ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Родін М. П.

Рішення:

Прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

13

Дата реєстрації:

09.05.2023

Проголосовано:

15.05.2023 14:35:05

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    5
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    1

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 13

Текст:



 


  

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА 

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ХXXІІ сесія  VIІІ  скликання



від ……  2023 р.                      м. Броди                        № проєкт



Про створення та затвердження Статуту Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області



Керуючись Законом України «Про основні засади молодіжної політики», «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 року №1014 «Про затвердження типових положень про молодіжний центр та про експертну раду при молодіжному центрі», наказу Міністерства молоді та спорту України від 02.04.2019року №1648 «Про затвердження Примірних штатних нормативів чисельності працівників молодіжних центрів», на виконання Комплексної програми розвитку культури, молоді та спорту Бродівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки», з метою сприяння соціальному та індивідуальному розвитку дітей та молоді на засадах залучення до прийняття рішень та інтеграції в життя громади, забезпечення розвитку громадянської та неформальної освіти, запровадження інших форм змістовного дозвілля дітей та молоді, здійснення методичного та інформаційного забезпечення діяльності молодіжних та дитячих громадських об’єднань та інших суб’єктів молодіжної роботи, міська рада вирішила :







1. Створити юридичну особу – Комунальну установу «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області.

2. Затвердити Статут комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області (додаток 1).

3. Бродівському міському голові (А.Белею) призначити директора комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області відповідно до чинного законодавства.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з гуманітарних питань 





Міський голова Анатолій БЕЛЕЙ 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Бродівської міської ради

від ___. ____. ______ року № _____



























СТАТУТ





Комунальної установи

«Бродівський молодіжний центр» 

Бродівської міської ради 

Львівської області



























 
2023 рік 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області заснована на комунальній власності як неприбуткова установа зі статусом юридичної особа публічного права.

1.2. Повне найменування українською мовою – Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області.

Скорочене найменування українською мовою – Бродівський молодіжний центр.

Повне найменування англійською мовою – Communal Institution «Brody Youth Center».

Скорочене найменування англійською мовою – Brody Youth Center.

1.3. Засновником Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області є Бродівська міська рада Львівської області, ідентифікаційний код 26525941. Уповноваженим органом засновника є відділ культури, туризму, молоді та спорту Бродівської міської ради Львівської області, ідентифікаційний код 43966506

1.4. Юридична адреса установи: Україна, 80600, Львівська обл., м.Броди, вул.Коцюбинського,7

1.5. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про основні засади молодіжної політики», постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 року №1014 «Про затвердження типових положень про молодіжний центр та про експертну раду при молодіжному центрі», указами Президента України, постановами Верховної Ради України, наказами міністерств, рішеннями Бродівської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, наказами уповноваженого органу та цим Статутом.

1.6. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області може набувати майнові та особисті немайнові права, укладати у встановленому порядку договори, угоди та меморандуми.



ІІ. МЕТА І ЗАВДАННЯ

2.1. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області створена з метою розвитку практик молодіжної роботи; сприяння співробітництва молодіжних інститутів громадянського суспільства, виконавчих органів влади та бізнес-сектору; провадження молодіжних досліджень та молодіжної політики, що покликані сприяти соціалізації та самореалізації молоді, становленню її як активних суб’єктів змін в Бродівській міській територіальній громаді.

2.2. Основними завданнями Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області є:

2.2.1. Утвердження громадянської позиції, духовності, моральності, національно-патріотичної свідомості та формування у молоді національних і загальнолюдських цінностей.

2.2.2. Популяризація стандартів європейської молодіжної політики і роботи з молоддю в Україні, освітньої філософії та підходів відповідно до рекомендацій Ради Європи та Європейського Союзу.

2.2.3. Створення умов для творчого розвитку особистості, інтелектуального самовдосконалення та лідерських якостей у молоді.

2.2.4. Популяризація здорового способу життя серед молоді.

2.2.5. Сприяння працевлаштуванню молоді та зайнятості у вільний час, молодіжному підприємництву.

2.2.6. Співпраця зі структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, громадськими об’єднаннями, іншими інститутами громадянського суспільства, органами учнівського та студентського самоврядування.

