ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

23.12.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ б/н
Про затвердження Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання на 2021-2022 роки


БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
ЗОЛОЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
III сесія  VIІI скликання
 
від 24.12.2020 року                        м. Броди                           №
 
 

Про затвердження Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання на 2021-2022 роки



        З метою створення сприятливих передумов для розвитку громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, надання їм матеріально-фінансової підтримки на забезпечення спортсменів та тренерів спортивною формою, спортивним інвентарем та обладнанням, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити Програму надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання на 2021-2022 роки (додається). 
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з гуманітарних  питань.
 



Міський голова                                                           Анатолій Белей


 
Додаток
Затверджено
рішенням міської ради
від 24.12. 2020 року №
 
ПРОГРАМА
надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання на 2021-2022роки

1. Загальні положення

1.1. Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання на 2020-2021 роки (надалі – Програма) визначає мету, завдання, очікувані результати і механізм використання коштів, передбачених у міському бюджеті м. Броди для надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості (надалі – громадським організаціям).
1.2. Бюджетні кошти згідно з цією Програмою скеровуються виключно на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання, що безпосередньо необхідні для організації та проведення спортивних змагань, участі у них та забезпеченні тренувального процесу.
 
2. Мета і завдання Програми

2.1. Метою Програми є залучення людських і матеріальних ресурсів громадських організацій та головного розпорядника бюджетних коштів для забезпечення спортсменів та тренерів спортивною формою, спортивним інвентарем та обладнанням з метою подальшого розвитку спорту.
2.2. Основними завданнями Програми є:
2.2.1. Організація і проведення конкурсу для визначення громадських організацій, які отримуватимуть фінансову підтримку за рахунок коштів міського бюджету м. Броди на закупівлю спортивної форми , спортивного інвентарю та обладнання.
2.2.2. Надання фінансової підтримки громадським організаціям з міського бюджету м. Броди на закупівлю спортивної форми спортивного інвентарю та обладнання.
2.2.3. Аналіз і моніторинг закупівель спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання громадськими організаціями з метою ефективного планування та використання у майбутньому коштів міського бюджету м. Броди.
2.3. Реалізація завдань Програми покладається на  комісію з питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту.
 
3. Конкурсна комісія

3.1. Визначення громадських організацій, яким буде надаватись фінансова підтримка на закупівлю спортивної форми спортивного інвентарю та обладнання за рахунок коштів міського бюджету м. Броди, здійснюється на конкурсній основі за рішенням конкурсної комісії (надалі – комісія).
3.2. Склад конкурсної комісії затверджується постійною депутатською комісією з гуманітарних питань.
3.3. Комісію очолює голова комісії. Робота комісії здійснюється у формі засідань. Засідання комісії є правочинним якщо у ньому бере участь більше половини її членів.
3.5. Перед погодженням результатів конкурсу надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання комісія презентує перелік претендентів на участь у конкурсі комісії з гуманітарних питань.
3.6. До повноважень конкурсної комісії належить:
3.6.1. Здійснення попереднього оцінювання документів, поданих громадськими організаціями для участі у конкурсі.
3.6.2. Формування переліку громадських організацій із зазначенням суми коштів на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю, обладнання яким рекомендується надати фінансову підтримки за рахунок коштів міського бюджету .
4. Терміни проведення конкурсу

4.1. Прийом заявок на конкурс надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю на 2021 рік проводитиметься у період з 1  по 30 березня 2021 року. У наступні роки конкурс проводитиметься щорічно у період з 1 по 30 листопада року, що передує.
4.2. Інформацію про початок конкурсного відбору готує і оприлюднює виконком через розміщення на офіційній сторінці Бродівської міської ради.


5. Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу

5.1. Учасниками конкурсу можуть бути громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості з видів спорту які визнані в Україні, відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», наказів Міністерства молоді та спорту України від 27.01.2014 № 149 «Про затвердження Порядку визнання видів спорту, включення їх до Реєстру визнаних видів спорту в Україні, порядок його ведення» та від 11.03.2015  № 639 «Про затвердження Реєстру визнаних видів спорту в Україні» та зареєстровані у м. Броди
5.2. Учасники конкурсу не можуть мати непогашену заборгованість з надання фінансових чи інших документів відповідно до раніше укладених договорів з виконавчим комітетом міської ради.
5.3. Учасники конкурсу, які не виконали основних вимог конкурсу у попередні роки не можуть бути учасниками конкурсу у наступному році.
5.4. Для участі у конкурсі надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю громадські організації протягом терміну, вказаного в оголошенні про конкурс, подають на ім’я міського голови у електронному та друкованому вигляді наступний перелік документів:
5.4.1. Заповнену аплікаційну форму, де зазначено кошторис витрат на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю (додаток 1 до цієї Програми).
5.4.2. Копію установчого документа громадської організації, завірену печаткою та підписом керівника організації на кожній сторінці.
5.4.3. Копію витягу з ЄДРПОУ.
5.5. Відповідальність за достовірність документів, які подані на розгляд, покладається на керівника громадської організації.
5.6. Невідповідність учасника кваліфікаційним вимогам конкурсу, складання аплікаційної форми для участі у конкурсі пізніше зазначеного в умовах конкурсу терміну є підставою для відмови у розгляді заяви на участь у конкурсі.
5.7. Обов’язковою умовою надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю згідно з конкурсом є нанесення на спортивну форму герба міста Броди. В разі  неможливості  нанесення герба міста на спортивну форму згідно вимог правил проведення змагань чи конкретного виду спорту,   графічна відсилка до міста Броди повинна розміщуватися на   іншому додатковому споряджені яке не використовується безпосередньо під час проведення змагань.
 
6. Порядок визначення переможців конкурсу

6.1. Визначення переліку громадських організацій, які отримають фінансову підтримку за рахунок коштів міського бюджету м. Броди на закупівлю спортивної форми спортивного інвентарю та обладнання, проводиться у два етапи:
6.1.1. 1-й етап – аналіз відповідності поданих документів вимогам конкурсу.
6.1.2. 2-й етап – розподіл коштів міського бюджету м. Броди, передбачених на надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання, згідно з критеріями оцінки, зазначеними у додатку 2 до цієї Програми.
6.2. Аналіз відповідності поданих документів вимогам конкурсу, а також розподіл коштів міського бюджету м. Броди, передбачених на надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання, згідно з критеріями оцінки проводить конкурсна комісія.
6.3. Бюджетні кошти, які передбачені у міському бюджеті м. Броди розподіляються між заявниками рішенням ради за пропозицією конкурсної комісії в сумі що не перевищують 30 000 грн. на одну громадську організацію, яка набрала найбільше балів за процедурою оцінювання передбаченою в додатку  № 2 до програми. Громадські організації які за процедурою оцінювання отримали нижчі бали отримують відповідно : 2 місце за кількістю балів – не більше 25 000 грн. на одну організацію, 3 місце – не більше 20 000 грн. на одну організацію. Інші учасники отримують не більше 10 000 грн., але не більше ніж передбачено загальною сумою коштів, що виділена з бюджету міської ради на реалізацію даної програми.
 
7. Процедура отримання коштів

7.1. Надання коштів з міського бюджету м. Броди на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання здійснюється згідно з планом використання бюджетних коштів (довідкою змін до плану використання бюджетних коштів) громадської організації, погодженим з головним розпорядником бюджетних коштів та з копіями підтверджуючих документів належним чином завірених (печатка та підпис керівника громадської організації).
7.2. Договори про закупівлю укладаються громадськими організаціями безпосередньо з тими організаціями, які мають право здійснювати реалізацію спортивної форми та спортивного інвентарю.
7.4. Дата укладання всіх договорів з підприємствами, дата виписки рахунку, дата накладних повинна бути не раніше дати реєстрації головним розпорядником бюджетних коштів плану використання бюджетних коштів (довідки змін до плану використання бюджетних коштів).
7.5. У разі правильності оформлення пакету документів для отримання коштів, передбачених планом використання бюджетних коштів (довідкою змін до плану використання бюджетних коштів), головний розпорядник бюджетних коштів здійснює платежі у межах бюджетних асигнувань.
 
