ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

V

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

14

Дата реєстрації:

02.02.2021

Проголосовано:

04.02.2021 12:40:34

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 14

Текст:





БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

V сесія   VIІІ  скликання

 

від 04 лютого 2021 р.                  м. Броди                            № Проєкт



Про перейменування та затвердження статуту Комунального некомерційного підприємства «Бродівська центральна районна лікарня» Бродівської районної ради Львівської області у новій редакції

 

Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», частин 4, 5 статті 57 Господарського кодексу України, статті 18 Основ законодавства України про охорону здоров'я, з метою приведення статуту закладу охорони здоров'я комунальної власності Бродівської міської територіальної громади у відповідність до вимог чинного законодавства України, міська рада –



ВИРІШИЛА:




  1. Перейменувати  комунальне некомерційне підприємство «Бродівська центральна районна лікарня» Бродівської районної ради Львівської області в комунальне некомерційне підприємство «Бродівська лікарня» Бродівської міської ради Львівської області».

  2. Встановити, що комунальне некомерційне підприємство «Бродівська міська лікарня» Бродівської міської ради» є правонаступником всіх майнових і не майнових прав і обов’язків комунального некомерційного підприємства «Бродівська центральна районна лікарня» Бродівської районної ради». 

  3. Затвердити статут Комунального некомерційного підприємства «Бродівська лікарня» Бродівської міської ради» у новій редакції.

  4. Доручити тимчасово виконуючому обов’язки директора КНП «Бродівська міська лікарня» (І.Матійчук) здійснити заходи з державної реєстрації статуту відповідно до вимог чинного законодавства України.

  5. Доручити виконкому Бродівської міської ради провести фінансово-господарський аудит підприємства.

  6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з гуманітарних питань (голова – О. Прокопець) та з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою та екології. (М.Тивонюк).



 

 



Міський голова                                        Анатолій Белей    

     





ДОДАТОК

Затверджено Рішенням  № ____  

від 04 лютого 2021 року     





     

 

     

      



СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА

« БРОДІВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА  ЛІКАРНЯ»

БРОДІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

      (нова редакція)



      

      

      І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

      

     1.1. Цей Статут розроблений відповідно до Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, законодавства України про Основи охорону здоров’я», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україна»,  інших актів законодавства  та є установчим документом, який визначає та регулює правовий статус, управління та діяльність комунального некомерційного підприємства «Бродівська центральна лікарня» Бродівської міської ради Львівської області.

     1.2.  Комунальне некомерційне підприємство «Бродівська центральна лікарня» Бродівської міської ради Львівської області (далі – Підприємство) є комунальним  некомерційним унітарним підприємством, заснованим на комунальній власності Бродівської міської територіальної громади, та  відноситься до сфери управління Бродівської міської ради Львівської області.

     1.3. Підприємство є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом охорони здоров’я, що здійснює медичне обслуговування, зокрема надає медичні послуги  первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги будь-яким особам, іншу діяльність у сфері охорони здоров’я, а також здійснює заходи у сфері громадського здоров’я та профілактики захворювань, в порядку та на умовах, встановлених законодавством України та цим Статутом.

     1.4. Засновником та власником Підприємства є Бродівська міська територіальна громада в особі Бродівської міської ради Львівської області (далі – Засновник/Власник). Підприємство є  підпорядкованим, підзвітним та підконтрольним Засновнику.

     1.5. Уповноваженим органом управління Підприємством є виконавчий комітет Бродівської міської ради (далі - Виконавчий комітет), а також Бродівський міський голова (далі - Міський голова), які здійснюють повноваження щодо управління Підприємством від імені Власника (Засновника) у межах та в порядку, визначених законодавством та цим Статутом (надалі – Уповноважений орган управління/Орган управління). 

     1.6.  Підприємство створене внаслідок реорганізації Бродівської центральної районної лікарні шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство «Бродівська центральна районна лікарня Бродівської районної ради Львівської області» згідно  рішення Бродівської районної ради Львівської області від 21.06.2018 року № 630.

     Підприємство є правонаступником усього майна, грошових коштів, всіх прав та обов’язків Бродівської центральної районної лікарні.

     1.7. Відповідно до рішення Бродівської міської ради Львівської області від 24 грудня 2020р. № 36 права власності та засновника Підприємства перейшли до Бродівської міської ради Львівської області.

     1.8. Підприємство у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, іншими актами законодавства, рішеннями Засновника та цим Статутом.

     

      ІІ.НАЙМЕНУВАННЯ ТА МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ

      

     2.1.  Найменування Підприємства:

     2.1.1. Повне найменування Підприємства українською мовою: Комунальне некомерційне підприємство «Бродівська центральна міська  лікарня» Бродівської міської ради Львівської області.

     2.1.2. Скорочене найменування українською мовою: КНП «Бродівська центральна міська лікарня», Бродівська ЦМЛ.

     2.1.3.  Повне найменування англійською мовою: Communal Noncommercial Enterprise «Brody  Central City Hospital»  of  Brody City Council.

     2.1.4.  Скорочене найменування англійською мовою: CNE ««Brody Central City Hospital», Brody  Central City Hospital .

     2.2.  Місцезнаходження Підприємства: 80600, Україна, Львiвська область, м.Броди, вул. Юридика 22.

      

     ІІІ. МЕТА І ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ

     

     3.1. Основною метою створення Підприємства є здійснення медичного обслуговування, зокрема надання медичних послуг, а також здійснення заходів з профілактики захворювань населення та підтримки громадського здоров'я, здійснення іншої діяльності у сфері охорони здоров’я в порядку та на умовах, встановлених законодавством України та цим Статутом.

