ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Олеха Ірина Маркіянівна


Бакай М. П.

Доповідач:

Олеха Ірина Маркіянівна

Дата:

16.06.2017

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3
Про затвердження Програми «Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди ( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ) на 2017-2020 роки»

  БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ         
  Р І Ш Е Н Н Я
XX сесія  VIІ демократичного скликання
 
      від 20.06. 2017 р.                        м. Броди                               №  проект
 
Про затвердження Програми
«Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди
( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ) на  2017-2020 роки»
 
 
         Розглянувши звернення   КЕВ м. Тернопіль, беручи до уваги висновки   комісії з питань економіки, бюджету та комунального майна,  Бродівська міська рада, -  
 
ВИРІШИЛА :
 
  1. Затвердити Програму «Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди  ( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ) на  2017-2020 роки.
 
  1.  Контроль за виконанням рішення покласти на  депутатську комісію з питань економіки, бюджету та комунального майна (Старик М.І.).
 
 
 
Міський голова                                             Анатолій Белей
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Затверджено
Рішенням ___сесії ___скликання
№_____від ___________20__року
Бродівської міської ради
Голова Бродівської міської  ради
________________
«__» __________ 20__ року
 
 
               Погоджено
Начальник КЕВ м. Тернопіль
_________________
О. Й. Добровінський
«__» ________ 20__ року
 
 
ПРОГРАМА
Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди
( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ).
на  2017-2020 роки
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
м. Броди
2017 рік
 
 
1. ПАСПОРТ
Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди
( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ).
на  2017-2020 роки
 
 
1 Ініціатор розроблення Програми
 
Квартирно – експлуатаційний відділ м. Тернопіль ( далі КЕВ м. Тернопіль )
2 Дата, номер документа
про затвердження програми
Рішення ___ сесії ___ скликання №_____від ___________20__року
Бродівської міської ради
3 Розробник та відповідальний виконавець Програми  КЕВ м. Тернопіль
4 Співрозробники Програми Бродівська міська рада
5 Відповідальний виконавиць(замовник)  КЕВ м. Тернопіль
6 Учасники програми КЕВ м. Тернопіль, Бродівська міська рада
7 Термін реалізації Програми 2017 – 2020 роки
8 Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми Бюджет м. Броди
9 Загальний обсяг фінансових
ресурсів, необхідних для реалізації
програми, тис. грн.
 
800,0
 
 
 
 
 
 
Керівник установи - головного
розпорядника коштів                 _____________________               ____________________
                                                                     П.І.П                                                    (підпис)
 
Відповідальний виконавець
Програми                                      _____________________               ____________________
                                                                     П.І.П                                                    (підпис)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
І. Загальні положення
З метою покращення соціально-економічного становища м. Броди, поліпшення його інвестиційного іміджу та створення умов для безпечного і повноцінного життя, праці і відпочинку населення, виникла необхідність змінити на краще ситуацію у сфері дорожнього господарства м. Броди.
Проблеми у сфері дорожнього господарства  завжди знаходяться в центрі уваги Бродівської міської ради . Від того, як вирішуються проблеми даної галузі на державному, регіональному та місцевому рівнях, залежить життєдіяльність, соціальна стабільність та інвестиційна привабливість міста.
 
ІІ. Проблема, на розв'язання якої спрямована Програма
Однією з нагальних і найбільш болючих проблем міста , є проблема капітального та поточного ремонту доріг комунального значення, вулиць та міжквартальних проїздів та їхнє утримання в належному стані. Зокрема  і у «військовому містечку» в районі вул. Храпая м. Броди.
КЕВ м. Тернопіль та Бродівська міська рада підтримали ініціативу громади, підтвердивши зобов’язання:
розробити та затвердити Програму  Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди ( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ) на  2017-2020 роки ;
  • сприяти виділенню коштів з міського та інших бюджетів на виконання заходів вищевказаної Програми;
  • сприяти залученню коштів іноземних грантів для  такого ремонту доріг та тротуарів  в районі вул Храпая в м. Броди.
Основою для розроблення даної Програми є Закони України «Про автомобільні дороги» від 08.09.2005 року № 2862-VI, «Про дорожній рух» від 30.06.1993 № 3353-XII, «Про транспорт» від 10.11.1994 № 232/94-ВР, «Про автомобільний транспорт» від 05.04.2001 № 2344-III, «Про  джерела  фінансування  дорожнього господарства  України» від 18.09.1991 № 1562-XII, постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. № 198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони та  наказу № 150 від 10.08.2004 року Державного комітету України з питань житлово – комунального господарства «Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд»

ІII. Мета Програми
Основною метою та завданням програми  Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди ( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ) на  2017-2020 роки  є підвищення  соціального рівня   життя   населення,   , забезпечення  автомобільних  перевезень  пасажирів  та   вантажів, оздоровлення екологічної обстановки, створення на дорогах належних умов  безпеки  руху  та  сучасних  елементів  дорожнього  сервісу, зменшення збитків через незадовільні дорожні умови.
Пріоритетним напрямками є:
розвиток дорожньої інфраструктури та створення безпечних умов дорожнього руху на території м. Броди.
покращення соціально-економічного розвитку міста, поліпшення інвестиційного іміджу за рахунок будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг.
забезпечення життєво важливих інтересів населення, об’єктів, підприємств, установ, організацій міста незалежно від форми власності в дорожній доступності.
 
IV. Обґрунтування шляхів і засобів досягнення мети Програми, обсяги та джерела фінансування, строки виконання Програми
Витрати, пов'язані з покращенням інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди ( Ремонтом покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ), здійснюються за рахунок бюджетних   та інших  позабюджетних коштів (кошти спонсорів, меценатів, кошти фізичних та юридичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність на території Бродівської міської ради).
Таким чином, одним із першочергових завдань для міста є раціональне фінансування галузі дорожнього господарства, а саме: виділення коштів на покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди ( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ).
Вирішення цих проблем дозволить покращити  імідж  міста, що призведе до покращення соціально-економічного розвитку в цілому, поліпшення інвестиційного клімату, сприятиме залученню нових інвестицій  та дозволить розвиватися діючим підприємствам  і створенню нових суб’єктів господарської діяльності, сприятиме розвитку туризму та забезпечить повноцінне проживання, роботу і відпочинок мешканців даного мікрорайону.
 
V. Координація та контроль за ходом виконання Програми
         Загальний контроль за виконанням Програми здійснюється Бродівською міською радою та КЕВ м. Тернопіль.

Додаток 1
до Програми
 
Орієнтовні обсяги фінансування програми
Покращення інфраструктури в районі вулиці Храпая м. Броди ( Ремонт покриттів тротуарів, майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок та вимощення навколо будівель із заміною  пошкоджених бордюрів каменів на окремих ділянках тротуарів ) на  2017-2020 роки
 
 
2017 р. 2018 р. 2019 р. 2020 р.
грн. грн.
 
грн. грн.
 
200 000,00
 
200 000,00
 
200 000,00
 
200 000,00
 

 
 
 
Керівник установи - головного
розпорядника коштів                                                             _____________________                                         ____________________
                                                                                                                  П.І.П                                                                          (підпис)
 
Відповідальний виконавець
Програми                                                                                 _____________________                                          ____________________
                                                                                                                  П.І.П                                                                           (підпис)