ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3


 

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
ХLVIIІ сесія  VIІ демократичного скликання


 
від 27.02.2020 р.                              м. Броди                                №  

 
 
Про звіт міського голови про роботу
виконавчого комітету за 2019 рік
 
 
Заслухавши та обговоривши звіт міського голови про роботу виконавчого комітету по виконанню повноважень відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись п.9 ст.26, ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,міська рада
 

ВИРІШИЛА :

 
1. Звіт міського голови про роботу виконавчого комітету за 2019 рік взяти до відома.
 
2. Виконкому міської ради:
- зосередити роботу на організації виконання рішень міської ради та рекомендаційпостійних комісій;
- забезпечити виконання міського бюджету та посилити контроль за використанням бюджетних коштів.
 
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову.
 
 
 
 

              Міський голова                                        Анатолій  Белей
 

ДОДАТОК

                                                                              До рішення              сесії
                                                                                  Бродівської міської ради №

 
 

 
З В І Т
міського голови про діяльність виконавчого комітету Бродівської міської ради за 2019 бюджетний рік
 

Шановні депутати Бродівської міської ради, запрошені та присутні на засіданні сесії!
Завершився ще один рік нашої спільної праці, перегорнуто ще одну сторінку історії міста, історії, яку ми творимо разом з вами.
Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сьогодні я звітую перед Вами про все те, що вдалось зробити  виконавчому комітету для нашого рідного міста у 2019 році. 
 Виконавчий комітет Бродівської міської ради, утворений рішенням міської ради в кількості 9 осіб на чолі з міським головою. Впродовж 2019 року проведено 16 засідань виконкому міської ради, на яких прийнято 308 рішень з різних питань. Виконавчий комітет координує роботу відділів виконкому, підприємств та установ, що належать до власності громади міста.
 Безпосередню роботу з розгляду планових питань та письмових звернень, підготовку проектів рішень виконкому та міської ради, контролю за виконанням прийнятих рішень з  питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування, здійснює апарат виконавчого комітету міської ради в кількості 20 осіб.
          Одним із напрямків діяльності міського голови та апарату виконавчого комітету міської ради є робота зі зверненнями громадян. У 2019 році було розглянуто 422 письмових звернення. На особистому прийомі у міського голови побувало 1485 осіб.
Найбільшу частку питань, порушених у зверненнях громадян, складають питання земельних відносин  та надання земельних ділянок учасникам АТО – 198 звернень; житлово-комунального господарства, а це ремонт будинків, доріг – 173 звернення; житлові – 41(покращення житлових умов та надання житла, зарахування на квартирний облік, влаштування індивідуального опалення в квартирах);  соціального захисту – 146 (надання матеріальної допомоги громадянам міста, допомоги на поховання осіб, які не працювали).
       Спеціалістами виконкому, за зверненнями мешканців міста, підготовлено та видано у 2019 році 1662 довідки, з них: 898 довідок  в районне управління праці та соціального захисту населення, обстеження житлових умов та інші; 177 довідок з трудового архіву в пенсійний фонд, 587довідок з земельних  питань.         
Виконавчий комітет Бродівської міської ради здійснює свою діяльність керуючись принципами відкритості та прозорості.
 З метою забезпечення інформаційної відкритості та створення належних умов для доступу до публічної інформації працівниками виконкому наповнюється відповідними матеріалами веб-сайт міста та соціальна мережа Фейсбук.
  Систематично та оперативно на офіційному сайті розміщується інформація про засідання виконкому, оприлюднюються проєкти та рішення міської ради і виконкому. Окрім того сесії Бродівської міської ради та засідання постійних депутатських комісій можна переглядати в режимі он-лайн та в записі на каналі Ютуб.
Виконавчий комітет Бродівської міської ради постійно оновлює функціонування системи «Голос». Запроваджено підсистему хронологія рішень, яка дозволяє переглядати історію голосувань депутатів, їхню відвідуваність та активність на сесіях міської ради.
Бродівська міська рада у 2019 році підписала меморандум з фондом «Східна Європа», щодо впровадження публічних консультацій та інших інструментів електронної демократії.
          У Бродах з 2018 року діє програма «Громадський бюджет м. Броди» – це частина міського бюджету, з якого на конкурсній основі здійснюється фінансування проєктних пропозицій (оформлених ідей), підготовлених жителями (авторами проєктів) м. Броди. Завдяки цій програмі у нашому місті вдалося реалізувати чимало добрих справ. У 2019 році на Громадський бюджет спрямовано 500 тис. грн. Реалізовано проєкт «Безпечна школа» (Облаштування системи зовнішнього відеонагляду та освітлення прилеглої території Бродівської гімназії ім. І.Труша.), автор – Руслан Шишка, бюджет проєкту  165 000 грн.  
Другим у рейтингу великих проєктів із бюджетом у 200 тис. грн. переміг проєкт  Ірини-Еріки Кужелюк - Скейт-парк (вали).
Серед малих проєктів найбільшу кількість голосів  набрав проєкт Дитячий майданчик "Дитяча мрія" (Старі Броди), автор – Наталія Бєскова. Бюджет – 100 тис.грн.
У нашому місті продовжує  працювати електронна база  даних animal-id.info. Електронна реєстрація сприяє вирішенню проблеми з безпритульними тваринами.
Далі – я проінформую  про роботу виконавчого комітету міської ради щодо виконання власних та делегованих повноважень за 2019 рік. 
Я намагатимусь, зупинитись на основних та найважливіших аспектах діяльності виконавчого комітету.
 
