ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

16.08.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 6
Про затвердження Комплексної програми інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та місцевого самоврядування, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території Бродівської об’єднаної територіальної громади Золочівського району на 2021 рік

БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
XІ сесії VIІІ скликання
 
від  ….. 2021 року                  м. Броди                          № проєкт

 
 
Про затвердження Комплексної програми
 інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та місцевого самоврядування, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території  Бродівської  об’єднаної територіальної громади Золочівського району  на 2021 рік
 
         Керуючись п.22 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  розглянувши Комплексну програму інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та місцевого самоврядування, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території  Бродівської  об’єднаної територіальної громади Золочівського району  на 2021 рік , враховуючи рекомендацію постійної депутатської комісії з питань фінансів, бюджету, розвитку, інвестицій, туризму та міжнародного співробітництва, міська рада
 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити Комплексну програму інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та місцевого самоврядування, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території  Бродівської  об’єднаної територіальної громади Золочівського району  на 2021 рік, згідно  додатку .
  2. Фінансування даної Програми проводити в межах асигнування, затвердженого у міському бюджеті Бродівської міської ради на 2021 рік.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну  депутатську комісію: з питань фінансів, бюджету, розвитку, інвестицій, туризму та міжнародного співробітництва.
 
Міський голова                                                      Анатолій БЕЛЕЙ
Додаток до рішення
Бродівської міської ради
..  2021р. №
                  
        Розробник                                                                         Затверджено
Золочівський РВ УСБУ                                                 Рішення  сесії міської ради
у Львівській області                                                        Голова Бродівської міської  ради
___________________ Юрій БАЗЮТА                     _______________Анатолій Белей
"____"_______________2021р.                              №_____ від "____"__________2021р.                            
.
 
 
 
 
 
 
Комплексна програма
 інформаційно-аналітичної роботи
в інтересах органів державної влади та місцевого самоврядування, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльностіі корупції на території  Бродівської  об’єднаної територіальної громади Золочівського району  
на 2021 рік
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
м. Броди – 2021
 
 
 
