ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

виконавчий комітет

Дата:

24.01.2017

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 7
Про затвердження Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих на 2017 рік

  БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ         
  Р І Ш Е Н Н Я
XVII чергової сесії  VIІ демократичного скликання
 
      від 24.01. 2017 року                        м. Броди                               № ПРОЕКТ
 
Про затвердження Комплексної програми
підтримки учасників антитерористичної
операції та їх сімей і вшанування пам’яті
загиблих на 2017 рік
 
 
 
Розглянувши Комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада-
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити Комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих, згідно додатку.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні  депутатські комісії: з питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту ( Шира С. В. ) та з питань економіки, бюджету та комунального майна                                  ( Старик М. І.).
 
 
 
 
                Міський голова                                                      Анатолій Белей
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                  Додаток до рішення
                  Бродівської міської ради
від _______  2017 року № __
                                                
КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА
підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих на 2017 рік
                                                        
І. Загальні положення
              Комплексна програма  підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей і вшанування пам’яті загиблих  (далі – Програма) розроблена для реалізації Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, рішень Бродівської міської ради щодо соціального захисту сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих, а також підтримки Збройних Сил України, Національної гвардії  України та інших військових формувань, утвореним відповідно до законів України.
                             
ІІ. Проблема, на розв'язання якої спрямована Програма
             Програма розроблена в умовах проведення в Україні антитерористичної операції (далі – АТО). Тому виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО, членам їх сімей, пораненим військовослужбовцям, а також сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО, зокрема, у частині поліпшення фінансово-матеріального стану зазначених категорій осіб та підтримки Збройних Сил України, Національної гвардії  України та інших військових формувань.
Надання допомог та пільг учасникам АТО та членам їх сімей, сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО, здійснюється на підставі рішень виконавчого комітету.
Дана Програма - це комплекс заходів, що здійснюються відповідно до рішень ради та виконкому з метою фінансової та соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам'яті загиблих героїв.
Програма на даний час має пріоритетне значення та потребує залучення фінансових ресурсів з бюджету міської ради.
                                                        
ІII. Мета Програми
    Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час проведення АТО, підтримання їх належного матеріального стану, поліпшення ефективності взаємодії міської ради з громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин, а також з метою фінансової підтримки військових формувань і має на даний час має пріоритетне значення та потребує залучення фінансових ресурсів з бюджету міської ради.
         Також створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до членів сімей загиблих та учасників АТО та виділення фінансових ресурсів для надання допомоги в матеріально-технічному забезпеченні Збройних Сил України.
 
IV. Обґрунтування шляхів і засобів досягнення мети Програми, обсяги та джерела фінансування, строки виконання Програми
         Мету даної Програми передбачається досягнути шляхом:
надання грошової допомоги пораненим учасникам АТО та сім'ям загиблих;
         надання додаткових пільг, окрім передбачених законодавством;
         увічнення пам'яті загиблих героїв.
         Реалізація Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету.
         Також передбачається залучення коштів за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.
         Термін виконання Програми – 2016 рік, виконується в один етап.
 
V. Завдання і заходи Програми та результативні показники
                 Реалізація завдань Програми здійснюється шляхом фінансування відповідно до чинного законодавства за рахунок міського бюджету та інших джерел в тому числі і благодійної (спонсорської) допомоги та заходів, що не потребують фінансування.
         Члени сімей загиблих та члени сімей інвалідів потребують фінансової допомоги, частина з них – поліпшення житлових умов, а також психологічної підтримки.
Результативний показник Програми – забезпечення всебічної підтримки з боку міської ради і суспільства зазначеним категоріям громадян, у тому числі дітям загиблих учасників АТО, гідне вшанування пам'яті полеглих за Батьківщину.
Виконання визначених даною Програмою заходів підвищить рівень соціального захисту, поліпшить соціально-психологічний мікроклімат в родинах сімей загиблих (постраждалих) учасників АТО, а також дасть можливість сім'ям отримати додаткові соціальні гарантії та адресні допомоги, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань.
Вирішення цих проблем дозволить створити передумови якісного підвищення рівня обороноздатності держави, шляхом всебічного забезпечення  Збройних Сил України, Національної гвардії  України та інших військових формувань.
Також виконання заходів Програми сприятиме підвищенню рівня довіри до міської влади, позитивного ставлення до військовослужбовців, патріотичного виховання молодого покоління.
                       
 
 
 
 
VІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми
        Виконанням Програми покладається на виконавчий комітет Бродівської міської ради.
VII. Напрями реалізації та заходи Програми
 
№ з/п Перелік заходів Програми Виконавці Обсяги фінансування (вартість), грн. Очікуваний результат
1 Забезпечення учасникам АТО та членам сімей загиблих можливості реалізувати право на безоплатну передачу земельних ділянок із комунальної власності для будівництва  та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Міська рада Не потребує Поліпшення майнового стану учасників АТО, членів сімей загиблих (соціально-побутових умов)
3 Надання учасникам АТО та членам їх сімей, у тому числі членам сімей в разі загибелі (смерті в результаті поранення) учасників АТО, одноразової грошової допомоги, соціально-побутових послуг на пільгових умовах та послуг в організації та проведенні похорону. Виконком, комунальні підприємства 100 000,00 Матеріальна підтримка учасників АТО та членів сімей загиблих
5 Першочергове влаштування до дошкільних навчальних закладів дітей дошкільного віку, один з батьків-військовослужбовців яких знаходиться або загинув у зоні АТО. Виконком, завідуючі ДНЗ Не потребує Соціальний захист сімей загиблих та учасників бойових дій
6 Надання безоплатної правової допомоги щодо захисту прав постраждалих, членів сімей загиблих під час проведення АТО та учасників АТО. Виконком Не потребує Правова допомога
7 Налагодження співпраці з громадськими, благодійними,
волонтерськими, релігійними, міжнародними організаціями з метою залучення коштів з небюджетних джерел для надання грошової і натуральної допомоги сім'ям загиблих (постраждалих) під час проведення АТО, які її потребують.
Виконком Не потребує Залучення гуманітарної допомоги
8 Розгляд пропозицій громадськості щодо перейменування площ, вулиць, парків, скверів у місті з метою увічнення пам’яті про загиблих героїв. Виконком Не потребує Увічнення пам’яті про загиблих героїв
Разом: 100  000,00
 
Секретар ради                                                                     Микола Бакай