ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Бакай Микола Павлович

Доповідач:

Бакай Микола Павлович

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

04.09.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2
Про схвалення проєкту договору про співробітництво територіальних громад


 
БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
 
04.09. 2024 р.                          Броди                                  № проєкт
 
Про схвалення проєкту договору про
співробітництво територіальних громад       
 
Відповідно до статті 8 Закону України «Про співробітництво територіальних громад», пункту 331 частини першої  статті 26 та статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи Протокол № 1 засідання комісії з підготовки проєкту договору про співробітництво територіальних громад, Бродівська міська рада
 
ВИРІШУЄ:
 
        1.         Схвалити проєкт договору про співробітництво Бродівської міської територіальної громади та Радивилівської міської  територіальної громади через Радивилівську міську раду Дубенського району Рівненської у формі  спільного фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, а саме Комунальної установи «Бродівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Бродівської міської ради ( ЄДРПОУ 43777488), право комунальної власності на яку належить Бродівській міській територіальній громаді, згідно додатку.
        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань фінансів, бюджету, розвитку, інвестицій, туризму та міжнародного співробітництва.
 
 
 
 
 
Міський голова                                                                 Анатолій БЕЛЕЙ
 
 
 
 
 
 
 
 
додаток до рішення Бродівської міської ради Львівської області №
від 04.09.2024 року
 
 
ДОГОВІР № 1
ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД
У ФОРМІ СПІЛЬНОГО ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ) ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ КОМУНАЛЬНОЇ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ, ЗДІЙСНЕННЯ ЇХ НАУКОВО - МЕТОДИЧНОЇ ПІДТРИМКИ
 
     м. Броди Львівської області
               
           «___»  вересня 2024 року
Бродівська міська територіальна громада через Бродівську міську раду Львівської області в особі Бродівського міського голови Белея Анатолія Андрійовича, яка надалі іменується Сторона-1 та Радивилівська міська територіальна громада через Радивилівську міську раду Дубенського району Рівненської області в особі Радивилівського міського голови Карапетяна Миколи Аракеловича, яка надалі іменується Сторона-2, а разом іменуються Сторони або суб’єкти співробітництва, уклали цей Договір про таке.
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Сторони згідно із статтею 12 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» підготували цей Договір з дотриманням порядку, передбаченого статтями 5 − 9 цього Закону.
1.2. Підписанням цього Договору Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва підприємств, установ або організацій комунальної форми власності, об’єктів інфраструктури.
1.3. У процесі співробітництва Сторони зобов’язуються визначати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.
2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
2.1. Відповідно до ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтей 51 та 52 Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 75 Закону України «Про освіту», ст. 19 Закону України «Про дошкільну освіту», з метою забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково-методичної підтримки в закладах освіти Радивилівської громади Сторони домовилися згідно з цим Договором спільно фінансувати (утримувати) комунальну установу Бродівський центр професійного розвитку педагогічних працівників Бродівської міської ради ЄДРПОУ 4377748 (далі – Об’єкт), право комунальної власності на яку належить Стороні-1.
3. ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ) ОБ’ЄКТА
3.1. Фінансування (утримання) Об’єкта здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України у порядку співфінансування, у вигляді інших субвенцій, наданих Стороною – 2 для подальшого використання одержаних субвенцій Стороною-1, та за рахунок коштів місцевих бюджетів Сторін, обсяг яких у 2025 році становить:
для Сторони -1 –    1656300 
для Сторони-2 – 290000, 00 (Двісті дев’яносто тисяч  гривень);
3.2.  Сума  коштів на утримання Об’єкта у 2025 році та наступних роках:
 для Сторони – 1 визначається в обсязі ( сумі) коштів з розрахунку на річне утримання трьох штатних одиниць консультантів, однієї штатної одиниці директора, однієї штатної одиниці психолога, 0,5 штатної одиниці бухгалтера, 0,5 штатної одиниці прибиральника службових приміщень;
для Сторони – 2 визначаються в обсязі ( сумі) коштів з розрахунку на річне утримання однієї штатної одиниці консультанта центру.
3.3. Сторона – 2  зобов’язуються здійснювати передачу коштів місцевому бюджету Сторони – 1 рівними частинами щоквартально та має право здійснити повну передачу коштів на весь поточний бюджетний рік.