              Повноваження у сфері реєстрації проживання фізичних осіб
На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» у 2019 році послугу з реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання отримали 959 громадян із них 809 (зареєстровано) і 150 (знятих з реєстрації).  Видано 1535 довідок з цих питань.
 
Повноваження у сфері соціально-економічного і культурного
розвитку, планування та обліку
Бродівська міська рада прийняла програму сприяння впровадженню відновлювальних джерел енергії власниками приватних житлових будинків. Програма передбачає часткове відшкодування вартості проведених робіт з встановлення сонячних електростанцій. У 2019 році один мешканець міста Броди взяв участь у цій програмі та отримав відшкодування у сумі 34 006,00грн.
 
                   Повноваження в галузі бюджету, фінансів і цін
 Виконавчий комітет склав проєкт міського бюджету на 2019 рік і подав його на затвердження сесії міської ради, також здійснював контроль за його виконанням. Виконання дохідної частини міського бюджету у 2019 році за підсумками року становить 97,7% у зв’язку з тим, що надходження акцизного податку у звітному році складає 82,6 %. Невиконання бюджету за 2019 рік становить 995,3 тис.грн.
 
               Повноваження щодо управління комунальною власністю
         Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчого комітету міської ради належить управління об’єктами житлово – комунального господарства. 
 З метою розвитку комунальних підприємств міста у 2019 році внесено в статутний капітал:
КП «Броди» – 2102,2 тис. грн.,
КП «Бродиводоканал» – 1177,5тис. грн.,
КП ВО КТЦ «Бродівський замок» – 248,4 тис. грн,
КП «Бродитеплоенерго» – 855,6 тис. грн.
На засіданнях виконкому, депутатських комісіях керівники комунальних підприємств звітували про використання  коштів, які впродовж року фінансувалися з бюджету міста.   
         
Повноваження у галузі житлово-комунального господарства,
побутового, торговельного обслуговування, громадського
харчування, транспорту і зв’язку
       Щотижня міський голова проводить робочу нараду з керівниками комунальних підприємств, спеціалістами апарату виконавчого комітету міської ради. 
Саме на таких, щотижневих зустрічах іде планування роботи на тиждень усіх міських комунальних підприємств, підбиваються підсумки зробленого, приймаються рішення про важливі напрямки роботи, при потребі залучалися до співпраці фахівців різних структур.
                 Впродовж 2019 року проведено 53 наради, за підсумками яких відповідальним виконавцям дано доручення, що стосувалися питань ремонту дорожнього покриття вулиць, освітлення вулиць, водопостачання та водовідведення, обслуговування житлового фонду, теплопостачання, розгляду окремих звернень та скарг громадян.
 
