ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Белей А. А.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

33

Дата реєстрації:

12.05.2023

Проголосовано:

16.05.2023 14:32:49

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 33

Текст:



 
БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

 ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

XXХII сесія  VIІІ  скликання





 

від 16 травня 2023 р.                          м. Броди                                №

 

 

Про звіт міського голови про роботу

виконавчих органів Бродівської міської ради Львівської області за 2022 рік

         

Заслухавши та обговоривши звіт міського голови про роботу  виконавчих органів Бродівської міської ради Львівської області за 2022 рік комітету по виконанню повноважень відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись п.9 ст.26, ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,   міська рада   

 
ВИРІШИЛА :

 

1. Звіт міського голови про роботу виконавчих органів Бродівської міської ради Львівської області за 2022 рік взяти до відома.

 

2. Виконкому міської ради:

- зосередити роботу на організації виконання рішень міської ради та рекомендацій постійних комісій;

- забезпечити виконання міського бюджету та посилити контроль за використанням бюджетних коштів.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову.

 

 

 

 

 

 
Міський голова                                        Анатолій  Белей

 

 

 

 

 

 
Додаток до рішення від 16 травня 2023р. №

 

 
З В І Т

міського голови про діяльність виконавчих органів Бродівської міської ради Львівської області за 2022 рік

 

                                              Шановні депутати, запрошені!

 


Сьогодні звітуємо про зроблене за 2022 рік. Перший рік життя в умовах повномасштабної війни. Надскладний рік випробувань, який змінив пріоритети.

2022-ий ми розпочинали з амбітних планів (масштабні проєкти, нові дороги, відновлені пам’ятки архітектури). Після 24 лютого усі ми стали волонтерами і робили те, що вимагали обставини і підказувало сумління.

Але навіть в таких надскладних умовах вдалося забезпечити життєдіяльність міста і громади загалом. Ми реалізували багато хороших ініціатив. Броди стали одним з десяти малих міст України про яке розповідали на загальнодержавному рівні – ставлячи у приклад як ми одразу включилися в боротьбу за перемогу.

Для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування у межах, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами Бродівською міською радою Львівської області утворені виконавчі органи ради:

виконавчий комітет міської ради – колегіальний орган;

структурні підрозділи виконавчого комітету;

виконавчі органи ради зі статусом юридичних осіб публічного права.

У 2022 році виконавчий комітет міської ради діяв у складі 23 осіб.

Станом на 01 січня 2022 року структура апарату та підрозділів виконавчого комітету Бродівської міської ради, затверджена рішенням міської ради від 26 жовтня 2021 року № 480 в кількості 54 штатні одиниці, в тому числі:

Апарат виконавчого комітету (32 штатні одиниці);

Відділ містобудування, архітектури та земельних ресурсів (5 штатних одиниць);

Відділу розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства (2 штатні одиниці);

Відділ з питань взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонно-мобілізації роботи (2 штатні одиниці);

Відділ економіки та публічних закупівель (2 штатні одиниці);

Відділ управління персоналом (2 штатних одиниці);

Відділ інформаційно-аналітичної діяльності та комунікації з громадянами (3 штатні одиниці);

Архів (2 штатні одиниці).

Рішення міської ради від 20 грудня 2022 року № 874 у структуру  відділу містобудування,  архітектури та земельних ресурсів вводилась посада заступник начальника відділу.

У структуру виконавчих органів міської ради із статусом юридичних осіб публічного права входять:

фінансове управління (9,5 штатних одиниць);

відділ з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг Бродівської міської ради (21,5 штатних одиниць);

відділ освіти (5 штатних одиниць), а також централізована бухгалтерія та група обслуговування при відділі освіти Бродівської міської ради (28 штатних одиниць);

відділ культури, туризму, молоді та спорту  (3 штатні одиниці) та централізована бухгалтерія при відділі культури, туризму, молоді та спорту Бродівської міської ради (4 штатних одиниць);

відділ соціального захисту населення (5 штатних одиниць);

служба у справах дітей (4 штатні одиниці).

На утримання виконавчих органів міської ради видатки по загальному фонду бюджету склали 39882,1 тис. грн, в тому числі видатки на оплату праці з нарахуваннями склали 36655,7 тис. грн.

Діяльність відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності громади координує виконавчий комітет міської ради – колегіальний орган.

Впродовж 2022 року проведено 25 засідань виконкому міської ради, на яких прийнято 415 рішень. Найбільше рішень виконавчого комітету стосувалися вирішення питань захисту прав дітей, соціального захисту населення, архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства.

Безпосередню роботу щодо розгляду планових питань, письмових та усних звернень, підготовці проектів рішень виконкому та міської ради, контролю за виконанням прийнятих рішень по питаннях, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування, здійснює апарат виконавчого комітету міської ради.

Одним із напрямків діяльності міського голови та апарату виконавчого комітету міської ради є робота зі зверненнями громадян та робота щодо відзначення державними нагородами. У 2022 році розглянуто 334 письмових звернень. На особистому прийомі у міського голови побувало  214 осіб.

Найбільшу частку питань, порушених у зверненнях громадян складають питання земельних відносин - 152, житлово-комунального господарства - 89, соціального захисту – 42.

Всі звернення були розглянуті відповідно до чинного законодавства та в межах компетенції, надано необхідну допомогу та ґрунтовні роз’яснення.

Виконавчим комітетом міської ради у 2022 році внесені подання про нагородження державною нагородою (присвоєння почесного звання «Мати-героїня»)  5 мешканок  громади, які народили і виховали 5 дітей.

З метою висвітлення діяльності Бродівської міської ради, її виконавчих органів, інформаційної взаємодії з громадськістю у 2022 році повноцінно почав функціонувати веб-сайт міської ради за адресою в мережі інтернет  https://mrbrody.dosvit.org.ua.

