ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Сторожинський Б. Б.

Доповідач:

Сторожинський Богдан Богданович

Дата:

30.08.2017

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 10
Про затвердження положення «Про Громадський бюджет м.Броди»



БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
 
XXІ сесія VIІ демократичного скликання


31.08.2017 року           м. Броди                  № проект
 

Про затвердження положення «Про Громадський бюджет м.Броди»

 
З метою розвитку демократичного суспільства і громадянської освіти, удосконалення діалогу між владою і громадою, створення та підтримки повноцінного громадського простору, вирішення соціально значущих питань, активізації жителів м. Броди щодо впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету керуючись статтею 3,  пунктом 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бродівська міська рада –
 
ВИРІШИЛА :
 

1.Затвердити положення про «Громадський Бюджет м.Броди» (додаток)
2.Встановити загальний обсяг Громадського бюджету м. Броди для подачі  проектів у 2017 році  в розмірі  300 000 грн.
3. Встановити максимальну вартість проектної пропозиції для проектів Громадського бюджету м. Броди в розмірі 75000 грн.

4.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань економіки, бюджету та комунального майна ( Старик М. І.).
 

 

 
Міський голова                                        Анатолій Белей


Затверджено
Рішенням Бродівської міської ради
Від 31. 08. 2017 р. № проект
 
 
 
 
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
ПРО Громадський бюджет
МІСТА Броди
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Броди 2017 рік.
 
 ПОЛОЖЕННЯ
ПРО громадський бюджет МІСТА Броди
 

І. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ'ЯЗАННЯ ЯКОЇ НАПРАВЛЕНЕ ПОЛОЖЕННЯ
 
1.1. Головною ідеєю Громадського бюджету є реальна можливість громади міста брати участь у заходах, що спрямовані на покращення життя міста. Не менш важливим при цьому є усвідомлення власної відповідальності мешканцями за вирішення найбільш важливих ініціатив у громаді. На даний час громада будь-якого населеного пункту першочергово відчуває на собі загострення тих проблем економічного та соціального розвитку, які супроводжують її в повсякденному житті. Мешканці міст постійно нарікають на недостатньо якісні житлово-комунальні послуги, погану екологію, недосконалу інфраструктуру та ін. Відсутність у громади ініціативи, активності та відповідальності щодо соціально-економічного розвитку своїх територій призводить до втрати взаємозв’язку між громадою та владою.
1.2. За останні роки в сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. Зокрема у мешканців м. Броди, виникають ідеї як покращити своє місто, район чи вулицю.
1.3 Щоб повністю подолати пасивність мешканців, необхідно дати мешканцям інструменти впливу та навчити їх  володіти технологіями ідентифікації проблем та їх вирішення , що допоможе об’єднати погляди мешканців.
1.4. Положення про Громадський бюджет м. Броди – визначає основні засади процесу взаємодії органу місцевого самоврядування міста Броди та громадян міста щодо впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету.
1.5. Положення про Громадський бюджет м. Броди розроблено з врахуванням норм бюджетного кодексу, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також з використанням європейського досвіду  у галузі партиципаторного (громадського) бюджетування.
1.6. Положення покликане активізувати участь громадян у прийнятті рішень місцевого значення, забезпечити прозорість та відкритість органу місцевого самоврядування та забезпечити впровадження кращих європейських практик взаємодії влади та громади.
Запровадження Громадського бюджету має сприяти налагодженню системного діалогу органів місцевого самоврядування міста Броди з жителями, створенню умов для реалізації територіальною громадою права брати участь у процесі розроблення та ухвалення рішень щодо питань місцевого розвитку.
 
