ПРОЄКТ РІШЕННЯ № б/н

  БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ         
  Р І Ш Е Н Н Я
XLVIII сесія  VIІ демократичного скликання
 
            27. 02. 2020 р.                                     м. Броди                                  № 

 
Про затвердження програми
«Вони прославляють наше місто»
на 2020 рік
 
 
Розглянувши  програму «Вони прославляють наше місто» Бродівської міської ради на 2020 рік, враховуючи рекомендації постійних депутатських комісій з питань  економіки, бюджету та комунального майна,  та з питань  духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада,  -
 
 

ВИРІШИЛА:

 
 
1. Затвердити  програму «Вони прославляють наше місто», згідно додатку.
 
2.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну  депутатську комісію з питань економіки, бюджету та комунального майна ( Старик М. І. ) та з  питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту   ( Шира С. В.)
 
 
 
 
 

Міський голова                                                           Анатолій Белей

 
 
 
 

 Додаток

ПРОГРАМА
«Вони прославляють наше місто»
 
І. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ
 

1. Ініціатор розроблення Програми Виконавчий комітет Бродівської міської ради
2. Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми
 
 
3. Розробник Програми Виконавчий комітет Бродівської міської ради
4. Відповідальний виконавець Програми комісію з питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту
5. Учасники Програми Колективи та мешканці міста Броди за досягнення у освітній, науковій, спортивній, державній, правоохоронній, військовій, творчій, громадській та інших сферах діяльності.
6. Термін реалізації Програми
 
2020 рік
7. Джерела фінансування Програми
 
Міський бюджет
8. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми 30 тис. грн
 
ІІ. Загальна частина
 
На сучасному етапі важливе значення для міста Броди має відзначення діяльності видатних колективів міста Броди та бродівчан за досягнення у освітній, науковій, державній, правоохоронній, військовій, творчій, громадській та інших сферах діяльності.  Багаторічна сумлінна праця, високий професіоналізм, вагомий внесок у створення матеріальних і духовних цінностей або інші заслуги, які прославляють наше місто Броди та Україну.
Сформована система роботи дозволить забезпечити досягнення  інформаційної, виховної мети за умови самореалізації кожної особистості.
Разом з тим, потребує вдосконалення механізм заохочення представників колективів, окремих мешканців і працівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, організацій і об'єднань, творчих та інших спілок міста, військовослужбовців, військових частин, тощо. Визнання та промоція досягнень бродівчан сприятиме створенню та поширенню позитивного іміджу серед мешканців міста Броди.   
Удосконалення системи відзначення, створення сприятливих умов для підтримки національної свідомості громадян України, національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Броди, наведення позитивного прикладу для наслідування дозволить існуючим видатним колективам та мешканцям покращити результати своєї діяльності, а мешканцям міста посилити свій потенціал, повірити в себе та стати успішними, досягати нових вершин та перемог.
 
IIІ. Мета та основні завдання Програми
 
3.1.         Програму розроблено з метою створення в місті Броди сприятливих умов для розвитку освітнього, творчого та спортивного потенціалу мешканців Бродів, підтримки і стимулювання інтелектуальних здібностей мешканців, заохочення гідних представників різноманітних сфер діяльності.
3.2.         Основними завданнями програми є :
  1. Організація і проведення конкурсу для визначення видатних колективів та мешканців міста Броди.
  2. Промоція видатних колективів та мешканців міста Броди їхньої діяльності та здобутків на біл-бордах міста.
  3. Реалізація завдань Програми покладається на  комісію з питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту
 
 
IV.Конкурсна комісія
4.1. Визначення видатних колективів та мешканців міста Броди, здійснюється на конкурсній основі за рішенням конкурсної комісії (надалі – комісія).
4.2. Склад конкурсної комісії:
Голова комісії – секретар міської ради М.Бакай;
Секретар комісії – головний спеціаліст А.Гром’як;
Члени комісії:
депутат міської ради С. Кулієвич;
депутат міської ради М.Чунгін;
журналіст ТРК «Броди» М.Літвін.
 
