ПРОЄКТ РІШЕННЯ № б/н

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
ЗОЛОЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
V  сесія   VIІІ  скликання
 
 04.02. 2021 р.                                  м. Броди                                     № ПРОЄКТ
 
Про затвердження Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Бродівської  територіальної громади на 2021 рік
 
 
Керуючись п.22 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська   рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити Програму співфінансування капітальних ремонтів будинків у      м. Броди на 2020-2025 р.р.  (додається).
  2. Фінансування даної Програми проводити в межах асигнування, затвердженого у бюджеті Бродівської міської ради на 2021 рік.
  3. Контроль за виконання рішення покласти на постійні депутатські  комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою та екології, а також з питань фінансів, бюджету, розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.
 
 
 
Міський голова                                                              Анатолій БЕЛЕЙ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток до рішення №____
Від 04 лютого 2021р.
 
 
 
 
 
 
Програма
захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру
Бродівської  територіальної громади на 2021 рік
 
 
 
     
     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

м. Броди

2021 рік

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма.
 
У зв’язку із зростанням факторів, пов’язаних із загрозою і виникненням            надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на території Бродівської міської об’єднаної територіальної громади , існує необхідність модернізації та оновлення матеріально-технічної бази державних пожежно-рятувальних підрозділів району – 10-ої Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області (надалі – 10 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Львівській області):
На сьогодні у пожежно-рятувальних підрозділах району через зношеність і тривале використання особовим складом під час виконання завдань за призначенням потребують заміни пожежні рукавиці (краги), закупівля даних рукавиць забезпечить захист особового складу від дії теплових факторів пожежі.
У розпорядженні 10 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Львівській області знаходиться  14 апаратів на стиснутому повітрі типу «АУЕР». Проте, існує проблема по закупівлі рятувальних пристроїв RASPIHOOL для швидкого та безпечного рятування людей із задимленого середовища.
На сьогодні у пожежно-рятувальних підрозділах району через зношеність і тривале використання пожежно-технічного обладнання є потреба  в його оновленні на даному етапі актуальним питанням є доокомплектування спецтехніки підрозділу 10 ДПРЧ стволом лафетним переносним,рукавними заглушками діаметром 77мм. та іншим ПТО,яке використовується для швидкого та ефективного гасіння пожеж.
Як показує аналіз, в останні роки спостерігається збільшення пожеж в житловому секторі. У цьому контексті актуальним постає питання швидкої та якісної надання допомоги населенню при гасіння пожеж та надання іншого роду допомоги населенню, ефективність проведення якихв значній мірі залежить від наявності відповідних засобів. На сьогодні державні пожежно-рятувальні підрозділи району не мають у своєму розпорядженні спеціалізованих дрель-шуруповертів, за допомогою яких можна було б ефективно здійснювати пошуково-рятувальні операції та надавати якіснішу допомогу внаслідок різного роду надзвичайних ситуацій. Для комплектації підрозділів існує об’єктивна необхідність придбання таких засобів, що дасть можливість оперативно пересуватись та здійснювати рятувальні операції в складних ситуаціях.
2. Визначення мети Програми.
         Метою цільової програми захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021 рік є послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій.
3. Визначення відповідального виконавця Програми.
Відповідальним виконавцем Програми визначено начальника 10 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.
 
4. Перелік завдань і заходів Програми, напрямів використання бюджетних коштів та результативних показників.
Програма передбачає виконання першочергових заходів щодо захисту населення                 і територій від надзвичайних ситуацій за такими напрямками:
1) запобігання виникненню та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру;
2) підвищення ефективності оперативного та комплексного реагування на надзвичайні ситуації.
Перелік заходів і завдань з виконання цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021 рік зазначено в додатку.
 
5. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки виконання завдань, заходів.
Виконання Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Бродівської міської ради.
Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить орієнтовно 50 тис. грн. За результатами виконання заходів програми в кінці року 10 ДПРЧ ГУ ДСНС у Львівській області надає звіт про проведену роботу до фінансового відділу Бродівської міської ради та уточнюються заходи на наступний рік та обсяги видатків на їх фінансування.
Виконання заходів програми дасть змогу протягом наступного  року забезпечити суттєве підвищення рівня безпеки проживання населення, його захищеність від впливу шкідливих техногенних факторів. 
        Не пізніше ніж через два місяці після закінчення визначеного терміну дії Програми 10 ДПРЧ ГУ ДСНС у Львівській області готує і надає фінансовому відділу та на розгляд сесії Бродівської міської ради підсумковий звіт щодо результатів її виконання.
 
