ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Бакай М. П.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

24

Дата реєстрації:

19.12.2022

Проголосовано:

20.12.2022 12:42:38

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 24

Текст:



 

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ХХVIII СЕСІЇ    VІІІ  СКЛИКАННЯ

 

від 20.12. 2022 р.                          м. Броди                                  № 

 

Про схвалення проєкту договору про

співробітництво територіальних громад        

 

Відповідно до статті 8 Закону України «Про співробітництво територіальних громад», пункту 331 частини першої  статті 26 та статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи результати громадського обговорення проєкту договору про співробітництво територіальних громад (протокол від 16 грудня 2022 року), Бродівська міська рада

 
ВИРІШИЛА:

 

        1.        Схвалити проєкт договору про співробітництво Бродівської міської, Підкамінської селищної та Заболотцівської сільської територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Бродівської міської ради, право комунальної власності на яку належить Бродівській міській раді Львівської області.

        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з гуманітарних питань.

 

 

 
Міський голова                                                             Анатолій БЕЛЕЙ



Додаток

до рішення Бродівськоїміської

ради Львівської області

грудня 2022 року №

 

 

ДОГОВІР

ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД У ФОРМІ СПІЛЬНОГО ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ)КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР» БРОДІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

місто Броди                                                       ___________ 2022 року

 


Бродівська міська територіальна громада через Бродівську міську раду, в особі міського голови Белея Анатолія Андрійовича, яка надалі іменується Сторона - 1, Підкамінська селищна територіальна громада через Підкамінську селищну  раду, в особі голови Бутинського Богдана Ярославовича, яка надалі іменується Сторона-2, Заболотцівська сільська територіальна громада через Заболотцівську сільську раду в особі голови Дискант Марії Володимирівни, яка надалі іменується Сторона-3,а разом іменуються Сторони або суб’єкти співробітництва, уклали цей Договір про таке:

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Передумовою підписання цього Договору є те, що Сторони під час підготовки його проєкту дотримувалися вимог, визначених статтями 5-9 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

1.2. Підписанням цього Договору Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Бродівськоїміської ради Львівської області.

1.3. У процесі співробітництва Сторони зобов’язуються будувати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.

 

2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

2.1. Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про співробітництво територіальних громад», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», з метою забезпечення ефективного використання ресурсів територіальних громад на основі спільного застосування наявних в одного із суб’єктів співробітництва комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Бродівської міської ради Львівської областіСторони домовилися, згідно з цим Договором, спільно фінансувати (утримувати)комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Бродівської міської ради Львівської області, код ЄДРПОУ  41998080 ( далі – Об'єкт), право комунальної власності на яку належить Стороні – 1.

 

3. ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ ОБ'ЄКТА

3.1. Фінансування (утримання) Об’єкта здійснюється відповідно до статті 75 Бюджетного кодексу України  у порядку передбаченому пунктами 5,14, частини 1 статті 91 та частиною 3 статті 93Бюджетного кодексу України за рахунок коштів місцевих бюджетів Сторін, обсяг яких становить:

для Сторони  1 – в залежності від кількості дітей, які обслуговуються з Бродівської територіальної громади;

для  Сторони - 2  – в залежності від кількості дітей, які обслуговуються з Підкамінської територіальної громади;

для Сторони - 3 – в залежності від кількості дітей, які обслуговуються з Заболотцівськоїтериторіальної громади.

 

4. НАДАННЯ ОБ'ЄКТОМ ПОСЛУГ ДЛЯ СУБ'ЄКТІВ СПІВРОБІТНИЦТВА

4.1. Умови щодо надання Об’єктом послуг для суб’єктів співробітництва:

4.1.1. Своєчасність фінансування, розмір якого визначений пунктом 3.1 цього Договору;

4.1.2.Наявність на території громади категорії осіб зособливимиосвітніми потребами.

 

5. РОЗПОДІЛ МІЖ СУБ'ЄКТАМИ СПІВРОБІТНИЦТВА ОТРИМАНИХ ДОХОДІВ ТА МОЖЛИВИХ РИЗИКІВ, ПОВЯЗАНИХ З ДІЯЛЬНІСТЮ ОБ'ЄКТА

5.1.  Доходи Об’єкта використовуються виключно для фінансування видатків на його утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених його Статутом, оскільки Об’єкт є неприбутковою установою.

5.2.Ризики, пов’язанi з дiяльнiстю Об’єкта,покриваються за рахунок Об’єктавідповідно до його установчих документів та чинного законодавства.

 

6. ЗВІТУВАННЯ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ОБ'ЄКТА

6.1. Об’єкт щорічно до 01 лютого року, що настає за звітним,письмово звітує перед суб’єктами співробітництва про результати своєї діяльності та використання ресурсів, у тому числі фінансовиху довільній формі.

 

7. ПОРЯДОК НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ДОГОВОРУ, ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА/ЧИ ДОПОВНЕНЬ ДО ДОГОВОРУ

7.1. Цей Договір набирає чинності через 10 днів з дати його укладення з урахуванням вимог бюджетного законодавства, та діє до прийняття Сторонами рішення про його припинення.