Крім цього, у 2022 році інформаційна сторінка Бродівської міської ради у мережі Facebook стала одним з найбільш відвідуваних ресурсів у нашій громаді. У пікові інформаційні періоди загальне охоплення сторінки сягало        1 410 660 читачів. Наш інформаційний ресурс став джерелом інформації для регіональних та всеукраїнських засобів масової інформації. Посилання на матеріали з інформаційної сторінки Бродівської міської ради публікували «Західнет», «Перший Західний», «Леополіс», «Варта», «Голос Відродження», «Телерадіокомпанія "Броди"».

З перших днів вторгнення запровадили щоденну рубрику "Самооборона", яка давала відповіді на поширені питання щодо життя в умовах воєнного стану та зібрала понад 100 тисяч переглядів.

Також створено  офіційний сайт Центру надання адміністративних послуг Бродівської міської ради, де наявні пошукові елементи, опубліковано перелік послуг, інформаційні та технологічні картки, нормативна база, контакти ЦНАП, графік прийому громадян та актуальні новини.

Ведеться Facebook-сторінка ЦНАПу, де публікується вся актуальна інформація про діяльність центру та новини, відвідувачі можуть поставити питання та дізнатися інформацію, яка їх цікавить.

Для інформування громади про її життя міською радою затверджена Програма  підтримки комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Броди». На 2022 рік Програмою передбачено 1 200 тис. грн, з них - 1 092,5 тис. грн на виплату заробітної плати; 107,5 тис. грн. на оплату комунальних платежів.

У 2022 році Телерадіокомпанія «Броди» провела 8760 годин радіоефіру та 5840 годин телеефіру. На ютуб-каналі ТРК «Броди» було 813,1 тис. переглядів. Тривалість перегляду контенту 28,1 тис. годин. Аудиторія каналу збільшилася на 1,2 тис глядачів.

До бюджету Бродівської міської ради у 2022 році надійшло доходів по загальному та спеціальному фондах в сумі 494488,9 тис. грн при уточненому плані 455185,7 тис. грн або 108,6 відсотків. З них, надійшло офіційних трансфертів з державного бюджету – освітня субвенція 112673,9 тис. грн та субвенцій з місцевих бюджетів 2973,2 тис. грн (23,4 відсотки до загальних надходжень).

Видаткова частина Бродівського міського бюджету за 2022 рік виконана в сумі 441935,4 тис. грн, з них, по загальному фонду в сумі 406106,0 тис. грн або на 94,9 відсотків  до уточненого плану на рік, по спеціальному фонду в сумі 35829,3 тис. грн  або 77,0 відсотків  до річного уточненого плану.                    

Фінансування видатків з місцевого бюджету здійснювалося в установленому порядку в межах визначеного цільового призначення.

У 2022 році завершено розроблення та  рішенням міської ради від 10 лютого 2023 року № 611 затверджено Стратегію розвитку Бродівської міської територіальної громади до 2027 року та Звіт про  її стратегічну екологічну оцінку.

За підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» в Бродівській територіальній громаді у 2022 році розроблено економічний  профіль громади та інвестиційний паспорт.

Проводиться робота щодо залучення інвестицій в громаду. На інвестиційних порталах розміщено 13 інвестиційно привабливих ділянок та 12 приміщень придатних для релокації бізнесу.

У 2022 році  оголошено та проведено 142 закупівлі на загальну суму 39 955,3 тис. грн, з них  було оголошено 20 конкурентних процедур закупівель на суму 29 216,3 тис. грн, успішно завершено 9 процедур закупівлі на суму 6 657 тис. грн. Всього за 2022 рік було успішно проведено 129 закупівель на суму 17 248,8 тис. грн із загальною економією за результатами торгів 181,4 тис. грн.

Адміністративні послуги (258 видів) надаються у Центрі надання адміністративних послуг Бродівської міської ради.

У  2022 році у центрі опрацьовано 23 110  звернень громадян щодо надання адміністративних послуг, серед яких:

•          адміністративні послуги соціального характеру – 7 748, в т.ч. встановлено статус внутрішьопереміщеним особам  в кількості – 2 669 осіб;

•          послуги Державного земельного кадастру – 1 664;

•          реєстрація місця проживання – 7 492. , в т.ч. видача витягів з реєстру територіальної громади  2 510;

•          державна реєстрація речових прав на нерухоме майно – 5 699, в т.ч. видача інформаційних довідок з державного реєстру речових прав на нерухоме майно – 1 560;

•          послуги з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – 250;

•          реєстрація громадських формувань та громадських організацій – 5;

•          послуги Держпродспоживслужби – 16;

•          послуги  архітектурної та містобудівної діяльності – 32;

•          інші- 204.

У звітному періоді за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевого бюджету надійшло 777,3 тис. грн., до державного 117,1 тис. грн.

З метою наближення  надання адміністративних послуг до мешканців громади в старостинських округах працювало 10 адміністраторів центру (віддалені робочі місця).

У приміщенні Центру в 1-й та 3-й понеділок місяця з 13:00 до 16:00 проводиться прийом громадян представниками Бродівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Пенсійного Фонду України.

Для більшої зручності у центрі надання адміністративних послуг встановлено платіжний термінал для оплати будь-якого виду послуги, облаштовано дитячий куточок, пеленальний столик, вбиральню для відвідувачів з обмеженими фізичними можливостями

З метою проведення опитування та отримання зворотного зв’язку щодо якості послуг в центрі відвідувачі мають можливість поділитися враженням від відвідування центру за допомогою унікального QR-коду, який розміщений у приміщенні центру та на віддалених робочих місцях адміністраторів.

Для підтримки соціально вразливих верст населення громади діє Комплексна програма соціального захисту окремих категорій населення Бродівської міської ради на 2021-2023 роки. Виконавцем та головним розпорядником коштів є відділ соціального захисту населення  Бродівської міської ради.

