ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Кучеренко Н.В.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIV

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

50

Дата реєстрації:

23.06.2023

Проголосовано:

27.06.2023 13:18:03

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 50

Текст:



БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДАЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


Р І Ш Е Н Н Я




від  ___________ 2023 року                            м. Броди                       № ПР




Про Положення про земельний


сервітут та порядок визначення плати


за землю при встановленні земельного


сервітуту на території Бродівської


міської ради Львівської області 




Відповідно до Земельного кодексу України, Цивільного кодексу України, Податкового кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Типової форми договору про встановлення земельного сервітуту для розміщення об'єктів енергетики та передачі електричної енергії” , за погодження з постійними комісіями,  міська рада




В И Р І Ш У Є :




1. Затвердити:


1.1. Положення проземельний сервітут та порядок визначення плати за землю при встановленні земельного сервітуту на території Бродівської міської ради Львівської області – Додаток 1.


1.2. Типовий Договір про встановлення земельного сервітуту – додаток 2.


1.3. Розрахунок розміру плати за земельні ділянки особистого строкового сервітуту– додаток 3.




2. Секретарю міської ради Руслану Шишці забезпечити опублікування даного рішення на офіційному веб-сайті міської ради, в 5-денний термін з дня його прийняття.




3. Контроль за виконанням  цього  рішення  покласти на постійні комісії міської ради з питань ___________________________________________






Міський голова                                              Анатолій БЕЛЕЙ












Додаток 1


до рішення міської ради


від ________202___ № ___


ПОЛОЖЕННЯ


про земельний сервітут та порядок визначення плати за землю при встановленні земельного сервітуту на території


Бродівської міської ради Львівської області




1. Загальна частина


1.1. Враховуючи призначення території міської ради та сприяючи розвитку містобудування та землеустрою в інтересах громади, виникає необхідність вдосконалення обліку територій через встановлення платного сервітутного використання земель Бродівської міської ради, на які накладено обмеження у використанні (встановлено сервітут) будівельними, галузевими нормами і правилами.


1.2. Обмежене (сервітутне) землекористування виникає при обслуговуванні та будівництві інженерних мереж, комунікацій, при інших умовах, передбачених чинним законодавством України та рішення міської ради. Сервітутне землекористування у повному обсязі, без понижуючих коефіцієнтів, встановлює міська рада у разі недоцільності, неможливості вилучення частини земельної ділянки на користь сторонніх землекористувачів для іншого допустимого виду функціонального використання на даній категорії земель.


1.3. Відповідно до статті 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).


1.4. Згідно зі статтями 99, 100 Земельного кодексу України власники або землекористувачі, а також інші конкретно визначені особи (особистий сервітут) земельних ділянок можуть вимагати встановлення земельного сервітуту на право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, зв'язку, трубопроводів, інших лінійних комунікацій.




2. Порядок встановлення земельного сервітуту та укладання договорів про


встановлення земельного сервітуту


2.1. Земельний сервітут встановлюється договором, законом, заповітом або рішенням суду. Земельний сервітут може бути встановлений власником (володільцем) сусідньої земельної ділянки, а також іншою конкретно визначеною особою (особистий сервітут). 


2.2. Земельний сервітут може бути встановлений договором між особою, яка вимагає його встановлення, та власником (володільцем) земельної ділянки.


2.3. Договір про встановлення земельного сервітуту підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому для державної реєстрації прав на нерухоме майно.


2.4. Дія земельного сервітуту зберігається у разі переходу прав на земельну ділянку, щодо якої встановлений земельний сервітут, до іншої особи.


2.5. Земельний сервітут не може бути предметом купівлі-продажу, застави та не може передаватися будь-яким способом особою, у інтересах якої цей сервітут встановлено, іншим фізичним та юридичним особам.


2.6. Дія земельного сервітуту підлягає припиненню у разі:


2.6.1. Поєднання в одній особі суб'єкта права земельного сервітуту, в інтересах якого він встановлений, та власника земельної ділянки.


2.6.2. Відмови особи, в інтересах якої встановлено земельний сервітут.


2.6.3. Рішення суду про скасування земельного сервітуту.


2.6.4. Закінчення терміну, на який було встановлено земельний сервітут.


2.6.5. Невикористання земельного сервітуту протягом трьох років.


2.6.6. Порушення власником сервітуту умов користування сервітутом.