     3.2. Відповідно до поставленої мети предметом діяльності Підприємства є (можуть бути):

     3.2.1. здійснення медичної практики;

     3.2.2.  надання послуг первинної та вторинної (спеціалізованої) амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги, інших видів медичної допомоги;

     3.2.3. діяльність лікарняних закладів;

     3.2.4. загальна та спеціалізована медична практика;

     3.2.5. проведення лабораторних медичних обстежень та досліджень (медична діагностика);

     3.2.6. надання послуг з паліативної медичної допомоги;

     3.2.7. проведення профілактичних щеплень;

     3.2.8. організація та проведення попередніх і періодичних профілактичних медичних оглядів, інших медичних оглядів, в тому числі на платній основі;

     3.2.9. реабілітація у сфері охорони здоров’я;

     3.2.10. інша діяльність у сфері охорони здоров’я;

     3.2.11. придбання, зберігання, перевезення, використання, знищення, реалізація (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, наркотичних засобів (списку 1 таблиці ІІ та списку 1 таблиці ІІІ), психотропних речовин (списку 2 таблиці ІІ та списку 2 таблиці ІІІ) і прекурсорів (списку1 таблиці ІV та списку 2 таблиці ІV), включених до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України;

     3.2.12. зберігання, перевезення, придбання, реалізація (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення отруйних та сильнодіючих речовин (засобів) згідно з вимогами чинного законодавства України; 

     3.2.13. консультації щодо профілактики, діагностики, лікування хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів, а також щодо ведення здорового способу життя;

     3.2.14. проведення експертизи тимчасової непрацездатності з видачою документів, що посвідчують тимчасову непрацездатність; 

     3.2.15. направлення на МСЕК осіб зі стійкою втратою працездатності;

     3.2.16. взаємодія з суб’єктами надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, інших видів медичної допомоги  з метою своєчасного діагностування та забезпечення дієвого лікування хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів з урахуванням особливостей стану здоров’я пацієнта;

     3.2.17. організація відбору та спрямування хворих на консультацію та лікування до закладів охорони здоров’я та установ, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, а також відбору хворих на санаторно-курортне лікування та реабілітацію у визначеному законодавством порядку;

     3.2.18. упровадження нових форм та методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації захворювань та станів;

     3.2.19. організація стаціонарозамінних форм надання медичної допомоги;

     3.2.20. планування, організація проведення профілактичних оглядів та диспансеризації населення, здійснення профілактичних заходів, у тому числі безперервне відстеження стану здоров’я пацієнта з метою своєчасної профілактики, діагностики та забезпечення дієвого лікування хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів у передбачених випадках;

     3.2.21. участь у проведенні інформаційної та освітньо-роз’яснювальної роботи серед населення щодо формування здорового способу життя;

     3.2.22. здійснення заходів у сфері громадського здоров’я;

     3.2.23. здійснення освітніх, навчальних, інформаційно-роз’яснювальних заходів у сфері охорони здоров’я, в тому числі на платній основі у встановлених випадках;

     3.2.24. надання соціальних послуг;

     3.2.25. надання послуг з розміщення осіб з харчуванням чи без такого;

     3.2.26. участь у виконанні чи виконання заходів місцевих чи державних програм, в тому числі бюджетних, у сфері охорони здоров’я;  

     3.2.27. участь у державних та місцевих програмах щодо організації пільгового забезпечення лікарськими засобами населення у визначеному законодавством порядку та відповідно до фінансового бюджетного забезпечення галузі охорони здоров’я; 

     3.2.28. участь у державних та місцевих програмах щодо скринінгових обстежень, профілактики, діагностики та лікування окремих захворювань у порядку, визначеному відповідними програмами та законодавством;

     3.2.29. участь у визначенні проблемних питань надання медичної допомоги та шляхів їх вирішення;

     3.2.30. надання рекомендацій органам місцевого самоврядування щодо розробки планів розвитку медичного обслуговування, програм у сфері охорони здоров’я;

     3.2.31. визначення потреби Підприємства, його структурних підрозділів та населення у лікарських засобах, виробах медичного призначення, медичному обладнанні та транспортних засобах для забезпечення населення доступною, своєчасною та якісною медичною допомогою;

     3.2.32. моніторинг забезпечення та раціональне використання лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання та транспортних засобів;

     3.2.33. участь у здійсненні підготовки, стажування, перепідготовки та підвищення кваліфікації та професійного розвитку працівників  Підприємства відповідно до законодавства;

     3.2.34. організація діяльності, пов’язаної з обігом відповідних рецептурних бланків спеціального взірця для препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

     3.2.35. залучення медичних та немедичних спеціалістів інших закладів охорони здоров’я для надання медичних послуг, в тому числі фізичних осіб-підприємців, згідно законодавства;

     3.2.36. надання послуг у сфері  професійного розвитку медичних працівників, в тому числі на платній основі, згідно законодавства;

     3.2.37. закупівля, зберігання та використання ресурсів, необхідних для надання медичних послуг, зокрема лікарських засобів (у т.ч. наркотичних засобів та прекурсорів), обладнання та інвентарю;

     3.2.38. координація діяльності лікарів із надання  медичної первинної та спеціалізованої (амбулаторної та стаціонарної) допомоги з іншими суб’єктами надання медичної допомоги, зокрема закладами вторинної та третинної медичної допомоги, санаторіїв, а також з іншими службами, що опікуються добробутом населення, зокрема соціальними службами, та правоохоронними органами;

     3.2.39. надання платних послуг медичного обслуговування (медичних послуг)  відповідно до законодавства;

     3.2.40. надання будь-яких послуг, пов’язаних з наданням медичної допомоги, іншим суб’єктам господарювання, в  тому числі на платній основі;

     3.2.41. надання елементів паліативної допомоги пацієнтам на останніх стадіях перебігу невиліковних захворювань, яка включає комплекс заходів, спрямованих на полегшення фізичних та емоційних страждань пацієнтів, моральну підтримку членів їх сімей;  

     3.2.42. надання послуг у сфері підготовки фахівців та спеціалістів шляхом надання бази для навчання чи проходження практики студентів закладів вищої медичної освіти, інших навчальних закладів  на підставі укладених договорів, в тому числі на платній основі;

     3.2.43. надання медичних послуг через страхові компанії;

     3.2.44. надання медичних послуг застрахованим особам шляхом укладання договорів з страхувальниками;

     3.2.45. надання медичних послуг іноземцям; 

     3.2.46. залучення до консультації чи надання медичної допомоги  хворим висококваліфікованих спеціалістів з інших закладів охорони здоров’я чи ФОП, в тому числі навчальних та науково-дослідних закладів;

     3.2.47. надання чи виконання, в тому числі на платній основі, інших послуг/робіт (надання в оренду майна, консультаційні та інформаційні послуги, харчування тощо), які Підприємство може надати іншим юридичним чи фізичним особам в силу свого ресурсного чи/та професійного (кадрового) забезпечення;

     3.2.48. здійснення зовнішньоекономічної діяльності згідно законодавства;

     3.2.49.  здійснення іншої, не забороненої законодавством діяльності, необхідної для належного забезпечення діяльності та розвитку Підприємства,  підвищення якості лікувально-діагностичного процесу, управління ресурсами, розвитку та підвищення якості кадрового потенціалу Підприємства, соціально-економічного розвитку та підтримки Підприємства та його працівників;

     3.2.50. діяльність з надання послуг харчування пацієнтів та/чи відвідувачів Підприємства;

     3.2.51. інші функції та види діяльності, що випливають із покладених на Підприємство завдань, чи необхідних для досягнення мети Підприємства.