Загальний обсяг використаних фінансових ресурсів на виконання 22 заходів програми, за 2022 рік становить  2514 тис. грн., в тому числі:

1.         Надано одноразову матеріальну допомогу для 138 мешканців громади, в сумі 1 312,8 тис. грн;

2.         Відшкодовано:

-          вартість 50% пільг на житлово-комунальні послуги членам родин загиблих в АТО (ООС)- 31 особі на суму 75,6 тис. грн;

-          пільги окремим категоріям громадян за послуги зв’язку - 139 особам на суму 116,6 тис. грн;

3. Виплачено компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги в сумі 310,5 тис. грн 22 особам;

4. Надано фінансову підтримку двом громадським організаціям інвалідів і ветеранів в сумі 81,2 тис. грн;

5. Спрямовано субвенцію Золочівському районному бюджету на відшкодування частини витрат, пов’язаних із наданням пільг з перевезення окремих категорій громадян автомобільним перевізникам на суму 126,5 тис. грн;

6. Компенсовано частину витрат, пов’язаних із наданням пільг з перевезення окремих категорій громадян залізничним транспортом Львівської залізниці на суму 296,6 тис. грн;

7. Виплачено адресну грошову допомогу 108 мешканцям територіальної громади  в сумі 498,7 тис. грн;

8. Виплачено компенсацію 17 особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів в сумі 7,4 тис. грн;

9. Виплачено компенсацію 42 особам з інвалідністю на транспортне обслуговування в сумі 24,2 тис. грн;

10. Відшкодувано витрати за поховання учасників бойових дій за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 9,9 тис. грн чотирьом особам;

11. Забезпечно виконання заходів Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки, а саме, виплачено:   

одноразову адресну допомогу 238 особам, в сумі 1 550,3 тис. грн;

соціальні виплати дітям загиблих (померлих) захисників чи захисниць України, ветеранів війни та учасників Революції Гідності, 25 особам в сумі 1 075,6 тис. грн;

12. Направлено 35 дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Крім цього, працівниками відділу соціального захисту населення Бродівської міської ради:

1. Зареєстровано 17 повідомлень по факту скоєння домашнього насильства в рамках виконання Програми запобігання і протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми в Бродівській міській раді  на 2021-2022 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24.06.2021 року№ 313;

2. Видано  продуктових наборів 2664  та 125 промислових наборів для внутрішньо переміщених осіб;

3. Зареєстровано 316 домовласників на компенсацію проживання внутрішньо переміщених осіб;

4. Забезпечено фінансування Бродівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Бродівського центру соціальних служб, а також Бродівського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

На обліку Бродівського  центру соціальних служб   перебуває 107 сімей у складних життєвих обставинах, в яких виховується 258 дітей.

Протягом  2022 року  соціальним супроводом охоплено 27 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 77 дітей. Здійснено понад 800 інспектувань, обстежень та виїздів у сім’ї, які мають ризик потрапляння у складні життєві обставини.  

Під соціальним супроводженням Бродівського центру соціальних служб   перебувають  4  прийомних сім’ї та один дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 19 дітей, позбавлених батьківського піклування та одна дитина-сирота.

Напрямком діяльності центру соціальних служб є робота з внутрішньо переміщеними особами, зокрема приймаються заяви власників житла про компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб.   

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 19 березні 2022 року № 333 обсяг компенсації витрат за тимчасове розміщених осіб, які перемістились у період воєнного стану протягом 2022 року  становить:

-          за рахунок коштів державного бюджету: 240,3 тис. грн.,

-          за рахунок коштів міжнародних організацій, благодійних організацій та громадських об’єднань: 1 865,4 тис. грн.

У Бродівському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) функціонує два структурні підрозділи:

-          відділення соціальної допомоги вдома;

-          відділення денного перебування.

У 2022 році  територіальним центром надано послуг для 4514 мешканців громади.

Відділення соціальної допомоги вдома забезпечує якісне надання  соціальних послуг для 424 осіб, які нездатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою  рухової активності. З них: 129 – інвалідів різних категорій, які досягли 18-річного віку і потребують сторонньої допомоги, надання соціальної допомоги в домашніх умовах.

На платних умовах за 2022 рік  надано послуг для 7 громадян пенсійного віку. 

У 2022 році започатковано надання нових видів соціальних послуг:

- мультидисциплінарні команди обслужили 480 громадян і надали 950 послуг (технік, медична сестра, психолог, перукар, швачка, соціальний працівник);

- пунктом прокату скористалося  14 громадян (милиці, підлокітники, ходунки);

- транспортні послуги отримали 85 підопічних територіального центру.

Працівники відділення денного перебування у 2022 році надано допомогу продуктами харчування та предметами гігієни для 538 внутрішньо переміщених громадян. Також надано соціальні послуги практичного психолога, сестри медичної, перукаря, швеї.

17 соціальних робітників надають соціальні послуги для мешканців міста Броди, а 21 соціальний робітник – для мешканців старостинських округів.

За 2022 рік надано 21702 соціальні послуги для 431 особи похилого віку.

У зв’язку з відсутню у Бродівській громаді стаціонарних соціальних закладів для осіб вразливих категорій, які потребують соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання, між Бродівською міською  громадою та Підкамінською селищною і Заболотцівською сільською громадами підписані договори про міжбюджетні трансферти. На виконання договорів з міського бюджету до Підкамінського селищного та Заболотцівського сільського бюджетів надані субвенції в сумі 1136,7 тис. гривень на утримання одиноких громадян в стаціонарних відділеннях центрів надання соціальних послуг (Підкамінь - за послуги для 4 мешканців громади, Заболотці – за послуги для 14 мешканців громади).

У Бродівському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю пройшли курс реабілітації 31 особа з інвалідністю, а також 4 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб в групі раннього втручання. Забезпечувалися соціальні послуги денного догляду для дітей з інвалідністю.

За період 2022 року установою отримано фінансування на загальну суму 1031 тис. грн.