 
ІІ. Основні терміни ТА ПОНЯТТЯ, які вживаються в даному ПОложенні
 
2.1. Громадський бюджет – частина бюджету міста Броди, обсяг якої визначається щорічно відповідним рішенням міської ради, з якої здійснюються видатки, визначені безпосередньо членами територіальної громади міста, відповідно до цього Положення та за процедурою, визначеною відповідною Програмою.
2.2. Програма – це документ, що регламентує напрямок, бюджет окремих проектних пропозиції. Затверджується щорічно Бродівською міською радою.
2.3. Проект – це комплект документів поданих автором, які містять задум, ідею, комплекс заходів, план дій, які викладені у вигляді описання з відповідним обґрунтуванням, розрахунками витрат, кресленнями (картами, схемами), фотографіями, що розкривають сутність замислу та можливість його практичної реалізації за рахунок коштів Громадського бюджету м. Броди, а також має підтримку не менше 10 фізичних осіб (окрім самого автора).
2.4. Автор проекту – це фізична особа, повнолітній, дієздатний громадянин України віком від 18 років, який зареєстрований або проживає на території міста Броди, підготувала і подала на конкурс проект у порядку визначеному цим Положенням та Програмою.
2.5. Форма проекту – єдина для всіх учасників, обов’язкова для заповнення форма, яка містить короткий опис проекту і затверджена даним Положенням (додаток 1).
2.6. Конкурс – це відбір та процес визначення найкращих проектних пропозицій згідно вимог цього Положення та Програми.
2.7. Координаційна рада – створений рішенням Бродівської міської ради постійно діючий консультативно-дорадчий орган, члени якого, в межах чинного законодавства України, координують виконання основних заходів щодо впровадження та функціонування Громадського бюджету м. Броди.
2.8. Аналіз проектів – попередній розгляд усіх поданих проектів на предмет відповідності вимогам, затвердженим цим Положенням та Програмою.
2.9. Картка оцінки проекту – документ встановленої форми для проведення аналізу поданих проектів, затверджений даним Положенням (додаток 2).
2.10. Голосування – процес визначення переможців серед поданих проектних пропозицій членами громади міста шляхом заповнення бланку (додаток 3) для голосування в паперовому вигляді в Бродівській міській раді або електронному вигляді на офіційному веб-порталі міської ради mrbrody@ukr.net.
2.11. Встановлення підсумків голосування – підрахунок Координаційною радою голосів поданих за кожен з проектів відповідно до заповнених бланків для голосування. При використанні платформи «Громадський проект» затвердження результатів підрахунку платформою.
 
 
 
 
ІІІ. ЗАГАЛЬНІ ПОложеннЯ
 
3.1. Формування Громадського бюджету міста Броди проводиться за рахунок коштів міського бюджету м. Броди.
3.2. Загальний обсяг Громадського бюджету м. Броди на бюджетний рік визначається рішенням міської ради та складає не менше 1% затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету      м. Броди на відповідний бюджетний період.
3.3. Подані для фінансування за рахунок Громадського бюджету м. Броди проекти повинні бути спрямовані, зокрема, на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста.
3.4. У випадку, якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, вона має належати до земель комунальної, державної  власності або об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та відповідати затвердженій містобудівній документації.
3.5. Вартість однієї окремої проектної пропозиції, що буде профінансована за рахунок Громадського бюджету визначається відповідною Програмою.
3.6. Будь-які втручання в проекти, зокрема, зміни об’єкта чи об’єднання з іншими проектами можливі лише за згодою авторів цих проектів.
3.7. Інформація про перебіг актуальних подій, пропоновані проекти та голосування в рамках «Громадського бюджету м. Броди» висвітлюється у відповідному розділі на офіційному сайті Бродівської міської ради за адресою: mrbrody.net.
 
 
ІV. Порядок формування та функції координаційної ради
 
4.1. Координаційна рада, утворюється в кількості не більше ніж з 12 осіб, з яких  1/2 складають представники громадськості, 1/2 – представники депутатського корпусу, виконавчого комітету та  спеціалістів виконавчого апарату Бродівської міської ради)
4.2. Кількісний та персональний склад Координаційної ради затверджується рішенням Бродівської міської ради на основі пропозицій.
4.3. Члени координаційної ради не можуть бути авторами проектів.
4.4. Координаційна рада під час першого засідання обирає зі свого складу голову та секретаря. Рішення (висновки, рекомендації) та протоколи Координаційної ради після їх підписання головою та секретарем оприлюднюються на офіційному сайті та сторінці Бродівської міської ради в соціальній мережі Facebook.
4.5. Функції, повноваження та обов’язки Координаційної ради:
- проводити попередній розгляд проектних пропозицій, при необхідності надавати авторам рекомендації та пропозиції щодо їх доопрацювання;
- приймати рішення про відповідність проектів вимогам цього положення та Програми;
- приймати рішення щодо включення проектів в перелік для голосування;
- отримувати інформацію про хід реалізації проектів, що фінансуються за рахунок коштів Громадського бюджету;
- визначати уповноважених представників для доповідей та співдоповідей з питань Громадського бюджету на засіданнях виконавчого комітету Бродівської міської ради, постійних депутатських комісій та пленарних засіданнях ради;
- визначати порядок особистого голосування та розміщення пунктів для голосування;
- проводити засідання гласно та відкрито з онлайн трансляцією на сервісі You-tube, публікувати протоколи засідань, завчасно повідомляти про час та місце проведення засідання;
- звітувати за результатами реалізації проектів.
4.6. Координаційна рада працює у формі засідань, всі рішення ухвалюються більшістю голосів від складу ради. Засідання вважається легітимним, якщо на ньому присутні більше 50% загального складу Координаційної ради. У разі рівного розподілу голосів, рішення головуючого Координаційної ради має вирішальне значення.
4.7. Припинення членства в Координаційній раді здійснюється за власним бажанням члена ради або колегіальним рішенням.
4.8. Координаційна рада діє на підставі даного Положення
 