4. НАДАННЯ ОБ’ЄКТОМ ПОСЛУГ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ СПІВРОБІТНИЦТВА  
4.1. Умови щодо надання Об’єктом послуг  для суб’єктів співробітництва:
4.1.1. Об’єкт надає послуги із забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково-методичної підтримки в закладах освіти Радивилівської громади безпосередньо в приміщеннях таких закладів, або в приміщенні Об’єкта.

5РОЗПОДІЛ МІЖ СУБ’ЄКТАМИ СПІВРОБІТНИЦТВА ОТРИМАНИХ ДОХОДІВ ТА МОЖЛИВИХ РИЗИКІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ДІЯЛЬНІСТЮ ОБ’ЄКТА  
5.1. Доходи, отримані в результаті діяльності Об’єкт  не розподіляються, оскільки діяльність є неприбутковою.
5.2. Ризики, пов’язані з діяльністю Об’єкта, розподіляються пропорційно обсягу внесених коштів кожної із сторін.
6. ЗВІТУВАННЯ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ОБ’ЄКТА
6.1. Об’єкт щороку до кінця I кварталу року, наступного за звітним, звітує перед суб’єктами співробітництва про результати своєї діяльності та використання ресурсів, у тому числі фінансових, за формою, наведеною у Додатку 1 до цього Договору.
7. ПОРЯДОК НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ДОГОВОРУ, ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА/ЧИ ДОПОВНЕНЬ ДО ДОГОВОРУ
7.1. Цей Договір укладений строком на п’ять років та набирає чинності через 10 днів з дати його укладення.
7.2. Зміни та/чи доповнення до цього Договору допускаються лише за взаємною згодою Сторін і оформляються додатковим договором, який є невід’ємною частиною цього Договору.
7.3. Внесення змін та/чи доповнень до цього Договору здійснюється в тому ж порядку як і його укладення, крім випадків приєднання до цього Договору, що здійснюється у порядку, визначеному в статті 9-2 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».
 
8. ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ
8.1. Цей Договір припиняється у разі:
8.1.1. закінчення строку його дії;
8.1.2. досягнення цілей співробітництва;
8.1.3. невиконання суб’єктами співробітництва взятих на себе зобов’язань;
8.1.4. відмови від співробітництва однієї із Сторін, відповідно до умов цього Договору, що унеможливлює подальше здійснення співробітництва;
8.1.5. банкрутства утворених у рамках співробітництва підприємств, установ та організацій комунальної форми власності;
8.1.6. нездійснення співробітництва протягом року з дня набрання чинності цим Договором;
8.1.7. прийняття судом рішення про припинення співробітництва.
8.2. Припинення співробітництва здійснюється за згодою Сторін у порядку, визначеному Законом України «Про співробітництво територіальних громад», та не повинно спричиняти зменшення обсягу та погіршення якості надання відповідних послуг.
8.3. Припинення співробітництва Сторони оформляється відповідним договором у кількості примірників, що відповідає кількості Сторін Договору на дату його припинення, та один примірник додатково для Мінінфраструктури, кожен з яких має однакову юридичну силу.
 
Один примірник договору про припинення співробітництва Радивилівська міська рада Дубенського району Рівненської області надсилає   Мінінфраструктури   впродовж п’яти робочих   днів   з дати  підписання його усіма Сторонами.   
8.4. У разі припинення однією із Сторін участі у співробітництві, її права та обов’язки, частка майна передаються Стороні- 1. 
 
9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН  ТА ПОРЯДОК РОЗВ’ЯЗАННЯ СПОРІВ
9.1. Усі спори, що виникають між Сторонами з приводу виконання умов цього Договору або пов’язані із ним, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами, а у випадку недосягнення згоди між ними − у судовому порядку.
9.2. Сторони несуть відповідальність одна перед одною відповідно до законодавства України.
9.3. Сторона звільняється від відповідальності за порушення зобов’язань згідно з цим Договором, якщо вона доведе, що таке порушення сталося внаслідок дії непереборної сили або випадку.
9.4. У разі виникнення обставин, зазначених у пункті 9.3. цього Договору, Сторона, яка не може виконати зобов’язання, передбачені згідно з цим Договором, повідомляє іншу Сторону про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин не пізніше, ніж через десять днів з дати їх настання  і припинення.     
Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про неможливість виконання Стороною зобов’язань, передбачених згідно із цим Договором, позбавляє Сторону права на звільнення від виконання своїх зобов’язань у зв’язку із виникненням обставин, зазначених у пункті 9.3. цього Договору.
10. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
10.1. Усі правовідносини, що виникають у зв’язку з виконанням цього Договору і не врегульовані ним, регулюються нормами законодавства України.
10.2. Цей Договір укладений на чотирьох аркушах у кількості трьох примірників,                                                      що мають однакову юридичну силу, з розрахунку по одному примірнику для кожної із Сторін та один примірник для Мінінфраструктури.
10.3.Радивилівська міська рада надсилає один примірник
цього Договору протягом п’яти робочих днів  з  дати  підписання  його  усіма Сторонами до Мінінфраструктури для внесення його до реєстру про співробітництво територіальних громад.
10.4. Бродівська міська рада Золочівського району Львівської області щороку до кінця I кварталу року, наступного за звітним, подає до Мінінфраструктури звіт про здійснення співробітництва (за формою згідно з Додатком 2), передбаченого цим Договором, відповідно до статті 17 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».
11. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН
 
