ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Бакай М. П. Чижик. Я

Рішення:

Не прийнято

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

11

Дата реєстрації:

21.02.2023

Проголосовано:

22.02.2023 15:41:07

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    3
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11

Текст:



БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

XXIX сесія   VIІІ  скликання

 

від  лютого 2023 р.                          м. Броди                               № проєкт



Про  затвердження статуту Комунального підприємства Телерадіокомпанія "Броди" Бродівської міської ради у новій редакції

 

Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», частин 4, 5 статті 57 Господарського кодексу України, у відповідність до вимог чинного законодавства України, міська рада –



ВИРІШИЛА:




  1. Затвердити статут Комунального підприємства Телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради у новій редакції.

  2. Доручити   директору  Комунального підприємства Телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради (В.Чижик) здійснити заходи з державної реєстрації статуту відповідно до вимог чинного законодавства України.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з гуманітарних питань та з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою та екології. .


 

Міський голова                                                               Анатолій Белей

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

Затверджено рішенням Бродівської міської ради  №

від  лютого 2023р.

 

__________________ міський голова А. Белей

 

 

 

 






СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

ТЕЛЕРАДОКОМПАНІЯ

« БРОДИ »

Бродівської міської ради

(НОВА РЕДАКЦІЯ)





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Броди – 2023 р.

 

 

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


 


  1. 1. Комунальне підприємство Телерадіокомпанія "Броди" Бродівської міської ради   (надалі телерадіокомпанія)  є підприємством, заснованим на комунальній власності Бродівської міської територіальної громади, віднесеним до сфери управління виконавчого комітету Бродівської міської ради (далі – Орган управління).

  2. 2. Підприємство засноване на власності Бродівської територіальної громади Львівської області. Засновником підприємства є Бродівська міська рада Львівської області.

  3. 3. Підприємство створене за рішенням Бродівської районної ради від 14.12.1995 р. № 15 як районна телерадіокомпанія «Броди»,  згідно рішення Бродівської районної ради від 27.11.2020 р. № 1117  передана до комунальної власності Бродівської територіальної громади

  4. 4. Виконавчий комітет Бродівської міської ради виконує функції органу управління  господарською діяльністю телерадіокомпанії в межах та обсягах визначених Господарським кодексом України та Законом України  «Про місцеве самоврядування в Україні».

  5. 5 .Телерадіокомпанія є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий рахунок та інші рахунки в установах банків, круглу печатку, кутовий та інші штампи зі своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, здійснює свою діяльність на підставі чинного законодавства України і даного Статуту. Телерадіокомпанія має свій логотип у вигляді лілеї, що є елементом герба та розміщується у правому верхньому кутку телеекрана.

  6. 6. Телерадіокомпанія здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, Законів України «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформацію», «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України»,  «Про телекомунікації», «Про радіочастотний ресурс України», міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, рішень Засновника та цього статуту.

  7. 7. Найменування телерадіокомпанії,  повне: Комунальне підприємство Телерадіокомпанія "Броди" Бродівської міської ради; скорочене: КП ТРК "Броди".

  8. 8. Юридична адреса телерадіокомпанії: 80600, Львівська область,Золочівський район, місто Броди, площа Ринок, 1.




  1. МЕТА І ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ


 


  1. 1. Основною метою створення телерадіокомпанії є вирішення завдань по створенню системи телерадіомовлення місцевого рівня, спрямованої на висвітлення всіх сторін життя територіальної громади, у тому числі, діяльності її органів місцевого самоврядування.

  2. 2. Предметом діяльності телерадіокомпанії є телевізійна й радіомовна діяльність.

  3. 3. Основні види діяльності:

    1. Діяльність у сфері телевізійного мовлення ( основний );

    2. тиражування звуку - , відеозаписів і програмного забезпечення;

    3. виробництво кіно – та відеофільмів, телевізійних програм;

    4. компонування кіно – та відеофільмів, телевізійних програм;

    5. розповсюдження кіно – та відеофільмів, телевізійних програм;

    6. демонстрація кінофільмів;

    7. видання звукозаписів;

    8. діяльність у сфері радіомовлення.



  4. 4. Ефірні передачі телерадіокомпанії ведуться українською мовою. Вони розповсюджуються на території Бродівської територіальної громади. За наявності технічної можливості й відповідного нормативного регулювання, ефірні передачі телерадіокомпанії можуть бути розповсюдженні також за межами Бродівської територіальної громади .

