померлого здійснює Замовник.

Для укладання відповідного договору-замовлення Замовник зобов’язаний подати Виконавцю такі документи:

заяву в довільній формі із зазначенням обставин смерті особи;

копію документа, що посвідчує особу Замовника (для фізичних осіб).

7. Договір-замовлення на організацію та проведення поховання/транспортування укладається у двох примірниках.

8. Один примірник договору-замовлення з документами, зазначеними у пункті 6 цього Порядку, подається Виконавцем до відділу соціального захисту населення міської ради з клопотанням про відшкодування витрат з повідомленням банківських реквізитів.

9. Замовник може провести поховання за рахунок власних коштів. У цьому разі з метою відшкодування понесених витрат Замовник протягом 6 місяців з дня смерті учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни подає відділу соціального захисту населення міської ради такі документи:

          заяву на проведення відшкодування витрат на поховання;

          копію документа, що посвідчує особу Замовника (для фізичних осіб);

          копію свідоцтва про смерть учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни;

          розрахунково-грошові документи (видаткова накладна, прибутковий касовий ордер, товарний чек), що підтверджують вартість ритуальних послуг;

          копію посвідчення, що підтверджує віднесення особи померлого до учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни;

          копію документа, що засвідчує факт поховання померлого (загиблого) учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни Замовником.

10. Відділ соціального захисту населення міської ради:

1) щомісяця не пізніше 25 числа, приймає рішення щодо відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, транспортування тіла померлого і складає реєстр договорів-замовлень на організацію та проведення поховання,  транспортування тіла та реєстр відшкодування витрат,  понесених на поховання учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, транспортування тіла померлого;

2) щомісячно здійснює відшкодування за організацію та проведення поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, транспортування тіла померлого через органи Державної казначейської служби України:

із Виконавцем – шляхом відшкодування коштів на розрахунковий рахунок Виконавця на підставі реєстру договорів-замовлень на організацію та проведення поховання, транспортування тіла померлого;

із Замовником – шляхом відшкодування витрат через поштові перекази або на особовий рахунок Замовника в установі банку на підставі реєстру відшкодування витрат, понесених на поховання учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни.

11. Оперативний та бухгалтерський облік здійснюється головним розпорядником коштів відповідно до діючого порядку організації бухгалтерського обліку.

_______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Додаток 11

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

                               Порядок

надання одноразової грошової допомоги жителям Бродівської міської ради, зареєстрованим в установленому порядку, які  призвані на військову службу під час мобілізації,  уклали контракт внаслідок оголошення рішення про мобілізацію та (або) воєнного стану, прирівняним до них інших осіб

 

1. Одноразова грошова допомога надається жителям Бродівської міської ради, зареєстрованим в установленому порядку, які у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України з 24 лютого 2022 року, у період дії воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію» призваним для проходження військової служби під час мобілізації, уклали контракт внаслідок оголошення рішення про мобілізацію та (або) воєнного стану, прирівняним до них інших осіб, для забезпечення охорони держави, підтримання бойової та мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, до виконання дій на різкі зміни в оперативній обстановці. Розмір такої допомоги становить 5000 гривень.

 2. Надання одноразової грошової допомоги здійснюється за рахунок коштів бюджету Бродівської міської територіальної громади шляхом перерахування коштів на рахунок заявника на підставі поданої до відділу соціального захисту населення заяви та документів, вичерпний перелік яких наведено в пункті 4 цього Порядку.

 3. Допомога надається громадянину або одному з членів його сім’ї (у разі неможливості звернутися громадянину особисто).

До членів сім’ї, які можуть звернутися за даною допомогою належать:

1) дружина (чоловік), якщо громадянин  перебуває в шлюбі;

2) повнолітні діти громадянина;

3) представник неповнолітніх дітей, у разі відсутності одного з батьків;

4) один з батьків, якщо громадянин  не одружений (не заміжня). 

4. Для отримання допомоги необхідно подати наступні документи:

1) заяву про надання допомоги на ім’я міського голови;

2) реквізити банківського рахунку;

3) копію паспорта заявника або копія ID- картки;

4) копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не додається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відповідну відмітку в паспорті);

5) документи, що свідчать про мобілізацію громадянина, поступлення на військову службу, тощо;   

6) доручення  або інший документ у разі подання  заяви іншою особою;

7) у разі звернення за допомогою члена сім’ї, необхідно надати підтверджуючі документи про родинні стосунки:

для дружини (чоловіка) – свідоцтво про одруження;

для одного з батьків, дитини – свідоцтво про народження.

 

__________________________



Додаток 12

до Комплексної програми соціального

захисту окремих  категорій населення

Бродівської міської ради на 2024-2026 роки

 

 

Порядок

надання одноразової допомоги особам з інвалідністю

 

1. Цей Порядок надання одноразової допомоги особам з інвалідністю за кошти бюджету міської ради (надалі - Порядок)   визначає механізм надання та виплати  одноразової допомоги  особам з інвалідністю за кошти міського бюджету.

  2.  Порядок застосовується  до:

2.1   осіб з інвалідністю по зору І та ІІ групи;

2.2. осіб з інвалідністю загального захворювання, що не можуть самостійно пересуватися (лежачим);

2.3. осіб з інвалідністю з вадами слуху.

 

II. Надання одноразової допомоги

1.  У цьому порядку поняття вживаються у таких  значеннях:

1.1. Особи з інвалідністю по зору І та ІІ групи – особи, яким встановлено інвалідність по зору І та ІІ групи відповідно до довідки Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК);

1.2. Особи з інвалідністю загального захворювання, що не можуть самостійно пересуватися (лежачі) – особи, яким встановлено інвалідність згідно довідки Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та акту обстеження органів місцевого самоврядування про те, що така особа не може самостійно пересуватися.

1.3. Особи з інвалідністю з вадами слуху - особи, яким встановлено інвалідність згідно довідки Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

2.  Розмір одноразової допомоги для осіб з інвалідністю становить по 1000 грн. на особу.

 

III. Порядок призначення одноразової допомоги


  1. Підстава для забезпечення допомогою:


1.1 осіб з інвалідністю по зору та осіб , що не можуть самостійно пересуватись є подання:

-  заява на отримання допомоги;




- акт обстеження соціально-побутових умов, складений органом місцевого самоврядування за місцем проживання особи з інвалідністю для осіб що не можуть свмостійно пересуватись.

1.2. осіб з інвалідністю по слуху:

- список-подпння УТОГ

2. Для надання одноразової допомоги Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради формує списки отримувачів на підставі поданих документів.

 

IV. Порядок виплати одноразової допомоги.

1. Відділ соціального захисту населення Бродівської міської ради на підставі списків здійснює виплату отримувачам шляхом перерахування коштів через оператора поштового зв’язку за місцем фактичного проживання отримувача або на поточний рахунок отримувача в установі банку.

 

V. Фінансова звітність та контроль

1. Операції, пов’язані з використанням коштів міського бюджету, здійснюються в установленому чинним законодавством України порядку.

_________________________