 
V. інфомаційна кампанія
 
5.1. Щорічно для інформування мешканців про можливість взяти участь у конкурсі проектів, які фінансуватимуться за рахунок коштів Громадського бюджету м. Броди проводиться інформаційна кампанія.
5.2. Інформаційна кампанія здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.
5.3. Інформаційна кампанія проводиться через засоби масової інформації, мережу Інтернет, виготовлення та розміщення друкованої продукції, аудіо- та відеоматеріалів та спрямована на ознайомлення мешканців з основними положеннями та принципами фінансування проектів за рахунок коштів Громадського бюджету м. Бродів; заохочення мешканців до подання відповідних проектів; інформування про хронологію та дати проведення заходів перебіг подій та результати голосування.
5.4. Автори проектів самостійно за власний рахунок і власним ресурсом організовують інформаційні заходи серед мешканців міста з роз’яснення переваг власного проекту з метою отримання якомога більшої підтримки мешканців громади міста Броди.
 
 
VІ. порядок подання проектів
 
6.1. Проекти для фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету м. Бродів можуть подавати фізичні особи – мешканці міста Броди, які зареєстровані або постійно проживають на території міста Броди, і яким на момент подачі пропозиції виповнилось 18 років.
6.2. Від одного автора протягом року може надходити не більше одного проекту.
6.3. Проекти повинні відповідати наступним істотним вимогам:
- назва проекту має відображати зміст проекту і бути викладено стисло, лаконічно, в межах одного речення;
- проект має стосуватися об’єкта загального користування та бути актуальним для членів територіальної громади міста Броди;
- проект подається особисто автором проекту за встановленою цим Положенням формою проекту (додаток 1);
- проект не суперечить діючому законодавству України;
- реалізація проекту знаходиться в межах компетенції Бродівської міської ради та її виконавчих органів;
-проекти не можуть стосуватись об’єктів приватної власності (крім ОСББ), повинні бути розташовані на землях комунальної чи державної власності, не мати на меті отримання прибутку;
- термін реалізації проекту не перевищує одного бюджетного року та спрямований на кінцевий результат;
- проект має отримати підтримку не менше 10 осіб – членів територіальної громади міста Броди (крім автора), що засвідчується відповідними підписами;
- при формуванні проектних пропозицій, які включають роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об’єктів, при відсутності проектно-кошторисної документації, авторам необхідно керуватися орієнтовними цінами на основні будівельні матеріали, вироби та конструкції, розміщеними на сайті Міністерства регіонального розвитку та будівництва України http://www.minregion.gov.ua/ (підрозділ «Ціноутворення» розділу «Ціноутворення, експертиза та розвиток будівельної діяльності»).
6.4. В рамках Громадського бюджету м. Броди не фінансуються:
- проекти, які суперечать чинному законодавству України, напрямкам діяльності, визначеним місцевими комплексними, цільовими та галузевими програмами;
- проект, що обмежується виключно підготовкою проектно-кошторисної документації;
- проекти, майбутні витрати на утримання та обслуговування продукту яких перевищують вартість реалізації проекту.
- проекти, що містять політичну складову (проекти спрямованні на промоцію партії, облаштування офісів, проведення партійних заходів та ін.)
6.5. Проектні пропозиції, що подаються на конкурс, повинні формуватися з наступного пакету документів:
- заповнена Форма проекту, реалізація якого планується за рахунок коштів Громадського бюджету м. Броди, згідно додатку 1 до цього Положення;
- список з підписами щонайменше 10 фізичних осіб, мешканців міста Броди, які підтримують проект (крім автора проекту);
- орієнтовний розрахунок вартості проектної пропозиції;
- за бажанням автора до заявки можуть бути додані фотографії, графічні матеріали, додаткові пояснення та ін.
6.6. Проектні пропозиції подаються:
- електронною поштою у вигляді сканованого оригіналу документів на електронну адресу e-mail: mrbrody@ukr.net з приміткою «Громадський бюджет міста»;
- в паперовому вигляді за адресою: м. Броди, пл. Ринок,  20 з приміткою «Громадський бюджет міста».
-через електронну платформу «Громадський проект» адреса pb.mrbrody.gov.ua
6.7. Проекти подаються з 01 по 30 вересня включно.  Реалізація проектів-переможців відбувається з 01.01 до 31.12 наступного бюджетного року.
6.8. Заповнені Форми проектів, що надійшли на Конкурс, за винятком сторінок, що містять персональні дані авторів і на розповсюдження яких останні не дали своєї згоди, розміщаються на офіційному сайті Бродівської міської ради в розділі «Громадський бюджет».
6.9. Зміни та узагальнення декількох проектів в один можливо лише за згоди авторів відповідних проектів в результаті додаткових консультацій, але не пізніше, ніж за 7 днів до кінцевого терміну приймання проектів.
6.10. Автор проекту може зняти поданий особисто проект з розгляду не пізніше, ніж за 5 календарних днів до початку голосування.
6.11. В разі необхідності автор проекту або уповноважена ним особа має право представити проект в ході публічних обговорень.
 