2.7. На вимогу власника земельної ділянки, щодо якої встановлено земельний сервітут, дія цього сервітуту може бути припинена у судовому порядку у разі:


2.7.1. Припинення підстав його встановлення.


2.7.2. Якщо встановлення земельного сервітуту унеможливлює використання земельної ділянки, щодо якої встановлено земельний сервітут, за її цільовим призначенням.


2.8. Підставою для укладання договору про встановлення земельного сервітуту є:


2.8.1. Для реальних часток земельних ділянок - рішенняміської ради про передачу ділянки (її частини) у сервітутне землекористування з обов'язковим визначенням категорії земель за основним цільовим призначенням (відповідно до статті 19 Земельного кодексу України) та категорії земель за функцією використання (для фіскальних цілей) .


2.9. Юридичні та фізичні особи:


2.9.1. На підставі прийнятих рішеньміської ради про надання у сервітутне землекористування земельних ділянок у встановленому порядку зобов'язані звернутись у міську раду, надавши нормативну грошову оцінку земельної ділянки за поточний рік та технічну документацію на земельну ділянку (для реальних часток) та укласти договір про встановлення земельного сервітуту.


2.9.2. На підставі виготовлених спеціалізованими землевпорядними організаціями матеріалів з визначення часток земельних ділянок сервітутних обмежень у встановленому порядку зобов'язані звернутись у міську раду, надавши нормативну грошову оцінку земельної ділянки за поточний рік, матеріали з визначення частки земельної ділянки.


2.10. Виготовлення матеріалів з визначення сервітутних часток земельних ділянок здійснюють спеціалізовані землевпорядні організації на підставі технічного завдання, затвердженого міською радою


2.11. Матеріали з визначення часток земельних ділянок виготовляються у трьох примірниках та затверджуються міською радою.


2.12. У договорі про встановлення земельного сервітуту, крім істотних умов договору, можуть встановлюватися інші договірні зобов'язання.


2.13. Сторонами договору про встановлення земельного сервітуту є міська рада (надалі Власник) та особа (особи), зацікавлена у отриманні земельної ділянки у сервітутне землекористування (надалі Землекористувач).


2.14. Договір про встановлення земельного сервітуту набирає чинності після досягнення домовленості з усіх умов, підписання його сторонами та реєстрації у міській раді. Державна реєстрація здійснюється згідно з чинним законодавством України за зверненням Власника або Землекористувача.


2.15. Землекористувач, який добросовісно користувався земельною ділянкою, має переважне право на продовження договору про встановлення земельного сервітуту після закінчення терміну його дії.




3. Визначення плати за землю при встановленні земельного сервітуту


3.1. Власник земельної ділянки (в особі міської ради), відповідно до статті 101 Земельного кодексу України, має право вимагати від особи, в інтересах якої встановлено земельний сервітут, плату за його встановлення.


3.2. При встановленні земельного сервітуту розмір плати за землю, індексація, форми платежу, строки, порядок внесення, перегляд розміру плати, відповідальність за її несплату встановлюються у договорі про встановлення земельного сервітуту між Власником та Землекористувачем відповідно до цього Положення та згідно з чинним законодавством України.


3.3. Розмір плати за землю при встановленні земельного сервітуту визначається відповідно до функціонального призначення земельної ділянки на момент укладення договору у розрізі економіко-планувальних зон земельної ділянки.


3.4. Підставою для визначення розміру плати за землю при встановленні земельного сервітуту є рішення міської ради з обов'язковим визначенням категорії земель за основним цільовим призначенням і категорії земель за функцією використання та нормативна грошова оцінка земельної ділянки за поточний рік.


3.5. Міська рада на основі матеріалів з визначення сервітутної частки земельної ділянки та діючої нормативної грошової оцінки землі здійснює розрахунок річного розміру плати за землю при встановленні земельного сервітуту відповідно до цього Положення.


3.6. Розмір плати за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут):


3.6.1. За землекористування обмежене у межах охоронних зон інженерних комунікацій, площі земель яких встановлені матеріалами інвентаризації і затверджені як дані державного земельного кадастру, здійснюється сплата земельного податку з врахуванням понижуючих коефіцієнтів. У такому разі розмір земельної плати розраховується як добуток однієї сотої базової вартості 1 кв. м нормативної грошової оцінки землі (середньої для конкретного населеного пункту) з поправкою на коефіцієнт індексації та функціональне використання земельної ділянки, на площу ділянки у квадратних метрах і на понижуючий коефіцієнт за обмежене використання.


