ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 37

 
Бродівська МІСЬКА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
XVIІ сесія VIІ демократичного скликання
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
Від    24. 01. 2017 р.                              м. Броди                                   № проект
 
Про  звернення до
Служби автомобільних доріг України
у Львівській області
 
        Розглянувши  рекомендацію постійної депутаської комісії Бродівської міської ради з питань міжнародних відносин, інвестицій, підприємництва, торгівлі та транспортної інфраструктури,  відповідно до Конституції України, керуючись  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України « Про статус депутатів  місцевих рад» , Бродівська міська рада–

                                                    ВИРІШИЛА :
 
1.      Звернутися до Служби автомобільних доріг України у  Львівській області  ( начальник Кандибор Р. В.) :
  • щодо встановлення світлофорного об’єкту на перехресті вулиць                     І. Франка, Чупринки, Шептицького та Богуна в  м. Броди.
  • щодо облаштування тротуарного покриття по  вул. Шептицького в            м. Броди. (згідно з додатком ).
 
2.      Контроль за виконанням  рішення покласти на постійну комісію  з питань міжнародних відносин, інвестицій, підприємництва, торгівлі та транспортної інфраструктури ( Кравчук Ю. О. )
 
  
 
 
 
 
 Міський голова                                                                   А. Белей

Додаток до рішення Бродівської міської ради №                        від 24 .01.2017 року
 
 
Звернення до служби автомобільних доріг України у Львівській обасті
 
         В 2016 році  ТзОВ «Онур Конструкціон» було проведено капітальний ремонт  частини автодороги  Т-14-10 Броди – Червоноград ( автомобільна дорога державного значення, територіальна, загальною протяжністю 81,1 км.).
Частина  даної автодороги проходить через територію м. Броди, зокрема охоплює собою вулиці Богуна та Шептицького. Дотичними до даної дороги є також вулиці Франка та Чупринки, які створюють перехрестя.
Після здійснення даного капітального ремонту,  значно зросла загруженість даної дороги  автотранспортом, особливо великогабаритним.
Виїзди на вул. Богуна зі сторони вулиць Франка та Чупринки обмежені знаками  “STOP”, що створює для водіїв міста Броди значні труднощі через насичений автомобілепотік та обмеженість огляду на даній ділянці дороги.
Проте ще більших незручнестей при перетині даного перехрестя виникає у пішоходів, простих мешканців міста які поспішають на роботу чи додому, адже в районі вулиці Чупринки в м. Броди зосереджена значна частина підприємств міста, де працює багато людей.
В 2017 році ця проблема стане ще більш гострішою, оскільки в ІІ-гому півріччі має бути введений в експлуатацію завод по виготовленню електропровідниковаого обладнання «Електроконтакт Україна», що входить в структуру Французького коцерну “Nexans”, котрий розташований по вулиці Чупринки в м. Броди. І це в свою чергу ще значно збільшість потік пішоходів через дане перехрестя, адже завод  розрахований на 1 700 робочих місць.
Єдиним раціональним вирішенням даної проблеми, ми вбачаємо у встановлені на даному перехресті вулиць світлофорного об’єкта. Встановлення такого обєкта дасть змогу зрівноважити рух автотранспорту з рухом пішоходів.
Так як служба автомобільних доріг  у Львівській області є балансоутримувачем доріг загального користування Львівської області, крім доріг комунальної власності, зокрема і дороги Т -14-10, частиною якої є вулиці  Богуна та Шептицького м. Броди, саме тому ми звертаємося до Вас і просимо посприяти Бродівській міській раді у  вирішені даної проблеми та віднайти можливості для встановлення світлофорного обєкту на перехресті вулиць Франка, Чупринки, Богуна та Шептицького в м. Броди.
Разом з тим ми не можемо оминути іншої проблеми яка стала наслідком проведення капітального ремонту вищезгаданої дороги. Зокрема при ремонті ділянки дороги що проходить по вул Шептицького в м. Броди підрядник на облаштував тротуари. Поспіхом були встановлені бордюри, а там де мав би бути тротуар насипано каміння та залишки старого асфальтного покриття. Тобто виникла ситуація коли піщоходи не мають можливості пересуватися по визначеному для них місці і змушені йти проїжджою частиною вулиці, що в свою чергу збільшує ризики виникнення різного роду аварійних ситуацій на дорозі.
Підрядник, що виконував дані ремонтні роботи на зауваження з боку міської влади не реагує, а оскілльки дана дорога не є обєктом комунальної власності, міська рада не має моливості вирішити дану проблеми самотужки.
Тому Бродівська міська рада наполегливо просить Вас забовязати підрядника, що виконуав дані роботи, виконати їх якісно і до кінця, а саме здійснити облаштування тротуарних доріжок по вул Шептицького в  м. Броди.