     3.3. Підприємство може створювати аптеку чи аптечний пункт.

     3.4. Підприємство здійснює будь-яку діяльність та заходи, спрямовані на матеріально-технічний і соціально-економічний розвиток Підприємства, забезпечення мети (цілей, завдань) Підприємства.

     3.5. Підприємство може бути клінічною базою закладів медичної освіти, закладів післядипломної освіти згідно законодавства. 

     3.6. Підприємство  надає медичні послуги на підставі ліцензії на медичну практику. Якщо для провадження певних видів діяльності, передбачених Статутом, потрібний спеціальний дозвіл, Підприємство отримує його в порядку, визначеному законодавством України. 

     3.7. Підприємство має право здійснювати інші види діяльності, що не передбачені у цьому Статуті, але не заборонені  законодавством України. 

     3.8. Підприємство  здійснює обробку персональних даних, в тому числі чутливих, з метою  забезпечення здійснення своєї статутної діяльності, зокрема, але не виключно, для реалізації відносин щодо надання медичної допомоги (послуг) та іншої діяльності у сфері охорони здоров’я, реалізації трудових відносин, адміністративно - правових, податкових відносин, відносин соціального та пенсійного страхування, бюджетних відносин, відносин у сфері бухгалтерського обліку, відносин у сфері управління людськими ресурсами, фіксування оперативної роботи відповідно до законодавства про охорону здоров'я, цивільного, господарського, бюджетного, податкового та інших галузей законодавства.

      

      IV. ПРАВОВИЙ СТАТУС, ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА

      

     4.1. Підприємство є юридичною особою. 

     4.2. За організаційно-правовою формою Підприємство є комунальним підприємством. 

     4.3. За видом Підприємство є комунальним унітарним некомерційним підприємством.

     4.4. Підприємство має самостійний баланс, рахунки в Державній казначейській службі, установах банків.

     4.5. Підприємство має круглу печатку зі своїм найменуванням, інші печатки та штампи, а також бланки з власними реквізитами.

     4.6. Підприємство має право укладати угоди (договори), здійснювати інші правочини, набувати майнових та особистих немайнових прав, нести обов’язки, бути стороною та особою, яка бере участь у справі, що розглядається в судах України, міжнародних та третейських судах.

     4.7. Підприємство користується закріпленим за ним комунальним майном, що є власністю Бродівської міської територіальної громади, на праві  оперативного управління. На це майно не може бути звернено стягнення на вимогу кредиторів Підприємства.

     4.8. Підприємство є неприбутковим підприємством (організацією). 

     Підприємство провадить господарську некомерційну діяльність, спрямовану на медичне обслуговування, збереження і зміцнення здоров’я населення, досягання медичних,  соціальних та інших результатів  у сфері охорони здоров’я без мети одержання прибутку.

      Забороняється розподіл отриманих доходів (прибутків) Підприємства або їх частини серед засновників (учасників), працівників Підприємства (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

     Доходи (прибутки) Підприємства використовуються виключно для фінансування видатків на утримання Підприємства, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених Статутом.

     4.9. Підприємство здійснює діяльність відповідно до фінансового документа (фінансового плану, іншого фінансово документа), затвердженого у порядку, встановленому законодавством, цим Статутом чи рішенням Засновника. 

     4.10. Збитки, завдані Підприємству внаслідок виконання рішень органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, які було визнано судом неконституційними або недійсними, підлягають відшкодуванню зазначеними органами добровільно або за рішенням суду.

     4.11. Для здійснення господарської діяльності Підприємство залучає і використовує матеріально-технічні, фінансові, трудові та інші види ресурсів, використання яких не заборонено законодавством.

     4.12. Підприємство за погодженням Органу управління визначає свою організаційну структуру, чисельність працівників та штатний розпис, вносить до них зміни.

     4.13. Підприємство надає платні послуги (роботи), в тому числі медичні послуги згідно законодавства. 

     4.14. Підприємство самостійно визначає перелік платних послуг, визначає ціну (тариф) платних послуг, в тому числі медичних, відповідно до законодавства та погоджує їх із виконавчим комітетом Бродівської міської ради. Перелік та вартість платних послуг оприлюднюється на офіційному сайті Підприємства чи сайті Засновника, місцевих ЗМІ. 

     4.15. Підприємство самостійно укладає договори про медичне обслуговування населення з відповідними розпорядниками бюджетних коштів, в тому числі за програмою медичних гарантій.

     4.16. Підприємство може бути одержувачем (розпорядником) бюджетних коштів. 

     4.17. Підприємство приймає участь у виконанні бюджетних та інших програм у сфері охорони здоров’я.

     4.18. Підприємство має право:

     4.18.1. Звертатися у порядку, передбаченому законодавством, до центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, із зверненнями (заявами, клопотаннями тощо), в тому числі для отримання інформації та матеріалів, необхідних для виконання покладених на Підприємство завдань. 

     4.18.2. Самостійно взаємодіяти з органами державної влади чи місцевого самоврядування, іншими юридичними чи фізичними особами з будь-яких питань діяльності Підприємства, якщо інше не передбачено законодавством, цим Статутом, рішеннями Засновника.

     4.18.3.  Самостійно планувати, організовувати і здійснювати свою статутну діяльність, визначати основні напрямки свого розвитку відповідно до своїх завдань і цілей, у тому числі спрямовувати отримані від господарської діяльності кошти на утримання Підприємства та його матеріально-технічне забезпечення та розвиток, соціально-економічний розвиток, інші напрями, передбачені Статутом.