На обліку служби у справах дітей Бродівської міської ради станом на 31 грудня 2022 року перебувало 65 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них:

40 дітей перебували під опікою та піклуванням громадян;

6 дітей – в прийомних сім'ях, які функціонують на території громади;

9 дітей -в дитячому будинку сімейного типу у с. Суходоли та 1 дитина – у дитячому будинку сімейного типу у  с. Завада Мостиської громади;

3 дітей виховуються у державних дитячих закладах для дітей з фізичними та психічними вадами розвитку;

2 дітей тимчасово влаштовані у приватну організацію «Дитячий будинок «Благодать» у м. Львів на період влаштування їх під опіку громадян;

4 дітей тимчасово були влаштовані у сім’ї громадян на період влаштування їх у дитячий будинок сімейного типу.

Ведеться облік дітей, яким надано статус постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів (10 дітей) та  дітей, які усиновлені і проживають на території громади (37 дітей).

 На відповідному квартирному обліку у виконавчому комітеті Бродівської міської ради перебувають 23 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  З метою поступового вирішення проблеми забезпечення даної категорії дітей впорядкованим житлом рішенням Бродівської міської ради від 21 грудня 2021 року № 564 затверджено Програму забезпечення  житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Бродівській міській територіальній громаді на 2022-2025 роки.

У 2022 році заходи Програми не виконувалися у зв’язку з запровадженням в Україні правового режиму воєнного стану.

 До Дня захисту дітей, Дня Святого Миколая, Дня усиновлення всі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, отримали святкові подарункові набори. Також прийомним батькам та батькам-вихователям дитячого будинку сімейного типу надано святкові подарунки.

 У 2022 році на обліку служби у справах дітей Бродівської  міської ради перебувало  29 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Впродовж року здійснено 270 обстежень житлово – побутових умов проживання сімей з дітьми, в тому числі сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У 2022 році в службу у справах дітей надійшло 37 повідомлень від ювенальної превенції відділення поліції №1 Золочівського районного відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області про  вчинення насильства в сім’ях громади.          

Працівниками служби запрошувалися для проведення профілактичних бесід 23 особи батьків, які вчинили домашнє насильство як стосовно дітей, так і стосовно другого з батьків у присутності дітей. Впродовж звітного періоду 17 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у судовому порядку.

Серед вищезгаданих випадків зазнали насильства 4 дітей: 1 дитина, яка зазнала фізичного насильства та 3 дітей, які зазнали психологічного насильства. Діти  взяті на облік в службі у справах дітей. За умовами проживання дітей у сім’ях, де вчинено насильство, здійснюється нагляд.

У Бродівській громаді сформована мережа закладів культури до якої входять:

- Комунальна установа "Бродівська школа естетичного виховання" Бродівської міської ради;

- Комунальна установа "Централізована бібліотечна система" та її 18 бібліотек-філій;

- Комунальна установа Бродівський історико-краєзнавчий музей Бродівської міської ради;

- Комунальна установа «Музичне товариство «Боян»;

- 36 закладів культури клубного типу.

Для виконання завдань закладів культури з міського бюджету у 2022 році виділено фінансування у сумі 35288,388 тис. грн. З них на заробітну плату – 21816,053  тис. грн, решта суми скеровано на оплату послуг та капітальні видатки.

Комунальній установі «Бродівська школа естетичного виховання» Бродівської міської ради  з міського бюджету виділено 14868,7 тис. грн, в тому числі на заробітну плату з нарахуванням 14797,5 тис. грн. В установі 94 штатних одиниці та навчається 482 учні.

Комунальну установу «Бродівський історико-краєзнавчий музей» Бродівської міської ради та музейні заходи впродовж 2022 року відвідало понад 1 тис. осіб (серед них 0,6 тис. – діти, 0,4 тис. – дорослі). Музейними працівниками проведено 61 екскурсію. Організовано 8 тематичних виставок.

У звітному році фонди музею поповнили 74 предмети основного фонду та 40 предметів науково-допоміжного фонду. Працівниками музею опубліковано 22 наукові та науково-популярні статті в друкованих виданнях та 10 статей на інтернет-ресурсах.  

За 2022 рік музей отримав асигнувань за загальним фондом 1 081,92 тис. грн, з них: заробітна плата 715,4 тис. грн.

Як благодійну допомогу музей отримав бензиновий генератор «MSW-PG2200», 8 вогнегасників та пакувальні матеріали для експонатів (31 294 грн.). За сприяння Штабу порятунку культурної спадщини (м. Львів) встановлено решітки у нових музейних приміщеннях.

Проведено ремонтні роботи мережі теплопостачання в нових приміщеннях музею та встановлено лічильники обліку теплової енергії та електроенергії.

Фінансова підтримка діяльності комунальної установи «Музичне товариство «Боян» склала 331,2 тис. грн, з них на заробітну плату спрямовано 270,4 тис. грн; на оплату послуг – 54,4 тис. грн. Колектив взяв участь у 4 загальноміських заходах та провів 10 власних концертів, в тому числі звітний концерт з нагоди 30-річчя творчої діяльності та 2 виїзних концерти в с.Лагодів та в с.Корсів.

Також для організації та проведення заходів у сфері культури, молоді та спорту відділом культури, туризму, молоді та спорту Бродівської міської ради розроблена Комплексна програма розвитку культури, молоді та спорту Бродівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

В цілому, в умовах особливого режиму воєнного часу, вдалось провести 39 культурно-масових заходів у різних локаціях та населених пунктах громади. Серед них, свято «Коляди і пампуха», відзначення Великодніх свят та День Святого Миколая; День Конституції, День Незалежності України, День захисників і захисниць, День пам’яті жертв Голодомору, 114-у річницю з Дня народження С. Бандери; День медичного працівника, День вчителя, День працівників культури та аматорів народного мистецтва, День міста, 30-річчя відродження музичного товариства «Боян», Наукову конференцію «Брідщина – край на межі Галичини і Волині», вшанування пам’яті загиблих новітніх Героїв та інші.