Сторона-1:
Юридична адреса: 35500, Рівненська область, Дубенський район, м. Радивилів, вул. Паркова, 5
 
Радивилівський міський голова
 
Микола КАРАПЕТЯН
________________
(підпис)
«___» _______ 2024  року
Сторона-2:
Юридична адреса: 80600, Львівська область, Золочівський район, площа Ринок, 20
 
 
Бродівський міський голова
 
Анатолій БЕЛЕЙ
________________
(підпис)
«___» _______ 2024  року
 
 
 
 
Додаток 1
до Договору № 1 про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності у сфері забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково- методичної підтримки від «___» вересня  2024 року
Звіт
про результати діяльності комунальної установи Бродівський центр професійного розвитку педагогічних працівників Бродівської міської ради ЄДРПОУ 4377748 та використання ресурсів, у тому числі фінансових
Відповідно до пункту 6.1. договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності у сфері забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково- методичної підтримки від «___» серпня 2024 року (далі – Договір) комунальна установа (далі – Об’єкт)  подає суб’єктам співробітництва звіт за період з ___ ______ до ____ ________ про:
результати діяльності (надання послуг для суб’єктів співробітництва):
_____________________________________________________________________________
(зазначається інформація про результати діяльності Об’єкта)
 
використання ресурсів, у тому числі фінансових, переданих відповідно до пункту 3.1. Договору, на фінансування (утримання) Об’єкта: 
_____________________________________________________________________________
(зазначається інформація про використання ресурсів, у тому числі фінансових (за потреби окремо
переданих Стороною-1 та  Стороною 2)
 
____________________             ________________               _______________________
 (посада керівника Об’єкта)                       (підпис)                     (Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
____ _________ року
ПІДПИСИ СТОРІН
Сторона-1:
 
Бродівський міський голова
 
Анатолій БЕЛЕЙ
________________
(підпис)
«___» _______ 2024  року
Сторона-2:
 
 
Микола КАРАПЕТЯН
________________
(підпис)
«___» _______ 2024  року
 
 
                   
Додаток 2
до Договору № 1 про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності у сфері забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково- методичної підтримки від «___»  вересня 2024 року
 
Звіт
про здійснення співробітництва відповідно до договору  про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності у сфері забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково-методичної підтримки
 
Відповідно до пункту 10.4 договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності у сфері забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково- методичної підтримки від «___» серпня 2024 року (далі – Договір) Бродівська міська рада подає до Мінінфраструктури звіт про здійснення співробітництва відповідно до статті 17 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» про здійснення співробітництва :
результати діяльності (надання послуг для суб’єктів співробітництва):
_____________________________________________________________________________
(зазначається інформація про результати реалізації Договору)
використання ресурсів, у тому числі фінансових, переданих відповідно до пункту 3.1. Договору, на фінансування (утримання) спільного фінансування (утримання) підприємств, установ та організацій комунальної форми власності: 
_____________________________________________________________________________
(зазначається інформація про використання ресурсів, у тому числі фінансових (за потреби окремо
переданих Стороною-1 та Стороною 2
ПІДПИСИ СТОРІН
Сторона-1:
 
Бродівський міський голова
 
Анатолій БЕЛЕЙ
________________
(підпис)
 
«___» _______ 2024  року
Сторона-2:
 
Радивилівський міський голова
 
Микола КАРАПЕТЯН
________________
(підпис)
 
«___» _______ 2024  року