     4.18.4. Укладати договори з іншими юридичними особами незалежно від форм власності, організаційно-правової форми та підпорядкування, а також фізичними особами відповідно до законодавства, співпрацювати з іноземними організаціями відповідно до законодавства.

     4.18.5. Самостійно визначати напрямки використання грошових коштів у порядку, визначеному чинним законодавством України та цим Статутом.

     4.18.6. Самостійно здійснювати розподіл фінансових і майнових ресурсів між своїми підрозділами.

     4.18.7. Організовувати свою діяльність щодо забезпечення виконання договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, інших договорів про медичне обслуговування, бюджетних програм у сфері охорони здоров’я.

     4.18.8. Здійснювати  будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонт основних фондів у визначеному законодавством порядку. 

     4.18.9.  Залучати юридичних та фізичних осіб для реалізації своїх статутних завдань у визначеному законодавством порядку.

     4.18.10.  Співпрацювати з іншими закладами охорони здоров’я, науковими установами та фізичними особами-підприємцями з питань, що належать до компетенції Підприємства.

     4.18.11.  Надавати консультативну допомогу з питань, що належать до його компетенції, спеціалістам інших закладів охорони здоров’я та фізичним особам-підприємцям за їх запитом.

     4.18.12.  Створювати відокремлені підрозділи (філії, представництва) відповідно до законодавства та цього Статуту.

     4.18.13.   Надавати платні медичні послуги, а також самостійно визначати ціну (тариф) на ці послуги, якщо це не суперечить законодавству та Статуту. 

     4.18.14. Надавати у платне (а у передбачених випадках безоплатне)  користування іншим юридичним та фізичним особам нерухоме та рухоме майно, закріплене Засновником за Підприємством,  згідно законодавства, цього Статуту, попередньо погодивши із Засновником.

     Підприємство виступає орендодавцем комунального майна у порядку та у випадках, передбачених законодавством.

     4.18.15. Отримувати у платне чи безоплатне користування, в тому числі за договорами оренди, позички тощо, а також в оперативне управління, від інших юридичних чи фізичних осіб  нерухоме та рухоме майно, необхідне для здійснення Підприємством статутної діяльності.

     4.18.16. Створювати чи вступати в об’єднання підприємств, бути учасником (засновником) інших юридичних осіб у порядку, встановленому законодавством, цим Статутом, рішеннями Засновника чи уповноваженого органу управління.

     4.18.17. Здійснювати інші права, що не суперечать чинному законодавству. 

     4.19. Обов’язки Підприємства:

     4.19.1. Керуватись у своїй діяльності Конституцією України, законами України, іншими актами законодавства, цим Статутом та рішеннями Засновника.

     4.19.2.  Створювати для працівників Підприємства належні та безпечні умови для високопродуктивної праці, забезпечувати додержання чинного законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування.

     4.19.3. Здійснювати бухгалтерський облік, вести фінансову та статистичну звітність, відповідно до вимог чинного законодавства України.

     4.19.4. Надавати первинну, спеціалізовану (амбулаторну та стаціонарну), паліативну  медичну допомогу та інші медичні послуги у визначеному законодавством порядку відповідно до державних соціальних і галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, за видами, які передбачені ліцензією на медичну практику.

     4.19.5. Забезпечувати дотримання прав пацієнтів та їхніх законних представників згідно вимог законодавства.

     4.19.6. Забезпечувати цільове використання коштів та закріпленого за Підприємством майна.

     4.19.7.  Акумулювати власні надходження та витрачати їх з метою забезпечення діяльності та розвитку Підприємства відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту.

     4.19.8.  Забезпечувати своєчасну сплату податкових та інших обов’язкових платежів з урахуванням своєї статутної діяльності та відповідно до чинного законодавства України.

     4.19.9.  Розробляти та реалізовувати кадрову політику, контролювати професійний розвиток та підвищення кваліфікації  працівників згідно законодавства.

     4.19.10.  Знаходити можливості матеріального зацікавлення кожного працівника як у результатах особистої праці, так і у загальних підсумках діяльності.

     4.19.11. Дотримуватися норм і вимог з охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів і забезпечення екологічної безпеки.

     4.19.12.  Провадити оперативну діяльність з матеріально-технічного забезпечення роботи Підприємства.

     4.19.13.  Дотримуватись в діяльності затверджених  стандартів у сфері охорони здоров’я України.

     4.19.14. Дотримуватися законодавства у сфері захисту персональних даних та лікарської таємниці.

      

      V. УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ ТА ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ

      

     5.1.   Управління Підприємством здійснюється відповідно до законодавства та  цього Статуту на основі поєднання прав Засновника (Власника) щодо господарського використання комунального майна, повноважень  Виконавчого комітету та Міського голови, керівника Підприємства, а також участі в управлінні трудового колективу.

     5.2. Засновник: 

     5.2.1. Приймає рішення про реорганізацію та ліквідацію Підприємства, призначає комісію з припинення, затверджує передавальний акт, розподільчий чи ліквідаційний баланс.

     5.2.2.  Затверджує статут Підприємства, вносить до нього зміни.

     5.2.3.  Приймає рішення про формування, склад, зміну розміру статутного капіталу Підприємства.

     5.2.4. Визначає головні напрямки діяльності Підприємства, заслуховує у разі необхідності звіти про їх виконання.

     5.2.5. Погоджує Підприємству кредитні договори та договори застави. 

     5.2.6. Погоджує договори про спільну діяльність, стороною яких є Підприємство, за якими використовується нерухоме майно комунальної власності територіальної громади, що перебуває в оперативному управлінні Підприємства. 

     5.2.7.  Приймає рішення про створення наглядової ради Підприємства, визначає її повноваження та затверджує її склад.

     5.2.8. Приймає рішення про створення спостережної ради відповідно до законодавства, цього Статуту.

     5.2.9. Приймає рішення про відчуження нерухомого майна комунальної власності  територіальної громади, що перебуває в оперативному управлінні Підприємства.

     5.2.10. Здійснює інші повноваження, віднесені законодавством до компетенції засновника підприємства чи міської ради.

     5.2.11.  Приймає рішення про делегування певних повноважень уповноваженому органу управління (уповноваженим органам), окрім тих, що відносяться до виключної компетенції міської ради. 