Для відзначення релігійних свят спрямовано 49,7 тис. грн; державних – 43,5 тис. грн; професійних – 24,9 тис. грн; місцевих – 124,6 тис. грн.

У 2022 році в рамках Комплексної програми було спрямовано 76 тис. грн. на заходи молодіжної політики. Проведено ряд заходів із створеною на початку 2022 року Молодіжною радою при Бродівській міській раді, центром культури і дозвілля Українського товариства глухих, зокрема День молоді, Літературний конкурс молодої поезії та прози «ЗОЛОТЕ ПЕРО». Окрім цього, проведено День спортовця – 85-річчя; відкриття стадіону у с.Смільне. Завдяки реалізації програми заохочення та відзнаки отримали більше 200 талановитих та обдарованих молодих людей Бродівської громади на загальну суму 44,2 тис. грн.

Ще одним напрямом Комплексної програми є проведення спортивно-масових заходів, навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Завдяки реалізації Комплексної програми, Бродівська міська територіальна громада посіла ІІ місце у XXXІ Обласних комплексних іграх Львівщини в категорії «дорослі (18 – 40років)» та в категорії «ветерани (40+ років)».

Для проведення спортивно-масових заходів, навчально-тренувальних зборів і змагань з різних видів спорту спрямовано 359 тис. грн.

720 тис. грн виділено в міському бюджеті на підтримку спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в громаді. Зокрема, спортивно-футбольний клуб «Богун» отримав на підтримку діяльності 600 тис.грн, з них на відшкодування учасникам харчування на навчально-тренувальних зборах 520,0 тис грн і придбання інвентарю – 80,0 тис. грн; громадська організація «Спортивний клуб «Сайха доджо» та спортивно-волейбольний клуб «Єдність» - по 60,0 тис. грн на відшкодування учасникам харчування на навчально-тренувальних зборах.

Фінансова підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання на конкурсній основі склала 145,0 тис грн. з яких освоєно 135,0 тис грн (93%). Згідно результатів конкурсу:

- громадська організація «Спортивний клуб «Сайха доджо» (І-ше місце) на суму 30 тис. грн закупила татамі 30 квадратних метрів;

- громадська організація «Федерація волейболу Бродівського району» (ІІ-ге місце) на суму 25,0 тис грн. закупила 15 комплектів жіночої спортивної форми (12,0 тис грн), м’яч для волейболу класичного (3,0 тис грн.); м’яч для волейболу пляжного (3,0 тис грн.); сітку для волейболу класичного (3,5 тис грн.); сітку для волейболу пляжного (3,0 тис грн.);

- громадська організація «Фізкультурно-спортивний клуб «Тенісист» (ІІІ-тє місце) на суму 20 тис. грн закупила 7 комплектів форми для настільного тенісу (6,9 тис. грн); 7 пар кросівок (11,13 тис. грн); 20 м’ячів для настільного тенісу (1,1 тис. грн); 50 м’ячиків для настільного тенісу (840 грн.);

- спортивно-футбольний клуб  «Богун» на суму 10 тис. грн закупив 3 футбольних м’ячі (5,4 тис. грн.); 20 пар гетрів футбольних (4,6 тис. грн.);

- громадська організація «Спортивний клуб «Самсон» на суму 10,0 тис. грн закупила гриф олімпійський професійний для пауерліфтингу;

- громадська організація «Футбольний клуб «Суходоли» на суму 10,0 тис. грн закупила 25 пар гетрів футбольних (3,2 тис. грн.); 3 шт. футбольних м’ячів (6,8 тис. грн.);

- громадська організація «Футбольний клуб «Бобри» на суму 10,0 тис. грн закупила 2 пари рукавиць воротарських (1,6 тис. грн.); 10 шт. фішок-конусів (1,2 тис. грн.); 4 шт. футбольних м’ячів (3,96 тис.грн); 2 футбольні м’ячі (1,5 тис. грн.); волейбольний м’яч (1,75 тис. грн);

- громадська організація «Футбольний клуб «Гаї Дітковецькі» на суму 10,0 тис. грн закупила 3 футбольні м’ячі;

- громадська організація «Футбольний клуб «Стир» на суму 10,0 тис. грн закупила 6 футбольних м’ячів;

- громадська організація «Хокейний клуб «Бродівські бобри» кошти в сумі 10,0 тис. грн не освоїла.

Для утримання та фінансової підтримки спортивних споруд комунального підприємства «Стадіон «Ювілейний» виділено кошти в сумі 1 405 тис. грн, з яких використано 1 403, 58 тис. грн.

У 2022 році здійснено ремонтні роботи у закладах культури громади на загальну суму - 2 760,97 тис. грн, в тому числі:

1.         Ремонтні роботи із заміною вікон та дверей в укритті комунальної установи «Бродівський народний дім» - 198,8 тис. грн;

2.         Заміна вікон та дверей комунальної установи «Бродівський народний дім» - 278 тис. грн;

3.         Реконструкція даху комунальної установи «Народний дім с.Пониковиця» - 1998 тис. грн;

4.         Заміна вікон у комунальній установі «Народний дім с.Шнирів» - 49,9 тис. грн;

5.         Ремонт укриття та заміна вікон в комунальній установі «Народний дім с.Голосковичі» - 88,1 тис.грн;

6.         Ремонт укриття в комунальній установі «Народний дім с.Берлин» - 99,9 тис.грн;

7.         Ремонт покрівлі в комунальній установі «Народний дім с.Гаї» - 11,4 тис.грн.;

8.         Поточний ремонт підлоги в комунальній установі «Народний дім с.Станіславчик» - 56 тис. грн;

9. Поточний ремонт в комунальній установі «Централізована бібліотечна система» на загальну суму 36,7 тис. грн, в тому числі водовідвідної системи дитячої бібліотеки м. Броди – 23,3 тис. грн.

У 2022 році було придбано м’які крісла для актового залу в комунальній установі «Народний дім с.Сухота» у кількості 80 шт. на загальну суму 99 тис. грн.