3.6.2. Понижуючі коефіцієнти за обмежене використання у межах охоронних зон встановлюються у залежності від виду інженерних мереж і комунікацій та становлять:


Для надземних мереж:


3.6.2.1. Для повітряних ліній електропередач у межах охоронних зон – 0,7.


3.6.2.2. Для надземних об'єктів у межах охоронної зони 0,9.


3.6.2.3. Для кабельних повітряних ліній зв'язку, кабельне телебачення – 0,5.


Для підземних комунікацій :


3.6.2.4. Для газопроводів 0,8.


3.6.2.5. Для електрокабелів (силових) та кабелів зв'язку - 0,8.


3.7. Рішення про зміну розміру плати за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) приймає міська рада відповідним рішенням.


3.8. Розмір плати за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) не є сталим та змінюється у зв'язку з проведенням щорічної індексації грошової оцінки землі і внесенням змін на підставі вимог діючого законодавства та інших нормативних документів.


3.9. Плата за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) справляється виключно у грошовій формі.


3.10. Плату за землю при встановленні земельного сервітуту (плата за земельний сервітут) вносить Землекористувач щомісячно до міського бюджету рівними частинами до 30-го числа місяця наступного за звітним.


3.11. За несвоєчасну сплату плати за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) справляється пеня у розмірі 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення боргу або на день його погашення (залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою), за кожний календарний день прострочення у його сплаті.


3.12. Кошти від плати за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) зараховуються до міського бюджету відповідно до чинного законодавства України та нормативно правових актів міської ради.


3.13. Контроль за сплатою плати за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) та договорів про відшкодування втрат від недоотримання коштів за користування земельними ділянками здійснює відділ бухгалтерського обліку виконавчого комітету Бродівської міської ради.




4. Порядок визначення площ при сервітутному землекористуванні у повному танеповному (обмеженому) об’ємі


4.1. Визначення площ ділянок, на які встановлюється земельний сервітут, здійснюють спеціалізовані землевпорядні організації на підставі звернення землекористувачів (юридичних та фізичних осіб).


4.2. Для інженерних мереж площі визначаються як добуток протяжності (довжини) інженерних мереж на нормативну ширину охоронних зон (відповідно до Державних будівельних норм, галузевих нормативів).


4.3. Матеріали щодо землекористувачів (юридичних та фізичних осіб), цільове та функціональне використання земельних ділянок (частин), розмір та площа земельних ділянок при сервітутному землекористуванні, є підставою для внесення даних у земельний кадастр, а також подальшого оподаткування та формування даних місцевої інформаційної кадастрової системи (включаючи підготовку обмінного файлу спеціалізованими землевпорядними організаціями).


4.4. Вихідними матеріалами для визначення протяжності мереж є:


4.4.1. Плани інженерних мереж масштабів 1:500-1:5000. цифрові карти


4.4.2. Схеми інженерних мереж з архіву управління архітектури і містобудування, топографічні плани.


4.4.3. Матеріали експлуатуючих організацій, плани виконавчих знімань інженерних мереж, схеми інженерних мереж.


4.4.4. Матеріали інвентаризації земель, інші графічні та землевпорядні матеріали.




5. Порядок внесення змін до договору про встановлення земельного сервітуту


5.1. Зміни і доповнення до договору про встановлення земельного сервітуту вносять сторони на підставі чинного законодавства України та нормативно-правових актів міської ради, а також матеріалів з визначення сервітутної частки земельної ділянки, виготовлених спеціалізованими землевпорядними організаціями з врахуванням змін, у разі: зміни розмірів, що знаходяться у власності землекористувачів (зміни у площі частки земельної ділянки); зміни цільового та функціонального використання земельних ділянок; інших умов передбачених договором.


5.2. Представлені матеріали є основою для внесення змін до земельно-кадастрових даних та даних місцевої інформаційної кадастрової системи.


5.3. Для оперативного внесення змін і доповнень у земельні сервітути, відповідно до статті 96 Земельного кодексу України, юридичні та фізичні особи, які користуються земельним сервітутом, зобов’язані надавати інформацію міській раді про зміни, що відбулися.