     5.3.  Виконавчий комітет (Орган управління):

     5.3.1. Здійснює управління Підприємством відповідно до законодавства та цього Статуту.

     5.3.2. Здійснює контроль за ефективністю використання майна, що є власністю територіальної громади та закріплене за Підприємством на праві оперативного управління.

     5.3.3.  Затверджує фінансовий план (кошторис) чи інший фінансовий документ Підприємства, вносить до них зміни, затверджує звіти про їх виконання, контролює виконання фінансового документа.

     5.3.4. Затверджує у разі необхідності плани роботи та звіти Підприємства, передбачені законодавством.

     5.3.5. Погоджує питання створення чи ліквідації відокремлених підрозділів  (філій, представництв) Підприємства. 

     5.3.6. Приймає рішення, пов’язані із внесення змін до відомостей про Підприємство, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у випадках, передбачених законодавством чи цим Статутом, окрім питань, віднесених до виключної компетенції Засновника. 

     5.3.7. Погоджує Положення про преміювання, Положення про порядок доплат і надбавок до посадових окладів працівників Підприємства.

     5.3.8. Погоджує надання у платне (а у передбачених випадках безоплатне)  користування іншим юридичним та фізичним особам нерухомого майна.

     5.3.9. Визначає  умови оплати праці та матеріального забезпечення керівника Підприємства.

     5.3.10. Приймає рішення про проведення конкурсу на вакантну посаду керівника Підприємства, формує конкурсну комісію, організовує її роботу.

     5.3.11. Погоджує  договори чи правочини Підприємства у випадках, передбачених законодавством, цим Статутом. 

     5.3.12.  Погоджує рішення (дії) керівника Підприємства у випадках, передбачених законодавством, цим Статутом.

     5.3.13. Приймає рішення про делегування окремих повноважень Міському голові, Керівнику Підприємства чи іншим виконавчим органам міської ради, окрім тих, які відносяться до його виключної компетенції.

     5.3.14.  Здійснює інші повноваження, якими згідно законодавства чи рішень Засновника наділений уповноважений орган управління комунальним підприємством, окрім повноважень, що відносяться до виключної компетенції Засновника.

     5.4. Міський голова: 

     5.4.1. Призначає та звільняє керівника Підприємства у встановленому законодавством порядку, укладає і розриває у передбачених випадках трудовий договір (контракт) з керівником Підприємства, вносить до нього зміни.

     5.4.2. Здійснює контроль за виконанням контракту з боку керівника Підприємства.

     5.4.3. Вживає щодо керівника Підприємства заходи заохочення та притягає його до дисциплінарної відповідальності згідно порядку, визначеного чинним трудовим законодавством.

     5.4.4. Погоджує організаційну структуру Підприємства, граничну чисельність працівників, штатний розпис, умови оплати праці.

     5.4.5. Погоджує питання преміювання керівнику Підприємства, приймає інші рішення з питань оплати праці та матеріального забезпечення керівника Підприємства (встановлення надбавок і доплат до посадового окладу, інших виплат, надання матеріальної допомоги тощо), а також з інших питань регулювання трудових відносин з керівником, якщо інше не передбачено законодавством чи рішеннями Засновника.

     5.4.6. Погоджує питання відпусток, відрядження керівнику Підприємства.

     5.4.7. Покладає виконання обов’язків керівника Підприємства (призначає виконувача обов’язків директора) у випадках, передбачених законодавством, цим Статутом.

     5.4.8. Здійснює інші повноваження згідно законодавства, цього Статуту та рішень Засновника.

     5.5.  Наглядова рада Підприємства (у разі її утворення) контролює та спрямовує діяльність керівника Підприємства. Порядок утворення Наглядової ради, організація діяльності та ліквідації наглядової ради, порядок призначення членів наглядової ради затверджується рішенням Засновника.

     5.6.  Поточне керівництво (оперативне управління) Підприємством здійснює керівник Підприємства – Директор, який призначається на посаду і звільняється з неї Міським головою на конкурсній основі відповідно до порядку, визначеного чинним законодавством. Директор  має відповідати єдиним кваліфікаційним вимогам згідно законодавства. 

         Строк найму, права, обов’язки і відповідальність Директора, умови його матеріального забезпечення, інші умови найму визначаються трудовим договором (контрактом) з дотриманням вимог чинного законодавства.

     5.7. Директор Підприємства:

     5.7.1. Діє без довіреності від імені Підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших органах, у відносинах з іншими юридичними та фізичними особами, підписує від його імені документи та видає довіреності і делегує право підпису документів іншим посадовим особам Підприємства, укладає від імені Підприємства договори, вчиняє інші правочини, відкриває в органах Державної казначейської служби України та установах банків поточні та інші рахунки, представляє Підприємство в судах (на засадах самопредставництва).

     5.7.2. Самостійно вирішує усі питання діяльності Підприємства за винятком тих, що віднесені законодавством та цим Статутом до компетенції Засновника, Виконавчого комітету чи Міського голови.

     5.7.3. Організовує роботу Підприємства щодо виконання договорів про медичне обслуговування населення та надання медичних послуг згідно з вимогами законодавства.

     5.7.4. Несе відповідальність за формування та виконання фінансового плану і плану розвитку Підприємства, результати його господарської діяльності, виконання показників ефективності діяльності Підприємства, якість послуг, що надаються Підприємством, використання наданого Підприємству на праві оперативного управління майна власності територіальної громади і доходу згідно з вимогами законодавства, цього Статуту та укладених Підприємством договорів.

     5.7.5. Користується правом розпорядження майном та коштами Підприємства відповідно до законодавства та цього Статуту. Забезпечує ефективне використання і збереження закріпленого за Підприємством на праві оперативного управління майна. 

     5.7.6. У межах своєї компетенції видає накази та приймає (затверджує) інші нормативні акти Підприємства (положення, інструкції, порядки тощо), дає вказівки, обов’язкові для всіх підрозділів та працівників Підприємства.

     5.7.7. Забезпечує контроль за веденням та зберіганням медичної та іншої документації.