Для підтримки футбольних команд у старостинських округах, використано у 2022 році 90 тис.грн. Зокрема, для участі футболістів у навчально-тренувальних зборах по 15 тис. грн отримали команди сіл Смільно, Берлин, Суходоли, Пониковиця, Гаї-Дітковецькі, Пониква та придбано комплект воротарської сітки для стадіону в селі Суходоли.

До мережі закладів освіти Бродівської територіальної громади входять 23  заклади загальної середньої освіти, 12 закладів дошкільної освіти та 4 заклади позашкільної освіти.

Загальна кількість здобувачів освіти у закладах загальної середньої освіти – 4894, з них навчаються в міській місцевості – 3321 учнів, в сільській – 1573 учні.

01 вересня 2022 року вперше сіли  за парти 444 першокласники, які  навчаються  за програмою Нової Української Школи.

1 вересня 2022 року продовжилося пілотування реформи Нової Української Школи - шості класи. Бродівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 є одним із восьми закладів Львівської області, що беруть участь у всеукраїнському інноваційному освітньому проєкті.

Для дітей із особливими освітніми потребами  відповідно до рекомендацій інклюзивно – ресурсного центру та  заяв батьків  організоване інклюзивне навчання для 39 учнів у 11-ти закладах  загальної середньої освіти  та 31 вихованця у 4-х закладах дошкільної освіти  громади.

У закладах дошкільної освіти  навчається і виховується 1206 вихованців. З них в міській місцевості – 891 вихованців, в сільській –315 вихованців.

В закладах позашкільної освіти громади – свої навички та вміння розвивають 1830 вихованців, що становить 37,4% від загальної кількості дітей шкільного віку, в 129 гуртках різного напряму та 4-х відділеннях.

У 2022 році в закладах освіти навчалось 80 дітей з особливими освітніми потребами. За рахунок субвенції  на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами з дітьми проводились додаткові психолого-педагогічні і  корекційно –розвиткові заняття на суму 372 тис. грн.

В закладах загальної середньої освіти громади  працює 617 педагогів, з них 20 – це директори,  21 - заступники директорів з навчально-виховної роботи, 10 – заступники з виховної роботи, 131 – вчителі початкових класів, 344 – вчителі 5-11 класів різних предметів.

Із загальної кількості педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти мають звання: учитель методист – 29 педагогів, старший учитель -132 педагоги.

Минулоріч у нашій громаді  чотири учителі початкових класів успішно пройшли сертифікацію педагогічних працівників (сертифікація є одним із щаблів професійного зростання вчителя Нової Української Школи). 

Приємно відзначити, що у нас на Бродівщині функціонує центр дитячо–юнацької творчості, у якому колективам присвоєно звання «Зразковий», зокрема у 2022 році - зразковому художньому колективу «Гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Народні ремесла України».

Не дивлячись на складні умови та незвичний для усіх формат, випускники 11-х класів успішно склали національний мульти тест (19 учасників отримали по 200 балів, з них 5 учасників -  з двох предметів по 200 балів).

Педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти  приймали участь у І  турі  всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2022». У номінації "Фізична культура" учителем року визнано учителя Бродівської  гімназії імені Івана Труша Кота Ярослава.

            Загальні видатки на освіту становлять 179 917 тис. грн.

У 2022  році із закладів загальної середньої освіти вилучені три шкільних автобуси. Закуплено  п’ять автобусів для підвозу учнів та педагогічних працівників  до місць навчання та в зворотньому напрямку. Першочергово автобуси виділені взамін вилучених.

Для сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, їх психологічна підтримка та консультування у громаді діє Комунальна установа «Бродівський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

На утримання установи використано фінансування у сумі 1903 тис. грн.

У 2022 році центром  підписаний меморандум про співпрацю з управлінням Державної служби якості освіти у Львівській області та укладено угоду про співпрацю з комунальним закладом Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти». В рамках цієї угоди консультантами центру реалізовано 5 програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти громади. Проведено 3864 годин занять для 161 педагога громади.

Варто зазначити, що Бродівською міською громадою з Підкамінською селищною та Заболотцівською сільською громадами підписаний договір про співробітництво, яким передбачено спільне утримання центру.

Також між цими громадами підписаний договір про співробітництво, відповідно до якого передбачено спільно фінансувати (утримувати) комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Бродівської міської ради Львівської області.

У 2022 році на виконання вказаних вище договорів міському бюджету надано субвенцію з Підкамінського бюджету в розмірі 216,6 тис. грн та з Заболотцівського бюджету в розмірі 233 тис. грн.

У галузі надання медичних послуг в громаді діють комунальні некомерційні підприємства «Бродівська центральна міська лікарня» та «Бродівська стоматологічна поліклініка».

У відповідності до затвердженої Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Бродівська центральна міська лікарня» виділено  12037 тис. грн коштів міського бюджету, за рахунок яких:

-          Оплачено комунальні послуги та енергоносії – 8981 тис. грн; 

-          Відшкодовано пенсії 12  працівникам у відповідності до списку професій із шкідливими умовами  праці  – 301,3 тис. грн;

-          Забезпечено окремі групи населення за певними категоріями захворювань безоплатним та пільговим відпуском лікарських засобів за рецептами лікарів – 1333 тис. грн; 

-          Завершено реконструкцію частини приміщень  другого  поверху терапевтичного корпусу комунального некомерційного підприємства «Бродівська центральна міська лікарня» по вул. Лесі Українки, 21 в  м. Броди Золочівського району Львівської області під облаштування операційного блоку – 697 тис. грн; 

-          Придбано 2 функціональних ліжка з матрацами – 68,2 тис. грн; 

-          Забезпечено приймальне відділення комунального некомерційного підприємства «Бродівська центральна міська лікарня» медикаментами та перев’язувальними матеріалами для невідкладної медичної допомоги – 49,8 тис. грн;

-          Проведено поточний ремонт укриття в акушерсько-гінекологічному відділені – 108 тис. грн; 

-          Проведено поточний ремонт укриття в терапевтичному відділенні – 99,9 тис.грн;

-          Проведено облаштування сходової клітки акушерсько -гінекологічного відділення поліклініки – 32,6 тис. грн; 

-          Підведено електромережу до дизельної установки – 59,6 тис. грн; 

-          Заміна застарілих віконних блоків   на енергозберігаючі на суму - 299,4 тис.грн;

-          Придбано паливно-мастильних матеріалів  для дизельних генераторів в сумі – 8,2 тис.грн; 

-          Оплачено комунальні послуги у фельдшерсько-акушерських пунктах, які працюють у старостинських округах – 483,6 тис. грн.