       У зв’язку з реформою житлово-комунального господарства,  будинки були передані у власність та відповідальність співвласників самих будинків.
Функцію управління житловим фондом перейняла на себе Бродівська управляюча компанія.
У звітному році активно працювала програма співфінансування капітальних ремонтів багатоквартирних будинків. Ця програма є унікальною можливістю для співвласників багатоквартирного будинку профінансувати капітальний ремонт у своєму будинку спільно з міським бюджетом.
За 2019 рік, згідно програми співфінасування, міська рада спільно з ТзОВ «Бродівська управляюча компанія» реалізували 25 проєктів капітального ремонту багатоквартирних будинків, на що з міського бюджету було виділено 796,2тис.грн. Програма співфінансування вчергове довела свою необхідність, співвласники багатоквартирних будинків у Бродах відчули та побачили підтримку міста.
           Також, протягом 2019 року діяла Програма  підтримки ОСББ. З міського бюджету було профінансовано та реалізовано роботи з ремонту будинків у 12-ти ОСББ на суму 501,9тис.грн.  
 
         Щодо робіт з благоустрою то варто зазначити, що  ми організовували толоки, прибирали парки і сквери, висаджували дерева, а також на Червоних Казармах зрізали близько сотні уражених омелою аварійних дерев.
 
         Для підтримки малого та середнього бізнесу виконавчий комітет сприяв у розширенні та розвитку міського ринку,  у розвитку усіх форм торгівлі.
          
                                   Повноваження у галузі будівництва
        Ремонт доріг – це один із пріоритетних напрямків діяльності  міської влади.
У звітному році проведено  капітальний ремонт дороги по вулицях  Л. Українки,  Спортивна,  Великі Фільварки (від вул. Коцюбинського до вул. Л.Українки) на суму 9132,4тис.грн.
 
    У 2019 році за кошти державного фонду охорони навколишнього природного середовища та із співфінансування з міського бюджету виконані роботи з будівництва каналізаційних мереж на вул. Низька, Старобрідська, 8 Березня. Загальна сума виділених коштів складає 9130,3 тис. грн. (з державного бюджету 8900тис.грн.,з міського бюджету  230,3тис.грн.)
Проводився поточний ремонт тротуарів по вулицях Шевченка, Коновальця, Залізнична,  Коцюбинського (біля гімназії), Стуса, 22-Січня  (біля буд. № 95), майдан Свободи. Проводився  поточний ремонт внутрішньо-квартальних проїздів по вул. Ст. Бандери. На дані роботи було виділено 3 573,0тис.грн.
         У 2019 році, ми змушені були перекрити дах на будівлі міської ради. Оскільки після сильних зливових дощів стара шиферна покрівля почала протікати і затопило внутрішні приміщення. Відтак була необхідність провести ці роботи, щоб вберегти будівлю від руйнації. Сума робіт складає 633,8тис.грн.
 
 
 
Повноваження у сфері освіти, охорони здоров‘я,
культури, фізкультури і спорту
Для  покращення матеріальної бази  закладів освіти, культури, фізкультури і спорту  у  2019 році з міського бюджету  було надано субвенцію районному бюджету в сумі 307,0тис.грн., а саме – для

  • спеціалізованої ЗОШ №2 – 38 ,0тис.грн. – на капітальний ремонт подвір’я та придбання мультимедійного комплексу;
  • інклюзивно-ресурсному центру – 100,0тис.грн. на реконструкцію даху приміщення;
  • на капітальний ремонт центральних вхідних сходів - Бродівській гімназії ім. Ів. Труша – 99, 0тис.грн;
  • районній комунальній ТРК «Броди» – 50,0тис.грн. на виплату заробітної плати;
  • фінансову підтримку надано Бродівській дитячо-юнацькій спортивній школі – 10,0тис. грн.;
  • та сектору молоді і спорту – 10,0тис.грн.   
 
