ПРОЄКТ РІШЕННЯ № б/н

БРОДІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

IX СЕСІЇ VІІІ СКЛИКАННЯ

від  ...2021 р.                                   м. Броди                                                № проект
 
Про створення
громадського пасовища     
  
Розглянувши заяву гр. Левицького О. В., уповноваженої особи власників худоби територіальної громади від “09” березня 2021 р., щодо забезпечення в потребі випасання громадського ската на землях кормових угідь сільськогосподасрького призначення комунальної власності розташованої на території Бродівської міської ради, Золочівського району, Львівської області, відповідно до Закону України “Про мiсцеве самоврядування в Українi”, Земельного кодексу України, міська рада
 

В И Р І Ш И Л А :

 
      1. Надати дозвіл виконавчому комітету Бродівської міської ради на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення громадського пасовища орієнтовною площею 15,0639 на території с. Гаї-Дітковецькі з земель сільськогосподарського призначення (пасовище) комунальної власності.
2. Затвердити Положення про громадське пасовище, яке створюється в адміністративних межах Бродівської міської  ради, Золочівського району, Львівської області (додається).
  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток  (Казмірчук О. Я.).    

Міський голова                                                                   Анатолій Белей

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 1

 
            ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                                                  Бродівською міською радою
                                      IX сесія VIII скликання
                      від ...... 2021 р.

 
ПОЛОЖЕННЯ
про громадське пасовище
Положення про громадське пасовище розроблено з метою забезпечення потреби територіальної громади у випасанні худоби за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності не наданих у власність і користування, з метою сприяння розвитку скотарства, зокрема молочного та м’ясного поголів’я великої рогатої худоби, шляхом спільного використання пасовища власниками худоби, мешканцями територіальної громади Бродівської міської ради, Золочівського району, Львівської області, у відповідності до вимог Закону України “Про місцеве самоврядування в України”, Земельного кодексу України, Закону України “Про землеустрій”, Закону Україні “Про Державний земельний кадастр”.
Формування громадського пасовища відбувається за вимогою мешканців територіальної громади, які мають у власності худобу. Громадське пасовище формується за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності не наданих у власність і користування з метою його спільного використання власниками худоби. Після оформлення права комунальної власності територіальної громади, пасовища використовуються для загального користування, відповідно земельний податок і орендна плата за земельні ділянки не сплачуються.
Перелік користувачів громадського пасовища визначається щорічно, на загальних зборах мешканців територіальної громади із внесенням відповідних змін у разі виникнення потреби, згідно поданих особистих заяв на ім’я голови місцевої ради.
На загальних зборах мешканців територіальної громади вирішуються питання щодо організації та використання пасовища, які оформлюються відповідним протоколом та затверджуються виконкомом місцевої ради.
За рахунок коштів спеціального фонду, коштів користувачів, інвесторів, благодійних внесків тощо, в рамках чинного законодавства, рада має право вирішувати питання внутрігосподарського землеустрою громадського пасовища, проведення заходів з відновлення трав’яного покриву, підвищення родючості ґрунтів, забезпечення тварин потребою у водопої, солі, побудови твариномогильника та інші питання.
 
 
 
 

         Секретар ради                                                                          Руслан Шишка