 
VІІ. порядок проведення попередньої оцінки та аналізу проектів
 
7.1. Усі подані проекти підлягають попередньому аналізу і оцінці.
7.2. Посадова особа Бродівської міської ради, яка відповідає за реєстрацію звернень громадян, разом з представником Координаційної ради веде реєстр отриманих проектних пропозицій, реалізація яких планується за рахунок коштів Громадського бюджету м. Броди.
7.3. Координаційна рада в період з 1 по 14 жовтня включно шляхом проведення засідань перевіряє повноту і правильність заповнення Форми-заявки проекту, відповідність проектної пропозиції загальним критеріям визначеним у Положенні та Програмі, проводить аналіз на предмет реалістичності проекту.
7.4. У разі, якщо проект є неповний або заповнений з помилками, відповідальна особа Координаційної ради електронною поштою, телефоном або простим поштовим відправленням повідомляє про це автора проекту з проханням надати необхідну інформацію або внести корективи протягом 7 робочих днів з дня отримання відповідної інформації про доопрацювання проекту.
7.5. У разі відмови автора надавати необхідну інформацію та вносити корективи, або якщо такі діє не були вчинені протягом 7 робочих днів з дня отримання відповідної інформації, проектна пропозиція відхиляється і проект в подальшому не розглядається.
7.6. Розгляду не підлягають проекти, що містять ненормативну лексику, наклепи, заклики до насильства, повалення влади, змін конституційного устрою країни тощо.
7.7. За підсумками попередньої оцінки та аналізу по кожному проекту Координаційною радою складається картка оцінки проекту, форма якої затверджена даним Положенням (додаток 2). Карта містить позитивну чи негативну оцінку запропонованого проекту. В разі негативної оцінки проекту зазначаються аргументовані причини.
7.8. На підсумковому засіданні Координаційної ради формуються переліки позитивно та негативно оцінених проектів.
7.9. Проекти, які отримали позитивну попередню оцінку, визначаються як такі, що будуть представлені для голосування і підлягають оприлюдненню на офіційному сайті Бродівської міської ради в розділі «Громадський бюджет        м. Броди».
7.10. Автори проектів, які отримали позитивну попередню оцінку, повідомляються уповноваженим робочим органом про те, що їх проекти допущені до голосування і будуть опубліковані на сайті.
7.11. Автор проектів, які отримали негативну попередню оцінку, повідомляються уповноваженим робочим органом про відмову в допуску їх проектів до голосування з відповідним обґрунтуванням.
 