        У 2019 році працівники виконавчого комітету брали участь у проведенні заходів з відзначення державних, релігійних та професійних свят, ювілейних дат, проведенні  Дня міста. На дані заходи було спрямовано  кошти в сумі 566,4 тис. грн. 
Важливим для громади нашого міста стало відзначення ювілейної для нас дати 935 річниці м. Броди та 435 річниці надання місту Магдебурзького права. Щоб гідно її відсвяткувати оргкомітет напрацював програму, яка передбачала пошанування історичної пам’яті, а також людей, які творять сьогодення Бродів.
І , звичайно ж,   подбали  про привабливий зовнішній вигляд усього міста.  Були висаджені клумби на площі Ринок, біля пам’ятників Петру Полтаві, жертвам більшовицьких репресій, біл-борду загиблим учасникам АТО, фігури Божої Матері, впорядковано газони.  
Окрасою міста стали липова та кленова алеї, які ростимуть вздовж оновлених доріг та тротуарів найдовших вулиць нашого міста – Залізничної та Івана Франка.
       У звітному році  місто Броди стало центром та свідком історичної події.
 Найвагомішою культурною подією у нашому місті у 2019 році став фестиваль класичної музики LvivMozArt.  У нашому місті  в  рамках міжнародного проєкту «Буковинсько-Галицький літературний шлях» встановлено пам’ятник перед входом до Бродівської гімназії ім. Івана Труша видатному землякові, Йозефу Роту.
 
Жодне велике свято  не проходить в місті без участі хору «БОЯН». Муніципальний хор «Боян»– керівник якого почесний громадянин м. Броди  Ярослав Дмитрович Линів –  є гордістю нашого міста та району.  За роки своєї діяльності  цей колектив заслужив визнання не лише на Бродівщині, а й  багатьох куточках України, в Польщі та Німеччині.
Виїзні концерти, творчі зустрічі з людьми, хоровий спів у храмах, участь у всіх знаменних подіях краю – це невелика частина тієї титанічної праці, яку провадить «Боян». Ми пишаємося ними і всіляко  підтримуємо. У звітному році з міської казни було спрямовано 274, 7тис.грн., а також на придбання музично-акустичного обладнання та оргтехніки – 119, 8 тис.грн. Боянівці часті учасники фестивалів, творчих конкурсів,  де стають призерами та переможцями. Так у 2019 році колектив брав участь у ХІІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва ім. Юрія Штельмаха  «Серпневий заспів – 2019», який проходив у м. Чорноморськ. За свій професійний виступ боянівці отримали диплом найвищого ступеня – Гран-прі.
 
         У рамках реалізації програми підтримки спортивно масових заходів на 2019 рік, виконавчий комітет допомагав і всіляко сприяв у проведенні навчально-тренувальних зборів і змагань. Реалізована спортивна програма з підтримки футбольної команди «Богун», та спортивно-масових заходів на 2019 рік.   Для футбольної команди «Богун» виділено 300,0 тис. грн. на підтримку інших видів спорту було виділено 130,0 тис. грн.
У 2019 році у Бродах  відкрито ще один уже 4-й у нашому місті спортивний майданчик зі штучним покриттям. Це знакова подія для міста Броди, а особливо для мешканців мікрорайону Великі Фільварки,  для спортсменів та нашої молоді.  Завдяки бюджетній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України», 50% коштів на майданчик було надано за рахунок державної субвенції, ще 50% – з міського бюджету.
Виконавчий комітет всіляко сприяв проведенню різних спортивних заходів у місті, зокрема футбольних та волейбольних турнірів, регіональних та міжнародних змагань.                
 
Повноваження у сфері регулювання земельних відносин
та охорони навколишнього природного середовища
             Робота виконавчого комітету спрямована на розробку детальних планів територій земельних ділянок для учасників АТО. У 2019 році в районі вулиць Труша – Будівельна розроблено детальний план забудови на 6 ділянок для житлового будівництва, з яких 5 надано учасникам АТО.
 В загальному, на даний час учасників АТО надано 105 земельних ділянок для будівництва житлових будинків на території міста Броди, а також більше 150 земельних ділянок для будівництва гаражів.
            У 2019 році на земельних торгах у формі аукціону продано 1 земельну ділянку  площею 0,30 га на суму 812 тисяч грн. та 5 ділянок під власними об’єктами нерухомості на суму 618 тисяч 480 грн.  Укладено 12  договорів оренди земельних ділянок.
 
               Повноваження у сфері соціального захисту населення
У відповідності до визначених повноважень та виходячи з наявних
 фінансових можливостей виконком міської ради здійснював заходи з соціального захисту пільгових категорій населення, тих громадян міста, які найбільше  потребують допомоги. У звітному періоді для вирішення даного питання з міського бюджету  було виділено кошти в сумі  579,5 тис. грн.
 