На підтримку комунального некомерційного підприємства «Бродівська стоматологічна поліклініка» на 2022 рік передбачалося 600 тисяч гривень. Кошти використані на:

194,7 тис. грн - надання стоматологічної допомоги пільговим категорія населення (учасникам бойових дій, особам з інвалідністю, дітям сиротам, багатодітним сім’ям);

350 тис. грн. - надання послуг зубопротезування учасникам бойових дій, пенсіонерам;

48,6 тис. грн – оплату праці лікаря-стоматолога військово-лікарської комісії першого  відділу  Золочівського  районного центру комплектування та соціальної підтримки.

Протяжність комунальних доріг громади становить близько 287 км, з них у м. Броди - 78 км,  у сільській місцевості 209 км. Також на  території громади знаходяться дороги загального користування, які на балансі департаменту дорожнього господарства Львівської обласної військової адміністрації, протяжністю 180 км, та дороги державного значення протяжністю 94 км.

За кошти бюджету громади у 2022 році було проведено:

-          поточний ремонт профілювання (грейдерування) комунальних доріг з гравійним та грунтовим покриттям   у місті і у сільській місцевості на суму – 1 037,3 тис. грн.;

-          поточний ремонт профілювання (грейдерування)  комунальних доріг з додаванням нового матеріалу у населених пунктах громади, а саме у селах Смільне, Станіславчик, Бордуляки, Гаї-Дітковецькі, Гаї, Гаї-Смоленські, Дітківці, Пониква, Суховоля, Берлин, Шнирів – на  суму 684,1 тис. грн.

-          поточний ремонт комунальних доріг з асфальтобетонним  покриттям у м.Броди на майдані Свободи, а також вулицях 22 січня, Шевченка, Героїв Авіаторів, Гончарська, Залізнична, Коженівського, Тернопільська, Львівська, Костюшка, Й.Рота, 900-річчя, Хроновича, І.Франка, П.Полтави, Тернопільска, Січових Стрільців, Пластунів, Юридика, Стуса, Просвіти, Коцюбинського, Вірменська, Весела, Г.Столяр, Млинська, Чупринки, Калліра, Сонячна, Юріївська, Руська, Галицька, Грушевського, Пушкіна, Йозафа Рота, Островчик, Єврейська, Стефаника, Костюшка, Низька, Старобрідська - на суму 4 697 тис. грн;

-          поточний ремонт вулиці Гончарської біля будинку № 24 в м.Броди – 519, 6 тис. грн;

-          поточний ремонт внутрішньоквартального проїзду за адресою вулиця Лесі Українки, 21 в м.Броди  – 299,8 тис. грн;

-          благоустрій тротуару на вулиці Тернопільській в м. Броди – 129 тис. грн;

-          благоустрій території прилеглої до приміщень комунального некомерційного підприємства «Бродівська центральна міська лікарня» – 199, 7 тис. грн;

-          виготовлення проектно-кошторисної документації «Будівництво мереж електрифікації на вулиці Чупринки-Сковороди в м.Броди, Львівської області» – 39,1 тис. грн;

-          оплату за експертизу проекту «Ремонтно – реставраційні роботи даху пам’ятки архітектури місцевого значення, Будівлі Празького банку (ох. №429-М) на Майдані Свободи, 10 у м. Броди Львівської області» – 19,2 тис.грн;

-          оплату проекту «Реконструкція побутової та зливної каналізації по вул. Мазепи, вул. Б. Хмельницького, вул. Чубинського, вул. Виговського, вул. М. Вербицького, вул. Ентузіастів, вул. Роздольського в м. Броди, Львівської області» - освоєно коштів на роботи  551,3 тис. грн і технагляд 7,1 тис. грн.

-          оплату проекту «Реконструкція площі Ринок в м. Броди Львівської області» (коригування) - освоєно коштів на роботи  2 389,6 тис. грн. і технагляд 43,4 тис. грн.

Відповідно до Програми благоустрою Бродівської міської ради Львівської області на 2022 рік, затвердженої рішенням сесії міської ради від 21 грудня 2021 року № 583, на виконання заходів із благоустрою використано 19546,3 тис. грн, в тому числі:

Комунальним підприємством «Броди» на: прибирання вулиць – 2690,9 тис. грн; санітарне очищення міста -1777,4 тис. грн; ліквідацію стихійних звалищ – 1027,7 тис. грн; обслуговування вуличного освітлення (в тому числі оплату за використану електроенергію) - 3648,6 тис. грн; утримання кладовища – 955,6 тис. грн; догляд за зеленими насадженнями – 123,7 тис. грн; утримання та обслуговування ливневої каналізації – 917,1 тис. грн; догляд за  газонами міста (косіння) – 931,7 тис. грн; утримання вулично-дорожної мережі – 1801,5 тис. грн; утримання автобусних зупинок, дитячих майданчиків, пам’ятників, міського фонтану та обладнання в місті – 741,7 тис. грн; інші роботи по благоустрою – 313,6 тис. грн; утримання міського туалету – 91,2 тис. грн; зрізка та стрижка  дерев – 838,4 тис. грн; утримання безпритульних тварин (зарплата працівників) – 571,8 тис. грн; благоустрій сільських територій (зарплата працівників) – 999,4 тис. грн; вивіз сміття із сіл – 484,5 тис. грн;

Виконавчим комітетом міської ради на: механізоване прибирання вулично-дорожньої мережі міста Броди – 1356,4 тис. грн; догляд за деревами і кущами – 146,1 тис. грн; благоустрій тротуару по вулиці Тернопільській – 129 тис. грн.

