ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Кучеренко Н.В.

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

13

Дата реєстрації:

20.09.2023

Проголосовано:

20.09.2023 15:29:46

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    4
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 13

Текст:

БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

 

_______ 2023 р.                                 Броди                                № ПР

 

Про схвалення проєкту Угоди про  соціальне

партнерство з ТзОВ «ВІТРОПАРК ЗАХІДНИЙ-Р»

 

Керуючись ст.ст.26,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю “ВІТРОПАРК ЗАХІДНИЙ-Р”, за погодженням з постійною комісією міської ради з питань земельних відносин, території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток,  міська рада

 

В И Р І Ш У Є :

 

1. Схвалити проєкт Угоди про  соціальне партнерство з ТзОВ «ВІТРОПАРК ЗАХІДНИЙ-Р», що додається.

 

2. Уповноважити міського голову Анатолія БЕЛЕЯ на підписання Угоди про  соціальне партнерство з ТзОВ «ВІТРОПАРК ЗАХІДНИЙ-Р».

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток (Казмірчук О. Я.). 

 

 
Міський голова                                                               Анатолій БЕЛЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

 до рішення  міської ради

                                                                                     від _____2023 № ___

УГОДА

ПРО СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО

м. Броди                                                               «___» ____________ 2023 року

 

БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ в особі міського голови Белея Анатолія Андрійовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (далі – Громада), з однієї сторони та

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВІТРОПАРК ЗАХІДНИЙ-Р», в особі директора Мацьківа Сергія Богдановича, що діє на підставі Статуту, (далі – Вітропарк), з другої сторони, разом названі в подальшому – Сторони, а кожна окремо – Сторона,

виходячи із суспільних інтересів у сфері комплексного соціально-економічного та культурного розвитку сіл та адміністративного центру територіальної громади, уклали цю Угоду про соціальне партнерство (далі – Угода) про наступне.

1. ОСНОВНІ ЗАСАДИ

1.1. Ця Угода спрямована на розвиток соціального партнерства і вирішення соціально-економічних проблем Бродівської територіальної громади, вибудовування ефективного діалогу між соціально відповідальним бізнесом і місцевими органами місцевого самоврядування, громадськістю.

1.2. Сторони уклали цю Угоду для об’єднання зусиль для поліпшення життя та розвитку місцевої територіальної громади з метою підвищення якості життя мешканців шляхом успішного соціального, економічного та культурного розвитку регіону, а також з метою досягнення стабільного соціального і економічного розвитку адміністративної території, створення сприятливих умов діяльності органів місцевого самоврядування та суб'єкта господарювання, забезпечення спільного впливу на регуляторні, фінансово-економічні і суспільно-політичні процеси в громаді та в районі.

1.3. Сторони Угоди будують свої відносини на положеннях Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших нормативно-правових актів.

1.4. При складанні та виконанні Угоди Сторони зобов’язуються дотримуватися таких принципів:

• свобода вибору та обговорення питань, які входять до сфери соціального партнерства;

• добровільність і реальність зобов’язань, що приймаються Сторонами;

• обов’язковість виконання досягнутих домовленостей;

• прозорості та публічності виконання досягнутих домовленостей.

2. ПРЕДМЕТ УГОДИ

2.1. Предметом цієї Угоди є взаємне соціально-економічне партнерство, реалізація спільних інтересів Сторін у сфері комплексного соціально-економічного та культурного розвитку Бродівської територіальної громади.

2.2. Умови цієї Угоди будуть реалізовані Вітропарком, реалізуючи своє право на фінансування взаємовигідних соціальних проектів, ініційованих Громадою, майновими, організаційними та іншими видами участі Вітропарку у цих проектах у розмірі – 100 000,00 (сто тисяч) гривень за 1 (один) МВт встановленої потужності вітрової електростанції, відповідно до умов, передбачених пунктом 3.2.5 Угоди, а саме:

• допомога на благоустрій інфраструктури в межах населених пунктів;

• реконструкція доріг, які використовуватимуться в процесі будівництва та обслуговування вітрової електростанції;

• допомога на соціальні потреби згідно клопотань Бродівської територіальної громади.

3. ВЗАЄМНІ ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

3.1. Громада:

3.1.1. У межах своєї компетенції забезпечує необхідні умови для здійснення Вітропарком діяльності.

3.1.2. Протягом дії Угоди визначає і пропонує Вітропарку на взаємовигідних умовах заходи щодо використання його можливостей на користь розвитку Бродівської територіальної громади.

3.1.3. Створює Вітропарку елементи позитивного іміджу соціально відповідального підприємства у свідомості мешканців Бродівської територіальної громади.

3.1.4. Постійно сприяє в реалізації інвестиційних проектів і веденні діяльності Вітропарку в межах компетенції, наданої законодавством.

3.1.5. Забезпечує неухильне виконання угод, які укладені між Сторонами.

3.1.6. Сприяє покращенню підприємницького середовища шляхом проведення зваженої та узгодженої регуляторної політики.

3.1.7. Здійснює контроль за виконанням цієї угоди.