Повноваження у галузі зовнішньоекономічної діяльності
Одним із напрямів діяльності виконавчого комітету є розвиток міжнародної співпраці.
Броди мають укладені угоди про співпрацю з польськими містами-партнерами Белжице, Могільно, Волув, Жихлін, Стрижівським повітом, німецьким містом Вольфрасхаузен, містом Шаштін-Страже (Словаччина).
Уже традиційно у святкуванні Дня міста Броди беруть участь делегації із партнерських міст. Цього року зі святом наше місто вітали 25 представників із п’яти міст-партнерів з Польщі (Стрижівського повіту, м. Жихлін, м. Белжице, м. Могільно, м. Волув).
 Та ми не лише запрошуємо і приймаємо гостей у Бродах, у відповідь маємо також дружні запрошення. Стає доброю традицією, у рамках партнерської співпраці, організовувати екскурсійно-відпочинкові поїздки для школярів нашого міста у Республіку Польща.
 Так у 2019 році 20 дітей у супроводі трьох викладачів відпочивали 10 днів у м. Жихлін.  Де наші польські партнери організували цікаву і насичену програму. Діти побували на екскурсіях, у розважальних центрах,  ознайомилися з історичними пам’ятками,  взяли участь у майстер-класі на яхтах,  побували у Варшаві, де мали екскурсію по замках та інших цікавих історичних місцях. А на добру згадку про поїздку отримали подарунки.
Цілий тиждень відпочивали у місті партнері Волув також учні, переможці  предметних олімпіад,  Бродівської гімназії ім. Ів. Труша. Для них партнери підготували теж змістовний відпочинок,  де було передбачено екскурсії у замки,  у Вроцлав та Любінь.
 
                       Повноваження в галузі оборонної роботи
Виконавчий комітет Бродівської міської ради забезпечує виконання законодавства про військовий обов'язок в частині бронювання робочих місць для військовозобов'язаних на підприємствах, в установах та організаціях відповідно до законодавства
       У зв'язку із суспільно-політичними та військовими подіями в державі, міська влада здійснює цілий комплекс заходів щодо надання допомоги Бродівському об’єднаному міжрайонному військовому комісаріату з мобілізації мешканців міста Броди.
        Постійно проводяться  навчання міської дільниці оповіщення. Розроблена і відпрацьована схема зв’язку і оповіщення, призначені посильні. Секретар виконкому систематично інформує військкомат про зміни військово-облікових даних у військовозобов’язаних та дотримується графіку звірок.
 
                   Повноваження щодо вирішення питань адміністративно-
                                     територіального устрою
          Міський голова та спеціалісти міської ради брали участь у обласних, районних  нарадах  щодо добровільного об'єднання громад.
 
 
Повноваження щодо забезпечення законності, правопорядку,
охорони прав, свобод і законних інтересів громадян
             Для забезпечення правопорядку у місті Броди виконавчий комітет  співпрацює з Бродівським відділенням поліції Золочівського відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області,  громадськими  формуваннями  «Галичина», «Захист Плюс», «Територіальна оборона».
Спеціалістами апарату виконавчого комітету здійснюється представництво в судах різних інстанцій по цивільних, адміністративних, господарських справах (прийнято участь в більш ніж 55 судових засіданнях);
ведеться претензійна робота з суб’єктами господарювання в сфері земельних відносин.
Для  покращення  контролю за порядком та безпекою у місті  додатково було встановлено сім камер відео спостереження  та здійснено модернізацію системи відео спостереження. Всього по місту встановлено 26 відеокамер.
 
         
Повноваження щодо відзначення державними нагородами,
відзнаками Президента України та присвоєння почесних звань України
            Виконавчим комітетом міської ради було внесено подання про нагородження державною нагородою (присвоєння Почесного звання «Мати-героїня»)  3 жительок міста Броди, які народили і виховали 5 дітей.
За вагомий внесок щодо збагачення культурної спадщини та представлення міста Броди на міжнародній арені присвоєно звання Почесний громадянин м. Броди нашій землячці, головному диригенту опери та філармонійного оркестру в місті Грац Оксані Линів.  Відзнаку було вручено засновниці фестивалю класичної музики LvivMozArt  під час концерту у Бродах.
 
