ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Шишка Р.В.

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

30.12.2021

ЗАПРОПОНОВАНІ ПОПРАВКИ / ПРОПОЗИЦІЇ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1
Про звернення Бродівської міської ради до Кабінету Міністрів України, Державного лісового агентства України, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо недоцільності звільнення директора державного підприємства «Бродівське лісове господарство» Ониськіва Ореста Ярославовича

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
 ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
XV сесія   VIІІ скликання
 
30 грудня  2021 р.                                     м. Броди                                                № ПРОЄКТ
 

Про звернення Бродівської міської ради до Кабінету Міністрів України, Державного лісового агентства України, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо недоцільності звільнення директора державного підприємства «Бродівське лісове господарство» Ониськіва Ореста Ярославовича
 
 На вимогу працівників ДП «Бродівське лісове господарство», у зв’язку із загрозою необґрунтованого звільнення керівника зазначеного підприємства Ониськіва Ореста Ярославовича, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 

В И Р I Ш И Л А:

 

  1. Прийняти звернення до Кабінету Міністрів України, Державного лісового агентства України, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо недоцільності звільнення директора державного підприємства «Бродівське лісове господарство» Ониськіва Ореста Ярославовича, згідно з додатком.
  2. Направити звернення депутатів Бродівської  міської ради до Кабінету Міністрів України, Державного лісового агентства України, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря ради.
 
 
 
 
 
 
Міський голова                                                                     Анатолій БЕЛЕЙ
 
 
 
 
 
 Додаток
до рішення міської ради
від 30 грудня 2021р. №____
Звернення
Бродівської міської ради до Кабінету Міністрів України, Державного лісового агентства України, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо недоцільності звільнення директора державного підприємства «Бродівське лісове господарство» Ониськіва Ореста Ярославовича
 
Державне підприємство «Бродівське лісове господарство» відноситься до підприємств, що постійно характеризуються стабільно високими показниками виробничої діяльності. Характеризуючи 2021 рік бачимо ріст обсягів реалізації продукції, оновлення виробничого обладнання, машин, механізмів, інвестуються кошти у охорону i захист лісу, зокрема оновлена система протипожежного відеоспостереження за лісами, придбані патрульні автомобілі; виконуються i перевиконуються лісогосподарські завдання. Своєчасно проведено i оплачено лісовпорядкування. Зростають обсяги виробництва продукції i прибутки підприємства. Підприємство визнано одним з 22 найкращих платників податків Львівщини. Директора підприємства, з цього приводу, було відзначено Подякою комісії Львівської обласної ради — за багаторічну сумлінну працю, значний внесок в розвиток підприємницького середовища Львівщини. Головне Управління Державної податкової служби України у Львівській області теж відзначило Ониськіва О.Я. Подякою за злагоджену роботу колективу, що зміцнює загальний економічний потенціал держави та партнерські стосунки, співпрацю у правовому полі, вагомий внесок у наповнення бюджетів уcix рівнів. ДП «Бродівське лісове господарство» є найбільшим серед підприємств Львівського ОУЛМГ платником податків та обов’язкових платежів до бюджетів.
В 2021 році підприємство успішно пройшло сертифікаційний аудит (кількість невідповідностей до умов сертифікації — 4, що є найменшою ïx кількістю серед підприємств області). Середня зарплата працівників підприємства за 11 місяців 2021 року складає 23434 грн., що становить 203,2% до відповідного періоду 2020 року, i є значною складовою соціальних гарантій та здорового мікроклімату в трудовому колективі.
Проте внаслідок необґрунтованих рішень керівництва Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства ведеться робота  щодо звільнення директора лісгоспу Ониськіва Ореста Ярославовича.
Так, з 30.08.2021 по 15.09.2021 року на підприємстві проводився позаплановий аудит лісокультурної діяльності (перевірка з цього питання працівником управління пройшла в червні 2021 року i висновок абсолютно позитивний). Як стверджують спеціалісти лісгоспу, на основі перекручування даних лісовпорядкування 2010 та 2020 років, арифметичних помилок, виділення окремих частинок з ділянок лісовідновлення, ігнорування природних чинників (потрава дикими тваринами, в першу чергу зубром чисельність якого в 10-ки разів перевищує оптимальну, пошкодження личинками хруща, що підтверджується актом лісопатологів ДСЛП «Львівлісозахист» від 16.09.2021 року)  було виявлено «порушення» на площі менше 1% від тої площі, що підлягала перевірці та зроблено висновок про негативну динаміку в лісовому фонді, незадовільне лісовідновлення на підприємстві. За наявною неофіційною інформацією начальником Львівського ОУЛМГ п. Дейнекою А.М. на основі цього аудиту ставиться питання про звільнення керівника з посади.
З метою збереження ефективної роботи підприємства, забезпечення подальшого його розвитку, попередження соціальному невдоволенню наполягаємо:
  1. Припинити тиск щодо директора ДП «Бродівське лісове господарство» Ониськіва Ореста Ярославовича.
  2. Переглянути можливе рішення щодо звільнення  директора ДП «Бродівське лісове господарство» Ониськіва Ореста Ярославовича.

 
 
 
 
 

Секретар ради                                                             Руслан ШИШКА