7.2. Зміни та/чи доповнення до цього Договору допускаються лише за взаємною згодою Сторін і оформляються додатковою угодою, яка є невід’ємною частиною цього Договору.

7.3. Внесення змін та/чи доповнень до цього Договору здійснюються в тому ж порядку як і його укладення.

 

8. ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ

8.1. Цей Договір припиняється у разі:

8.1.1 закінчення строку його дії;

8.1.2 досягнення цілей співробітництва;

8.1.3 невиконання суб’єктами співробітництва взятих на себе зобов’язань;

8.1.4 відмови від співробітництва однієї із Сторін, відповідно до умов цього Договору, що унеможливлює подальше здійснення співробітництва;

8.1.5 нездійснення співробітництва протягом року з дня набрання чинності цим Договором;

8.1.6. прийняття судом рішення про припинення співробітництва.

8.2. Припинення співробітництва здійснюється за згодою Сторін в порядку, визначеному Законом України «Про співробітництво територіальних громад», та не повинно спричиняти зменшення обсягу та погіршення якості надання послуг.

8.3. Припинення співробітництва Сторони оформляють відповідним договором у кількості 4 (чотирьох) примірників, кожен з яких має однакову юридичну силу. Один примірник договору про припинення співробітництва Сторона - 1надсилає Мінрегіону упродовж 10 робочих днів після підписання його Сторонами. 

8.4. У разі припинення однією із Сторін участі у співробітництві, Об'єкт припиняє надавання послуг педагогічним працівникам територіальних громад цієї Сторони.

 

9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ТА

ПОРЯДОК РОЗВ’ЯЗАННЯ СПОРІВ

9.1. Усі спори, що виникають між Сторонами з приводу виконання умов цього Договору або пов’язані із ним, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами, а у випадку недосягнення згоди між ними – у судовому порядку.

9.2. Сторони несуть відповідальність одна перед одною відповідно до чинного законодавства України.

9.3. Сторона звільняється від відповідальності за порушення зобов’язань за цим Договором, якщо вона доведе, що таке порушення сталося внаслідок дії непереборної сили або випадку.

9.4. У разі виникнення обставин, зазначених у пункті 9.3 цього Договору, Сторона, яка не може виконати зобов’язання, передбачені цим Договором, повідомляє іншу Сторону про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин не пізніше 15 календарних днів з дати їх настання і припинення. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення позбавляє Сторону права на звільнення від виконання своїх зобов’язань у зв’язку із виникненням обставин, зазначених у пункті 9.3 цього Договору.

 

10. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

10.1. Усі правовідносини, що виникають у зв’язку з виконанням цього Договору і не врегульовані ним, регулюються нормами чинного законодавства України.

10.2. Цей Договір укладений на 5 аркушах у кількості 4 (чотирьох) примірників, з розрахунку по одному примірнику для кожної із Сторін та один примірник для Мінрегіону, які мають однакову юридичну силу.

10.3. Сторона 1 надсилає один примірник цього Договору до Мінрегіону для внесення його до реєстру про співробітництво територіальних громад упродовж 5 робочих днів після підписання його Сторонами.

10.4. Сторона 1 подає до Мінрегіону відповідно до статті 17 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» звіт про здійснення співробітництва, передбаченого цим Договором.

10.5. Сторони підтверджують, що цей Договір містить усі істотні умови, передбачені законом для договорів цього виду, і жодна зі Сторін не посилатиметься в майбутньому на недосягнення згоди за істотними умовами Договору як на підставу вважати його неукладеним або недійсним.

10.6. Про зміну банківських реквізитів, юридичної та поштової адреси кожна Сторона зобов'язана повідомити інші Сторони у письмовій форми упродовж 5 (п'яти) робочих днів з моменту настання таких змін.

 

11. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ ТА

ПІДПИСИ СТОРІН

 

Сторона -1

Бродівська міська рада Львівської області, код ЄДРПОУ 26525941,

Юридична адреса:площаРинок, будинок 20, місто Броди, Золочівський район, Львівська область,80600

Банківські реквізити:р/р UA348201720344280040000032280 у ДКСУ м.Київ,

код ЄДРПОУ 04050989

 

Міська голова                                                                             А.А.Белей

 

Сторона -2

Підкамінська селищна рада Львівської област, код ЄДРПОУ 04372483,

Юридична адреса:вул.Франка І., будинок 1, селище міського типу Підкамінь, Золочівський район, Львівськаобласть

Банківські реквізити:

 

Селищний голова                                                                          Б.Я.Бутинський

 

Сторона -3

Заболотцівська сільська рада Золочівського району Львівської області, код ЄДРПОУ 04372537

Юридична адреса: вул.Шевченка, будинок 12,  село Заболотці, Золочівський район, Львівська область, 80630

Банківські реквізити:

 

Сільський голова                                                                                 М.В.Дискант