6. Координація та контроль за ходом виконання Програми.
Координація та контроль за ходом виконання Програми здійснюється відділом з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної роботи, запобігання та виявлення корупції Бродівської міської ради.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 1
                                                                                                     
 
ПАСПОРТ
 
цільової програми захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Бродівської міської ОТГ на 2021 рік
 
1. Ініціатор розроблення програми 10 Державна пожежно-рятувальна частина  ГУ ДСНС у Львівській області
 
2. Дата, номер документа про затвердження програми  
3. Розробник програми Бродівська міська рада,10 Державна пожежно-рятувальна частина     ГУ ДСНС у Львівській області
 
4. Відповідальний виконавець 10 Державна пожежно-рятувальна частина     ГУ ДСНС у Львівській області
 
5. Учасники програми 10 Державна пожежно-рятувальна частина ГУ ДСНС у Львівській області  Бродівська міська рада.
 
6. Термін реалізації програми 2021 рік
 
7.  Загальний обсяг фінансових
 ресурсів, необхідних для реалізації
 програми, тис. грн., всього в т.ч.
 
50,0 тис. грн
7.1. коштів районного бюджету                             50,0 тис.грн
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 2
Додаток 2
 
 
Ресурсне забезпечення
 
цільової програми Бродівської міської ради захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021 рік
 
                                                                                                                                                                                                                      тис. грн.
Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2020 рік Усього витрат на виконання програми
Усього, 50,0 тис.грн 50,0 тис.грн
у тому числі    
районний бюджет 50,0 тис.грн 50,0 тис.грн
місцеві бюджети    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 3
Перелік завдань, заходів та показників
цільової програми Бродівської міської ради  захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021 рік
№ з/п Назва завдання Перелік заходів завдання Показники виконання заходу, один. виміру Виконавець заходу, показника Фінансування Очікуваний результат
Джерела Обсяги, тис.грн.
1. Зміцнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів 10-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Львівській області Захід1
Забезпечення пожежної техніки необхідним пожежно-технічним обладнанням
затрат 
закупівля пожежно-технічного оснащення 10 ДПРЧ ГУ ДСНС у Львівській області – 14,0 тис.грн
 
10 ДПРЧ ГУ ДСНС у Львівській області
 
 
 
Бюджет Бродівської міської ради
 
 
14,0
 
Зміцнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів 10-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Львівській області
 
продукту
кількість придбаного обладнання  (ствол лафетний переносний,рукавні заглушки)-6 шт.
ефективності
середня вартість одиниці 2,3 тис.грн.
Якості - 100%
Відсоток забезпечення 100%
                         
 
 
  Захід 2
Забезпечення пожежної техніки дрель-шуруповертами MAKITA для швидкого зняття покрівельних матеріалів (профнастил,металочерепиця) під час гасіння пожеж.
затрат  
укомплектування автоцистерн ударними дрель-шуруповертами MAKITA – 10.0 тис.грн
 
 
10 ДПРЧ ГУ ДСНС у Львівській області
 
 
 
Бюджет Бродівської міської ради
 
 
 
 
 
10,0
 
Зміцнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів 10-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Львівській області
продукту
кількість придбаних дрель-шуруповертів -4 од.
ефективності
середня витрата за одиницю- 2,5 тис. грн.
Якості – 100%
Відсоток забезпечення 100%
 
 
 
  Захід 3
Забезпечення ланок ГДЗС рятувальними ковпаками для порятунку людей із задимлених приміщень.
затрат  
придбання рятувальних ковпаків Raspihool для апаратів  AUER -20,0 тис.грн.
 
 
10 ДПРЧ ГУ ДСНС у Львівській області
 
 
Бюджет Бродівської міської ради
 
 
 
20,0
Зміцнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів 10-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Львівській області
продукту
кількість придбаних рятувальних ковпаків- 2 шт.
ефективності
середня витрата за одиницю- 10,0
Якості – 100%
Відсоток забезпечення 100%
 
 
 
  Захід 4
Забезпечення о/с 10 ДПРЧ робочими крагами (рукавицями)
затрат  
Придбання краг – 6,0 тис.грн
 
 
10 ДПРЧ ГУ ДСНС у Львівській області
 
 
 
Бюджет Бродівської міської ради
 
 
 
 
6,0
Зміцнення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів 10-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Львівській області
продукту
кількість придбаних краг- 30 пар.
ефективності
середня витрата за одиницю- 0,2 тис. грн.
  Якості – 80%         
Відсоток забезпечення 80%