ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 24

Бродівська міська РАДА
львівської області
Р І Ш Е Н Н Я
ХІІ сесія VIII скликання
 
Від 26.10. 2021 р.                     м. Броди                                      № проєкт

 
Про затвердження Порядку проведення
громадського обговорення кандидатури
старости старостинських округів,
утворених на території Бродівської
міської територіальної громади
 
 
Відповідно до статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою визначення процедури організації, проведення та встановлення результатів громадського обговорення кандидатур старост старостинських округів, утворених на території Бродівської міської територіальної громади, міська рада
 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости старостинських округів, утворених на території Бродівської міської територіальної громади, що додається.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з  питань прав людини, законності, регламенту та депутатської етики.

 
 
 

Міський голова                                                                             Анатолій БЕЛЕЙ

 
                                                                                 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення Бродівської міської
ради Львівської області
жовтня 2021 року №

 
 
 
 

ПОРЯДОК
проведення громадського обговорення кандидатури старости старостинських округів, утворених на території Бродівської міської територіальної громади

 
Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости старостинських округів, утворених на території Бродівської міської територіальної громади (надалі – Порядок) встановлює порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости старостинських округів, утворених на території Бродівської міської територіальної громади (надалі – кандидатура старости).
Кандидатура старости вноситься на громадське обговорення міським головою шляхом видання розпорядження міського голови.
В розпорядженні міського голови про внесення на громадське обговорення кандидатури старости обов’язково вказується:
прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, відомості про освіту та стаж роботи особи, яка пропонується для призначення на посаду старости апарату виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області у відповідному старостинському окрузі;
дата (період), час та місце (місця) проведення громадського обговорення кандидатури старости;
відомості про посадових осіб виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області, які відповідальні за організацію громадського обговорення та складення протоколу за результатами громадського обговорення.
Дата проведення громадського обговорення не може бути раніше 14 календарних днів з дня видання розпорядження міського голови.
Розпорядження міського голови про внесення на громадське обговорення кандидатури старости оприлюднюється на офіційному сайті міської ради та доводиться до відома жителів старостинського округу шляхом розміщення оголошень про проведення громадського обговорення кандидатури старости в газеті «Голос відродження», адміністративному будинку, в якому визначено робоче місце старости, та дошках оголошень на території старостинського округу або в інший прийнятний для громадян спосіб.
В оголошенні про проведення громадського обговорення кандидатури старости також зазначаються контакти (телефон, електронна адреса тощо), за якими можна отримати додаткову інформацію про проведення громадського обговорення.
Громадське обговорення кандидатури старости проводиться у формі громадських слухань.
Головує на громадському обговоренні посадова особа виконавчого комітету міської ради, яка розпорядженням міського голови визначена відповідальною за організацію громадського обговорення (надалі – головуючий).
Головуючий відкриває обговорення, інформує про розпорядження міського голови, яким внесено кандидатуру на посаду старости, про порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости та надає слово для виступу кандидату на посаду старости, іншим учасникам громадського обговорення (у разі необхідності).
Право підтримати відповідну кандидатуру на громадському обговоренні мають жителі відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.
Жителями старостинського округу, для цілей цього Порядку, вважаються громадяни, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території старостинського округу.
За результатами проведеного громадського обговорення кандидатури старости відповідальною посадовою особою виконавчого комітету міської ради складається протокол, який має містити такі відомості:
дата (період) і місце (місця) проведення громадського обговорення,
кількість жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах,
відомості про кандидатуру старости,
кількість учасників громадського обговорення, які підтримали відповідну кандидатуру, із зазначенням прізвища, власного імені (усіх власних імен) та по батькові (за наявності), числа, місяця і року народження, серії та номера паспорта громадянина України (тимчасового посвідчення громадянина України - для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), що засвідчується підписом таких учасників.
Учасники громадського обговорення, які підтримали відповідну кандидатуру, надають згоду на обробку наданих ними персональних даних у межах та у спосіб, необхідний для організації та врахування результатів громадських слухань, про що свідчить їх підпис у протоколі за результатами громадського обговорення.
Захист і обробка персональних даних, що містяться у протоколі громадського обговорення здійснюється відповідно до чинного законодавства України з урахуванням приписів цього Порядку.
Кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення  отримала таку підтримку у старостинському окрузі:
з кількістю жителів до 1500 - більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах;
з кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч - більше 17 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.
Загальна кількість жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах, визначається згідно з даними Державного реєстру виборців станом на дату внесення  міським головою кандидатури старости на громадське обговорення.
За результатами громадського обговорення міський голова вносить на розгляд Бродівської міської ради Львівської області проект рішення про затвердження старости у відповідному старостинському окрузі. 
Питання щодо проведення громадського обговорення, не врегульовані цим Порядком, регулюються відповідно до вимог чинного законодавства України.
 
 
 
 

 Секретар міської  ради                                                          Руслан ШИШКА