8. Бухгалтерський облік та звітність про використання бюджетних коштів, контроль за їх використанням
 
8.1. Одержання та використання бюджетних коштів відображається у документах бухгалтерського обліку і фінансової звітності громадських організацій у встановленому законодавством України порядку.
8.2. Громадські організації подають у ДКСУ бюджетну звітність (щомісячну, щоквартальну, річну) у строки і у порядку, встановленому законодавством України, та звіт про використання коштів на засіданні комісій з гуманітарних питань та з питань  економіки, бюджету та комунального майна.
8.3. У разі невиконання (неналежного виконання) громадською організацією умов конкурсу така громадська організація позбавляється права отримання коштів на закупівлю спортивної форми спортивного інвентарю та обладнання у наступному календарному році. Документи, які подано такою громадською організацією, не допускаються до відбору у наступному календарному році.
8.4. Контроль за цільовим та раціональним використання бюджетних коштів, які надаються відповідно до цієї Програми, здійснює виконком та інші органи відповідно до законодавства України. З цією метою виконком має право одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій необхідну інформацію.
8.5. Виконком має право здійснювати перевірку закупівель відповідно до затвердженого кошторису.
8.6. Громадська організація зобов’язана поставити придбані за кошти міського бюджету спортивну форму ,спортивного інвентарю та обладнання на свій баланс з присвоєнням облікового номеру.
8.7. Громадська організація звітуючись за проведення закупівель надає не менше 3 фотографій в електронному вигляді у міськвиконком.
 
 
Додаток 1
до Програми надання фінансової
підтримки громадським організаціям
фізкультурно-спортивної спрямованості
на закупівлю спортивної форми та 
спортивного інвентарю на  2021-2022 роки
 
АПЛІКАЦІЙНА ФОРМА
учасника конкурсу надання фінансової підтримки на закупівлю спортивної форми, спортивного інвентарю та обладнання на 2021 рік
1. Повна назва громадської організації  
2. Номер та назва  видів спорту, якими займаються спортсмени відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України 11.03.2015  № 639  
3. Посада та ПІБ керівника громадської організації  
4. Контактний телефон керівника громадської організації  
5. Фактична адреса реєстрації громадської організації  
6. Юридична адреса реєстрації громадської організації  
7. Ідентифікаційний код громадської організації (ЄДРПОУ)  
8. Вид діяльності громадської організації (відповідно до установчих документів)  
9. Організаційно-правова форма громадської організації  
10. Дата первинної реєстрації громадської організації  
11. Ознака (код) неприбутковості громадської організації  
12. Посада та ПІБ відповідальної особи від громадської організації  
13. Контактний телефон відповідальної особи від громадської організації  
14. Електронна пошта громадської організації  
 
КОШТОРИС
витрат на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю на 20__ рік
 

з/п
Найменування товару Одиниця виміру Кількість, шт. Ціна за од., грн. Всього, грн.
1.          
2.          
3.          
4.          
Всього:  
Загальна інформація про громадську організацію