Міський голова                                                        Анатолій БЕЛЕЙ


Додаток 2


до рішення міської ради


від ________202__ № ___




ТИПОВИЙ ДОГОВІР


про встановлення земельного сервітуту




“ ___“____________2023 р. м.Броди




Бродівська міська рада Львівської області  (далі- Бродівська міська рада) у особі міського голови Анатолія БЕЛЕЯ що діє на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"- “Власник”, та “Землекористувач”:


(прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, найменування юридичної особи)


(надалі "Сторони”) уклали цей Договір про наступне:


1. Об’єкт Договору


Власник на підставі діючого “ Про затвердження Положення про земельний сервітут та порядок визначення плати за землю при встановленні земельного сервітуту на території Бродівської міської ради Львівської області”, Земельного кодексу України, Цивільного кодексу України та рішення Бродівської  міської  ради (рішення)


встановлює земельний сервітут (обмежене платне користування) на земельну ділянку, яка знаходиться за адресою:


(адреса земельної ділянки)


1.1. Земельний сервітут встановлюється на земельній ділянці площею ______________


2. Термін дії Договору


2.1. Земельний сервітут встановлюється терміном на років.


2.2. Договір про встановлення земельного сервітуту набирає чинності з дати його укладення у Бродівсській міській раді та підлягає державній реєстрації.


2.3. Після закінчення терміну дії Договору Землекористувач має переважне право на поновлення Договору на новий термін, якщо інше не передбачено цим Договором та рішенням Бродівської міської ради. У такому разі зацікавлена сторона повинна письмово повідомити другу сторону про бажання щодо продовження дії Договору на новий термін у строки передбачені законодавством.


2.4. При зміні Землекористувача Договір про встановлення земельного сервітуту втрачає чинність і укладається новий договір з правонаступником землекористувача.


3. Плата за землю при встановленні земельного сервітуту


3.1. За земельний сервітут Землекористувач сплачує плату у грошовій формі.


3.2. Плату за землю при встановленні земельного сервітуту (плата за земельний сервітут) вносить Землекористувач, і вона складає (розмір плати) у рік та вноситься щомісячно рівними частинами на (реквізити одержувача) - до 30-го числа місяця наступного за звітним.


3.3. На будь-яку суму плати за земельний сервітут, яка не була сплачена у строки, визначені цим Договором, справляється пеня у розмірі 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення боргу або на день його погашення (залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою), за кожний календарний день прострочення у його сплаті.


3.4. Розмір плати за земельний сервітут не є сталим і змінюється у зв'язку з проведенням щорічної індексації грошової оцінки земельної ділянки та внесенням змін на підставі вимог чинного законодавства України і інших нормативних документів.


3.5. У разі визнання договору про встановлення земельного сервітуту недійсним, одержана Власником плата за земельний сервітут за фактичний строк дії земельного сервітуту не повертається.


3.6. Контроль за сплатою за землю при встановленні земельного сервітуту (плати за земельний сервітут) здійснює фінансовий відділ Бродівської міської ради.


4. Порядок встановлення та дія земельного сервітуту


4.1. Земельний сервітут встановлюється для______________________________                                                                            (конкретний вид використання)


 Категорія земель за основним цільовим призначенням_______________________


                                                                                           (категорія земель)


Категорія земель за функціональним призначенням __________________________


                                         (для фіскальних цілей)


4.2. Умови використання:


4.2.1. Землекористувач зобов'язаний використовувати земельну ділянку згідно з підпунктом 4.1.


4.2.2. Дія земельного сервітуту зберігається у разі переходу прав на земельну ділянку, щодо якої встановлено земельний сервітут, до іншої особи.


4.2.3. Земельний сервітут не може бути предметом купівлі-продажу, застави та не може передаватися будь-яким способом особою, у інтересах якої цей сервітут встановлено, іншим фізичним та юридичним особам.


4.3. Збереження якості землі:


4.3.1. Землекористувач відповідно до статті 162 Земельного кодексу України здійснює захист земельної ділянки від водної та вітрової ерозії, підтоплення, забруднення відходами виробництва та радіоактивними речовинами, від інших процесів руйнування.


4.3.2. Землекористувач забезпечує знімання, використання і збереження родючого шару грунту при проведення робіт пов'язаних з порушенням земель.


