ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Демчук С.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

11

Дата реєстрації:

19.12.2022

Проголосовано:

20.12.2022 12:09:13

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    2
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11

Текст:



БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

XXVІІІ СЕСІЇ   VІІІ СКЛИКАННЯ

від 20.12.  2022 р.                        м. Броди                         № проєкт

 

Про внесення змін до програми підтримки

Комунального підприємства  Телерадіокомпанія «Броди»

Бродівської міської ради на  2022-2024 роки

 

 

 

Розглянувши програму підтримки Комунального підприємства  Телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради на  2022-2024 роки,враховуючи необхідність фінансування заходів для реалізації Програми, рекомендації постійної комісії з питань фінансів, бюджету, розвитку, інвестицій, туризму та міжнародного співробітництва, постійної комісії з гуманітарних питань, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бродівська міська рада, -
В И Р І Ш И Л А:

1. Внести зміни до програмипідтримки Комунального підприємства  Телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради на  2022-2024 роки, згідно додатку.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з гуманітарних питань та комісію з питань фінансів, бюджету, розвитку, туризму, інвестицій та міжнародного співробітництва

 

 
Міський голова                                                                  Анатолій БЕЛЕЙ

 

 

 

 























Погоджено

Перший заступник

Бродівського   міського  голови

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Сподарик Р.С.

 

«  » -------------  2022 року
 
   
   
   
   

 

ПРОГРАМА

підтримки

 Комунального підприємства  Телерадіокомпанія «Броди»

Бродівської міської ради

на  2022-2024 роки

 

 

 

 

Погоджено                                                                               т.в.о директора

Начальник                                                                    Комунального підприємства

фінансового управління                                             Телерадіокомпанія»Броди»

Бродівської міської ради                                            Бродівської міської ради

Мартиш Т.А.     Демчук С.Р.

«  »  грудня 2022 року    «  » грудня  2022 року                                       

 

 

 

 

 

 

Броди 2022- 2024

 

 

 

 

Програма підтримки та розвитку КП ТРК «Броди» на 2022-224 роки розроблена відповідно до Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в  Україні»,  «Про телебачення і радіомовлення»,  «Про державну підтримку засобів масової   інформації та соціальний захист   журналістів», Указу Президента України від 9 грудня 2002 року №1323/2000 «Про додаткові заходи щодо безперешкодної діяльності засобів масової інформації, дальшого утвердження свободи слова в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року №1038 «Про умови оплати праці журналістів  державних і комунальних засобів масової інформації».

ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА:

Комунальне підприємство Телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради є підприємством, заснованим на комунальній власності Бродівської міської територіальної громади. Засновником підприємства є Бродівська районна рада(час створення 14.12.1995 року).Згідно ліцензій Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення КП ТРК «Броди»  проводить радіоефір  щоденно  24 години на добу та телеефір щоденно 16 годин на добу, а також виставляємо наші матеріали на офіційному сайті телерадіокомпанії та ютуб каналі, де уже більше 5 тис. підписників та більше 2 млн.переглядів.

Основним завданням міського комунального підприємства Телерадіокомпанія «Броди» є висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, та інформування громади про її життя, забезпечення права громадян на свободу думки і слова, на отримання повної, достовірної та оперативної інформації, відкрите і вільне обговорення суспільних питань. Для комунального ЗМІ цепередбачаєвиконанняфункційгромадського контролю за діяльністювлади, впровадженняцивілізованихформ взаємодіївлади та громади.

 

 

 

           2.ПРОБЛЕМА, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА:

 

Ефективністьінформаційноїполітики у новостворенихтериторіальних громадах є надзвичайноважливою у розвитку громад. Сьогодні в громаді активно йдепроцесформуванняСтратегіїрозвитку, яка передбачаєзмінижиттягромади по всіхнапрямкахїїжиттєдіяльності.

Для досягненняцихзміннеобхіднаефективнаінформаційнадіяльність та активна комунікація. Цякомунікація не повинна зводитисьтільки до процесуінформуваннягромадськості про вжеприйняттірішеннячиреалізованіпроекти.

Комунікація – цеефективнийуправлінськійзасіброзвитку та реалізаціїзаходівнеобхідних для досягненняпоставленихцілей у громаді. Тому комунікативнадіяльністьмаєзастосовуватисястратегічно, бути продуманою, систематичною, регулярною та належноконтролюватися.

