ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Шишка Р. В.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

20.09.2023

Проголосовано:

21.09.2023 10:48:44

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2

Текст:



БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ








 


_______________                               Броди                                № ____________

 

Про звернення депутатів Бродівської міської ради Львівської області

щодо недопущення вилучення з доходів місцевих бюджетів «військового» ПДФО

 

          Керуючись ст. 64 Конституції України, відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 19, 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», міська  рада, -

 

ВИРІШУЄ :

 

  1. Прийняти звернення депутатів Бродівської міської ради Львівської області до Президента України Зеленського В.О., Прем’єр Міністра України Шмигаля Д. А., Голови Верховної ради України Стефанчука Р.О. щодо недопущення вилучення з доходів місцевих бюджетів «військового» ПДФО (додається).

  2. Секретарю міської ради Руслану Шишці забезпечити направлення цього рішення  до Президента України Зеленського В.О., Прем’єр Міністра України Шмигаля Д. А., Голови Верховної ради України Стефанчука Р.О.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісії з питань  прав людини, законності, регламенту та депутатської етики.


 

 

 

 
Міський голова                                                                        Анатолі БЕЛЕЙ

 

 

 

 

 

 

 
Президенту України

Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України

Володимиру Зеленському

Прем’єр Міністру України

Денису Шмигалю,

Голові Верховної ради України

Руслану Стефанчуку

 


Звернення

 

Щодо недопущення вилучення з доходів місцевих бюджетів

«військового» ПДФО

 

Ми, депутати Бродівської міської ради, поділяємо тривогу голів і депутатів місцевих рад, Асоціації міст України та глибоко обурені ініціативою Кабінету Міністрів України вилучити з доходів місцевих бюджетів податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу («Військовий» ПДФО) в Державному бюджеті України на 2024 рік (законопроект #10037 від 12.09.2023 р., Проект Закону про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України)

У разі вилучення «військового» ПДФО з місцевих бюджетів, ми можемо стати учасниками знищення унікальної системи взаємодії заради допомоги війську, створеної у 2022 – 2023 роках військовослужбовцями, місцевим самоврядуванням, волонтерами, бізнесом і спонсорами.

Це допомога, яка надходить максимально швидко до конкретного підрозділу Об’єднаних сил Збройних сил України, і, головне, – вирішує проблеми армійських та правоохоронних з’єднань поза межами можливостей і компетенції міністерств і відомств.

Саме допомога з місцевих бюджетів, яка об’єднується з коштами мешканців громад й бізнесу, рятує життя наших захисників за рахунок швидкості, точковості, мобільності, яких немає на центральному рівні.

Звертаємося до Вас з проханням не допустити вилучення з доходів місцевих бюджетів «військового» ПДФО та захистити унікальну систему взаємодії, децентралізації військових закупівель заради підтримки Об’єднаних сил Збройних сил України, яка формується з місцевих бюджетів.

 

 
Секретар ради                                                                        Руслан ШИШКА