ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 17

                     БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА              
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
ХVІІ сесія VIII скликання
 
від ... ... 2022р.                                  м. Броди                                              № проєкт

 
Про конкурс на посаду директора
комунального підприємства
телерадіокомпанія «Броди»
Бродівської міської ради
 
 
 
Відповідно до пункту 8 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6.3 Статуту комунального підприємства телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради, міська рада -
 

ВИРІШИЛА:

 
1. Оголосити конкурс на заміщення посади директора комунального підприємства телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради.
2. Затвердити Порядок проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального підприємства телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради, що додається.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з гуманітарних питань
 
 
 

Міський голова                                                                         Анатолій БЕЛЕЙ

 

 
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення Бродівської міської ради
Львівської області
 2022 року №
 
 
ПОРЯДОК
проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального підприємства телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради
 
Загальні положення
Цей Порядок проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального підприємства телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради (надалі Порядок) визначає процедуру оголошення, підготовки, порядку, умов проведення та оформлення результатів конкурсного відбору на посаду директора Комунального підприємства Телерадіокомпанія «Броди» Бродівської міської ради (далі - телерадіокомпанія).
Конкурс оголошується відповідно до рішення Бродівської міської ради Львівської області.
Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється в газеті «Голос Відродження» та на офіційному сайті міської ради не пізніше ніж за місяць до початку конкурсу.
В оголошені про проведення конкурсу повинні міститися такі відомості:
найменування, адреса телерадіокомпанії
повна назва посади;
умови проведення конкурсу;
кваліфікаційні та інші вимоги до кандидатів, передбачені чинним законодавством;
перелік необхідних документів для участі в конкурсі;
термін і місце прийняття документів;
 
Вимоги до кандидатів на посаду директора телерадіокомпанії.
Кандидатом на посаду директора телерадіокомпанії може бути особа, яка відповідає наступним вимогам (згідно Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників” (випуск 83 “Діяльність у галузі радіомовлення та телебачення”):
1) громадянство України;
2) повна вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра у галузі знань «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Соціальні та поведінкові науки», «Гуманітарні науки» або «Публічне управління та адміністрування»;
3) вільне володіння державною (засвідчується документом про повну загальну середню освіту за умови, що такий документ підтверджує вивчення особою української мови як навчального предмета або державним сертифікатом про вільне володіння державною мовою);
4) стаж  роботи на посадах керівників нижчого рівня - не
менше........ років;
5) здатність за своїми діловими, професійними та моральними якостями виконувати обов’язки керівника.
Склад, повноваження та організація роботи конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду директора телерадіокомпанії.
Конкурсна комісія з відбору кандидата на посаду директора телерадіокомпанії (далі - конкурсна комісія) створюється відповідно до розпорядження Бродівського міського голови. 
Конкурсна комісія:
розглядає документи, перевіряє їх комплектність, повноту та відповідність вимогам чинного законодавства;
ухвалює рішення про допуск кандидатів до участі в конкурсі;
проводить іспит та співбесіду з учасниками конкурсу;
визначає переможця конкурсу за результатами голосування конкурсної комісії та подає на розгляд міському голові протокол конкурсної комісії щодо результатів проведеного конкурсу.
Конкурсна комісія складається з 6 осіб: голова, заступник голови, секретар та члени комісії. До складу комісії обовязково входять по одному представнику від  : редакційної ради ТРК «Броди», постійної депутатської комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою та екології, постійної депутатської комісії з гуманітарних питань  
Організаційною формою роботи конкурсної комісії є засідання, які є повноважними за умови участі в них більше половини від загального складу конкурсної комісії. Рішення конкурсної комісії приймається більшістю голосів від присутніх членів комісії шляхом відкритого голосування, і оформляється протоколом засідання, який підписується всіма присутніми на засіданні членами конкурсної комісії. Робота комісії відбувається гласно, з трансляцією засідань в мережі інтернет.
 