  5. 5. Для здійснення окремих видів діяльності, якщо це передбачено чинним законодавством України, телерадіокомпанія отримує спеціальні дозволи (ліцензії).

  6. 6. На підприємстві проводиться обробка персональних даних з метою ведення кадрового діловодства, підготовки статистичної, адміністративної, податкової та іншої інформації з питань персоналу, а також документів підприємства з питань прав і виконання обов’язків у сфері трудових правовідносин, відносин у сфері охорони здоров’я та безпеки, забезпечення реалізації адміністративно-правових відносин і соціального захисту, а також реалізації податкових, цивільних, господарсько-договірних відносин, відносин у сфері бухгалтерського обліку, житлово-комунального господарства, управління людськими ресурсами відповідно до чинного законодавства України.


 


  1. ЮРИДИЧНИЙ СТАТУС


    1. 1. Телерадіокомпанія набуває прав та обов’язків якими наділена юридична особа з дня її державної реєстрації у встановленому законом порядку.

    2. 2. Телерадіокомпанія здійснює свою діяльність на основі й відповідно до вимог чинного законодавства України та цього Статуту.

    3. 3. Участь телерадіокомпанії в асоціаціях, корпораціях, концернах, творчих спілках та інших об'єднаннях здійснюється на добровільних засадах, за погодженням органу управління, якщо це не суперечить антимонопольному законодавству та іншим нормативно-правовим актам України і даному Статуту.

    4. 4. Телерадіокомпанія несе відповідальність за своїми зобов'язаннями в межах належного їй майна згідно з чинним законодавством. Телерадіокомпанія не несе відповідальності за зобов'язаннями Власника. Власник не несе відповідальності за зобов'язаннями телерадіокомпанії, крім випадків визначених законодавством України.

    5. 5. Телерадіокомпанія має право укладати угоди, набувати майнових та особистих немайнових прав, нести обов'язки, представляти власні інтереси  та вести справи в органах державної влади, місцевого самоврядування, установах, підприємствах та організаціях, незалежно від підпорядкування та форм власності, об’єднаннях громадян, а також отримувати від них у порядку, встановленому законодавством, необхідні документи та інформацію, представляти інтереси в правоохоронних органах, судах загальної юрисдикції (в т.ч. господарських судах, адміністративних судах), судах апеляційної та касаційної інстанцій з усіма процесуальними правами, що надані законом позивачеві, відповідачеві, третій особі, одержувати в порядку, встановленому законодавством, документи, матеріали та інформацію для виконання представницьких повноважень, представляти свої інтереси в органах нотаріату України, а також інші права передбачені чинним законодавством України




 


  1. МАЙНО ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЇ


 


  1. 1 . Майно телерадіокомпанії становлять основні фонди та оборотні кошти, а також цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі телерадіокомпанії.

  2. 2. Майно телерадіокомпанії є комунальною власністю Бродівської міської ради і закріплюється за КП ТРК "Броди" на праві господарського відання. Здійснюючи право господарського відання, телерадіокомпанія володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном на свій розсуд, вчиняючи щодо нього дії, які не суперечать чинному законодавству, регуляторним актам та цьому Статуту.

  3. 3. Власник майна, закріпленого за телерадіокомпанією на праві господарського відання, здійснює контроль за належним використанням та збереженням майна безпосередньо, або через уповноважений ним орган - виконавчий комітет Бродівської міської ради відповідно до цього Статуту та законодавчих актів України.

  4. 4. Майно КП ТРК "Броди", придбане нею у процесі здійснення господарської діяльності, належить на праві комунальної власності територіальній громаді міста Броди, в особі Бродівської міської ради та перебуває на балансовому обліку телерадіокомпанії і закріплене за нею на праві господарського відання.

  5. 5. Відчуження, списання, передача в оренду майна, що закріплене за телерадіокомпанією, здійснюється відповідно до рішень  в порядку встановленому чинним законодавством України і рішеннями Бродівської міської ради Львівської області.

  6. 6. Джерелом формування майна телерадіокомпанії є:




  • кошти та майно, передане їй Власником;

  • доходи, одержані від реалізації продукції, а також від інших видів фінансово- господарської діяльності;

  • кредити банків та інших кредиторів,отримані за погодженням з органом управління;

  • придбане, згідно з чинним законодавством України, майно фізичних чи юридичних осіб;

  • кошти, одержані з міського бюджету на виконання державних або комунальних програм, в тому числі поповнення Статутного капіталу, затверджених міською радою;

  • прибуток від позареалізаційних операцій;

  • кошти безоплатно отримані від фізичних чи юридичних осіб;

  • інше майно, набуте на підставах, незаборонених чинним законодавством України.

