ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 9

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
XXVI сесія VIІ демократичного скликання



 

від  29.03.2018 р.                                 м. Броди                                № ПРОЕКТ

        
 
Про  затвердження Програми організації
громадських робіт та робіт тимчасового характеру
 
 
 
З метою тимчасового вирішення питань зайнятості  населення, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
 
 

ВИРІШИЛА:

 
1.Затвердити Програму організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру в м. Броди на 2018 рік.
 
2. Контроль за виконання рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань економіки, бюджету та комунального майна ( Старик М. І.).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Міський голова                                                                    Анатолій Белей


 
 
 
 
 
 

Додаток №
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням сесії
від

 

П Р О Г‎‎ Р А М А
організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру
в м. Броди на 2018 рік
 

І. Загальні положення 
Програма організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру (далі – Програма) розроблена відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про зайнятість населення», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру» від 22 березня 2013 р. №175, та з метою вирішення питань тимчасової зайнятості населення м. Броди, зменшення безробіття, забезпечення соціальних гарантій громадян, які тимчасово втратили роботу. 
 
II. Мета програми
Мета програми - вирішення питань зайнятості незайнятого населення, підвищення ефективності використання праці жителів м. Броди в подальші подолання негативних економічних, соціальних і психологічних наслідків безробіття, шляхом приєднання до громадської праці та робіт тимчасового характеру працездатного населення.
 
III. Фінансування програми.
Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок:

  • коштів міського бюджету, в межах фінансового ресурсу Програми визначеного рішенням сесії міської ради на 2018 бюджетний рік -  50 тис.грн., 

 
IV. Заходи з виконання Програми.
4.1.      Виконавчий комітет Бродівської міської ради (далі - Виконком) відповідно до рекомендацій Бродівського районного центру зайнятості населення (далі - Центр зайнятості) організовує ведення реєстрації безробітних, які виявили бажання брати участь у оплачуваних громадських роботах.
4.2.      Визначити, що оплачуваними видами громадських робіт за Програмою, які мають суспільно корисну спрямованість, відповідають потребам громадян регіону і сприяють їхньому соціальному розвитку, є:
-    розчистка підвальних приміщень Бродівської міської ради від будівельного сміття, та інших робіт на об’єктах благоустрою міста.
4.3 Виконком укладає договір з Центром зайнятості та організовує прийом і забезпечення роботою направлених безробітних осіб для виконання оплачуваних громадських робіт.
4.4.      На осіб, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення і загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
4.5.      З особами, які беруть участь у громадських роботах, Виконком укладає в письмовій формі строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів. Про участь осіб у громадських роботах Виконком вносить записи до їхніх трудових книжок відповідно до законодавства про працю.
 
V. Очікувані результати.
Зменшення кількості незайнятого населення в місті Броди. Приведення в належний стан підвальних приміщень адмінбудівлі Бродівської міської ради.
 
VІ. Контроль за виконанням Програми
Контроль за виконанням Програми здійснюють постійні комісії Бродівської міської ради.
 
 
 
 

Секретар ради                                                                      Микола Бакай