4.3.3. Землекористувач перед порушенням грунтового покриву земельної ділянки у зоні розміщення археологічних пам'яток забезпечує письмове повідомлення органів охорони культурної спадщини про заплановані роботи і сприяє проведенню археологічних досліджень.


5. Припинення дії Договору


5.1. Після закінчення терміну дії Договору про встановлення земельного сервітуту припинення або розірвання Договору, Землекористувач зобов'язаний у десятиденний термін повернути Власнику земельну ділянку, на яку був встановлений земельний сервітут у стані не гіршому у порівнянні з тим, у якому він її одержав.


5.2. У разі, коли з вини Землекористувача земельна ділянка була деградована, що призвело до погіршення її якості, у тому числі техногенного забруднення, Землекористувач у встановленому порядку відшкодовує збитки у повному обсязі.


5.3. Витрати на поліпшення стану земельної ділянки, проведені землекористувачем, відшкодуванню не підлягають.


6. Форс-мажорні обставини


6.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання обов'язків за Договором, якщо невиконання пов'язано з обставинами, які виникли після укладення Договору внаслідок невідворотних дій надзвичайного характеру, які сторона не змогла ні передбачити, ні попередити вжитими заходами (повінь, пожежа, землетрус, осідання грунту та інші явища природи, а також війна або військові дії), що призвело до неможливості виконання даного Договору. Доказом є відповідна довідка, видана уповноваженими на те органами.


6.2. На Землекористувача покладається ризик випадкового пошкодження або знищення об’єкта сервітутного землекористування чи його частини протягом усього строку дії Договору.


7. Відповідальність сторін


7.1. Землекористувач за порушення вимог цього Договору несе відповідальність згідно з чинним законодавством України.


7.2. Землекористувач зобов'язаний відшкодувати Власнику збитки, завдані порушенням умов використання земельної ділянки для якої встановлено земельний сервітут.


7.3. Кожна зі сторін за невиконання або неналежне виконання цього Договору, у тому числі за зміну Договору в односторонньому порядку несе перед іншою стороною майнову відповідальність у вигляді сплати пені, з розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення боргу або на день його погашення, (залежно від того, яка з величини таких ставок є більшою), за кожний календарний день прострочений у його сплаті, а також відповідальність передбачену чинним законодавством України.


7.4. Сплата пені не звільняє сторони від виконання покладених на них зобов'язань та усунення виявлених порушень.


7.5. Сторони погоджуються, що спірні питання, які виникають з цього Договору, мають вирішуватись через переговори або у судовому порядку.


8. Права та обов’язки сторін


8.1. Власник має право вимагати від Землекористувача:


8.1.1. Використання земельної ділянки згідно підпунктом 4.1 цього Договору.


8.1.2. Забезпечення екологічної безпеки для земельної ділянки, для якої встановлено земельний сервітут, через додержання вимог земельного і природоохоронного законодавства України, державних та місцевих стандартів, норм і правил щодо використання землі.


8.1.3. Своєчасного внесення плати за земельний сервітут.


8.1.4. Вільного доступу до переданої земельної ділянки для контролю за додержанням Землекористувачем умов цього Договору.


8.1.5. Зміни розмірів плати за земельний сервітут у разі зміни відповідно до законодавства України розмірів земельного податку, індексу інфляції та з інших мотивів, що не суперечать чинному законодавству України.


8.2. Власник зобов’язаний:


8.2.1. Надати право користування земельною ділянкою у стані, що відповідає умовам Договору про земельний сервітут, та придатну для використання згідно підпунктом 4.1 цього Договору.


8.2.2. Надавати Землекористувачу довідки про умови даного Договору.


8.2.3. Попередити про права третіх осіб на земельну ділянку.


8.3. Землекористувач має право:


8.3.1. Самостійно визначати напрямок своєї діяльності визначеного у підпункті 4.1 та умов Договору.


8.3.2. Переваги на поновлення Договору про встановлення земельного сервітуту.


8.3.3. Приступити до використання ділянки після реєстрації Договору у встановленому чинним законодавством порядку.


8.3.4. Проводити поліпшення стану земельної ділянки з метою ефективного користування нею за встановленим у підпункті 4.1 цього Договору цільовим використанням.


8.3.5. Користуватись на платній умові інженерними комунікаціями у відповідності з чинним законодавством України.