Керуючись Конституцією України (п. 2 ст. 119), законами України “Про Службу безпеки України” (ст. 18), “Про боротьбу з тероризмом” (ст.ст. 6, 9), “Про оперативно-розшукову діяльність” Золочівським РВ Управління СБ України у Львівській області  підготовлено Комплексну програму інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території Бродівської об’єднаної територіальної  Золочівського району  на 2021 рік.
Розділ 1. Основні положення.
1.1. Тероризм – суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому, цілеспрямованому застосуванні насильства шляхом захоплення заручників, підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади або вчинення інших посягань на життя чи здоров’я ні в чому не винних людей або погрози вчинення злочинних дій з метою досягнення злочинних цілей.
Серед суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом у межах своєї компетенції, є Служба безпеки України, яка є головним органом у загальнодержавній системі боротьби з терористичною діяльністю.
Координацію діяльності суб’єктів, які залучаються до боротьби з тероризмом, здійснює Антитерористичний центр при Службі безпеки України (в подальшому АТЦ при СБ України), який складається з Міжвідомчої координаційної комісії та штабу, а також регіональних координаційних груп (в подальшому РКГ АТЦ) та їх штабів, які створюються при регіональних органах Служби безпеки України, а на місцях – районні підрозділи УСБ України.
Служба безпеки України здійснює боротьбу з тероризмом шляхом проведення оперативно-розшукових заходів, спрямованих на запобігання, виявлення та припинення терористичної діяльності, у тому числі міжнародної; збирає інформацію про діяльність іноземних та міжнародних терористичних організацій; провадить у межах визначених чинним законодавством повноважень виключно з метою отримання упереджувальної інформації у разі загрози вчинення терористичного акту або при проведенні антитерористичної операції оперативно-технічні пошукові заходи у системах і каналах телекомунікацій, які можуть використовуватися терористами; забезпечує через Антитерористичний центр при Службі безпеки України організацію і проведення антитерористичних заходів, координацію діяльності суб’єктів боротьби з тероризмом відповідно до визначеної законодавством України компетенції; здійснює досудове слідство у справах про злочини, пов’язані з терористичною діяльністю; забезпечує безпеку від терористичних посягань установ України за межами її території, їх співробітників та членів їхніх сімей.
Організаційне забезпечення роботи координаційних груп здійснюється регіональними органами Служби безпеки України.
Метою даної програми антитерористичних заходів є розробка і здійснення скоординованих заходів місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо запобігання терористичним актам на території безпосередньо Бродівської територіальної громади  чи проти інтересів України.
Основними завданнями Програми є:
- своєчасне інформування органів влади та управління з питань забезпечення державної безпеки для прийняття управлінських рішень;
- проведення моніторингу розвитку ситуації в місті, пов’язаного у першу чергу з активізацією міжнародного тероризму і екстремізму;
- активізація діяльності спеціальних служб та правоохоронних органів щодо отримання упереджувальної інформації про можливу загрозу вчинення терористичних актів на території міста проти національної безпеки та інтересів України;
- залучення до організації і проведення антитерористичних операцій та спільно з РКГ АТЦ координація діяльності суб’єктів, які ведуть боротьбу з тероризмом чи залучаються до конкретних антитерористичних операцій;
- участь у проведенні командно-штабних і тактико-спеціальних навчань і тренувань.
Розділ 2. Організаційні заходи
2.1. У процесі здійснення оперативно-розшукової діяльності забезпечити здобуття та системний аналіз інформації, на основі якої готувати прогнозний моніторинг обстановки в районі. Головну увагу акцентувати на виявленні передумов до назрівання надзвичайних ситуацій та негативних процесів в економічній, політичній і соціальній сферах. З урахуванням особливостей і гостроти викритих негативних процесів, здійснювати інформаційне забезпечення Бродівської  міської  ради, установ і відомств для прийняття управлінських рішень.
Виконавець: Золочівський РВ Управління СБ України у Львівській області, органи виконавчої влади і місцевого самоврядування.
2.2. З метою профілактики правопорушень у сфері державної безпеки, з використанням регіональних засобів масової інформації, розпочати практику регулярного доведення до населення регіону відомостей про факти викритої злочинної діяльності, що віднесена до компетенції органів Служби безпеки України, а також про стан злочинності і заходи, які вживаються щодо зниження її рівня.
Виконавець: Золочівський РВ Управління СБ України у Львівській області, місцеві засоби масової інформації.
2.3. З метою посилення контролю за охороною основних державних установ, життєво важливих і техногенно-небезпечних об’єктів Бродівської територіальної громади  розробити (ІІ квартал 2021 року), організувати та продовжувати виконання комплексу заходів, спрямованих на їх захист.
Здійснити (ІІ квартал 2021 року) заходи по удосконаленню механізму взаємодії органів влади та місцевого самоврядування, по перевірці і аналізу стану безпеки, надійності охоронно-режимних та попереджувальних заходів на техногенно-небезпечних об’єктах, визначенню та усуненню недоліків у цій сфері.
Виконавець: Золочівський РВ  УСБ України у Львівській області.
 
Розділ 3. Правоохоронні заходи
3.1. З метою прогнозування ситуації щодо сучасного розвитку кримінального середовища, яке може бути причетне до терористичної діяльності, проводити (постійно) його моніторинг, проблему вивчати із зацікавленими підрозділами  відділення поліції № 1 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області.
Виконавець: Золочівський РВ УСБ України у Львівській області, відділення поліції № 1 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області.
3.2. З метою виявлення та перекриття каналів ввезення в регіон зброї, вибухівки та інших засобів терору розробити (І півріччя 2021 року) та впровадити дієву систему заходів щодо здобування упереджувальної інформації про їх вірогідні переміщення по території міської ради, в тому числі транзитні.
Активізувати залучення населення до виявлення можливих місць концентрації нелегальних мігрантів в місті, висвітлювати через засоби масової інформації основні аспекти протидії незаконній міграції в контексті боротьби з міжнародним тероризмом.
Виконавець: Золочівський РВ УСБ України у Львівській області.
3.3. З метою удосконалення координаційних механізмів АТЦ при УСБ України та її штабу щодо взаємодії районних підрозділів міністерств та інших органів виконавчої влади, які залучаються до антитерористичних заходів, брати участь (постійно, згідно з окремо розробленим планом) із залученням спецпідрозділів УСБ України та ГУ НП  у Львівській області у відповідних командно-штабних і тактико-спеціальних навчаннях та тренуваннях з протидії можливим терористичним проявам на базі уразливих у терористичному відношенні об’єктах та в місцях із масовим перебуванням людей.
Виконавець: Золочівський РВ УСБ України у Львівській області, відділення поліції № 1 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області, Бродівський районний відділ Головного Управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області.
3.4. У межах наданих повноважень здійснювати систематичний аналіз отримуваної інформації з проблем тероризму і політичного екстремізму, організованої злочинної діяльності насильницького спрямування і нелегальної міграції, захисту техногенно-небезпечних об’єктів, на підставі якої визначати передумови до загострення ситуації на території Бродівської територіальної громади  та вносити зміни у відповідні спільні плани.
Виконавець: Золочівський РВ УСБ України у Львівській області.
3.5. З метою запобігання перенесення на територію району діяльності міжнародних терористичних організацій, попередження проявів терористичного характеру, забезпечення безпеки населення району, активізувати діяльність, розробляти та здійснювати додаткові заходи (постійно) щодо забезпечення надійного контролю за обстановкою в місцях масового скупчення людей, а також виявлення осіб, які виношують наміри здійснити теракти.
Виконавець: Золочівський РВ УСБ України у Львівській області.
3.6. Постійно здійснювати оперативно-розшукові та профілактичні заходи, спрямовані на захист громадян від вимагання, а також виявлення фактів корупції та хабарництва.
Виконавець: Золочівський РВ  УСБ України у Львівській області.
 