    1. 7. Збитки, завдані телерадіокомпанії в результаті порушень її майнових, не майнових, авторських прав фізичними чи юридичними особами, державними органами, відшкодовуються телерадіокомпанії в досудовий спосіб, а у випадку недосягнення згоди - за рішенням суду.




 


  1. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЇ


 


  1. 1. Телерадіокомпанія самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрямки свого розвитку та погоджує її з органом управління.

  2. 2. Права телерадіокомпанії :

    1. виготовляти, розповсюджувати та реалізовувати телерадіопередачі, програми іншу продукцію видавничої, творчої діяльності, надавати послуги у відповідності до вимог чинного законодавства України, цього Статуту та укладених договорів.

    2. відкривати кореспондентські пункти в інших районах, областях України, а також в інших країнах відповідно до чинного законодавства України. Кореспондентські пункти є структурними підрозділами телерадіокомпанії і представляють її інтереси.

    3. вступати у договірні стосунки з державними, громадськими, кооперативними та іншими організаціями, мати професійні, ділові зв'язки із редакціями, телерадіокомпаніями України та за її межами.

    4. отримувати від державних органів, громадських організацій, їх посадових осіб інформацію й допомогу, необхідну для підготовки телерадіопрограм;

    5. направляти у відрядження працівників телерадіокомпанії для висвітлення важливих суспільно-політичних подій, інформування населення Бродівської територіальної громади;

    6. встановлювати розмір оплати за використання створеної нею телерадіопродукції для продажу (реалізації);

    7. виготовляти та тиражувати програми на цифрових носіях;

    8. купувати фільми й програми для показу у своїх програмах;

    9. продавати право на показ телефільмів і програм власного виробництва;

    10. надавати технічні та консультативні послуги фізичним чи юридичним особам;

    11. укладати угоди на придбання обладнання й матеріалів для створення теле- і радіопрограм, телепродукції, на послуги іноземних телерадіокомпаній за рахунок продажу (обміну) виробленої телерадіопродукції.



  3. 3. Обов'язки телерадіокомпанії :

    1. телерадіокомпанія зобов’язана, якщо це передбачено законодавством, мати ліцензію на право користування каналами мовлення;

    2. створювати належні умови для високопродуктивної праці та забезпечувати додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

    3. забезпечувати своєчасну сплату податків та інших відрахувань згідно з чинним законодавством;

    4. здійснювати бухгалтерський, оперативний облік та вести статистичну звітність відповідно до чинного законодавства України.




 


  1. УПРАВЛІННЯ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЄЮ


 


  1. 1.Управління телерадіокомпанією здійснюється відповідно до цього Статуту на основі поєднання прав Власника,  щодо господарського використання комунального майна та участі в управлінні трудового колективу.

  2. 2. Власник, здійснюючи управління телерадіокомпанією:

    1. Приймає рішення про створення, реорганізацію та припинення діяльності телерадіокомпанії.

    2. Приймає рішення про поповнення статутного капіталу телерадіокомпанії.

    3. Затверджує статут телерадіокомпанії та зміни до нього.

    4. Приймає рішення про передачу майна в господарське відання телерадіокомпанії;

    5. Заслуховує звіт керівника про результати виконання показників фінансово-господарської діяльності;

    6. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством України, та цим Статутом



  3. 3. Орган управління власника погоджує Положення про преміювання, Положення про порядок доплат і надбавок до посадових окладів працівників Підприємства, організаційну структуру Підприємства, граничну чисельність працівників, штатний розпис, умови оплати праці.

     


6.4.        Управління телерадіокомпанією здійснює її директор.  Призначення директора підприємства здійснюється згідно рішення засновника на підставі проведеного конкурсу шляхом укладення з ним контракту.

6.5.        Директор самостійно вирішує питання діяльності телерадіокомпанії за винятком тих, що віднесені статутом до компетенції Власника, органу управління.

  1. 6.       Директор телерадіокомпанії:

    1. Несе повну відповідальність за стан та діяльність телерадіокомпанії.

    2. Діє без довіреності від імені телерадіокомпанії, представляє її в усіх установах та організаціях.

