ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2

 
  БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ         
  Р І Ш Е Н Н Я
XVI чергової сесії  VIІ демократичного скликання
 
      Від  23.12. 2016 року                        м. Броди                               № ПРОЕКТ
 
Про затвердження Програми підтримки
розвитку місцевого самоврядування
в м. Броди на 2017 рік
 
З метою подальшого розвитку місцевого самоврядування в  м.Броди, налагодження поінформованості громадян про роботу органів місцевого самоврядування, поліпшення   умов   для самостійного  вирішення територіальною громадою  питань місцевого значення, активізацію діяльності депутатського корпусу і громадськості міста, здійснення представницьких та інших заходів на 2017 рік та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада-
 
                                           
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити Програму підтримки розвитку місцевого самоврядування
в м. Броди на 2017 рік, згідно додатку.
2. Вступити до асоціацій:
- Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування - Асоціації «Енергоефективні міста України»;
- Асоціації «Кліматичний Альянс»;
- Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Відкриті міста»;
- Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».
3. Уповноважити міського голову представляти інтереси міської ради в Асоціаціях  особисто або через призначених ним посадових осіб органів ради та укласти з Асоціаціями відповідні Угоди.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні  депутатські комісії: з питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту та з питань економіки, бюджету та комунального майна.
 
                Міський голова                                                      Анатолій Белей
 
Затверджено:
рішенням міської ради
від №
 
ПРОГРАМА
підтримка розвитку місцевого самоврядування в м. Броди на 2017 рік
Загальні положення

Програма підтримки розвитку місцевого самоврядування в  м. Броди на 2017 рік (далі – Програма) розроблена відповідно до  положень Конституції України, Європейської хартії місцевого самоврядування, Бюджетного Кодексу України, Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні” та «Про статус депутатів місцевих рад», Указу Президента України від 30 серпня 2001 року № 749/2001 “Про державну підтримку розвитку місцевого самоврядування в Україні» і спрямована на забезпечення дальшого розвитку місцевого самоврядування, його організаційних, правових, матеріально-фінансових, інформаційних засад та здійснення представницьких та інших заходів на 2017 рік.