4.3. Комісію очолює голова комісії. Робота комісії здійснюється у формі засідань. Засідання комісії є правочинним якщо у ньому бере участь більше половини її членів.
4.4. Перед погодженням результатів конкурсу щодо промоції видатних колективів та мешканців міста Броди комісія презентує перелік претендентів на участь у конкурсі комісії з питань духовності, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, спорту, зв’язків із засобами масової інформації, туризму та соціального захисту.
4.5. До повноважень конкурсної комісії належить:
4.5.1. Здійснення попереднього оцінювання документів, поданих для участі у конкурсі.
4.5.2. Формування переліку учасників, поліграфічні матеріали з яких будуть розміщені на білбордах міста Броди.
 
V. Терміни проведення конкурсу та реалізації його результатів

5.1. Прийом заявок на конкурс проводитиметься починаючи з 1 березня 2020 року
5.2. Інформацію про початок конкурсного відбору готує і оприлюднює виконком через розміщення на офіційній сторінці Бродівської міської ради.
 
VI. Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу
 
6.1.Учасниками конкурсу можуть бути мешканці або колективи які мають здобутки та досягнення  у  освітній, науковій, спортивній, державній, правоохоронній, військовій, творчій, громадській та інших сферах діяльності, які народилися, проживають чи здійснюють діяльність у місті Броди.
6.2. Учасники конкурсу не мають мати притягнення до кримінальної відповідальності, мати судимості або обмеження, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України. Учасниками конкурсу не можуть бути державними службовцями, особами місцевого самоврядування, депутатами усіх рівнів.
6.3. Для участі у конкурсі протягом терміну, вказаного в оголошенні про конкурс, на ім’я міського голови у друкованому вигляді потрібно подати наступний перелік документів:
6.4.1. Заяву на ім’я міського голови.
6.4.2. Копії документів, що підтверджують відповідні здобутки та досягнення у освітній, науковій, спортивній, державній, правоохоронній, військовій, творчій, громадській та інших сферах діяльності.
6.4.3. Біографічні відомості про  особи/осіб, висунутої на учасника конкурсу (на паперовому носієві ), обсягом до двох тисяч друкованих знаків, що обов'язково повинна містити інформацію : прізвище, ім'я, по батькові, число, місяць, рік і місце народження ( рік створення/ дата реєстрації ), відомості про громадянство, освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, здобутки та досягнення у освітній, науковій, спортивній, державній, правоохоронній, військовій, творчій, громадській та інших сферах діяльності, адресу місця проживання/ реєстрації, відомості про судимість, не погашену і не зняту у встановленому законом порядку;
6.4.4. Копії першої та другої сторінок паспорта громадянина України та сторінок, де зазначаються відомості про його місце проживання ( фізичних                   осіб ).
6.4.5. Графічний матеріал: макет в розмірі 3000мм x 6000мм, розширення 72-100 dpi, кольорова гамма CMYK, формат файлу tiff, важлива інформація не ближче ніж 120 мм від краю. Обов’язковою умовою є наявність герба міста Броди та надпису Бродівська міська рада, які мають займати на зображенні площу не менше 500мм х 1000 мм. Заборонено в графічних матеріалах використовувати логотипи, символіку та інші елементи, що ідентифікують будь-яку політичну партію або  країну-агресора.
6.4.6. Інформацію про відсутність судимості при необхідності .
6.5. Невідповідність учасника кваліфікаційним вимогам конкурсу є підставою для відмови у розгляді заяви на участь у конкурсі.


 
VII. Фінансове забезпечення виконання Програми
 
Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Затверджений фінансовий ресурс використовується на здійснення таких витрат:
-розробка, виготовлення та монтаж поліграфічних матеріалів з визначеними видатними колективами та або мешканцями містянами на білборди міста Броди.
-оренда рекламного щита.
 
VI. Очікувані результати виконання Програми
 
Виконання Програми забезпечить:
  • заохочення представників колективів, окремих мешканців та працівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, організацій і об'єднань, військових частин, військовослужбовців;
  • відзначення окремих колективів, мешканців, військовослужбовців, видатних земляків міста Броди
  • сприяння розвитку виробничого та культурного потенціалів міста Броди;

- стимулювання та заохочення творчих працівників закладів і установ культури та мистецтва, членів творчих спілок, літературно-мистецьких об’єднань, товариств, асоціацій, аматорських колективів міста Броди до утвердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної пам’яті народу, підвищення його національної свідомості.
Вшанування визначних земляків сприятиме утвердженню загальнолюдських моральних принципів та якостей,  формуванню гідної особистої громадянської позиції та національно-патріотичному вихованню дітей і молоді міста Броди.
 
 

 
 
 
Секретар ради                                                  Микола Бакай