ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 10


 

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
 XLVIII сесії  VIІ демократичного скликання
 
27.02.2020 року                        м. Броди                               № ПРОЕКТ
 
 
Про Програму утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Ювілейний» на 2020 рік
Відповідно до  статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями), враховуючи звернення КП «Стадіон»Ювілейний» Бродівська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1.  Затвердити Програму утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Ювілейний » на 2020 рік згідно з додатком.
  2.  Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань економіки, бюджету, комунального майна.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Міський голова                                                                 Анатолій Белей
 
 
Додаток до рішення сесії від №
ПАСПОРТ
Програми утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Ювілейний» на 2020 рік
1. Ініціатор розроблення програми КП «Стадіон «Ювілейний»
3. Розробник програми Виконавчий комітет Бродівської міської ради
4. Співрозробники програми КП «Стадіон «Ювілейний»
5. Відповідальний виконавець програми КП «Стадіон «Ювілейний»
6. Головний розпорядник коштів Виконавчий комітет Бродівської міської ради
7. Розпорядник коштів нижчого рівня КП «Стадіон «Ювілейний»
8. Учасники програми КП «Стадіон «Ювілейний»
9. Термін реалізації програми 2020 рік
10. Перелік бюджетів, які беруть участь у виконання програми міський бюджет
11. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми згідно з додатком відповідно до додатку 1 до Програми
     
 
2
1. Загальна частина
Стадіони є важливою складовою інфраструктури міста, головним завданням яких є удосконалення фізкультурно-оздоровчої роботи, створення сприятливих умов для задоволення потреб дітей, молоді та усіх верств населення у зміцненні здоров’я, активному дозвіллі, пропаганді здорового способу життя, залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом, а також збереження наявної з подальшим удосконаленням матеріально- технічної спортивної бази та ефективне її використання.
У місті Броди створюються необхідні умови для того, щоб якомога більше жителів нашого міста займалися спортом.
На стадіоні «Ювілейний» проводяться матчі чемпіонату  з футболу, змагання з різних видів спорту, навчально-тренувальні збори, та інші культурно-масові заходи.
Враховуючи значний інтерес мешканців міста до занять фізичною культурою і спортом, існує нагальна потреба в утриманні та фінансовій підтримці комунальних спортивних споруд.
Зважаючи на вищевикладене, робота щодо розвитку фізичної культури і спорту у місті потребує подальшого удосконалення. Розробка Програми на сьогодні зумовлена необхідністю створити сприятливі умови для діяльності та розпочати поетапну розбудову та реконструкцію інфраструктури стадіону міста.
  1. Мета та основні завдання програми
Головною метою Програми є забезпечення розвитку відповідно до сучасних вимог інфраструктури стадіону, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів, організації культурного дозвілля мешканців нашого міста, з врахуванням всієї різноманітності соціальних груп (молодь, діти, люди поважного віку, інваліди тощо), а також розвиток та надання можливостей для занять фізичною культурою і спортом на території міста, збереження наявної з подальшим удосконаленням матеріально- технічної спортивної бази та ефективне її використання, залучення висококваліфікованих спеціалістів та тренерських кадрів, утримання та приведення в належний стан головних спортивних споруд та спортивного обладнання міста, що є базовими для підготовки збірних команд та спортсменів міста.
Завданням програми є:
  •  привести в належний технічний стан спортивні споруди;
  •  приведення футбольних полів стадіону до належного стану;
  •  ремонт та будівництво спортивних споруд;
  •  придбання сучасного спортивного інвентарю.
  1. Заходи програми
Стадіон має бути центром фізичного та спортивного розвитку населення.
Розв’язання проблем передбачає в цілому:
  •  визнання спорту як важливого чинника досягнення фізичної та духовної досконалості людини, формування патріотичних почуттів у громадян та позитивного міжнародного іміджу міста;
  •  задоволення потреб кожного мешканця міста у зміцненні здоров’я, фізичного виховання та занять спортом;
  •  сприяння безперервності та послідовності занять фізичною культурою і спортом громадян різних вікових груп;
  •  проведення ремонтів будівель стадіону з метою забезпечення безпеки життя та здоров'я осіб, які займаються фізичною культурою і спортом, учасників та глядачів спортивних і фізкультурно-оздоровчих заходів, підтримання в належному технічному та санітарному стані, впровадження нових технологій енергозбереження.
4. Фінансове забезпечення
Фінансування заходів, передбачених Програмою, здійснюється в Порядку, визначеному нормативно-правовими актами, на підставі поданих комунальним підприємством клопотань з наведеними обґрунтуваннями щодо необхідності відповідної фінансової підтримки, рішень виконавчого комітету та сесій міської ради, за рахунок коштів міського бюджету. Фінансова підтримка буде надаватися після включення підприємств до мережі одержувачів бюджетних коштів.
Фінансування даної Програми здійснюється за рахунок коштів загального та спеціального фонду.
  1. Очікувані результати
Виконання Програми дасть змогу утримувати у належному стані стадіон «Ювілейний», що є базовими для систематичних активних занять фізичною культурою і спортом дітей, юнацтва, дорослого населення, підготовки спортсменів високого ґатунку, що в свою чергу, сприятиме зміцненню здоров'я населення, пропаганді і популяризації здорового способу життя.
Системний підхід до вирішення питання розвитку стадіону, приведення їх у відповідність до сучасних вимог (реконструкція, реставрація, модернізація території та наявних споруд, ефективне використання природних та трудових ресурсів), дозволить максимально задовольнити відповідні потреби населення, підвищити привабливість міста Броди для мешканців та гостей міста.
Виконання Програми дасть можливість:
  •  підвищити рівень охоплення мешканців міста фізкультурно-оздоровчою та спортивною роботою;
  •  впроваджувати систему фізкультурної просвіти населення, що сприятиме формуванню традицій і культури здорового способу життя, престижу здоров'я, залученню громадян до активних занять фізичною культурою і спортом та формування нових цінностей та орієнтирів, направлених на збереження та зміцнення здоров'я людей;
  •  підвищити рівень забезпечення населення спортивними спорудами.
  1. Організація управління та контроль за ходом реалізації Програми
  Розпорядник коштів Програми нижчого рівня КП «Стадіон «Ювілейний» звітує про виконання заходів Програми та здійснює обґрунтовану оцінку результатів програми,  у разі потреби розробляє пропозиції щодо доцільності продовження тих чи інших завдань, включення додаткових завдань, уточнення показників, обсягів і джерел фінансування.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 1
до Програми утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Ювілейний» на ­2020 рік
 
 
Ресурсне забезпечення міської цільової програми
Програма утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Ювілейний» на 2020 рік
 
 
Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми  
Усього витрат на виконання програми, грн.
Обсяг ресурсів, усього, у тому числі: 1000 000,00
 
міський бюджет 1000 000,00
   

Секретар міської ради                    Микола Бакай