 
VІІІ. Голосування та підрахунок голосів
 
8.1. Кращі проекти серед тих, які отримали позитивну попередню оцінку, визначають мешканці територіальної громади міста Бродів шляхом голосування.
8.2. Голосування проводиться з 20 жовтня по 20 листопада включно.
8.3. Голосування проводиться:
- на офіційному сайті Бродівської міської ради mrbrody.net в розділі «Громадський бюджет м. Броди» шляхом заповнення електронної анкети;
- у визначеному міською радою місці для голосування шляхом заповнення друкованої версії анкети.
Зміст анкети в обох випадках є однаковим.
8.4. Доступ до електронної анкети для голосування на сайті міської ради можливий після реєстрації та авторизації на сайті.
8.5. Кожен член територіальної громади може віддати голос не більше як за два проекти у кожному періоді.
8.6. Встановлення результатів голосування здійснює Координаційна рада на відкритому засіданні не пізніше 25 листопада  після завершення голосування шляхом підрахунку голосів.
8.7. Переможцями голосування є проекти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою. Якщо в результаті голосування два або декілька проектів отримали однакову кількість голосів, пріоритетність визначається датою реєстрації відповідної проектної пропозиції.
8.8. У разі, якщо однакову кількість голосів наберуть дві або більше проектних пропозицій, то переможця визначає Координаційна рада своїм рішенням.
8.9. Кількість проектів переможців обмежується обсягом бюджетних асигнувань, передбачених в міському бюджеті на відповідний рік для фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету міста Броди.
8.10. Всі спірні питання, які виникають протягом голосування, вирішуються Координаційною радою колегіально шляхом відкритого голосування. За наявності рівної кількості голосів «за» і «проти» голос голови Координаційної ради є вирішальним.
8.11. Підсумки голосування фіксуються в протоколі засіданні Координаційної ради, засвідчуються підписами усіх членів Координаційної ради та підлягають затвердженню рішенням Бродівської міської ради.
8.13. Інформація про проекти-переможці, рейтинг публікується на офіційному сайті Бродівської міської ради в розділі «Громадський бюджет            м. Броди».
8.14. Усі автори проектів, що публікувалися для голосування, письмово повідомляються про результати голосування секретарем Координаційної ради.
 
 
ІX. реалізація проектів та оцінка ефективності використання коштів Громадського бюджету м. Броди
 
9.1. Проекти, які перемогли в голосуванні в поточному році, фінансуватимуться в рамках Громадського бюджету м. Броди після прийняття міською радою рішення про міський бюджет на наступний бюджетний рік.
9.2. Проекти, які визнані переможцями включаються до фінансування та винесення на розгляд найближчої чергової сесії міської ради.
9.3. Виконавцями проектів-переможців визначаються головні розпорядники коштів міського бюджету – виконавчий комітет Бродівської міської ради, або розпорядники чи одержувачі коштів міського бюджету, які повинні здійснювати реалізацію проекту на будь-якому етапі.
9.4. Контроль за виконанням реалізації проектів-переможців здійснюють Бродівська міська рада, виконавчий комітет Бродівської міської ради та Координаційна рада відповідно до повноважень.
9.5. Автор проекту залучається до контролю виконання свого проекту на будь-якому етапі.
9.6. Інформація про хід реалізації проектів-переможців розміщається на офіційному сайті та сторінці в соціальній мережі Facebook Бродівської міської ради в розділі «Громадський бюджет м. Броди».
9.7. Координаційна рада щорічно готує звіт про хід реалізації проектів, які отримали фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету м. Броди.
 
Х. Електронна система «Громадський проект»
10.1 Електронна система створюється для забезпечення автоматизації усіх етапів Громадського бюджету і розміщується на офіційному веб-сайті        міської ради у рубриці «Громадський проект».
10.2 Відповідальними за супроводження функціонування електронної системи, включаючи розміщення посібників для її користувачів, управління поданими проектами, внесення голосів, поданих у вигляді паперових бланків, налаштування параметрів Громадського бюджету на відповідний рік та управління іншим контентом системи є Координаційна рада.
10.3 Електронна система є загальнодоступною та містить можливість створення власних кабінетів авторами проектів. Для створення кабінету та подачі проектів автор проекту здійснює реєстрацію в електронній системі за допомогою авторизації через електронну пошту, внесення серії і номеру паспорта та завантаження його сканованої копії (паспорту або посвідчення на постійне проживання).
10.4 Електронна система дозволяє відслідковувати статуси розгляду, голосування та реалізації проектів на сторінках відповідних проектів.
10.5 Електронна система дозволяє повідомляти авторів проектів про будь-які зміни, пов’язані з розглядом та реалізацією поданих ними проектів, за допомогою електронної пошти.
10.6 Електронна система дозволяє автоматично визначати переможців конкурсу на підставі автоматичного підрахунку голосів.
10.7 Електронна система дозволяє звітувати про розгляд і реалізацію проектів.
10.8 Регламент роботи електронної системи в установленому порядку затверджується Координаційною радою.      
 
