ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

23.12.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ б/н
Про затвердження Програми створення місцевого резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021 рік

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
                              ІІI    чергової сесії  VIІІ скликання
 
від _______________ року                        м. Броди                               № 
 
               
 
Про затвердження Програми створення місцевого резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021  рік
 
        
Керуючись п.22 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська   рада
 
В И Р І Ш И Л А:
 
  1. Затвердити Програму створення місцевого резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021  рік. (Додаток 1).
  2. Фінансування даної Програми проводити в межах асигнування, затвердженого у міському бюджеті Бродівської міської ради на 2021 рік.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні  депутатські комісії: з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою та екології та з питань фінансів, бюджету, розвитку, інвестицій, туризму та міжнародного співробітництва.
 
 
 
 
           Міський голова                                                 Анатолій БЕЛЕЙ
 
 
 
 
Додаток до рішення
Бродівської міської ради _____________2021  р. №______            
                           
 
Програма
створення місцевого резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021  рік
 
 
  1. Паспорт Програми
 
1. Ініціатор розроблення Програми Виконавчий комітет Бродівської міської ради
 
2. Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про затвердження Програми Рішення Бродівської міської ради від ______________
3. Розробник програми Бродівська міська рада
 
4. Відповідальний виконавець програми Виконавчий комітет Бродівської міської ради Бродівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області,
 
5. Учасники програми Виконавчий комітет Бродівської міської ради Бродівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області,
6. Термін реалізації програми 2021  рік
7. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми 100 тис. грн
 
 
2. Загальна характеристика Програми
 
Бродівський район відноситься до території з високим ступенем ризику виникнення надзвичайних ситуацій.
Аналіз надзвичайних ситуацій, які виникали упродовж останніх років
на території району, засвідчує зростання кількості небезпечних метеорологічних
та гідрологічних явищ (сильні вітри, град, зливи, снігопади, обледеніння ліній електропередач), які неодноразово спричиняють виникнення надзвичайних ситуацій місцевого рівня.
            Географічні та кліматичні особливості району, наявність високої кількості потенційно-небезпечних об’єктів в сукупності з іншими небезпечними факторами вказують на можливість виникнення на території району надзвичайних ситуацій як техногенного так і природного походження. Наприклад, обсяги економічних збитків внаслідок стихійних лих останніх років і цілому по району коливаються в межах від десятків до сотень тисяч гривень.
При виникненні надзвичайних ситуацій на потенційно-небезпечних об’єктах і об’єктах життєзабезпечення, крім економічних збитків, істотно погіршуються умови проживання населення, існує реальна загроза здоров’ю і життю людей.
Оперативність реагування сил і засобів цивільного захисту району щодо локалізації надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків знаходяться в прямій залежності від наявності матеріальних ресурсів, призначених для ліквідації надзвичайних ситуацій.
Завчасне створення матеріальних резервів усіх рівнів регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2001 року № 308 “Про порядок створення і використання матеріальних ресурсів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків” і реалізується відповідно до затвердженої номенклатури, норм та обсягів Бродівського місцевого  резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання, ліквідації можливих надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та їх наслідків на 2021  рік.
Отже, основною проблемою, на розв’язання якої спрямована програма, є забезпечення фінансування видатків для створення місцевого резерву матеріально – технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Бродівського району протягом 2021  року.
 
3. Мета та основні завдання Програми
Мета Програми – здійснити накопичення місцевого резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання і ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій на території Бродівського району.
Досягнення поставленої мети передбачає реалізацію наступних основних завдань:
  • здійснення розрахунків обсягів щорічного фінансування, виходячи з першочерговості накопичення визначених матеріальних ресурсів;
  • щорічне виділення необхідних сум цільових коштів з місцевого бюджету;
  • закупівля необхідних матеріально-технічних ресурсів;
  • організація зберігання, використання і поповнення місцевого резерву;
  • забезпечення всебічного контролю.
                                                                            
4. Етапи реалізації Програми
Реалізація  цієї   Програми   передбачається   протягом 2021  року.
 
І етап (термін реалізації 2021  рік):
            Створюється резерв будівельних та паливно-мастильних матеріалів в обсягах:
  • паливно-мастильні матеріали - 4 000 л.
В   цілому   для   виконання   заходів   Програми   необхідно   виділення
коштів з місцевого бюджету в сумі 100 тис.грн., у тому числі по роках: 2021           - 100 тис.грн.
 
у діючих цінах на матеріали станом на грудень 2020 року.
 
            Розробник Програми – виконавчий комітет Бродівської міської ради -   залишає за собою право:
  1. Збільшувати або зменшувати обсяги щорічного фінансування етапів Програми, пов’язані з реальним рівнем цін на момент придбання матеріальних ресурсів.
  2. Змінювати номенклатуру і обсяги місцевого матеріального резерву та пов’язані із цим видатки з міського бюджету у зв’язку із змінами показників техногенно-екологічного стану району.
  3. Поновлювати відповідні складові місцевого матеріального резерву при їх використанні для запобігання чи ліквідації надзвичайних ситуацій.
 
5. Управління реалізацією Програми
 
            У зв’язку із значимістю цієї Програми щодо гарантування безпечних умов життєдіяльності населення району, координація і контроль за ходом її реалізації покладається на виконавчий комітет Бродівської міської ради та міську  комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
         Організаційна робота щодо виконання заходів Програми здійснюється виконавчим комітетом Бродівської міської ради
 
 
                
 
                                                
Номенклатура та обсяги  ресурсів  
 
Програми
створення місцевого резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021  рік.
 

п/п
Номенклатура запасів 2021 Загальна
сума
грн.
1. Придбання паливно-мастильних матеріалів 100 000 100 000
РАЗОМ: 100 000 100 000
 
Виходячи із визначеної потреби в матеріальних ресурсах необхідно передбачити в районному бюджеті кошти на придбання: паливно-мастильних матеріалів на суму 100 тис. грн. .
Разом для створення міського резерву матеріально-технічних ресурсів протягом 2021 року в міському бюджеті необхідно передбачити кошти на загальну суму 100 тис. грн.
   
Додаток 2
Ресурсне забезпечення
Програми     створення міського резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Бродівської територіальної громади на 2021 рік
 
Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми 2021  рік Усього витрати на виконання Програми
Усього, 100 000 100 000
міський бюджет 100 000 100 000
 
 

                                                                                                                                    Додаток 3                                                           
Перелік завдань, заходів та показників  Програми  створення міського резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Бродівської територіальної громади на 2021  рік
 
№ з/п Назва завдання Перелік заходів завдання Показники виконання заходу, один. виміру Виконавець заходу, показника Фінансування Очікуваний результат
Джерела** Обсяги, тис. грн.
2021  рік
1.  
Здійснити накопичення місцевого резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання і ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій на території Бродівської територіальної громади.
 
Покращення матеріально – технічної бази закупівля необхідних матеріально-технічних ресурсів Бродівської територіальної громади Затрат:
обсяги фінансового ресурсу, тис. грн.: на придбання пального;-
Відділ організаційної, роботи, з питань цивільного захисту, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА Міський бюджет 100,0 Забезпечення фінансування видатків для створення резерву матеріально – технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру на території Бродівського району протягом 2021  року.
 
Продукту:
кількість придбаного пального
Ефективності: середня вартість за один л.
 
Усього:
 
100,0