8.4. Землекористувач зобов'язаний:


8.4.1. Використовувати земельну ділянку відповідно до підпункту 4.1 цього Договору, дотримуючись при цьому вимог чинного земельного та екологічного законодавства України, державних та місцевих стандартів, норм і правил щодо використання землі. Зміну цільового або функціонального призначення земельної ділянки проводити згідно чинного законодавства України.


8.4.2. Своєчасно вносити плату за земельний сервітут у відповідності з підпунктом 3.2 цього Договору.


8.4.3. У належному стані повернути Власнику земельну ділянку після закінчення терміну дії Договору.


8.4.4. Відшкодовувати Власнику заподіяну Землекористувачем шкоду стану земельної ділянки.


9. Умови зміни, припинення та розірвання Договору


9.1. Сторони домовляються, що:


9.1.1. Зміна умов Договору можлива за взаємною згодою сторін.


9.1.2. Договір втрачає чинність у разі його припинення або розірвання.


9.2. Підставою припинення Договору є:


9.2.1. Закінчення терміну, на який було встановлено земельний сервітут.


9.2.2. Припинення підстав його встановлення.


9.2.3. Якщо встановлення земельного сервітуту унеможливлює використання земельної ділянки, щодо якої встановлено земельний сервітут, за її цільовим призначенням.


9.2.4. Сервітут може бути припинений за рішенням суду на вимогу Власника майна за наявності обставин, які мають істотне значення.


9.2.5. Власник земельної ділянки має право вимагати припинення сервітуту, якщо цей сервітут перешкоджає використанню земельної ділянки за її цільовим призначенням.


9.2.6. Сервітут може бути припинений в інших випадках, встановлених чинним законодавством України.


9.3. Підставою розірвання Договору є:


9.3.1. Взаємна згода Сторін.


9.3.2. Вимога однієї із Сторін у разі невиконання іншою стороною обов'язків передбачених Договором.


9.3.3. Добровільна відмова Землекористувача від сервітутного землекористування земельною ділянкою або припинення діяльності Землекористувача.


9.3.4. Рішення суду про скасування земельного сервітуту.


9.3.5. Невикористання земельного сервітуту протягом трьох років.


9.4. Сторони погоджуються з тим, що дострокове розірвання цього Договору має здійснюватися за умови письмового попередження зацікавленої у цьому Сторони.


9.5. Будь-які зміни або доповнення до цього договору здійснюються у письмовій формі та підписуються належним чином уповноваженими представниками Сторін.


9.6. У разі, якщо з будь-яких причин будь-які положення цього Договору є недійсними, недіючими, незаконними або такими, що не мають юридичної сили, це не впливає на дійсність або юридичну силу будь-якого або успішних інших положень цього Договору.


9.7. Сторони попереджаються, що у разі, якщо будь-яке з положень цього Договору втратило юридичну силу, вони невідкладно розпочнуть переговори на засадах взаємної доброзичливості для того, щоб змінити це положення таким чином, щоб у зміненому вигляді воно стало чинним і законним та у максимально можливому обсязі відображають початкові наміри Сторін щодо суті зазначеного положення.


10. Заключні положення


10.1. Статті 98, 99, 100, 101, 102 Земельного кодексу України сторонам роз’яснено.


10.2. Додаток до Договору: 


10.3. Технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право суборенди, сервітуту , проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки ( за наявності)


10.4. План сервітутів земельної ділянки


10.5. Розрахунок плати за земельний сервітут


10.6. Договір складено у двох примірниках, з яких один примірник передається Землекористувачу, другий Власнику




Власник:                                                              Сервітуарій:






Договір зареєстровано в міській раді «___» __________ 20__р. за №___________ 


про що у книзі_______________ записів реєстрації Договорів вчинено запис.










Міський голова                                                 Анатолій БЕЛЕЙ






























































Додаток 3


до рішення міської ради


від ______202___ № ___




РОЗРАХУНОК


розміру плати за земельні ділянки


особистого строкового сервітуту


на ______ _____________________ 20 ___ року




Адреса земельної ділянки Площа, кв. метрів


  Нормативна грошова оцінка земельної ділянки на ________ р.


гривень Добуток коефіцієнтів індексації грошової оцінки земельної ділянки за попередні роки Прийнятий для розрахунку розмір плати; відсотки нормативної грошової оцінки земельної ділянки Розмір  плати, гривень




   










Міський голова                                                         Анатолій БЕЛЕЙ