Діяльність комісій при виконкомі міської ради:
адміністративної з  житлових питань та тендерного комітету

            Адміністративна комісія розглядає адміністративні правопорушення передбачені статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині своєї     компетенції.
      У 2019 році було розглянуто  75  справ  за статтями 179 (розпивання пива, алкогольних напоїв на виробництві), 182 (порушення вимог нормативно правових актів, щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму «порушення тиші»), 156 (порушення Правил торгівлі алкогольними напоями), 197 (порушення Правил проживання без реєстрації), 152 (порушення Правил благоустрою). 
За 2019 рік надійшло 5260,0 гривень.
          Комісія з житлових питань  розглядає ведення списків, особових справ громадян, які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті міської ради; надає пропозиції виконавчому комітету:
 про зарахування на квартирний облік громадян;
 про затвердження списків громадян, що перебувають на квартирному обліку підприємств, установ, організацій, які ведуть квартирний облік.
У 2019 році  було проведено  9 засідань комісії.  
На квартирному обліку при Бродівському міськвиконкомі станом на 01.01.2020 року  перебуває 488 громадян.
            Тендерний комітет провів у 2019  році 11 засідань тендерного  комітету виконавчого комітету Бродівської міської ради. Було проведено дві закупівлі по процедурі відкриті торги та одну за переговорною процедурою. Різниця між початковою та кінцевою ціною по цих закупівлях становила 2 269 790 грн. Внесено в систему 187 звітів про укладений договір.
 
КОМУНАЛЬНІ  ПІДПРИЄМСТВА  МІСТА БРОДИ
 
КП «Броди»
 
                  Підприємство дбає про благоустрій міста, доглядає зелені насадження, сквери, парки, квітники. Працівники КП «Броди» виконують роботи з прибирання вулиць, вивезення твердих побутових відходів, транспортні послуги, прочистка і провірка димовентиляційних каналів, видача ордерів на земляні роботи, видача довідок для приватного сектора, утримання кладовища, обслуговування вуличного освітлення,  чистка ливневої каналізації та утримання дорожньо-вуличної мережі, зрізання дерев, озеленення міста, утримання пам’ятників, скверів, фонтану та інші роботи.
 
                                                Санітарна очистка міста
     В 2019 році було охоплено договорами на вивіз твердих побутових відходів більше 17 тисяч населення, 315 організацій, приватних підприємств.
     На очистці міста  задіяно 6 сміттєвозів, 4 трактори, 2 вантажних  автомобілі. Для збирання і зберігання побутових  відходів  використовуються 229 контейнерів, які  розміщені на 86 майданчиках. Побутові відходи вивозяться та захоронюються на міському  сміттєзвалищі, площею 5,93 га.
 За 2019 рік вивезено більше 38 688м3  побутових відходів.  Придбано підмітальну машину зі щіткою вартістю 60 тис.грн., а також придбано 6 контейнерів на суму 55,2 тис. грн.
 