    3. Розпоряджається коштами та майном телерадіокомпанії відповідно до чинного законодавства України.

    4. Укладає договори, видає довіреності, відкриває в установах банків розрахунковий та інші рахунки.

    5. За погодженням з органом управління затверджує штат телерадіокомпанії. Самостійно видає накази і дає вказівки, щодо поточної діяльності телерадіокомпанії, які обов’язкові до виконання усіма працівниками телерадіокомпанії.



  2. 7.Бухгалтер призначається на посаду і звільняється з посади директором телерадіокомпанії за погодженням міського голови.

  3. 8.Інші працівники призначаються на посаду і звільняються з посади директором телерадіокомпанії.




  1. ЖУРНАЛІСТИ ТА ТВОРЧИЙ КОЛЕКТИВ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЇ



  7.1. 1.Права журналіста :


7.1.2.брати участь у зборах творчого колективу телерадіокомпанії, вносити пропозиції щодо розгляду ними питань.


7.1.3. пропонувати кандидатури до складу Редакційної ради телерадіокомпанії, бути обраним до її складу.


7.1.4. звертатися до Редакційної ради телерадіокомпанії, щодо порушень прав журналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у творчу діяльність телерадіокомпанії, порушень цього статуту.



  1. 2.Творчий колектив телерадіокомпанії складається з журналістів

  2. 3.Права творчого колективу телерадіокомпанії :

  3. 3.1. Творчий колектив телерадіокомпанії має право відстоювати інтереси журналістів та здійснювати контроль за дотриманням їхніх прав, вимог щодо заборони цензури і втручання у творчу діяльність телерадіокомпанії.

  4. 4.       Збори творчого колективу телерадіокомпанії :

  5. 4.1.У Зборах творчого колективу мають право брати участь усі журналісти.

  6. 4. 2. Збори творчого колективу є повноважними, якщо у них бере участь не менше 2/3 журналістів телерадіокомпанії.


 


  1. РЕДАКЦІЙНА РАДА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЇ


 


  1. 1. У складі органів управління телерадіокомпанії створюється Редакційна рада в кількості восьми осіб, половина складу якої призначається Бродівською міською радою, а половина обирається колективом телерадіокомпанії з числа журналістів телерадіокомпанії.

  2. 2. Порядок утворення Редакційної ради.

  3. 2.1Редакційна рада утворюється шляхом призначення та обрання членів Редакційної ради.

  4. 2.2.Половина складу Редакційної ради призначається Власником телерадіокомпанії.

  5. 2.3.Половина складу Редакційної ради обирається Зборами творчого колективу телерадіокомпанії.

  6. 3. Повноваження Редакційної ради.

  7. 3.1. Редакційна рада здійснює контроль за дотриманням журналістами цього Статуту.

  8. 3.2.  Редакційна рада здійснює контроль за дотриманням прав журналістів, вимог щодо заборони цензури та втручання у творчу діяльність телерадіокомпанії.

  9. 3.3. Редакційна рада  порушує питання  щодо цензурування  та втручання в  творчу діяльність телерадіокомпанії.

  10. 4 Порядок діяльності Редакційної ради.

  11. 4.1. Засідання Редакційної ради є повноважним, якщо у ньому беруть участь більшість членів  Редакційної ради ( але не менше 5 осіб ).

  12. 4.2. Засідання Редакційної ради скликаються Головою Редакційної ради, або не менше як 1/2 членів Редакційної ради.

  13. 4.3Голова Редакційної ради веде засідання Редакційної ради, а у випадку неможливості вести засідання, зі складу Редакційної ради обирається головуючий на засіданні.

  14. 4.4. Усі рішення Редакційна рада приймає на своїх засіданнях шляхом голосування. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 2/3 членів Редакційної ради присутніх на засіданні.


 


  1. ГАРАНТІЇ СВОБОДИ ДІЯЛЬНОСТІ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЇ


 


  1. 1. Цензура інформаційної діяльності телерадіокомпанії забороняється.

  2. 2. Телерадіокомпанія є незалежною у визначенні змісту програм та передач.

  3. 3. Не вмотивоване законодавством України втручання органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, громадських чи релігійних об'єднань, їх посадових осіб чи працівників, а також власників у сферу професійної діяльності телерадіокомпанії не допускається.


 


  1. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА ТА СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЇ


 


  1. 1. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності телерадіокомпанії є прибуток (дохід).