з/п
Назва показника Показник громадської організації
1. Яка кількість спортсменів які систематично займається цим видом (видами) спорту та беруть участь у спортивних змаганнях та залучалася до заходів у попередньому календарному році?  
2. Які вікові групи охоплює громадська організація та кількість учасників у кожній групі?  
3. Чи приймали участь заявники у міських заходах та акціях з промоції здорового способу життя і спорту? (У яких та скільки разів за минулий рік?).  
4. Чи приймали участь  заявники у районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях? (У яких та скільки разів за минулий рік?).  
5. Вид спорту за групою (олімпійський  чи неолімпійський).  
6. Вид спорту: командний ігровий вид спорту чи індивідуальний вид спорту.  
7. Чи висвітлювалась інформація про свою діяльність у засобах масової інформації у попередні роки (газети, телебачення, сайт міської ради, власний сайт, мережа Facebook). (документально підтверджено, ксерокопія газети чи зні́мок екра́на (англ. screenshot, скриншот)…  
* Керівник громадської організації своїм підписом у цій аплікаційній формі підтверджує, що ознайомлений з вимогами конкурсу надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю.
** Не заповнення однієї з граф аплікаційної форми є підставою для недопуску пакету документів до участі у конкурсі.
___________________                                            ____________________
(Дата)                         (Підпис, печатка)              (ПІБ керівника)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 2
до Програми надання фінансової
підтримки громадським організаціям
фізкультурно-спортивної спрямованості
на закупівлю спортивної форми та 
спортивного інвентарю на  2021-2022 роки
 
 
КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ
для надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю
спортивної форми та спортивного інвентарю, обладнання
 

з/п
Назва критеріїв Максимальна сума
балів
1. Кількість спортсменів які систематично займається цим видом (видами) спорту та беруть участь у спортивних змаганнях 30 (один спортсмен – 1 бал)
2. Вікові групи Кількість спортсменів 25 (за кожну вікову групу – по 3 бали, плюс по кількості спортсменів в групі: до 10 чол.- 1 бал, більше 10 – 2 бали, по кожній групі)
     
     
     
     
     
3. Участь заявників у міських заходах та акціях з промоції здорового способу життя і спорту 10 (один захід – 1 бал)
4. Участь заявників у районних – 3 бали, обласних – 5 балів, всеукраїнських – 7 балів  та міжнародних змаганнях – 9 балів. 10 (один рівень змагань – 1 бал)
5. Види спорту за групами:
олімпійські види спорту 10
неолімпійські види спорту 5
6. Види спорту за кількістю спортсменів:
командні ігрові види спорту 5
індивідуальні види спорту 5
7. Висвітлення інформації про свою діяльність у засобах масової інформації у попередні роки (газети, телебачення, сайт міської ради, власний сайт, мережа Facebook) 5 (один ресурс – 1 бал)
Максимальна сума балів, яку може набрати  учасник 100



 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 3
до Програми надання фінансової
підтримки громадським організаціям
фізкультурно-спортивної спрямованості
на закупівлю спортивної форми та 
спортивного інвентарю на  2021-2022 роки
 
 
 
Міському голові Белею А.А.
____________________________
____________________________          
 
Шановний Анатолій Андрійович!
 
         _______________________________________________________________просить Вас прийняти пакет документів на закупівлю спортивної спортивного інвентарю та обладнання, обладнання у сумі                                 грн.
                           
____________                                                               ______________
(посада керівника)                                              (підпис та печатка)                                                (ПІБ)
 
 
 



 
 
 
 
Додаток 4
до Програми надання фінансової
підтримки громадським організаціям
фізкультурно-спортивної спрямованості
на закупівлю спортивної форми та 
спортивного інвентарю на  2021-2022 роки
 
(Зверху кошторису витрат повинен бути розміщений офіційний бланк громадської організації)
 
 
КОШТОРИС
витрат                           на закупівлю спортивної форми та
                      (назва громадської організації)
 спортивного інвентарю на 20____ рік
 
Найменування товару Одиниця виміру Кількість, шт. Ціна за од., грн. Всього, грн.
1.          
2.          
3.          
4.          
5.          
6.          
Всього:  

 
___________      __                                                       ______________
(посада керівника)           (підпис та печатка)                           (ПІБ)
Секретар ради