Благоустрій
      КП «Броди» обслуговує зелені насадження, сквери, квітники, загальною  площею 3,86 га.
              У 2019 році протяжність електромереж зовнішнього освітлення міста збільшилась на 1 км. Протягом року влаштовано вуличне освітлення на вул. Підберезна, встановлено опори вуличного освітлення та світильники на вул. Короленка та на вул. Л.Українки, проведено реконструкцію освітлення житлового кварталу на вулицях Островчик, Юридика  із заміною світильників на енергозберігаючі в кількості 21 штука. Загальна вартість видатків на вуличне освітлення – 256,9 тис. грн.
         Біля пам`ятника, що на Майдані Свободи,  встановили нові світильники.  Два прожектори, у національних кольорах,  місту подарував Коростенський завод теплотехнічного обладнання.
Важливо, що системою освітлення міста спеціалісти можуть керувати в режимі он-лайн, враховуючи пору року, погодні умови, час – це суттєво заощаджує енергоресурси та мінімізує витрати коштів на освітлення.
 У 2019 році КП «Броди» закуплено та встановлено 1 сучасну зупинку громадського транспорту  на вул. Львівська вартістю 105 тис.грн.
      Для покращення благоустрою в м. Броди комунальним підприємством «Броди» придбано  газонокосарку вартістю 28,6 тис. грн. та мотокосу вартістю 22,0 тис. грн.
      З метою безперебійної  роботи  міського  фонтану  закуплено багатопроменеву  форсунку вартістю 10 тис. грн. гривень.
      Для  забезпечення  більшого  порядку  та контролю в місті  додатково було закуплено сім камер відео спостереження та здійснено модернізацію  системи відео спостереження на суму 150 тис.грн.
      В  зв’язку  з нагальною  потребою, за кошти  міського бюджету було  здійснено  капітальний  ремонт  двох автомобілів вартістю 110 тис.грн.
      Для належного утримання у зимовий період міських доріг, підприємством було придбано піскорозкидач піщано-соляної суміші вартістю 420тис. грн. та закуплені ємкості для піску на суму 45,5тис.грн.
      Силами  працівників підприємства  відновлено спортивний  тренажерний  майданчик  у районі  Червоних  казарм.
У місті  протягом звітного року були встановлені велопарковки. Місця для того щоб залишити велосипед обладнали біля пологового відділення, КП «Броди», казначейства, біля адміністративних приміщень міської та районної ради і на Бродівському ринку. 
У 2019 році працівники комунального підприємства «Броди» провели роботи з пошуку та розкопування ливневої каналізації на  вулицях В. Стуса і 22 Січня.  Колектор  тут прокладався дуже давно, схеми розміщення трубопроводів були відсутні. Трубопровід зношений, періодично проводилися ремонтні роботи. Дана система  давно потребувала капітального ремонту. 
    Працівники КП «Броди», залучивши спеціалізовану техніку,  спочатку прочис­тили усю ливне­ву сис­тему від пі­ску, каменю, асфальту, підняли решітки, побудували 9 оглядових колодязів.
                   
Комунальне підприємство «Бродиводоканал»
                 
На сьогодні підприємство надає послуги з водопостачання та водовідведення підприємствам, організаціям та установам. Крім того, його послугами користуються більше 7 586 громадян міста.
У звітному році виконано такі роботи:
  • замінено лічильники холодної води у абонентів         1004 шт.
  • встановлено лічильники  холодної води                       161 шт.
  • ліквідовано проривів водопровідної мережі                     57 шт.
  • замінено водопровідні труби  Д =50 мм  вул. Шевченка 24 м/п
  • встановлено фекальний насос для перекачки стоків на КНС-1 вул.Островчик;
  • проведено капітальний ремонт насосів Villoна КНС-1 вул. Островчик – 3 шт.;
  • відремонтовано силовий резервний кабель з вул.Островичк, 5 до очисних споруд по вул. Конюшківській;
  • перекрито дах приміщення по вул. Польній на КНС-2;
  • прочищено каналізаційну мережу, усунено пориви каналізаційної мережі – 950 аварій.
          Протягом 2019 року за рахунок коштів міського бюджету придбано основні засоби та виконано наступний обсяг робіт:
  • придбано лічильники води 6 штук сума 56 тис.грн.,  
  • частотний перетворювач (2 шт.) на свердловини №2 та № 6 міського водозабору сума 113 тис.грн.,
  •  насос  на міський водозабір - 141 тис.грн.,
  •  частотний регулятор для конденсаторної  установки компенсації реактивної потужності – 2 шт. – 35 тис. грн.,
  • насос на  КНС вул. Островчик сума - 165 тис.грн.,  насоси  з двигуном, шафи управління на КНС вул. 22 Січня сума 190 тис.грн.
  • виконано прокладання водопровідної мережі вул. Набережна 17 тис. грн.,
  • реконструкція каналізаційної мережі вул. Коцюбинського 164 тис. грн., виготовлення дозвільної документації 209 тис. грн.,
  • капітальний ремонт насоса  КНС вул. Островчик 73 тис. грн.
  •  Крім того, у 2019 році проведено інвентаризацію водопровідної та каналізаційної мереж міста та створено електронну карту цих мереж.
 