  2. 2. Чистий прибуток телерадіокомпанії, який залишається після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат, витрат на оплату праці, сплати податків, внесків та  інших обов’язкових платежів до бюджету передбачених чинним законодавством України, відсотків по кредитах у банках, залишається у повному його розпорядженні.

  3. 3. Телерадіокомпанія утворює цільові фонди, призначені для покриття витрат, пов’язаних зі своєю діяльністю – фонд розвитку виробництва та інші фонди. Склад, призначення, розміри, джерела формування і порядок використання коштів таких фондів визначаються Директором у відповідності з чинним законодавством України та цим Статутом.

  4. 4. Джерелом формування фінансових ресурсів телерадіокомпанії є прибуток, амортизаційні відрахування, кошти одержані від продажу цінних паперів, безоплатні або благодійні внески членів трудового колективу, підприємств, організацій, громадян та інші надходження, включаючи централізовані капітальні вкладення та кредити.

  5. 5. Директор телерадіокомпанії обирає форми і систему оплати праці, встановлює працівникам конкретні розміри тарифних ставок, посадових окладів, премій, винагород, надбавок і доплат на умовах, передбачених колективним договором. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижче встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати.

  6. 6. Умови оплати праці та матеріального забезпечення директора телерадіокомпанії обговорюються в контракті, який укладається з ним Власником.

  7. 7. Прибуток телерадіокомпанії використовується на здійснення капітальних вкладень, будівництва, реконструкції та модернізації основних фондів.

  8. 8. Відносини телерадіокомпанії з іншими підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах його діяльності здійснюється на підставі укладених договорів.

  9. 9. Директор телерадіокомпанії та головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за дотримування порядку ведення та достовірності обліку та статистичної звітності.

  10. 10. Господарська діяльність телерадіокомпанії та її результати, належний стан обліку та звітності на телерадіокомпанії перевіряються компетентними органами. Дії службових осіб, що здійснюють інспектування і перевірку, можуть бути оскаржені директором телерадіокомпанії в порядку, передбаченому чинним законодавством.

  11. 11. Вартість робіт та послуг, що здійснює Підприємство, встановлюються шляхом затвердження Органом управління відповідно до законодавства України та оприлюднюється на офіційному сайт Підприємства чи Засновника.

  12. 12. Телерадіокомпанія має право на одержання інформації про результати ревізії, перевірок, інспектування протягом семи днів після закінчення ревізії.

  13. 13. Аудит фінансової діяльності телерадіокомпанії здійснюється згідно з чинним законодавством.

  14. 14. Про результати фінансово-господарської діяльності телерадіокомпанія звітується перед Бродівською міською радою.


 


  1. ЛІКВІДАЦІЯ І РЕОРГАНІЗАЦІЯ ТЕЛЕРАДІКОМПАНІЇ


 


  1. 1. Припинення діяльності телерадіокомпанії відбувається шляхом її реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення), або ліквідації.

  2. 2. Реорганізація або ліквідація телерадіокомпанії відбувається на підставі рішення Бродівської міської ради або  рішення суду згідно чинного законодавства України. При реорганізації перехід всієї сукупності прав та обов'язків телерадіокомпанії визначається Власником.

  3. 3. Ліквідація телерадіокомпанії здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється Власником. У разі банкрутства за рішенням суду, ліквідаційна комісія призначається цим органом.

  4. 4. До складу ліквідаційної комісії входять представники Власника та телерадіокомпанії. Порядок і терміни проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторам визначається Власником, або органом, що створив цю комісію згідно з чинним законодавством України.

  5. 5. При реорганізації і ліквідації телерадіокомпанії працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав і інтересів відповідно до трудового законодавства України.

  6. 6. Ліквідація телерадіокомпанії вважається завершеною, а телерадіокомпанія такою, що припинила свою діяльність з моменту внесення запису про це до державного реєстру.


 


  1. ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ


 


  1. 1.Положення статуту набирають чинності з моменту його державної реєстрації.

  2. 2. Зміни та доповнення до цього Статуту телерадіокомпанії затверджуються Власником і підлягають державній реєстрації у встановленому законодавством порядку.

  3. 3. Питання, що не врегульовані цим статутом, вирішуються у порядку, встановленому чинним законодавством України. При виникненні розбіжностей положень цього статуту з вимогами законодавства України діє останнє.



 

 

 



Секретар ради                                                                      Руслан ШИШКА