2.2.7. Забезпечення розвитку міжнародного молодіжного співробітництва та міжрегіональної взаємодії молоді в Україні, сприяння волонтерській діяльності та мобільності молоді.

2.2.8. Представлення Бродівської громади на форумах, конференціях, виставках, семінарах в Україні та закордоном.

2.2.9. Розробка та впровадження методичних рекомендацій молодіжного розвитку для Бродівської міської ради, її виконавчих органів, установ, підприємств, організацій комунальної власності

2.2.10. Налагодження партнерства з міжнародними організаціями з метою залучення зовнішніх досвіду/знань і коштів для реалізації та фінансування програм Молодіжного центру та інших інвестиційних проєктів.

2.3. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області відповідно до покладених на нього завдань:

2.3.1. Сприяє інтелектуальному, моральному, духовному розвитку молоді, реалізації її творчого потенціалу, забезпечує національно-патріотичне виховання та громадянську освіту молоді, зокрема через гурткову роботу.

2.3.2. Проводить інформаційно-просвітницьку роботу, зокрема організовує конференції, засідання, форуми, семінари, тренінги, акції, виставки-продажі, аукціони, ярмарки, лотереї, конкурси, наметові та стаціонарні табори; замовляє видавничу продукцію.

2.3.3. Вивчає громадську думку, використовує соціальну рекламу, забезпечує можливості для неформальної освіти молоді.

2.3.4. Проводить заходи, спрямовані на популяризацію здорового способу життя молоді.

2.3.5. Проводить профорієнтаційну роботу серед молоді, сприяє її працевлаштуванню та зайнятості у вільний час, молодіжному підприємництву.

2.3.6. Взаємодіє зі структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, громадськими об’єднаннями, іншими інститутами громадянського суспільства, органами учнівського та студентського самоврядування.

2.3.7. Організовує змістовне дозвілля молоді та сприяє її волонтерській діяльності.

2.3.8. Здійснює просвітницькі заходи відносно поводження з безпритульними, домашніми та дикими тваринами.

2.3.9. Надає просвітницькі послуги з провадження інклюзивного підходу та забезпечення рівного доступу до якісних послуг та можливостей.

2.3.10. Сприяє діяльності молоді в забезпеченні розвитку національних меншин, їх прав та свобод.

2.3.11. Взаємодіє з іншими молодіжними центрами.

2.3.12. Сприяє вивченню та поширенню інноваційного досвіду з питань реалізації молодіжної політики.

2.3.13. Бере участь у підготовці пропозицій до проєктів нормативно-правових актів з питань, віднесених до його діяльності.

2.3.14. Бере участь у розробці програм розвитку громади, формуванню позитивного іміджу громади.

2.3.15. Здійснює пошук потенційних інвесторів для реалізації інвестиційних проєктів, у т.ч. на принципах державно-приватного партнерства.

2.3.16. Бере участь у організації візитів інвесторів до міста, сприяє в налагодженні контактів з органами місцевого самоврядування та іншими суб’єктами інвестиційної діяльності.

2.3.17. Проводить інші види діяльності, що не суперечать законодавству України та цьому Статуту.

2.4. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області провадить діяльність з урахуванням таких принципів:

2.4.1. Повага до прав людини – визнання прав людини найвищою соціальною цінністю, боротьба з ксенофобією, проявами расизму та іншими формами дискримінації, поборення людиноненависницьких ідеологій.

2.4.2. Рівність, відкритість та доступність – запобігання впливу будь-яких факторів, які можуть обмежити можливості участі молоді, проведення заходів для молоді у зручний час.

2.4.3. Добровільна участь у діяльності Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області.

2.4.4. Активна участь молоді – залучення молоді до процесу ухвалення рішень щодо діяльності Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області.

2.4.5. Ціннісно-орієнтована освіта – сприяння національно-патріотичному вихованню та громадянській освіті молоді, зокрема через неформальну освіту.

2.4.6. Різноспрямованість соціального впливу – забезпечення індивідуального розвитку та становлення молоді як активного соціального суб’єкта.