 
 
XІ. Прикінцеві положення
 
11.1. Консультації стосовно Громадського бюджету міста Броди мають циклічний характер, тобто, повторюються кожен рік.
11.2. Бродівська міська рада щорічно затверджує Програму Громадського бюджету міста на бюджетний рік.
11.3. Процес реалізації Громадського бюджетування підлягає моніторингу та щорічному оцінюванню, результати яких можуть використовуватись для впровадження змін з метою вдосконалення та оптимізації процесу Реалізації Громадського бюджетування м. Бродів.
11.4. Рекомендації стосовно змін в процедурі Громадського бюджетування, в разі необхідності, розробляє Координаційна рада.
 

 
 
 
 
 
 
 
Секрета міської ради                                                    Микола Бакай
 
 
Додаток 1
до Положення про
Громадський бюджет м. Броди
 
 
ФОРМА ПРОЕКТУ,
реалізація якого планується за рахунок коштів
Громадського бюджету
у ______ році.
 

Ідентифікаційний номер проекту
(вписує уповноважена особа міської ради або Координаційної ради)
 
 
ВСІ ПУНКТИ Є ОБОВ’ЯЗКОВИМИ ДЛЯ ЗАПОВНЕННЯ!
 
  1. Назва проекту (не більше 20 слів):  _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
  1. Адресам об’єкта, якого стосуться проект:  _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
  1. Короткий опис проекту (не більше 3-4 речень):  ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
  1. Детальний опис проекту:
- основна мета проекту:
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- проблема на вирішення якої спрямований проект:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- перелік заходів передбачених проектом:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- вплив проекту на розвиток міста та громади:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
- категорія мешканців, на яких спрямовані результати проекту:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________        
  1. Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту:         ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
  1. Орієнтовний бюджет проекту:
 
№ з/п Статті витрат проекту Орієнтовна вартість, грн.
1    
2    
3    
4    
5    
Всього:  
 
 
  1. Список з підписами щонайменше 10 мешканців, що зареєстровані і фактично проживають на території міста Броди та підтримують ідею проекту в формі додатку (додаток 1 до Форми проекту).
 
  1. Контактні дані автора (авторів) проекту (додаток 2 до Форми проекту), які будуть загальнодоступні, в тому числі для авторів інших пропозицій, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, уточнення інформації, можливих узгоджень і т.д.
 
  1. Інші додатки в разі необхідності:
 
- фотографії, які стосуються об’єкта;
- картографічні матеріали із зазначенням місця реалізації проекту;
- інші матеріали, які автор вважає важливими для проекту.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 1
До Форми проекту
 
 
Список мешканців міста Броди,
які підтримують даний проект, який планується реалізувати за кошти Громадського бюджету м. Броди
у ______ році
 
 
Назва проекту
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Ставлячи підпис в даному списку, висловлюю свою згоду на обробку моїх персональних даних в Базі персональних даних Бродівської міської ради та її виконавчих органів, відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 року №2297-VI. Забороняю надавати інформацію третім особам без моєї згоди.
 
№ з/п Прізвище, ім’я та по батькові Адреса проживання Серія та номер паспорта Підпис
1  
 
     
2  
 
     
3  
 
     
4  
 
     
5  
 
     
6  
 
     
7  
 
     
8  
 
     
9  
 
     
10  
 
     
 
 
* В разі, якщо список містить більше однієї сторінки, кожна наступна сторінка повинна мати таку ж форму
 
Додаток 1
до Форми проекту
 
 
Автора (авторів) проекту та контактні дані необхідно прописувати чітко і розбірливо.
 
Прізвище, ім’я та по батькові Контактні дані Підпис
1. Поштова адреса:
 
 
 
   
e-mail:
 
 
 
№ тел.:
 
 
 
Серія та № паспорту
 
 
 
2. Поштова адреса:
 
 
 
   
e-mail:
 
 
 
№ тел.:
 
 
 
Поштова адреса:
 
 
 
 
3. Поштова адреса:
 
 
 
   
e-mail:
 
 
 
№ тел.:
 
 
 
Поштова адреса:
 
 
 
 
 
 
 
 
* Якщо авторів проекту більше одного, необхідно вказати уповноважену контактну особу
 
 
Додаток 2
до Положення про
Громадський бюджет м. Броди
 
 
Картка оцінки проекту,
реалізація якого відбуватиметься за рахунок коштів
Громадського бюджету м. Броди
у ________ році
 
Ідентифікаційний номер проекту
(вписує уповноважена особа міської ради або Координаційної ради)
 
 
РОЗДІЛ І. Попередня оцінка проекту з точки зору правильності і повноти заповнення форми проекту.
 