Комунальне підприємство «Бродитеплоенерго»
 На балансі підприємства є10 котелень.  Протяжність тепломереж складає 52,7 км. Підприємство експлуатує 34 котли.
          «Бродитеплоенерго» надає послуги таким категоріям споживачів:
населення  456 абон., бюджет – 33 абон., відомче житло – 2 абон. (гуртожитки в/ч), релігійні організації – 1 абон.
         При підготовці до опалювального сезону 2019 – 2020 р. р. були проведені такі роботи:
  • на всіх котельнях проведено гідравлічне випробування т/мереж;
  • поточний ремонт насосів, вентиляторів, димососів на всіх котельнях;
  • ремонт запірної арматури, ГРП та газового обладнання;
  • проведено державну повірку датчиків температури і тиску.
  • проведено повірку теплових лічильників в кількості 12 шт.                                                                                                  
        За кошти міського бюджету в сумі 673,0 тис.грн. замінено 340 м.п. тепломережі д.89/160 мм від котельні по вул. Гончарська, 3А  до ДНЗ № 8, який було перепідключено до котельні по вул. Гончарська, а котельню у Фортеці було законсервовано і встановлено насоси на підкачку теплоносія до корпусу № 2 ОЗ «Бродівська ЗОШ №3» та  приміщення палацу Бродівського замку на суму 60,0 тис. грн.
  • встановлено два частотних регулятори на котельні по вул. Гончарська,3А  та Юридика, 64а, які дадуть змогу економити електроенергію до 20%;
  • замінено 96 м.п. тепломережі д. 108/200 мм від котельні по вул. Лесі Українки, 19 від теплового колодязя №5 до теплового колодязя №6.

Крім цього на всіх котельнях проведено штукатурно – малярні роботи.
            Значну економію енергоресурсів, зокрема газу, дало переведення котелень на альтернативні, значно дешевші види палива. Таким чином вдалося заощадити в опалювальний сезон чималі кошти.
Проводиться подальше відключення будинків від мереж центрального опалення
 
                 Комунальне підприємство ВО КТЦ « Бродівський замок»
Важливим об’єктом для міста і району є Бродівський ринок (КП ВО КТЦ «Бродівський замок»). У звітному році на території ринку облаштували  автостоянку для автомобілів на 100 паркомісць та замостили бруківкою 281кв.м. території.
Провели  внутрішні ремонти приміщеннь касирів та котельні (замінили  двері, вікна).  Встановили освітлення в ангарі та в торгових рядах ринку.
           Закупили нову оргтехніку. Провели капітальний ремонт трактора ЮМЗ- 6Л.
Для обслуговування території Бродівського ринку за кошти міської ради придбано мінітрактор – 194,8 тис.грн.,  косарку роторну – 30 тис.грн.,  сінограбарку -  12,2 тис.грн.,  лопату  відвал 11,4тис.грн.  
На території ринку проходили спільні толоки, під час яких
- зрізано сухі аварійні дерева, пострижено кущі, покошено траву, прибрано від сміття, гілля та опалого листя територію.
 
 
                      Комунальне підприємство « Стадіон « Ювілейний»
          Особливої уваги потребує  КП «Стадіон «Ювілейний». У 2019 році вдалося втілити раніше задумане, провести всі  роботи зі встановлення автоматичного поливу поля.
Загалом вся система поливу на стадіоні включає в себе щит управління, спеціальні трубопроводи і пристрої, які дають змогу забезпечити своєчасний полив, необхідність якого керується комп’ютером. На території поля встановлено 12 форсунок.  
В старому приміщенні стадіону облаштували клас для занять з дітьми. Замінили двері у кабінетах та класах,  перекрили  підтрибунні приміщення.  У  2019 році зроблено поточний ремонт вбиральні, замінено дах, вікна та двері.
Зробили частковий ремонт лавок на центральній трибуні. Відновили лавки, які передали на стадіон з парку (придбали нові дошки, полакували їх, встановили та відреставрували каркаси).
 
 Ось далеко не повний перелік тих справ та проблем, на яких акцентувалась увага керівництва та виконавчих органів міської ради в поточному році.
Може не все вдалося у попередньому році, та сподіваюся, що обов’язково надолужимо у цьому, бо всі ми спільно налаштовані на конструктивну роботу і позитивне вирішення проблем нашого міста.
Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає нашому місту.
Висловлюю глибоку вдячність усій громаді міста за підтримку та допомогу у вирішенні важливих проблем, які стояли перед нами.
Вірю, що й надалі ми будемо усією громадою створювати комфортне життя у рідному місті –  працювати, допомагати один одному для загального добра, миру i злагоди.
 
 
 

                   Міський голова                            Анатолій Белей