ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Бакай М. П.

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

За основу

Номер:

12

Дата реєстрації:

09.05.2023

Проголосовано:

15.05.2023 15:01:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    6
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    1

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 12

Текст:

 

 

 

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ХXXІІ сесія  VIІІ  скликання

 

 

від ..2023 р.                      м. Броди                        № проєкт


 

 

Про офіційний веб-сайт Бродівської міської ради

 

          З метою інформування населення про діяльність Бродівської міської ради, взаємодії з громадськістю шляхом впровадження та використання сучасних інформаційних технологій для надання інформаційних та інших послуг громадськості, забезпечення її впливу на процеси, що відбуваються в громаді, відповідно до  ст. 1, ч. 1 ст. 5, ч. 1 ст. 10, ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації,  керуючись  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада –

 


ВИРІШИЛА :


 

1. Визнати офіційним веб-сайтом Бродівської міської ради в мережі інтернет, сайт з наступним посиланням : https://mrbrody.dosvit.org.ua.

2.  Затвердити положення про офіційний веб-сайт Бродівської міської ради в інформаційній мережі інтернет згідно, додатку.

3. Контроль за виконанням  даного  рішення покласти на постійну депутатську комісію  з питань  прав людини, законності, регламенту та депутатської етики.

 

 

          


Міський голова                                        Анатолій  Белей


 

 

 

 

                                                           Додаток до рішення міської ради

     №    від

 

 

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ БРОДІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ В ІНФОРМАЦІЙНІЙ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

 

1. Загальнi положення

1.1 Це Положення, розроблене  відповідно до Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про інформацію», «Про захист інформації в автоматизованих системах», «Про авторське право й суміжні права», «Про доступ до публічної інформації», Постанови КМУ «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», регламенту Бродівської  міської ради та   визначає процедуру та періодичність розміщення на офіційному веб-сайті Бродівської міської ради  оперативної інформації для інформування широкого кола населення про найважливіші події у суспільно-політичному та соціально-економічному житті громади.

1.2. Веб-сайт Бродівської  міської ради (далі веб-сайт) за адресою в мережі інтернет  https://mrbrody.dosvit.org.ua є офіційним джерелом інформації, який створюється для висвітлення діяльності Бродівської міської ради, її виконавчих органів, структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, інформаційної взаємодії з громадськістю шляхом впровадження та використання сучасних інформаційних технологій для надання інформаційних та інших послуг громадськості, забезпечення її впливу на процеси, що відбуваються в громаді.

1.3. Метою функціонування веб-сайту є його використання як джерела офіційної інформації,  належна презентація Бродівської міської  територіальної громади у мережі Інтернет,  забезпечення громадян необхідною інформацією, взаємообмін інформацією з органами державної влади України та органами місцевого самоврядування з питань, пов’язаних з діяльністю Бродівської міської ради та її виконавчих органів, інформаційна взаємодія з організаціями світового товариства, громадскістю.

1.4. Веб-сайт ведеться державною мовою.

 

2. Структура та інформаційне наповнення веб-сайту

2.1. Головне меню навігації містить нормативно-правову базу діяльності Бродівської міської ради, інформаційно-довідкові та статистичні матеріали.

2.2. Головна сторінка складається з таких основних блоків: Контакти, Приймальна міського голови, Новини, Підприємства заклади установи, Структура громади, Документи, Звернення, Корисна інформація, Послуги громадянам, Економічний профіль, Бюджет, Проекти громади, Відеотрансляції, Календар подій.

2.3 Меню веб-сайту складається з таких основних розділів : Новини, Бюджет, Корисна інформація, Сторонні сервіси, Економічний профіль, Prozorro, Симулятор бюджету , Е-дата витрати, Звернення, Петиції, Вакансії, Консультації з громадськістю, Опитування, Відеотрансляції, Календар подій, Гендерна рівність, Послуги громадянам Стратегія розвитку Бродівської громади. Відділ містобудування, архітектури та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Бродівської міської ради.

2.4. Перелік розділів веб–сайту не є вичерпним може змінюватися, зменшуватися чи доповнюватися відповідно до рішень ради,  міського голови, виконавчого комітету. При цьому внесення змін до цього положення не є обов’язковим.

2.5. Інформація, розміщена на офіційному веб-сайті Бродівської міської ради,  обов’язково повинна включати:

– найменування органу;

– інформацію про структуру та керівництво міської ради та виконавчого комітету;

– розпорядок роботи органу та години прийому керівництвом та працівниками апарату;

– історію міста і населених пунктів що входять до складу громади;

– міський голова (повноваження, графік прийому, біографія);

– заступники міського голови (графік прийому, біографія);

– секретар ради (графік прийому, біографія);

– секретар виконкому (графік прийому, біографія);

– регламент Бродівської міської ради ;

– інформацію про депутатський корпус (графік прийому за наявності), відомості про депутатів міської ради, депутатські фракції, постійні комісії та будь-які комісії створені в межах міської ради та її виконавчого комітету;

– відомості про міський бюджет (рішення про міський бюджет, внесенні зміни до бюджету, звіти про виконання бюджету);

– відомості про проведенні закупівлі товарів (робіт, послуг);

– регуляторна політика (регуляторні акти на обговоренні, діючі регуляторні акти, проекти регуляторних актів);

– нормативно-правові акти міської ради, виконавчого комітету (рішення сесій, рішення виконкому);

– проекти нормативно-правових актів ( проекти рішень сесій );

– новини та події, які відбуваються в громаді;

– оголошення;

– доступ до публічної інформації.