     5.7.8. У строки і в порядку, встановлені законодавством, повідомляє відповідні органи про будь-які зміни в даних про Підприємство, внесення яких є обов’язковим до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

     5.7.9. На вимогу Засновника чи уповноваженого органу управління надає фінансову та іншу звітність Підприємства, інформацію про рух основних засобів, оренду майна, наявність вільних площ, придатних для надання в оренду тощо.

     5.7.10. Приймає на роботу та звільняє усіх працівників Підприємства (укладає та розриває трудові договори), застосовує до працівників заходи заохочення та притягає до дисциплінарної відповідальності, а також приймає інші, передбачені законодавством про працю, рішення роботодавця в сфері трудових відносин. Забезпечує раціональний добір кадрів, контролює дотримання працівниками правил внутрішнього трудового розпорядку. Створює умови для підвищення фахового і кваліфікаційного рівня працівників згідно із затвердженим в установленому порядку штатним розписом.

     Заступники директора Підприємства, головний бухгалтер Підприємства призначаються на посаду і звільняються з посади директором Підприємства в порядку, передбаченому законодавством України за погодженням Органу управління.)

     5.7.11. Забезпечує проведення колективних переговорів, укладає від імені власника (сторони роботодавця) колективний договір у Підприємстві в порядку, визначеному законодавством.

     5.7.12. Призначає на посаду своїх заступників (включаючи медичного директора) і головного бухгалтера Підприємства, здійснює розподіл функціональних (посадових) обов’язків між заступниками.

     5.7.13.  Забезпечує контроль за дотриманням на Підприємстві вимог законодавства про охорону праці, санітарно-гігієнічних та протипожежних норм і правил, створення належних умов праці.

     5.7.14. Вживає заходи для своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати, а також передбачених законодавством податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

     5.7.15. Несе відповідальність за збитки, яких Підприємство зазнало з вини керівника Підприємства в порядку, визначеному законодавством.

     5.7.16. Затверджує організаційну структуру Підприємства, положення про структурні підрозділи Підприємства. Затверджує посадові інструкції працівників.

     5.7.17. Затверджує плани роботи Підприємства та його структурних підрозділів, організовує контроль за їх виконанням.

     5.7.18. Затверджує режим роботи Підприємства та його структурних підрозділів, організовує контроль за їх дотриманням.

     5.7.19. Визначає чисельність та штат працівників Підприємства, затверджує штатний розпис Підприємства, вносить до нього зміни відповідно до Статуту.

     5.7.20. Затверджує положення, порядки, інструкції та інші локальні нормативні акти Підприємства, що мають системний характер, зокрема (але не виключно), відповідно до Статуту:

     - положення про преміювання працівників за підсумками роботи Підприємства;

     - порядок надходження і використання коштів, отриманих як благодійні внески, гранти та дарунки;

     - порядок приймання, зберігання, відпуску та обліку лікарських засобів та медичних виробі;

     - положення про платні послуги.

     5.7.21. Укладає договір оренди нерухомого та рухомого майна Підприємства, що відноситься до комунальної власності територіальної громади та закріплене за Підприємством на праві оперативного управління, у випадках та в порядку, передбачених законодавством. 

     5.7.22. Визначає перелік платних послуг, які надає Підприємство, в тому числі медичних, визначає їх ціну, якщо інше не передбачено законодавством, цим Статутом чи рішенням Засновника.

     5.7.23. Вирішує інші питання, віднесені до компетенції керівника  Підприємства згідно із законодавством, цим Статутом та контрактом. 

     5.8. Директор Підприємства та головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність обліку та статистичної звітності у встановленому законодавством порядку.

     5.9. У разі тимчасової відсутності Директора  Підприємства або неможливості виконувати свої повноваження з певних причин (відпустка, відрядження, тимчасова непрацездатність тощо) його обов’язки виконує заступник Директора  згідно з розподілом функціональних (посадових) обов’язків або інший працівник Підприємства  згідно наказу Директора Підприємства.

     5.10. У випадку неможливості покладання виконання обов’язків керівника Підприємства згідно наказу Директора, а також у разі виникнення вакантної посади Директора  Підприємства виконувач обов’язків керівника Підприємства призначається за розпорядженням Міського голови.

     5.11. Директор  періодично звітує про діяльність Підприємства на сесії Засновника на його вимогу. 

     5.12. На Підприємстві за рішенням Засновника, відповідно до чинного законодавства, може створюватися Спостережна рада, яка розглядає питання щодо дотримання прав та забезпечення безпеки пацієнтів, додержання вимог законодавства при здійсненні медичного обслуговування населення закладом охорони здоров’я, фінансово-господарської діяльності закладу охорони здоров’я.

     5.13. Порядок утворення Спостережної ради, організація діяльності та ліквідації Спостережної ради, порядок призначення членів Спостережної ради затверджується рішенням Засновника відповідно до вимог чинного законодавства.

     5.14. На Підприємстві з метою сприяння його діяльності може  утворюватися опікунська рада, до складу якої (за їхньою згодою) можуть включатися благодійники, представники громадськості та громадських об’єднань, благодійних, релігійних організацій, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, волонтери та інші. Рішення про створення опікунської ради при Підприємстві та положення про неї, а також склад затверджуються наказом Директора Підприємства.

      

      VI. СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ. МАЙНО ТА ФІНАНСУВАННЯ

      

     6.1.   Майно Підприємства є комунальною власністю Бродівської міської територіальної громади і закріплюється за ним на праві оперативного управління. 

     6.2. Майно Підприємства становлять необоротні та оборотні активи, основні засоби та грошові кошти, а також інші цінності, передані йому Засновником чи Органом управління, вартість яких відображається у самостійному балансі Підприємства.

     6.3.     Підприємство володіє та користується, а також у встановлених межах розпоряджається зазначеним майном відповідно до законодавства та цього Статуту.

     Виключно за згодою (погодженням) Засновника або Органу управління Підприємство може: відчужувати закріплене за ним майно комунальної власності міської територіальної громади, здавати його в оренду або в безоплатне користування (позичку), передавати у заставу нерухоме майно, обладнання, інвентар та інші цінності, а також списувати з балансу основні засоби в установленому порядку.

     6.4. Підприємство має право отримувати у платне чи безоплатне користування нерухоме та рухоме майно від інших юридичних осіб, фізичних осіб, в тому числі на праві оперативного управління.