Комунікація – цедвостороннійпроцес, і для успішногоспілкуваннянеобхіднийпідхід, орієнтований на аудиторію, якийзабезпечуєефективнийзворотнийзв’язок, а не односторонню передачу інформації. Стратегічнікомунікації – цеуправлінськийпідхід, при якомукомунікаціїстаютьінструментомдосягненняцілей (поточнихчимайбутніх) та реалізаціїзавдань для налагодження конструктивного діалогу та партнерства в громадіміжвладою, громадськістю та бізнесом. Ще одним важливим аспектом є те, щостратегічнікомунікації – цеще й діяльність з вивченнягромадської думки, метод залученнягромадськості до процесуприйняттярішень на локальному рівні, моніторингнастроїв у громаді, а такожзабезпеченняміжособистісногодіалогуміжкерівниками та жителями громади.

Саметаку роль комунікатораміжвладою та громадою на сьогоднівідіграє КП ТРК «Броди», який для забезпеченняефективноїінформаційноїполітикипотребує не тількидодатковихматеріальнихресурсів, але й впровадженняновихформатів з цільовимиаудиторіями.

 

 

3.МЕТА ПРОГРАМИ:

     Підвищення обізнаності та залученості мешканців Бродівської громади до громадських ініціатив на місцевому рівні, шляхом покращення рівня комунікації між керівництвом громади та її мешканцями, налагодження ефективної системи висвітлення життєдіяльності громади та забезпечення зворотньогозв»язку від громадян для прийняття управлінських рішень.

Програма спрямована також  на покращення поінформованості населення Бродівщини та передбачає донесення інформації до більш ширшої аудиторії, доступності для соціально-незахищених верств населення. Це сприяє підвищенню рівня довіри громадськості до влади та сприятиме її позитивному іміджу.

 

4.ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ:

 

Серед місцевих засобів масової інформації, що займаються інформуванням населення , КП ТРК «Броди» є єдиним комунальним засобом масової інформації,організацією,  яка не займається підприємницькою діяльністю, і є неприбутковою . 

Зароблені  та виділенні кошти на  Програму підтримки  КП ТРК «Броди» редакція телебачення і радіомовлення використовує на оплату праці працівників , оплату за трансляцію передач,  ремонт обладнання і придбання усіх необхідних супутніх матеріалів,  комунальні послуги.  При цьомувласнихзаробленихкоштів не вистачає на покриття потреб КП ТРК, тому є гостранеобхідність у фінансовійпідтримці.

Для підвищення рейтингу ФМ-радіо та телебачення ,  розширення слухацької та глядацької аудиторій, залучення додаткових коштів плануємо :

- просування в інтернеті сайту ТРК, офіційних сторінок в соціальних мережах та підняття індексу  цитування сайту;

- проведення аналізу музичної бази, вивчення музичних вподобань аудиторії;

- проведення аналізу інформаційної складової, вивчення інформаційних портреб слухачів;

- проведення промо-кампаній ТРК «Броди» з метою популяризації радіо, ТБ та  офіційного сайту;

- встановлення сучасної, професійної звукоізоляційної системи;

- облаштування сучасної телевізійної студії;

- створення прес- клубу на базі КП ТРК «Броди»;

- встановлення кругової антени на вишці ПрАТ «Укртелеком»;

- придбання нової відеокамери;

- ліцензування програмного забезпечення.

- розбудова та удосконалення радіомережі;

- залучення грантів;

- участь у конкурсах різного рівня;

- стати ініціатором проведення конкурсів для дітей та молоді;

- входження в мережу IPTV-телебачення;

- трансляція прямих ефірів ФМ- радіо в ефірі телебачення;

- розробка та випуск нових телепроектів: «Депутат.Громада:тет-атет», «Мрія мого дитинства», «Відверто про…», «Об»єднуємо громади».

- розробка та випуск нових радіопроектів: «Політика у власному соку», «Боротьба за життя, або як вижити у час пандемії», «Кухня по-бродівськи, або битва ресторанів», «Б»ютірелакс».

 

5.ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ:

 

Джереломфінансовогозабезпеченняпрограми є коштиміського  бюджету, внескивідфізичних та юридичнихосіб.

Цінахвилиниефірного часу та обсягифінансуванняпрограмикорегуютьсящорічнопід час складання проекту бюджету на наступнийрік.Відповідно до показників міського  бюджету у 2022 році КП ТРК «Броди» отримала підтримку з  міського бюджетів на загальну суму 1 200 000 грн.