Порядок проведення конкурсу.
Під час проведення конкурсу конкурсна комісія розглядає документи, подані кандидатами на участь у конкурсі, та перевіряє їх відповідність вимогам умовам конкурсу.
Конкурсна комісія на своєму засіданні ухвалює рішення про допуск кандидата або відмову в допуску до участі у конкурсі. Особи, документи яких не відповідають зазначеним вимогам, за рішенням конкурсної комісії до конкурсу не допускаються. У разі відмови кандидатові в допуску до участі у конкурсі в протоколі зазначається підстава для такої відмови.
Кандидати, допущені до конкурсу, є його учасниками. З учасниками, які допущені до участі в конкурсі, конкурсна комісія проводить письмовий іспит та співбесіду.
Проведення письмового іспиту для кандидатів на заміщення посади директора телерадіокомпанії передбачає перевірку та оцінку їх знань Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про інформацію», а також законодавства з урахуванням специфіки повноважень телерадіокомпанії. Перелік питань розміщується на сайті міської ради та надається для ознайомлення всім учасникам конкурсу при поданні документів для участі в конкурсі.
Екзаменаційні білети затверджуються головою конкурсної комісії. До кожного білета включають 4 питання - по одному питанню на перевірку знання Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», одне питання на перевірку знання законодавства з урахуванням специфіки роботи телерадіокомпанії та концепція розвитку телерадіокомпанії на 5 (п’ять) років, в якій повинно бути відображено заходи, що вживатимуться кандидатом для забезпечення фінансово-господарської стабільності комунального підприємства та підвищення ефективності його діяльності (проект стратегічного плану, план реформування, аналіз можливих ризиків, поліпшення техніко-економічних та фінансових показників, підвищення конкурентоспроможності, залучення інвестицій, динаміка та обсяг надходження коштів тощо).
Кількість білетів має бути не менше 10.
Іспит складається письмово за екзаменаційними білетами, які пропонуються кандидату на його вибір і відкриваються у присутності кандидатів на заміщення посади директора телерадіокомпанії під час складання іспиту.
Іспит складається державною мовою.
При підготовці відповідей на питання білета кандидат здійснює записи на аркуші із штампом виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області. Перед відповіддю обов’язково вказуються прізвище, ім’я та по батькові кандидата, номер білета та питання, зазначені в білеті. Після підготовки відповідей на аркуші проставляються підпис кандидата та дата складання іспиту.
Загальний час для підготовки відповіді на екзаменаційний білет має становити 60 хвилин.
Для оцінки знань кандидатів використовується п’ятибальна система. Після закінчення часу, відведеного на складання іспиту, проводиться перевірка відповідей та їх оцінювання всіма членами конкурсної комісії. Члени конкурсної комісії приймають спільне рішення щодо оцінки відповіді на кожне питання екзаменаційного білета. Такі оцінки виставляються на аркуші з відповідями кандидата. 
Кандидати, які набрали загальну суму балів,  вищу 50 відсотків від максимальної суми балів, яка може бути виставлена при наданні відповідей, вважаються такими, що успішно склали іспит.
Кандидати, які набрали менше 50 відсотків від максимальної суми балів, вважаються такими, що не склали іспит та до участі в співбесіді не допускаються.
З учасниками, які успішно склали іспит, конкурсна комісія проводить співбесіду (з кожним окремо) та враховує їх здатність висловлювати свої думки, вміння викладати інформацію в письмовій формі, комунікабельність, тактовність, ділові та вольові якості, готовність брати на себе відповідальність, уміння аналізувати проблеми і налагоджувати ділові відносини.
Для оцінки результатів співбесіди використовується п’ятибальна система.
Результати іспиту та співбесіди зазначаються в екзаменаційній відомості.
За результатом проведення письмового іспиту та співбесіди конкурсна комісія через відкрите голосування приймає рішення про визначення переможця конкурсу.
У разі, коли два або більше кандидата, які претендують на одну й ту ж посаду директора телерадіокомпанії, отримали рівну кількість голосів, вирішальним є голос голови комісії.
Якщо за підсумками голосування жоден із кандидатів конкурсу не набрав більшості голосів від присутніх членів комісії, конкурс визнається таким, що не відбувся.
Конкурсна комісія на підставі результатів конкурсного відбору подає на розгляд міському голові протокол конкурсної комісії щодо результатів проведеного конкурсу.
Кандидатуру на посаду директора телерадіокомпанії на розгляд Бродівської міської ради Львівської області вносить міський голова.
Рішення про призначення керівника телерадіокомпанії приймається Бродівською міською радою Львівської області.
Бродівським міським головою на підставі рішення Бродівської міської ради про призначення керівника телерадіокомпанії, укладається контракт  на термін, зазначений у рішенні міської ради.
У разі не прийняття Бродівською міською радою рішення про призначення директором телерадіокомпанії кандидатури внесеної міським головою або визнання конкурсу таким, що не відбувся, рішенням Бродівської міської ради оголошується повторний конкурс.
 
 
 

 Секретар міської ради                                                          Руслан ШИШКА