     6.5. Усі питання, які стосуються відмови від права на земельну ділянку, що знаходиться на балансі Підприємства або її відчуження, вирішуються виключно Засновником.

     6.6. Джерелами формування майна та коштів Підприємства є:

     6.6.1. Комунальне майно, передане Підприємству відповідно до рішення Засновника чи Органу управління;

     6.6.2. Бюджетні кошти ( в тому числі кошти державного та місцевого бюджетів, що отримує Підприємство на відповідній підставі);

     6.6.3. Власні надходження Підприємства: кошти та інше майно, одержані від реалізації продукції (робіт, послуг), кошти від надання в оренду майна, закріпленого на праві оперативного управління; 

     6.6.4. Цільові кошти.

     6.6.5. Кредити банків.

     6.6.6. Майно, придбане у інших юридичних або фізичних осіб.

     6.6.7. Майно, передане Підприємству в оперативне управління іншими суб’єктами.

     6.6.8. Майно та кошти, що надходить безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних благодійних внесків, пожертвувань юридичних і фізичних осіб, гуманітарної допомоги; 

     6.6.9. Кошти та майно, отримані Підприємством в рамках участі у виконанні програм соціально-економічного розвитку, програм у сфері охорони здоров’я, програм підтримки закладів охорони здоров’я чи комунальних підприємств, інших бюджетних програм;

     6.6.10. Кошти та майно, отримані Підприємством за договорами про медичне обслуговування населення в рамках програми медичних гарантій;

     6.6.11. Кошти та майно, отримані Підприємством від інших надавачів медичних послуг в рамках програми медичних гарантій за договорами субпідряду;

     6.6.12.  Кошти та майно, отримані Підприємством за іншими договорами про медичне обслуговування населення;

     6.6.13. Надходження від страхових компаній;

     6.6.14. Майно та кошти, отримані з інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

     6.6.15. Інші джерела, не заборонені законодавством України.

     6.7. Вилучення майна у Підприємства може мати місце лише у випадках, передбачених чинним законодавством України, та здійснюється за рішенням Засновника.

     6.8.  Підприємство є одержувачем бюджетних коштів у межах, затверджених бюджетних асигнувань.

     6.9. Статутний капітал Підприємства  створюється (формується)  та визначається його розмір за  рішенням Засновника.

     6.10.  Підприємство може одержувати кредити для виконання статутних завдань під гарантію Засновника.

     6.11.  Підприємство має право отримувати плату за надання послуг, виконання робіт, залучати матеріальні та фінансові ресурси, отримувати гранти, дарунки та благодійні внески в порядку, визначеному законодавством, цим Статутом.

     6.12. Підприємство має право надавати в оренду майно, закріплене за ним на праві оперативного управління, юридичним та фізичним особами відповідно до чинного законодавства України, рішень Засновника та цього Статуту.

     6.13. Підприємство відповідає за своїми зобов’язаннями лише коштами, що перебувають у його розпорядженні.

     6.14.  Доходи (прибутки) Підприємства використовується виключно для фінансування видатків на утримання Підприємства, реалізації його мети (цілей, завдань), в тому числі створення умов і забезпечення статутної діяльності Підприємства, матеріально-технічний і соціально-економічний розвиток Підприємства, забезпечення та покращення умов праці, якості медичної допомоги, професійний розвиток працівників, удосконалення існуючих та запровадження нових методів та засобів профілактики, діагностики та лікування, а також інші напрями діяльності, визначені Статутом. 

     6.15. Власні надходження Підприємство використовує відповідно до чинного законодавства України.

     6.16. Порядок розподілу та використання коштів Підприємства, отриманих від господарської некомерційної діяльності, визначає Директор Підприємства.

     6.17. Утримання Підприємства і оплата праці здійснюється за рахунок  бюджетних коштів, а також інших коштів, отриманих Підприємством за результатами господарської діяльності чи у випадках, не заборонених законодавством.

     6.18. Планування та здійснення фінансово-господарської діяльності Підприємства проводиться згідно фінансового плану Підприємства (іншого фінансового документа), що розробляється Директором Підприємства та затверджується Засновником чи уповноваженим органом управління. 

     6.19. Директор Підприємства зобов’язаний спрямовувати діяльність Підприємства на виконання річного фінансового плану, з метою одержання запланованих сум доходів, не припускаючись при цьому витрат невиробничого характеру, не передбачених річним фінансовим планом.

     6.20. Підприємство звітує про стан виконання фінансового плану у встановленому законодавством порядку.

      

      VII. ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА ПІДПРИЄМСТВА

      

     7.1.  Структура, штатний розпис, порядок внутрішньої організації та сфери діяльності структурних підрозділів Підприємства затверджуються Директором Підприємства. 

     7.2.  Положення про структурні підрозділи Підприємства, функціональні обов’язки та посадові інструкції працівників Підприємства затверджуються Директором Підприємства з врахуванням законодавства та стандартів у сфері охорони здоров’я.

     7.3. Штатна чисельність Підприємства визначається Директором та погоджується Органом управління, виходячи із завдань щодо надання певного обсягу медичних послуг, з врахуванням фінансових можливостей Підприємства та необхідності створення відповідних умов для забезпечення належної доступності та якості медичної допомоги відповідно до законодавства. 

     7.4. Директор Підприємства за погодженням із Засновником чи Органом управління створює та ліквідовує відокремлені підрозділи (філії та представництва). Відокремлені підрозділи діють на підставі  цього Статуту, а також положення про відокремлений підрозділ, який затверджується Директором. Керівник відокремленого підрозділу призначається та звільняється у встановленому порядку Директором Підприємства та діє на підставі довіреності, виданої Директором Підприємства.

     

      VІІІ. ПОВНОВАЖЕННЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

      

     8.1.  Працівники Підприємства мають право брати участь в управлінні Підприємством через загальні збори (конференцію), професійні спілки, які діють у Підприємстві, інші органи, уповноважені трудовим колективом на представництво у випадках, передбачених законодавством, зокрема вносити пропозиції щодо поліпшення роботи Підприємства, а також брати визначену законодавством участь щодо регулювання питань трудових та соціально-економічних прав працівників.

     8.2. Підприємство зобов’язане створювати умови, які б забезпечували участь працівників в його управлінні згідно законодавства. 