Попередньо фінансові показники КП ТРК «Броди» у 2022 році мали наступний вигляд:

 



















































































































Статті 2022 рік
ВЛАСНІ ДОХОДИ  
Рекламно- інформаційніпослуги 133 604
Доходи відоголошень 29 944
Всього доходів 163 548
ВИДАТКИ  
Заробітна плата 867 360
Матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу 45 809
Нарахування на заробітну плату 179 331
   
Фактичні видатки по зп 1 092 500
Придбання (модернізація ) обладнання і предметів довгострокового користування 2 159
Видатки за оренду вежі та виробничого приміщення ЦТЕТТМ-6 ВАТ «Укртелеком» 28 200
Оплата інтернету 10 620
Оплата за моніторинг радіочастот 11 976
Збір за використання радіочастотного ресурсу 21 400
Оплата за касове обслуговування Приватбанк м. Броди 7 743
Послуги зв’язку 4 780
Закупка паливно-мастильних матеріалів,

 
11 539

 

 
   
Оплата теплопостачання 91 026
Оплата водопостачання і водовідведення

Міська рада
738

744
Оплата електропостачання  РЕС,

міська рада
29 564

15 730
Закупівля канцтоварів, автозапчастин, ремонт обладнання 3 969
Інше 30 860
Всього, крім видатків по зарплаті 271 048
Всього видатків 1 363 548
   

Враховуючи фінансові показники роботи КП ТРК «Броди» у 2022 році, прогнозовані фінансово – економічні показники телерадіокомпанії на 2023 рік мають наступний вигляд:




























































































































Статті 2023 рік
ВЛАСНІ ДОХОДИ  
Рекламно-інформаційніпослуги 152 800
Доходи відоголошень 37 650
   
   
Всього доходів 190 450
ВИДАТКИ  
Заробітна плата 1 054 494
Матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу 57 809
Нарахування на заробітну плату 219 297
   
Фактичні видатки по зп 1 331 600
Придбання (модернізація ) обладнання і предметів довгострокового користування 50 000
Видатки за оренду вежі та виробничого приміщення ЦТЕТТМ-6 ВАТ «Укртелеком» 32 000
Оплата інтернету 6 750
Оплата за моніторинг радіочастот 12 000
Збір за використання радіочастотного ресурсу 26 400
Оплата за касове обслуговування Приватбанк м. Броди 8 000
Послуги зв’язку 2 300
Закупка паливно-мастильних матеріалів,

 
15 000

 
   
Оплата теплопостачання 100 000
Оплата водопостачання і водовідведення

Міська рада
1 000

2 400
Оплата електропостачання  РЕС,

міська  рада
32 000

16 000
Закупівля канцтоварів, автозапчастин, ремонт обладнання 5 000
   
Всього, крім видатків по зарплаті 308 850
Всього видатків 1 640 450
 

 
 



6.ОБСЯГИ, ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ТА ТЕРМІНИ ВИКОНАННЯ:

Для повної реалізації заходів та результативних показників Програми необхідно 1 640450  грн. КП ТРК «Броди» прогнозує доходи від своєї діяльності у 2023 році у розмірі 190 450 грн. . Необхідною умовою виконання Програми є надання відповідної підтримки з міського  бюджету в розмірі  1 млн. 450 тис. грн. , а у 2024-2025 роках у межах бюджетних призначень (згідно додатку 1) .

 

7.ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОГРАМИ:

 

- Забезпечення ефективної комунікації у громаді, в тому числі- між мешканцями і владою;

- Розширення слухацької та глядацької аудиторій;

- Підвищення рівня якості теле-  та радіо продуктів;

- Покращення матеріально- технічної бази КП ТРК «Броди».

 

 

 8.КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ:

 

Контроль за виконанням програми забезпечують постійні депутатські  комісії міської ради з питань фінансів, бюджету, розвитку, інвестицій, туризму та міжнародного співробітництва, з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою та екології та з гуманітарних питань.

Інформація про хідвиконанняданоїпрограмизаслуховується на засіданняхвідповіднихпостійнихкомісій та сесії міської ради не рідше одного разу на рік.

 

 

 

Т.в.о. директора  КП ТРК «Броди»                                                    Демчук С.Р.