2.4.7. Участь у формуванні та реалізації державної політики в молодіжній сфері – популяризація та проведення заходів щодо встановлення стандартів у галузях, які є важливими для реалізації політики у молодіжній сфері на загальнодержавному і місцевому рівні.

2.4.8. Розвиток знань та освітніх інновацій – інновації в роботі з молоддю та формування знань і навичок, необхідних для самореалізації молоді.



ІІІ. ПРАВА КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ

3.1. Для вирішення завдань та реалізації мети своєї діяльності Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області має право:

3.1.1. Проводити науково-практичні та інші наукові зустрічі.

3.1.2. У разі необхідності створювати координаційні, експертні, дорадчі та інші групи.

3.1.3. Самостійно визначати форми та методи діяльності, планувати свою роботу, визначати стратегію та основні напрями розвитку відповідно до законодавства.

3.1.4. Взаємодіяти з органами виконавчої влади, їх консультативно-дорадчими органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, іншими юридичними та фізичними особами.

3.1.5. Отримувати в установленому законом порядку від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених завдань.

3.1.6. В установленому законодавством порядку придбавати, орендувати і відчужувати необхідне для провадження своєї діяльності майно, укладати договори, бути позивачем та відповідачем у судах.

3.1.7. Здійснювати обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

3.1.8. Здійснювати міжнародне співробітництво з питань реалізації державної політики в молодіжній сфері.

3.1.9. Вчиняти інші дії, що не суперечать законодавству України.



ІV. КЕРІВНИЦТВО

4.1. Комунальну установу «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області очолює директор.

4.2. Директор призначається на посаду розпорядженням голови шляхом укладання контракту строком на 5 років та звільняється з посади відповідно до чинного законодавства.

4.3. Директор Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області:

4.3.1. Організовує роботу, несе персональну відповідальність за виконання покладених завдань.

4.3.2. Подає на затвердження уповноваженому органу засновника у межах визначеної граничної чисельності працівників та фонду оплати праці в установленому порядку структуру та штатний розпис.

4.3.3. Затверджує посадові інструкції працівників центру, а також правила внутрішнього розпорядку центру та контролює їх виконання.

4.3.4. В установленому порядку призначає на посади та звільняє з посад працівників, здійснює контроль за виконанням працівниками покладених на них обов’язків.

4.3.5. Видає у межах своїх повноважень накази, організовує і контролює їх виконання.

4.3.6. Укладає договори, діє від імені Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області і представляє її інтереси.

4.3.7. Розпоряджається коштами та майном Молодіжного центру відповідно до законодавства.

4.3.8. Відкриває і закриває рахунки Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області в органах Казначейства.

4.3.9. Звітує про використання коштів та про роботу Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області;

4.4. Здійснює інші повноваження, визначені законодавством.

4.5. Директор Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області підзвітний та підконтрольний Засновнику та уповноваженому органу.



V. ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА 

МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНА БАЗА

5.1. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області володіє майном, орендованим або придбаним за рахунок коштів Засновника та інших джерел, не заборонених законодавством.

5.2. Фінансування Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.

5.3. Додаткове фінансування здійснюється за рахунок коштів, одержаних від надання додаткових платних послуг, грантів, пожертвувань, спонсорської допомоги, благодійних внесків фізичних та юридичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством.

5.4. Бюджетні призначення та кошти, одержані від додаткових джерел фінансування, не підлягають вилученню протягом бюджетного періоду, крім випадків, передбачених законом. Кошти, що надійшли з додаткових джерел фінансування, не впливають на обсяги бюджетного фінансування Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області.

5.5 Директор Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області зобов’язаний використовувати комунальне майно за призначенням відповідно до мети та основних завдань, забезпечуючи його збереження.

5.6. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області веде облік відвідувачів, статистичну та іншу звітності в установленому порядку.

5.7. Комунальна установа «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області може мати власний веб-ресурс в т.ч. в соціальних мережах, де оприлюднює інформацію про заходи, анонси, майно, використані кошти тощо.

5.8. Діяльність Комунальної установи «Бродівський молодіжний центр» Бродівської міської ради Львівської області може бути припинена в результаті його реорганізації або ліквідації Засновником в установленому законодавством порядку.



Начальник відділу

культури, туризму, молоді та спорту Мар’яна РОДІН