     8.3. Трудовий колектив Підприємства складається з усіх громадян, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди) або інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Підприємством.

     8.4. Виробничі, трудові, економічні та соціальні відносини трудового колективу з роботодавцем регулюються колективним договором. 

     8.5. Загальні збори (конференція) трудового колективу приймають (затверджують) колективний договір, правила внутрішнього трудового розпорядку та інші локальні нормативні акти Підприємства згідно законодавства.

     8.6. Право укладення колективного договору від імені роботодавця надається директору Підприємства, а від імені трудового колективу - профспілковому органу (профспілковій організації), а в разі його відсутності – представникам працівників, обраним та уповноваженим трудовим колективом.

     8.7. Сторони, які підписали колективний договір, щорічно в строки, передбачені колективним договором, звітують про його виконання.

     8.8. Колективний договір підлягає повідомній реєстрації у встановленому порядку.

     8.9. Питання щодо поліпшення умов праці, життя і здоров’я, гарантії обов’язкового медичного страхування працівників Підприємства та їх сімей, а також інші питання соціального розвитку вирішуються трудовим колективом відповідно до законодавства, цього Статуту та колективного договору.

     8.10. Джерелом коштів на оплату праці працівників Підприємства (включаючи керівника) є кошти, отримані в результаті її господарської некомерційної діяльності, а також кошти державного та місцевих бюджетів. 

     8.11. Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються у колективному договорі, інших локальних актах Підприємства з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, Генеральною та Галузевою угодами. 

     8.12. Оплата праці працівників Підприємства здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються Підприємством після виконання зобов’язань щодо оплати праці. 

     8.13. Працівники Підприємства провадять свою діяльність відповідно до Статуту, колективного договору та посадових інструкцій, правил внутрішнього трудового розпорядку, інших нормативних актів Підприємства, а також  законодавства України.

      

      IX. КОНТРОЛЬ ТА ПЕРЕВІРКА ДІЯЛЬНОСТІ

      

     9.1. Підприємство самостійно здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї діяльності та веде обробку та облік персональних даних працівників, а також веде юридичну, фінансову та кадрову звітність. Порядок ведення бухгалтерського обліку та обліку персональних даних, статистичної, фінансової та кадрової звітності визначається чинним законодавством України. 

     9.2.  Підприємство несе відповідальність за своєчасне i достовірне подання передбачених форм звітності відповідним органам.

     9.3. Контроль за фінансово-господарською діяльністю Підприємства здійснюють відповідні державні органи в межах їх повноважень та встановленого чинним законодавством України порядку.

     9.4. Засновник має право здійснювати контроль фінансово-господарської діяльності  та контроль за якістю i обсягом надання медичної допомоги. Підприємство подає Засновнику, за його вимогою, бухгалтерський звіт та іншу документацію, яка стосується фінансово-господарської, кадрової, медичної діяльності. 

     9.5. Контроль якості надання медичної допомоги Підприємством здійснюється шляхом експертизи відповідності якості наданої медичної допомоги принципам доказової медицини, вимогам галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я відповідно до законодавства.

     9.6.  Підприємство здійснює заходи внутрішнього контролю щодо якості медичної допомоги у формах та в порядку, передбачених законодавством.

      

      X. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

      

     10.1. Підприємство здійснює зовнішньо-економічну діяльність, зокрема встановлює зовнішні відносини із іноземними закладами охорони здоров’я, науковими установами, фондами, міжнародними організаціями, іншими юридичними та фізичними особами шляхом укладення угод про співробітництво, встановлення прямих зв’язків із іноземними партнерами відповідно до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

     10.2. Для реалізації своїх статутних завдань Підприємство має право:

     - самостійно встановлювати міжнародні зв`язки відповідно до законодавства України на підставі договорів, укладених з іноземними юридичними особами, мати власний валютний рахунок;

     - під час здійснення зовнішньо-економічної діяльності самостійно визначати ціни на виконання робіт і надання послуг, укладати договори та контракти в межах напрямків діяльності, визначених законодавством та Статутом;

     - отримувати спонсорські кошти, гуманітарну допомогу, пожертви та кошти, передбачені заповітами юридичних та фізичних осіб України й інших держав;

     - використовувати валютні та матеріальні надходження для забезпечення статутної діяльності згідно з чинним законодавством України.

     10.3. Якщо міжнародні угоди України встановлюють інші правила, ніж ті, що передбачені законодавством України, то Підприємство у своїй діяльності керується правилами міжнародних угод.

     10.4. Представництво Підприємства у міжнародних відносинах за зовнішньо-економічній діяльності здійснює Директор Підприємства або уповноважена ним особа.



      XІ. ПРИПИНЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА

      

     11.1. Припинення Підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації за рішенням Засновника, а у випадках, передбачених законодавством України, за рішенням суду. 

     11.2. Припинення діяльності Підприємства проводить комісія з припинення, утворена Засновником або уповноваженим ним органом.

     11.3. Порядок і строки проведення припинення Підприємства, а також строк для пред’явлення вимог кредиторами, що не може бути меншим ніж два місяці з дня опублікування рішення про припинення, визначаються Засновником або уповноваженим ним органом.

     11.4. З часу призначення комісії з припинення Підприємства до неї переходять повноваження з управління справами Підприємства. Комісія з припинення складає ліквідаційний баланс (передавальний акт або розподільчий баланс) Підприємства і подає його на затвердження в установленому порядку.

     11.5. У разі припинення Підприємства працівникам, що звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до законодавства України про працю.

     11.6.  У разі припинення Підприємства (у результаті його ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення) його активи, майно, кошти за рішенням Засновника підлягають передачі іншій неприбутковій організації відповідного виду або зараховуються до доходу бюджету.

     11.7. Вимоги кредиторів до Підприємства, що ліквідується, задовольняються в установленому законодавством України порядку.

     11.8. Припинення Підприємства здійснюється у порядку, передбаченому законодавством.

     11.9. Підприємство вважається припиненим з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб ? підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

      

      XІІ. ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ ДО СТАТУТУ ПІДПРИЄМСТВА

     12.1. Зміни та доповнення до цього Статуту вносяться за рішенням Засновника Підприємства, у порядку встановленому законодавством.

     

      

      

      

      



      Міський голова                        Анатолій БЕЛЕЙ