ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Бакай Микола Павлович


Данильчук А.Р. (Юрист)

Доповідач:

Бакай Микола Павлович

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

10.02.2020

ВИСНОВКИ КОМІСІЙ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2
Про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

БРОДІВСЬКА  МІСЬКА РАДА
БРОДІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
XLVII сесія  VIІ демократичного скликання
 
11.02. 2020  року                 м. Броди              № ПРОЕКТ

 
 
Про звернення до Президента України,
Прем’єр-міністра України та Національної комісії,
що здійснює державне регулювання у сферах енергетики
та комунальних послуг
 
Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити текст звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо перегляду постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 24 грудня 2019 року № 3032 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Львівгаз».
2.  Секретарю міської ради (М.Бакай) надіслати звернення .
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань регламенту ради?  депутатської етики, законності, правопорядку та співробітництва територіальних громад ( Фігун А. С.).
 
 
 
 

Міський голова                                         Анатолій Белей

 
 
 

Додаток до рішення міської ради ___________№______
Президенту України
Прем’єр-міністру України
Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

ЗВЕРНЕННЯ
 щодо перегляду постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 24 грудня 2019 року № 3032 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Львівгаз»

 
У зв’язку з прийняттям постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 24 грудня 2019 року № 3032 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Львівгаз» встановлено нові тарифи на доставку природного газу та змінено порядок оплати послуг за його доставку.
Таким чином, з січня 2020 року плата за доставку природного газу вилучена з рахунків за газ, що призвело до того, що споживачі отримали два окремі рахунки на оплату послуги.
Враховуючи стурбованість мешканців міста та численні звернення споживачів до депутатів міської ради звертаємося до Вас з проханням:
 - про перегляд тарифу на послугу розподілу природного газу, а саме його структуру (елементи витрат);
- про приведення тарифу на послугу розподілу природного газу до єдиного значення для всіх мешканців країни (від 0,36 до 1,308 за 1 м3 з ПДВ з 01.01.2020 по 30.06.2020) з метою забезпечення соціальної справедливості;
- про перегляд підстав нарахування за послугу розподілу природного газу для нових споживачів та тих, які у поточний чи попередній рік не споживають/споживали природний газ;
- про перегляд механізму розрахунку розміру оплати послуг доставки природного газу, а саме застосування обсягу споживання природного газу за попередній рік, так як температурний режим кожного року є різним, а відповідно і споживання природного газу;
- про перегляд можливості не розподілення оплати за послугу на окремі рахунки, що спричиняє соціальну напругу серед споживачів послуг.
Складна ситуація з комунальним підприємством «Бродитеплоенерго», є загроза зриву початку опалювального сезону 2020-2021 років. Реальне споживання енергоносіїв, газу КП «Бродитеплоенерго» відбувається сезонно - під час надання послуг з виробництва та постачання теплової енергії, а це з 15 жовтня по 15 квітня щорічно. Основний період опалювального сезону – 5 місяців. В період не здійснення основної господарської діяльності КП «Бродитеплоенерго» зобов’язане сплачувати абонплату за неспожитий газ, що, за відсутності коштів, призведе до необґрунтованої (нелогічної) заборгованості на початок опалювального сезону 2020-2021 років.
Бродівська міська рада просить переглянути постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 24 грудня 2019 року № 3032 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Львівгаз» та вжити відповідні заходи.
 
 



                          

Секретер ради                                          Микола Бакай