 

2.6. Інформаційне наповнення веб-сайту здійснюється з матеріалів, підготовлених секретарем ради, заступниками міського голови, відділами виконавчого комітету, підприємствами, установами та організаціями, що належать до комунальної власності Бродівської міської ради (текстова інформація подається в електронному вигляді в форматі RTF, DOC, DOCX, ODT, PDF, TXT, HTML, XML, графічна – JPEG, JPG, GIF, PNG, електронні таблиці – XLS, XLSX, ODF ).

2.7.  Інформаційне наповнення та супроводження веб-сайту виконують спеціалісти апарату,  відділів  міської ради, під загальним куруванням  відділу інформаційно- аналітичної діяльності та комунікації з громадянами.

2.8. Заступники міського голови, секретарі ради і виконкому, начальники відділів міської ради, структурні підрозділи та відповідальні працівники міської ради забезпечують своєчасне надання матеріалів для наповнення рубрик офіційного веб-сайту міської ради.

2.9. Не допускається розміщення на офіційному веб-сайті інформації, розповсюдження чи оприлюднення якої заборонено законодавством, а також реклами (за винятком соціальної), у тому числі політичної реклами.

2.10. Забороняється використовувати веб-сайт Бродівської міської ради в цілях, не пов’язаних із діяльністю Бродівськоїї міської ради та її органів, з метою отримання прибутку.

2.11. Усі права зберігаються й охороняються відповідно до Конституції України, Цивільного кодексу України, Закону України «Про авторське право і суміжні права». Будь-яке використання матеріалів та інформації з офіційного веб-сайту Бродівської міської ради для подальшого розповсюдження, розміщення чи друкування дозволяється тільки з посиланням на джерело інформації.

3. Організація робіт

3.1. Роботи з інформаційного наповнення та підтримки в актуальному стані наявних ресурсів веб-сайту – завдання всіх відділів та служб Бродівської міської ради та її виконавчого комітету.

3.2. Матеріали, що складають інформаційне наповнення офіційного веб-сайту за своїм характером можуть бути розподілені на три категорії :

- статичні - матеріали, які зберігають свою актуальність протягом тривалого часу (Програми, річні звіти, історичні повідомлення, тощо);

- динамічні - матеріали, які актуальні лише протягом обмеженого часу. Вони повинні систематично оновлюватися. Для забезпечення оперативності оприлюднення відомостей про події, що відбулися, такі матеріали подаються протягом 3-х календарних днів;

- потокові - матеріали, що втрачають актуальність протягом одного-двох днів. Їх оновлення здійснюється щоденно. Потокові матеріали зберігаються на сайті до чергового оновлення  (новини, плани роботи, повідомлення про проведені заходи, громадські слухання, збори, тощо).

3.3. З письмовою пропозицією щодо розміщення інформації на веб-сайті міської ради можуть звернутися інші підприємства, установи, організації, інститути громадянського суспільства та мешканці громади, якщо запропоновані матеріали будуть сприяти популяризації Бродівської громади, залучення інвестицій, висвітлення визначних подій, надання інформації про видатних людей регіону, тощо.

 

4. Адміністрування веб-сайту

4.1. Адміністраторами веб–сайту є особи, працівники апарату та відділів міської ради,  які мають доступ до редагування матеріалів сайту в мережі Інтернет ( за допомогою  відповідного особистого пароля ).

4.2. Адміністратори  веб-сайту,  у своїй діяльності керуються даним Положенням та чинним законодавством України.

4.3. Адміністратори веб-сайту, мають право:

– отримувати необхідну для оприлюднення на веб-сайті інформацію про діяльність Бродівської міської ради, виконавчого комітету, міського голови;

– отримувати необхідну для оприлюднення на веб-сайті інформацію про події та заходи, які відбуваються в громаді;

– вносити пропозиції щодо оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність Бродівської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови;

– вносити пропозиції щодо створення нових розділів і встановлення додаткових сервісів веб-сайту, а також вносити пропозиції стосовно оптимізації структури інформації і модернізації веб-сайту;

– здійснювати інвентаризацію інформаційних матеріалів на веб-сайті та вилучати неактуальну інформацію у рубриках за погодженням із заступниками міської ради, керівниками відділів.

4.4 Відповідальність за функціонування веб-сайту покладається на адміністраторів сайту.

4.5. Відповідальність за інформаційне наповнення в цілому покладається на заступників міського голови, секретаря ради і виконкому, начальників відділів міської ради, структурних підрозділів та працівників міської ради – тобто на розпорядників інформації поданої чи не поданої для оприлюднення.

4.6. Відповідальність за представлення на веб-сайт інформаційних ресурсів від відділів міської ради та її виконавчих органів, їх якість, достовірність наданої інформації, її своєчасну актуалізацію покладається на керівників відповідних відділів.

 

 

5. Контроль

5.1. Контроль за функціонуванням веб-сайту здійснюється виконавчим комітетом Бродівської міської ради.

 

6. Реорганізація та ліквідація

 

6.1. Офіційний веб-сайт Бродівської міської ради не підлягає ліквідації. При впровадженні нових технологій та нових вимог до дизайну та структури сайту можливе створення нової версії офіційного сайту міста, з внесенням відповідних змін до даного положення.

6.2. Реорганізація веб-сайту здійснюється за дорученням міського голови, за пропозицією  ради, виконкому, заступників міського голови, з обґрунтуванням необхідності внесення відповідних змін та відповідними пропозиціями.

 

 

 


Секретар міської ради                                                 Руслан Шишка