3.1.8. Забезпечує комунікацію з місцевими жителями задля залучення громадськості до обговорень та зборів, які торкаються діяльності  Вітропарку

3.1.9. Сприяє пошуку контактів та налагодженню комунікації з власниками або орендарями земельних ділянок, які планує придбавати або отримувати в оренду Вітропарк для своїх потреб;

3.2. Вітропарк:

3.2.1. Бере активну участь у фінансуванні соціальних програм та проектів, заходів у сфері благоустрою на території Бродівської територіальної громади відповідно до умов, передбачених пунктом 3.2.5 Угоди.

3.2.2. В межах чинного законодавства та власних можливостей здійснює благодійну діяльність, направлену на проведення заходів, визначених Бродівською територіальною громадою, виділяючи на вказані цілі кошти.

3.2.3. Бере на себе обов’язок забезпечувати використання землі за цільовим призначенням;

3.2.4. Зобов’язаний додержуватися вимог законодавства про охорону довкілля.

3.2.5. Умови фінансування будуть такими:

• 35% від розміру фінансування, визначеного п. 2.2. Угоди – протягом етапу девелопменту (відведення землі, проектування, погодження): від дати підписання цієї угоди до дати отримання відповідного дозволу на початок будівельних робіт;

• 65 % від розміру фінансування, визначеного п. 2.2. Угоди – протягом етапу будівництва (транспортування, будівництво, здача в експлуатацію): від початку здійснення будівельних робіт до дати прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів у встановленому законодавством порядку.

Остаточна сума фінансування може зазнати коригування (плюс-мінус) відповідно до остаточної встановленої потужності вітрової електростанції, якщо розрахункова потужність за двома вищезазначеними платіжками не відповідає остаточно встановленій потужності.

3.2.6. Сторони погоджуються, що вказані в п. 3.2.5. Угоди платежі здійснюються одноразово і не будуть повторюватися в будь-який час протягом експлуатації турбін, включаючи, але не обмежуючись, розширення потужності.

3.2.7. Сторони погоджуються, що вказані в п. 3.2.5. Угоди платежі мають бути здійснені до 31 грудня 2026 року.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

4.1. Сторони несуть відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов цієї Угоди згідно чинного законодавства.

4.2. У разі невиконання однією із Сторін положень цієї Угоди, інша залишає за собою право її розірвання в односторонньому порядку, шляхом направлення іншій Стороні письмового повідомлення.

5. РОЗІРВАННЯ УГОДИ

5.1. Угода може бути розірвана в односторонньому порядку у наступних випадках:

• при невиконанні або неналежному виконанні зобов’язань відповідно до п. 4.2. Угоди;

• на прохання однієї з Сторін. У цьому випадку ініціююча Сторона зобов'язана письмово повідомити іншу Сторону про розірвання Угоди, але не менше ніж за 30 днів до передбачуваної дати її розірвання, однак за умови, що це розірвання може бути доступним для Громади лише до підписання Вітропарком будь-якого договору оренди землі або до придбання будь-якої земельної ділянки. Громада не має права здійснювати припинення Угоди без причини після настання такої події. Вітропарк може вільно користуватися цим правом припинення без будь-яких обмежень.

6. РОЗВ’ЯЗАННЯ СУПЕРЕЧОК

6.1. При виникненні розбіжностей під час виконання умов Угоди Сторони вирішують їх за взаємною згодою шляхом переговорів.

6.2. У разі недосягнення взаємної згоди, спори розглядаються у відповідності до чинного законодавства.

7. ТЕРМІН ДІЇ УГОДИ

7.1. Ця угода набирає чинності з моменту її підписання сторонами та діє до «__»  ________ 20__ року.

8. ІНШІ УМОВИ

8.1. Усі зміни та доповнення до цієї Угоди вважаються дійсними, якщо вони здійсненні у письмовому вигляді та підписані повноважними представниками сторін.

8.2. У випадках, не передбачених цією Угодою, сторони керуються чинним законодавством.

8.3. Ця Угода укладена в двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із сторін.

8.4. Сторони, укладаючи Угоду, створюють довірливі партнерські взаємовигідні відносини між бізнесом, територіальною громадою і органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.

8.5. Сторони домовились щопіврічно розглядати хід виконання цієї Угоди.

Громада:    БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

80600, Львівська обл., Золочівський р-н, м. Броди, Пл.Ринок,20

Код ЄДРПОУ 26525941

Міський голова                                                                      Анатолій БЕЛЕЙ

Вітропарк: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВІТРОПАРК ЗАХІДНИЙ-Р»

35500, Рівненська обл., Радивилівський р-н, м. Радивилів,

вул. Паркова, буд. 5 Код ЄДРПОУ 44105408

п/р UA943006140000026003500386304 в ПАТ «Креді Агріколь Банк»

тел. (097) 933-59-81

e-mail: windparkwestr@gmail.com

Директор                                                                                 Сергій МАЦЬКІВ

 

 

Міський голова                                                                Анатолій БЕЛЕЙ