 Мета програми:
Забезпечення розвитку місцевого самоврядування, шляхом участі в  Асоціаціаціях, налагодження поінформованості громадян про роботу органів місцевого самоврядування, створення належних умов для ефективної діяльності депутатів міської ради та активізацію громадськості міста.
 Завдання:
Розширення місцевої демократії, налагодження постійної тісної співпраці міської ради та її виконавчого комітету із громадськістю міста, недержавними громадськими організаціями, бізнесом і владою, встановлення та підтримка партнерських зв’язків з громадами інших міст в Україні і за кордоном, обмін досвідом. Участь в заходах  та проектах що організовують Асоціації.
Заходи по виконанню програми:
1.Інформаційна політика.
№з/п Назва заходів Термін виконання Виконавці Фінансування, грн Очікуванийрезультат
1 2 3 4 5 6
1.1. Проведення прес-конференцій для засобів масової інформації. Протягом року Апарат міської ради Підвищення рівня обізнаності мешканців міста із напрямками діяльності міської влади.
1.2. Проведення прийомів міським головою, заступниками міського голови та іншими посадовими особами мешканців міста. Згідно з графіком Посадові особи міської ради Надання консультативної та практичної допомоги мешканцям міста у вирішенні їх проблем.
1.3. Інформаційне забезпечення діяльності міської ради. Протягом року Апарат міської ради 70 000 Зворотний зв’язок із жителями міста. Фінансування газет «Голос відродження» та «Броди вечірні»і ТРК «Броди», оплата інших інформаційних матеріалів.
1.4 Технічне обслуговування та хостинг офіційних інтернет-ресурсів міської ради. Протягом року Апарат міської ради 10 000 Забезпечення безперебійного функціонування інтернет-ресурсів міської ради.
1.5 Технічне обслуговування та модернізація системи голосування «Голос» Протягом року Апарат міської ради 13 000 Технічне забезпечення проведення сесій міської ради.
РАЗОМ 93 000
  1. Участь міської ради в роботі організацій, які сприяють розвиткові місцевого самоврядування в Україні.
1 2 3 4 5 6
2.1 Членство в Асоціації міст України. Протягом року Міська рада 9 500 Участь у заходах, семінарах та навчаннях.
2.2 Членство в Асоціації «Енергоефективні міста України». Протягом року Міська рада 8 000 Участь у заходах, семінарах та навчаннях.
 2.3 Членство в міжнародній Асоціації «Кліматичний Альянс». Протягом року Міська рада 4 000 Участь у заходах, семінарах та навчаннях.
2.4 Членство в Асоціації «Відкриті міста» Протягом року Міська рада 8 000 Участь у заходах, семінарах та навчаннях.
2.5 Членство в Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Протягом року Міська рада 5 000 Участь у заходах, семінарах та навчаннях.
2.6 Членство в Асоціації малих міст України. Протягом року Міська рада - Участь у заходах, семінарах та навчаннях.
РАЗОМ 34 500
 3.Навчання, обмін досвідом, встановлення та підтримка партнерських зв’язків, участь у заходах.
1 2 3 4 5 6
3.1. Участь депутатів, посадових осіб апарату міської ради, активістів територіальної громади міста в форумах, конференціях, семінарах, навчаннях та інших заходах. Протягом року Апарат міської ради 65 000 Підвищення рівня обізнаності залучених осіб. Навчання, оплата відрядних витрат апарату та депутатів міської ради. Організація харчування і проживання та послуг з транспортного перевезення.
3.2. Прийом делегацій по обміну досвідом. Залучення експертів, науковців та інших спеціалістів для надання практичної допомоги в діяльності міської ради. Протягом року Апарат міської ради 60 000 Вивчення та практичне застосування перейнятого досвіду територіальних громад інших міст, (в т.ч. закордонних) в діяльності міської ради та виконавчого комітету. Організація харчування і проживання, оплата послуг залучених фахівців. Оплата послуг з транспортного перевезення делегацій, експертів, науковців, учасників заходів та інших запрошених.
РАЗОМ 125 000
4.Підвищення позитивного образу територіальної громади міста, депутатського корпусу міської ради та її органів в Україні та за її межами.
1 2 3 4 5 6
4.1. Придбання друкованої презентаційної та інформаційної  продукції (в т.ч. законодавчу літературу), відзнак, атрибутики міста, аудіо та відео продукції про місто Броди, громаду, органи місцевого самоврядування туристичні можливості краю. Протягом року Апарат міської ради 20 000 Виготовлення та придбання атрибутики міста, книг, буклетів, відзнак (медалей, грамот, подяк), рамок, календарів, сувенірів, аудіо та відео продукції і поширення їх серед жителів і гостей нашого міста, депутатів. Друк фотографій. Інформування та промоції діяльності міської ради.
4.2. Проведення урочистих заходів, офіційних прийомів, відзначення історичних ювілеїв і подій з життя територіальної громади міста, визначних дат мистецьких та трудових колективів, активних громадян міста, переможців міських конкурсів, святкування, зустрічі новорічно-різдвяних свят. Протягом року Апарат міської ради 60 000 Організація та забезпечення проведення виставок, конкурсів, турнірів, концертів та інших масових заходів на території міста. Організація харчування і проживання офіційних делегацій, запрошених гостей міста та учасників заходів. Відзначення переможців, ювілярів, мистецьких та трудових колективів, активних громадян міста, переможців міських конкурсів
4.3. Проведення Дня міста. Апарат міської ради 120000 Організація та забезпечення масових заходів на території міста. Відзначення активних громадян міста, переможців міських конкурсів.
РАЗОМ 200 000
 
 5.Управління, оренда та продаж нерухомого майна міста.
1 2 3 4 5 6
5.1. Розробка документації із землеустрою (виготовлення проектів відведення, технічної документації, експертних оцінок, організація земельних аукціонів інше) а також виготовлення проектної та кошторисної документації тощо. Протягом року Апарат міської ради 300 000 Виготовлення технічної документації,реєстрація прав власності, експертних оцінок та іншої земельної документації. Продаж земель  комунальної власності міста.
5.2. Проведення інвентаризації,  виготовлення технічної документації для підтвердження права власності на об’єкти нерухомості. Протягом року Апарат міської ради 20 000 Підтвердження права власності на об’єкти нерухомого майна за територіальною громадою міста.
РАЗОМ 320 000
Всього на реалізацію програми 772 500
 
 
 
 
Секретар ради                                                                      Микола Бакай