                             
                                              Розділ 4. Завдання Програми
 
     Основним завданням програми є створення належних умов для функціонування Управління Служби безпеки України у Львівській області, а саме придбання  паливно-мастильних матеріалів для службових транспортних засобів, придбання оргтехніки,  офісних меблів, поточний ремонт службових автомобілів, поточний ремонт адміністративних приміщень, будівель та інших споруд райвідділу та Управління для забезпечення належних умов праці співробітників РВ УСБ України, які в силу функціональних обов’язків організовують та проводять антитерористичні заходи.
 
                                                     
                                      Розділ 5. Фінансове забезпечення Програми
Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання заходів Програми  
2021 рік (тис. грн.)
Всього
виконання
заходів
Програми
1 2 3
 
Обсяг ресурсів всього, в тому числі:
 
50,0
 
50,0

 
         Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.
         Загальний обсяг фінансування заходів Програми складатиме 100,0 тис. грн.
                  
                         Розділ 6. Очікувані результати виконання Програми
Реалізація Програми дасть можливість:
- знизити загальний рівень загроз інтересам держави на території оперативного забезпечення, за рахунок створення належних умов для ефективного виконання службових обов’язків співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, їх забезпечення належним майном;
- запобігти виникненню умов, що сприяють вчиненню злочинів, удосконалити методи боротьби з тероризмом, забезпечити захист конституційних прав та свобод людини, посилити координацію дій з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування;
створити належні умови праці співробітникам Управління, що забезпечить ефективне виконання оперативно-розшукових та контррозвідувальних заходів, а також заходів антитерористичного та протидиверсійного характеру.
 
Розділ 7.Координація та контроль за ходом виконання Програми
Контроль за цільовим та ефективним використанням коштів здійснюється відповідно до діючого законодавства
 
 
 
Начальник Золочівського РВ
УСБУ у Львівській області                                                         Юрій БАЗЮТА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ПАСПОРТ
Комплексної програми
 інформаційно-аналітичної роботи
в інтересах органів державної влади та місцевого самоврядування,
 протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльностіі корупції на території Бродівської територіальної громади
на 2021  рік (надалі - Програма)
 
1. Ініціатор розроблення Програми       -    Золочівський РВ УСБ України
                                                               у Львівській області. 
 
2. Дата, номер документа
про затвердження Програми                   -     ___________________________                                                                      від ___.___.2021 р.
 
3. Розробники  Програми:                        -     Золочівсьський РВ УСБ України.
                                                                          у Львівській області .
 
4. Відповідальний виконавець Програми  -  Золочівський РВ УСБ України.
                                                                  у Львівській області.
 
5. Учасники Програми                             -     Золочівський РВ УСБ України
                                                                           у Львівській області,
Бродівська міська рада. 
                                                                   
 
6. Термін реалізації програми                 -    2021 рік.
 
7. Загальний обсяг фінансових
ресурсів, необхідних для реалізації
Програми, тис. грн., всього,                    -     на 2021 рік - 50,0 тис. грн.,
                                                                    
7.1. коштів місцевого  бюджету              -    на 2021 рік  - 50,0 тис. грн.
  

            
    Начальник Золочівського РВ
    УСБУ у Львівській області                                                  Юрій БАЗЮТА