  1. Форма проекту заповнена згідно з вимогами, немає необхідності запрошувати автора проекту для отримання додаткової інформації.
 
а) так
 
б) ні (вказати недоліки)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
  1. Список мешканців міста, які підтримують проект, який планується реалізувати за кошти Громадського бюджету м. Броди сформований правильно і в достатній кількості:
 
а) так
 
б) ні
 
РОЗДІЛ ІІ. Аналіз проекту на предмет можливості його реалізації:
 
2.1. Форма проекту містить всю інформацію, необхідну для здійснення аналізу пропозицій проекту на предмет реалістичності.
 
а) так
 
б) ні (зазначити чіткі причини)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
2.2. Запропонований проект стосується виключно повноважень Бродівської міської ради.
 
а) так
 
б) ні (зазначити чіткі причини)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
2.3. Запропонований проект відповідає чинному законодавству та нормативним актам.
 
а) так
 
б) ні (зазначити чіткі причини)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
2.4. Реалізація запропонованого проекту можлива протягом одного бюджетного року і спрямована на кінцевий результат.
 
а) так
 
б) ні (зазначити чіткі причини)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
2.5. Орієнтовний бюджет проекту, поданий автором для його реалізації:
 
а) приймається без зауважень
 
б) з зауваженнями (необхідно вказати зауваження за форолю)
 
№ з/п Статті витрат проекту Орієнтовні витрати, грн.
Запропоновані автором проекту Зміни, внесені Координаційною радою
1      
2      
3      
4      
5      
Всього:    
 
Обгрунтування внесених змін:
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
2.6. Чи існує необхідність розробки проектно-кошторисної документації проекту за рахунок коштів міського бюджету.
 
а) так
 
б) ні
 
2.7. Висновок, стосовно технічних можливостей реалізації запропонованого проекту.
 
а) позитивний
 
б) негативний (зазначити чіткі причини)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
2.8. Чи реалізація запропонованого передбачає майбутні витрати (утримання, поточний ремонт).
 
а) так (які в річному вимірі)
_____________________________________________________________________________________________________________________________
 
б) ні
 
РОЗДІЛ ІІІ. Рекомендації щодо внесення проекту, запропонованого до фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету м. Броди, в перелік проектів для голосування:
        
 
а) позитивні
 
б) негативні
Обгрунтування:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
м. Броди «__» ________. _____ р.
 
Голова Координаційної ради                                              ____________
 
Секретар Координаційної ради                                 ____________
 
Додаток 3
до Положення про
Громадський бюджет м. Броди
 
 
БЛАНК ДЛЯ ГОЛОСУВАННЯ
 
 
Прізвище                            
 
Ім’я                            
 
По батькові                            
 
Дата народження     .     .         р.      
 
Ідентифікаційний код                            
 
Адреса реєстрація                            
 
                             
 
                             
 
Документ що підтверджує                            
 
проживання в м. Броди                            
 
 
Згода на обробку персональних даних:
 
Я, ______________________________, висловлюю свою згоду на обробку моїх персональних даних в Базі персональних даних Бродівської міської ради та її виконавчих органів, відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 року №2297-VI. Забороняю надавати інформацію третім особам без моєї згоди.
 
 
 
 
____________                                                             _____________                     (дата)                                                                                           (підпис)
 
 
 
 
 
 

з/п
Назва прооекту Відмітка про голосування *
1  
 
 
2  
 
 
3  
 
 
4  
 
 
5  
 
 
6  
 
 
7  
 
 
9  
 
 
10  
 
 
11  
 
 
12  
 
 
13  
 
 
14  
 
 
15  
 
 

 
 
* Проголосувати можна не більше як за два  проекти, про що робиться позначка у відповідній графі. В разі наявності більш, ніж двох позначок, бланк для голосування вважається не дійсним.
 
 
 
 
 
 
 
 
Секретар ради                                                            Микола Бакай