ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Шелест Л.В.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

18

Дата реєстрації:

08.08.2022

Проголосовано:

09.08.2022 12:11:56

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 18

Текст:



БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ХXІ-СЕСІЇ   VIІІ СКЛИКАННЯ

 

від 09.08.2022 р.                                           м. Броди                                                   № ПР



 

Про створення

громадського пасовища     

  

Розглянувши колективну заяву громадян жителів с. Піски щодо забезпечення в потребі випасання великої рогатої худоби на землях сільськогосподасрького призначення комунальної власності, розташованих на території Бродівської міської ради, Золочівського району, Львівської області, відповідно до Закону України “Про мiсцеве самоврядування в Українi”, Земельного кодексу України, міська рада

 



В И Р І Ш И Л А :


      1. Створити громадське пасовище за межами с. Піски орієнтовною площею 29,1259 га (кадастровий номер 4620383200:15:001:0005) із земель запасу сільськогосподарського призначення  комунальної форми власності.

      2. Затвердити Положення про громадське пасовище, яке створюється в адміністративних межах Бродівської міської  ради, Золочівського району, Львівської області (додається).

      3. Надати дозвіл виконавчому комітету Бродівської міської ради на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для створення громадського пасовища згідно пункту 1.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток(Казмірчук О. Я.).    








 

 



Міський голова                                                           Анатолій Белей


 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                  



















   







                                                                                                



                                                                                                        Додаток 1


            ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                  Бродівською міською радою

                                      ХХІ сесія VIII скликання

                      від “__” ________ 2022 р.

 



ПОЛОЖЕННЯ

про громадське пасовище



           1. Це Положення про громадські пасовища (надалі – Положення) розроблено відповідно до вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону навколишнього середовища» та інших нормативно-правових актів України з метою регулювання земельних відносин щодо спільного використання пасовища власниками худоби, членами територіальної громади Бродівської міської ради Золочівського району Львівської області.

            2. Правовою основою для створення громадських пасовищ є стаття 34 Земельного кодексу України.

            3. Громадські пасовища формуються за бажанням членів територіальної громади – власників худоби  із земель запасу сільськогосподарського призначення комунальної форми власності.

            4. Земельні ділянки, які використовуються як громадські пасовища за рішенням Бродівської міської ради, є землями загального користування територіальної громади.

            5. Громадські пасовища утворюються задля спільного використання на добровільних засадах власниками худоби земельних ділянок загального користування для випасання худоби.

            6. Кількісний і персональний склад користувачів громадських пасовищ формується щорічно, на підставі волевиявлення громадян (письмових заяв), які подають на ім’я міського голови до 10 лютого поточного року. Кількісний і персональний склад користувачів погоджується на загальних зборах громадян та затверджується виконкомом Бродівської міської ради.

            7. За рішенням загальних зборів громадян також можуть визначатись інші питання щодо організації використання пасовищ, які не унормовані цим Положенням. При цьому, рішення загальних зборів щодо організації використання пасовищ не можуть суперечити цьому Положенню та вимогам чинного законодавства України. Рішення загальних зборів підлягають затвердженню виконкомом Бродівської міської ради.

            8. Рішення загальних зборів громадян з питань організації функціонування та використання громадських пасовищ оформлюється протоколом, який подається на затвердження виконкому Бродівської міської ради у 10-денний строк.

            9. Питання поліпшення пасовищ (підсів, удобрення тощо) та інші питання, що виникають, вирішуються в рамках вимог діючого законодавства за рахунок коштів користувачів в установленому законодавством порядку.

 

 

 



         Секретар ради                                                                          Руслан Шишка