Проведені заходи щодо озеленення скверів, парків в м.Броди (посаженно 80 листяних дерев). На території громади висаджено 373 дерева.

У 2022 році для оновлення виробничих потужностей, зміцнення матеріально-технічної бази та забезпечення повного і своєчасного проведення розрахунків з бюджетами здійснювалося поповнення статутних фондів комунальних підприємств:

комунального підприємства «Бродитеплоенерго» на суму 2 024, 5 тис. грн,  в тому числі 505,6 тис. грн –для закупівлі бункерів, шнека та реторти для спалення пелети; 398,9 тис. грн - для придбання попередньо ізольованих труб для заміни тепломережі від котельні по вулиці Гончарська, 3а до дошкільного навчального закладу №1 по вулиці Героїв Авіаторів, 3; 499,9 тис. грн для закупівлі дизель генератора 56 кВт; 620 тис. грн – для закупівлі двох дизель-генераторних установок;

комунального підприємства «Броди» на суму 344,8 тис. грн, в тому числі 16,3 тис. грн. на придбання газонокосарки; 94,5 тис. грн для закупівлі протипожежного обладнання (пожежний резервуар); 20,7 тис. грн на придбання травокосарки; 28,4 тис. грн для закупівлі камер відеоспостереження, які встановлені на вулиці Коновальця та майдані Свободи, а також 185 тис. грн на придбання шаф керування вуличним освітленням  сільських територій;

комунального підприємства «Бродиводоканал» на суму 1046,9 тис. грн, що використані на придбання генератора (499,9 тис. грн), придбання шафи керування управління насосами (239 тис. грн) та дозвільні документи на користування надрами (307,9 тис. грн).

Крім цього, для забезпечення функціонування комунальних підприємств, що надають житлово-комунальні послуги з бюджету виплачено:

6440,0 тис. грн. для відшкодування різниці між розміром тарифу та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво комунальному підприємству "Бродиводоканал";

4912,6 тис. грн комунальному підприємству «Бродитеплоенерго» для погашення боргу перед НАК «Нафтогаз України» - 2926,9 тис. грн, погашення заборгованості по податках і платежах – 1985,7 тис. грн).

На підтримку обороноздатності, забезпечення правопорядку, захисту населення від надзвичайних ситуацій, протидію проявам терористичного характеру  звітному періоді з місцевого бюджету виділено 13759,6 тис. грн.

24  лютого 2022 року розгорнутий Пункт збору  міської  ради, який  приступив  до  виконання  своїх  завдань  по оповіщенню  та  своєчасній  доставці  мобілізаційних  ресурсів  до першого  відділу Золочівського  районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У 2022 році укладено 18 договорів на  виконання  мобілізаційних завдань (замовлень).

На заходи та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення використано 127,5 тис. грн.

На заходи та роботи з територіальної оборони використано 754,0 тис. грн, з них за рахунок благодійної допомоги придбано інвентар та обладнання на суму 388,7 тис. грн.

На заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха за 2022 рік використано 861,6 тис. грн, в тому числі на придбання пального для ліквідації надзвичайних ситуацій, обладнання для гучномовного сповіщення, телекомунікаційні послуги. 

На забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони  в селі Комарівка використано 643,2 тис. грн. 

У сфері земельних відносин за  період 2022 року укладено 12 договорів оренди землі, в тому числі:

-          2 договори оренди на площу 20,55 га з юридичними особами;

-          10 договорів оренди на площу 6,37 га з фізичними особами.

У  2022 році продано 1 земельну ділянку  під власним об’єктом нерухомості площею 0,0078 га - на суму 63 тисячі 304 грн. А також підготовлено для продажу на земельних торгах у формі аукціонів 4 земельні ділянки в межах міста Броди.

Введено в дію нормативні грошові оцінки земель по 21 населеному пункті територіальної громади, в результаті чого збільшаться надходження коштів до місцевого бюджету у вигляді сплати земельного податку та орендної плати.

В 2022р. надійшло коштів від орендної плати за користування майном, що перебуває в комунальній власності в сумі 118,8 тис. грн. (128,6% до запланованої суми).

У галузі сільського господарства в громаді здійснюють діяльність 25 агропідприємств, які вирощують пшеницю, кукурудзу, сою, гречку, ячмінь, овес, соняшник. Посівна площа, яка використовувалась підприємствами у 2022 році становить 14386 га. Зібрано: 4733 тонни пшениці, 114 тонн жита, 80 тонн ячменю, 65 тонн вівса, 2520 тонн кукурудзи, 40 тонн гречки, 3314 тонн ріпака та 97 тонн сої.

Значну роль в сільському господарстві громади відіграють сімейні фермерські господарства, які займаються виробництвом молочної продукції. Їх на території громади – 14.

Важливим напрямком діяльності виконавчого комітету є розвиток міжнародної співпраці. У 2022 році розпочато співпрацю з містом Бендорф (Німеччина) для налагодження партнерської співпраці та підписання договору про солідарне партнерство.

Маю щастя, що працюю з однодумцями, спеціалістами в своїй сфері, ідейними людьми, котрі як і я, горять тим, що роблять. Дякую вам за професіоналізм, стійкість і підтримку. Імідж нашої громади і особисто мій залежить від кожного з вас. Без вас – кращої команди депутатів і працівників виконавчих органів ради я б ніколи не переміг в проєкті «Локальні лідери».

Дякую Богу (а сьогодні й ЗСУ) за все, що маємо, що вдалося зробити і що ми разом з вами ще реалізуємо. Дякую кожному за розуміння.

 

 

 
Міський голова                            Анатолій Белей